JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak

JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak

Comments

Nagrade i za osnovce sa Žabljaka 🚵

Na konkursu u sklopu projekta 'Sjeverom na dva točka', vrijednim poklonima smo nagradili kreativne učenike JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak ⏬

🥇Balša Bojović, IV razred - biciklo
🥈Ivana Pejović, IX razred - kaciga i lanac
🥉Uroš I Iva Karadžić, V i VIII razred - kaciga, pumpa i torbica

Oni su kroz kratke video klipove predstavili saobraćajne izazove sa kojima se susreću na putu do škole i predložili moguća rješenja.

Čestitamo! 🎉

Projekat 'Sjeverom na dva točka' sprovodi Biciklo.me u saradnji sa organizacijama Novi početak i Bijeli ljiljan, a finansira ga Evropska unija.
👩‍💻 ZOOM radionica sa učenicima/cama OŠ “Dušan Obradović” na temu "Razbijanje predrasuda i promocija socijalne inkluzije OSI" u okviru projekta "Za jednakost OSI", koji se realizuje uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak

👩‍🏫Predavači: Dragan Pejovic i Željka Ćetković
😊
U toku je posjeta učenika Osnovne škole "Dušan Obradović" sa Žabljaka. Za njih se igra predstava "Kapital-djeca", autorski projekat Petra Pejakovića i Dušana Murića. Tu smo da im odgovorimo na sva pitanja o pozorištu, glumi, igri i učenju 🎭❤️ JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak

Osnovna Škola Dušan Obradović je registrovana na adresi: Božidara Žugića bb, 84220 Žabljak. P Prva škola na Žabljaku počela je sa radom 1871. godine.

Dobila je ime po narodnom heroju Dušanu Obradoviću. Sadašnja školska zgrada sagrađena je 1967. Unutrašnja površina je 2989m2. Ima ograđeno dvorište od 4482m2 gdje je smješten savremeni sportski poligon površine 2746m2. U dijelu dvorišta formirana je botanička bašta sa drvećem karakterističnim za durmitorsko područje. Škola posjeduje savremenu opremu za nastavu. Školski prostor čini 20 specijalizov

Operating as usual

28/06/2020

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA VEBINARIMA
DIGITALNA NEDJELJA ZA NASTAVNIKE

U saradnji sa Nacionalnom Europass i Euroguidance kancelarijom/Ministarstvom prosvjete Crne Gore, Edukativni centar Montenesoft ([email protected]) će održati vebinare u okviru programa Digitalna nedjelja za nastavnike, koji će se realizovati od 6. do 10. jula, na Zoom platformi, u periodu od 11:00h do 12:30h.

Teme vebinara Digitalne nedjelje:
1. Internet, pismenost i jezik – Digitalni pravopis (6. i 7. jul);
2. Excel alati za vođenje i sređivanje e-Dnevnika (8. i 9. jul);
3. Vizuelizacija sadržaja u prezentacijama (10. jul).

Pozivamo sve zainteresovane nastavnike da se prijave popunjavanjem registracionog formulara na linku:
http://montenesoft.com/montenesoft-kontakt.html

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 05/02/2019

Dan sigurnog interneta 😊

Misli pre nego što postuješ, ne veruj svemu što je napisano! 05/02/2019

Misli pre nego što postuješ, ne veruj svemu što je napisano!

Dan sigurnog interneta

Misli pre nego što postuješ, ne veruj svemu što je napisano! Pomozite nam da što veći broj ljudi posluša himnu predstojećeg velikog događaja „Sajber bukvar“ koji će Telenor fondacija u saradnji sa svojim partnerom komp...

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 07/11/2018

SVJETSKI DAN NAUKE

24/10/2018

U holu OŠ "Dušan Obradović", u okviru British Counscil projekta škole za 21. vijek, učenici informatičke sekcije obilježili su Svjetski dan informatike(24. oktobar). Oni su kroz raznovrsne i sadržajne segmente upoznali učenike mlađih i starijih razreda, kao i prisutne nastavnike, sa razvojem informatike, digitalne pismenosti i višestrukim primjenama i mogućnostima ove naučne discipline.

Naime, članovi informatičke sekcije( grupa učenika VIII razreda) prisutnim su prikazali kratak video film o Svjetskom danu informatike, a kasnije i prezentaciju o mikro bitu, njegovom izgledu, načinu na koji funkcioniše i njegovoj svrsi i namjeni.Posebnu pažnju prisutnih izazvale su kratke vježe o mikro bitu u kojima su aktivno i podjednako učestvovali učenici nižih i viših razreda. Na ovaj način je promovisan mikro bit i činjenica da njegovom primjenom i zastupljenošću u nastavi, ista postaje inovativnija i bliža učenicima. Ovim programskim konceptom iz informatike nastavlja se jedna kontinuirana težnja ove škole da se što veći broj učenika zainteresuje za oblast programiranja i razvijanja problemskog razmišljanja, odnosno vještine rješavanja različitih problema. U koordinaciji i saradnji sa timom nastavnika ove škole( Milanka Zarubica, Milica Šibalić, Stojanka Žugić i Đorđe Mirković) učenici informatičke sekcije motivisali su i druge učenike da se priključe njihovom radu, u cilju afirmisanja programiranja i podsticanja učenika za kreiranjem novih projekata i ideja na ovom planu.

24/10/2018

U holu OŠ "Dušan Obradović", u okviru British Counscil projekta škole za 21. vijek, učenici informatičke sekcije obilježili su Svjetski dan informatike(24. oktobar). Oni su kroz raznovrsne i sadržajne segmente upoznali učenike mlađih i starijih razreda, kao i prisutne nastavnike, sa razvojem informatike, digitalne pismenosti i višestrukim primjenama i mogućnostima ove naučne discipline.

Naime,članovi informatičke sekcije( grupa učenika VIII razreda) prisutnim su prikazali kratak video film o Svjetskom danu informatike, a kasnije i prezentaciju o mikro bitu, njegovom izgledu, načinu na koji funkcioniše i njegovoj svrsi i namjeni.Posebnu pažnju prisutnih izazvale su kratke vježe o mikro bitu u kojima su aktivno i podjednako učestvovali učenici nižih i viših razreda. Na ovaj način je promovisan mikro bit i činjenica da njegovom primjenom i zastupljenošću u nastavi, ista postaje inovativnija i bliža učenicima. Ovim programskim konceptom iz informatike nastavlja se jedna kontinuirana težnja ove škole da se što veći broj učenika zainteresuje za oblast programiranja i razvijanja problemskog razmišljanja, odnosno vještine rješavanja različitih problema. U koordinaciji i saradnji sa timom nastavnika ove škole( Milanka Zarubica, Milica Šibalić, Stojanka Žugić i Đorđe Mirković) učenici informatičke sekcije motivisali su i druge učenike da se priključe njihovom radu, u cilju afirmisanja programiranja i podsticanja učenika za kreiranjem novih projekata i ideja na ovom planu.

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 11/10/2018

U posjeti Danima nauke, svoje znanje iz infomatike su učenici pokazali u Fabrici znanja. Drugo mjesto je pripalo našem učeniku Božu Smoloviću. Sve pohvale i čestitke!

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 16/05/2018

“Dan programiranja”

Informatika sa Tehnikom 18/12/2017

Informatika sa Tehnikom

https://informatikasatehnikomzabljak.wordpress.com/

Informatika sa Tehnikom Poštovani posjetioci, Dobrodošli na sajt! Posted on 12/07/201712/09/2017 by informatikasatehnikomzabljak Sa ovim sajtom pokušaćemo da Vam predstavimo način izvođenja nastave Informatika sa Tehnikom. Putem najsavremenijih medija- Interneta upoznaćemo učenike, roditelje i sve zainteresovane i....

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 11/10/2017

OTVORENI DANI NAUKE

08/10/2017

Fabrika znanja ☺

Fabrika znanja ove godine fokus stavlja na tehnologije i prinicipe dizajna proizvoda, a posebno upotrebu 3D štampača za izradu modela. Očekuje vas veliki broj predavanja, radionica, kvizova i drugih interaktivnih sadržaja, a predavači će govoriti o Internet of Things, programiranju, djevojčicama u IT profesiji, bezbjednosti i zaštiti privatnosti na internetu… :) Detaljan program pogledajte na adresihttp://daninauke.me/wp-content/uploads/2017/09/Fabrika-znanja.pdf

28/09/2017
Dani nauke 2017-program - Dani nauke 28/09/2017

Dani nauke 2017-program - Dani nauke

Dani nauke 2017.

Dani nauke 2017-program - Dani nauke Dani nauke 2017-program Svi dani 9. oktobar 10. oktobar 11. oktobar Podgorica, 9-11. oktobar 2017 9. oktobar CEREMONIJA OTVARANJA FESTIVALA Art Izložba umjetničkih instalacija, radionica praćena popularnim predavanjima. Realizacija: CERN, Univerzitet Crne Gore i Ministarstvo nauke Ciljna grupa:...

Detalji 15/03/2017

Detalji

Detalji potpisali su danas u prostorijama CANU Sporazum o saradnji Akademije i Ministarstva koji će značajno doprinijeti obrazovanju i biti okvir za niz zajedničkih aktivnosti ustanova.

Timeline photos 01/03/2017

Timeline photos

Budimo humani

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 20/11/2016

❤UČENIČKI PARLAMENT OBILJEŽIO DAN DJETETA❤

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 15/04/2016

U okviru predmeta Osnovi tehnike, nasi drugari su sa nastavnicom Milankom Zarubicom pripremili ovu lijepu izlozbu rucnih radova.

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 14/04/2016

🌱

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 14/04/2016

Šume, zaštita prirodne sredine !
Mladi preduzetnici ! 🌲🌱🌼🍀🌼🌞

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 19/01/2016

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 09/01/2016

Učesnici Svjetskih dječijih igara od 11 do 15 01. 2016. u Innsbrucku - Austrija

Novogodišnji bazar 30/12/2015

Novogodišnji bazar

Maskenbal 30/12/2015

Maskenbal

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 30/12/2015

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 30/12/2015

Preduzetničko učenje.

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 30/12/2015

Porez i poreski sistem, edukacija učenika IX-razreda.

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 26/12/2015

CLANOVI UCENICKOG PARLAMENTA ORGANIZOVALI NOVOGODISNJU ZURKU! :) 🎅🌲

11/12/2015

ČLANOVI EKOLOŠKE SEKCIJE OBILJEŽILI DAN PLANINA!

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 01/12/2015

Povodom prvog decembra međunarodnog dana borbe protiv side Učenički parlament naše škole sa profesoricom Milankom Zarubicom organizovao je tribinu na datu temu.

Na triini su govorili:
1. Biološku stranu side prezentovali su učenici IX-2 razreda sa profesoricom Zoricom Keker
2. O medicinskoj strani ove bolesti govorila je doktorica Sanja Đukić
3. Iz sociološkog ugla svoj osvrt na datu temu dala je Ljeposava Miljić i članovi volonterskog kluba
Po završetku tribine je organizovan kviz za učenike osmog i devetog razreda.

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 01/12/2015

PREDSTAVNICI UČENIČKOG PARLAMENTA NAŠE ŠKOLE MILICA KRSTAJIĆ I ANDRIJANA ĆOSOVIĆ SA FACILITATOROM MILANKOM ZARUBICOM SU UČESTVOVALI NA DJEČIJEM ZASIJEDANJU U SKUPŠTINI CRNE GORE.

Photos from JU OŠ "Dušan Obradović" - Žabljak's post 01/12/2015

Čas istorije u prijestonici "Cetinje jedna priča".

DAN DJEČIJIH PRAVA 24/11/2015

DAN DJEČIJIH PRAVA

20/11/2015

PRAVA DJETETA

ČLANOVI UČENIČKOG PARLAMENTA SU DANAS U HOLU ŠKOLE UZ KRATAK VIDEO PRILOG I DJEČIJE RADOVE OBILJEŽELI DAN DJEČIJIH PRAVA

Want your school to be the top-listed School/college in Zabljak?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

U holu OŠ "Dušan Obradović", u okviru British Counscil projekta škole za 21. vijek, učenici informatičke sekcije obiljež...
U holu OŠ "Dušan Obradović", u okviru British Counscil projekta škole za 21. vijek, učenici informatičke sekcije obiljež...
ČLANOVI EKOLOŠKE SEKCIJE OBILJEŽILI DAN PLANINA!
PRAVA DJETETA

Location

Telephone

Website

Address


Božidara Žugića Bb
Zabljak
84220
Other Elementary Schools in Zabljak (show all)
JU OS "Vuk Knezevic" Njegovudja JU OS "Vuk Knezevic" Njegovudja
Njegovudja
Zabljak, 84220