Prorectorat, UTM

Prorectorat, UTM

Comments

Intr-adevar, inginerul creaza viitorul. Cu cat mai repede vor intelege mai marii lumii acest adevar cu atat va fi mai bine pentru intreaga civilizatie.
#UTM premiată în cadrul #GirlsGoIT, 2018 Annual Forum, 4th Edition
Bravo #FTA!

Prorectorat Informatizare, relația cu mediul Socio-Economic, Imagine și Comunicare

Operating as usual

UTM și Liceul Teoretic „Orizont” au încheiat un acord de colaborare - #diez 22/11/2022

UTM și Liceul Teoretic „Orizont” au încheiat un acord de colaborare - #diez

UTM și Liceul Teoretic „Orizont” au încheiat un acord de colaborare - #diez Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și directorul general al Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Domokos SZOCS, au încheiat, astăzi, 22 noiembrie 2022, un Acord de colaborare.

22/11/2022

UTM ȘI IPÎ LICEUL TEORETIC „ORIZONT” AU ÎNCHEIAT UN ACORD DE COLABORARE

https://prorectorat.utm.md/2022/11/22/utm-si-ipi-liceul-teoretic-orizont-au-incheiat-un-acord-de-colaborare/

MOLDOVA DIGITALĂ cu Dinu Țurcanu, vicerector UTM: Transformarea digitală este mai mult de 90% factor uman și restul tehnologie - IPRE 21/11/2022

MOLDOVA DIGITALĂ cu Dinu Țurcanu, vicerector UTM: Transformarea digitală este mai mult de 90% factor uman și restul tehnologie - IPRE

💬 Vă prezentăm unele din principalele declarații făcute de Dinu Turcanu, prorector Digitalizare, UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei, din cadrul celei de-a zecea serie de discuții publice Institutul pentru Politici și Reforme Europene „Moldova Digitală”, care a fost moderată de Victor Guzun, expert politici de digitalizare, .

MOLDOVA DIGITALĂ cu Dinu Țurcanu, vicerector UTM: Transformarea digitală este mai mult de 90% factor uman și restul tehnologie - IPRE în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică a Republicii Moldova și Privesc.eu, a organizat, vineri, 4 noiembrie 2022, a zecea serie de discuții publice MOLDOVA DIGITALĂ. Invitatul discuției a fost Dinu Țurcanu, vicerector, Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), care alături...

Photos from Prorectorat, UTM's post 21/11/2022

prezentă la cea de-a 3-a Conferință Internațională de Gastronomie, Alimentație și Nutriție
https://prorectorat.utm.md/2022/11/21/utm-prezenta-la-cea-de-a-3-a-conferinta-internationala-de-gastronomie-alimentatie-si-nutritie/

Photos from Dinu Turcanu's post 21/11/2022

Securitatea informațională pe timp de război. Interviu cu expertul internațional Dinu Țurcanu 19/11/2022

Securitatea informațională pe timp de război. Interviu cu expertul internațional Dinu Țurcanu

Securitatea informațională pe timp de război. Interviu cu expertul internațional Dinu Țurcanu Puteți susține Ziarul de Gardă devenind patronul nostru pe https://www.patreon.com/zdgInvestigațiile ZdG: https://bit.ly/3FybYIQEmisiunea „Dincolo de Investi...

Conducerea UTM a adresat un mesaj de felicitare cu studenților cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților - #diez 19/11/2022

Conducerea UTM a adresat un mesaj de felicitare cu studenților cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților - #diez

Conducerea UTM a adresat un mesaj de felicitare cu studenților cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților - #diez Studenții sunt acea energie și forță creatoare care reușește să schimbe lumea, să transforme lucrurile comune în fapte de valoare, să imprime o altă percepție asupra lumii și a Universului, prin urmare – să creeze Viitorul – principiul de bază după care se conduce UTM.

Smartphone-Uri Moderne Pentru Studenții Admiși La Utm Cu „10” Pe Linie La Bac - Universitatea Tehnică A Moldovei 16/11/2022

Smartphone-Uri Moderne Pentru Studenții Admiși La Utm Cu „10” Pe Linie La Bac - Universitatea Tehnică A Moldovei

Zi mare ieri la Universitatea Tehnică a Moldovei! La două luni și jumătate de studii, când alegerea facultății se dovedește a fi un pas ferm spre împlinirea visului profesional, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN și prorectorul pentru Digitalizare, Dinu ȚURCANU, au ținut să-și exprime aprecierea față de cei mai merituoși studenți înmatriculați în anul curent.

Smartphone-Uri Moderne Pentru Studenții Admiși La Utm Cu „10” Pe Linie La Bac - Universitatea Tehnică A Moldovei Zi mare ieri la Universitatea Tehnică a Moldovei! La două luni și jumătate de studii, când alegerea facultății se dovedește a fi un pas ferm spre împlinirea

14/11/2022

🤝

𝑷𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒐𝒓𝒖𝒑𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝒊̂𝒏 𝒆𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝒓𝒆𝒔𝒑𝒐𝒏𝒔𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆!
Astăzi, 14 noiembrie, peste 450 studenți ai anului I, UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor, UTM Facultatea de Design și FIMIT - Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi au fost instruiți de către dl Ion Pruteanu, șeful Direcției Educație Anticorupție (DEA) și dl Grigore Lupașcu, inspector principal al DEA din cadrul Centrul Naţional Anticorupţie.
au aflat, din prima sursă, despre conceptele fundamentale privind factorii de risc în învăţământul superior, impactul corupţiei în mediul academic și care sunt măsurile de prevenire a acestora. Astfel, studenţii au fost familiarizați cu atribuţiile , standardele de integritate în învăţământul superior, care sunt actele de corupţie și ce reprezintă fenomenul, dar și evidenţierea fenomenelor plagiarismului, fraudării academice şi a efectelor acestora în cadrul sistemului de învăţământ superior din ţară.
De asemenea, studenţii au fost invitaţi să se implice în activităţi de voluntariat, propuse de CNA, pentru a fi implicaţi în acţiuni de prevenire a corupției: diverse flash-moburi, campanii de informare, ce se desfăşoară pe întreg teritoriul ţării.
Imediat după finalizarea instrurilor, studenții au avut oportunitatea să-și testeze cunoștințele din domeniul de anticorupție prin intermediul unui test interactiv - Quiz „Pro Integritate”, iar câștigătorii primelor 3 locuri clasate în TOP 🏆, au fost premiați de colaboratorii CNA și invitați la marea finală ce se va desfășura în luna decembrie.
𝐴𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑄𝑢𝑖𝑧 𝑃𝑟𝑜 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑗𝑜𝑐, 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑣𝑒𝑟𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑚𝑜𝑑 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑠̦𝑖 𝑑𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑚𝑖𝑠𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑜𝑟𝑢𝑝𝑡̦𝑖𝑒𝑖, 𝑚𝑒𝑐𝑎𝑛𝑖𝑠𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑛𝑢𝑛𝑡̦𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑟𝑢𝑝𝑡̦𝑖𝑒, 𝑎𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐴𝑛𝑡𝑖𝑐𝑜𝑟𝑢𝑝𝑡̦𝑖𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑠̦𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆, 𝑠̦𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎̆ 𝑚𝑒𝑡𝑜𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑢𝑚 𝑑𝑒𝑑𝑢𝑐𝑡̦𝑖𝑎, 𝑐𝑎𝑙𝑐𝑢𝑙𝑢𝑙 𝑚𝑎𝑡𝑒𝑚𝑎𝑡𝑖𝑐, 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑎𝑙𝑡𝑒𝑙𝑒.
𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑄𝑢𝑖𝑧-𝑢𝑙 𝑃𝑟𝑜 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑜𝑐 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑡̦𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖 𝑛𝑟. 24 𝐼𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑒𝑙𝑒𝑣𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠̧𝑖 𝑠𝑡𝑢𝑑𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̧𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑜𝑙𝑒𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑒𝑖 𝑓𝑎𝑡̦𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑟𝑢𝑝𝑡̦𝑖𝑒 𝑠̦𝑖 𝑃𝑟𝑖𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝐼𝐼𝐼.3. 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑜𝑙𝑖𝑑𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑎̆𝑠𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒 𝑎 𝑐𝑜𝑟𝑢𝑝𝑡̦𝑖𝑒𝑖, 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑎̆𝑧𝑢𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑎 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠̧𝑖 𝑎𝑛𝑡𝑖𝑐𝑜𝑟𝑢𝑝𝑡̦𝑖𝑒.

10/11/2022

Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și directorul-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat, dl Vasile POPA, au consemnat, astăzi, în cadrul unei întrevederi bilaterale, finalizarea cu succes a lucrărilor de confecționare a machetelor arhitecturale în format 3D a clădirilor Președinției, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova.

https://prorectorat.utm.md/2022/11/10/3330/

09/11/2022

🤝

‼️ Spargem stereotipul că ești obligat să ai frică de 😉
Urmare a Acordului de Parteneriat semnat între UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei și Centrul Naţional Anticorupţie care prevede organizarea și desfășurarea în parteneriat, a activităților comune legate de realizarea proiectului, care vor contribui la educarea tinerii generații în spiritul incoruptibilității și la promovarea și consolidarea culturii integrității și intoleranței față de fenomenul corupției, am avut astăzi o ședință de lucru cu dl Ion Pruteanu, șeful Direcției Educație Anticorupție la CNA și dna Lidia Chireoglo, șef interimar al Direcției Gnerale Prevenire Corupție la CNA.
În cadrul întâlnirii am subliniat că acest parteneriat, dar și planul de acțiuni pus astăzi la punct cu colegii de la CNA, este unul valoros pentru ambele instituții! Sunt sigur că, prin sinergia comună vom obține rezultate concrete, foarte curând!
🔴 Și apropo: de-am avea în țară mai mulți profesioniști, dar și persoane dedicate muncii, precum e Colonelul Ion Pruteanu și Colonelul Lidia Chireoglo - am zbura în cosmos la toate capitolele!
Servesc, Republica Moldova!

07/11/2022

‼️ Cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (Innovate Moldova), în domeniul inovării și digitalizării, finanțat de USAID (USAID Moldova) și Guvernul Suediei (Embassy of Sweden in Chisinau) la UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei se va crea un 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙉𝙖𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙞̂𝙣 𝙎𝙚𝙘𝙪𝙧𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚 𝘾𝙞𝙗𝙚𝙧𝙣𝙚𝙩𝙞𝙘𝙖̆!
Gheorghe Pantaz, Director, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică: "Numărul specialiştilor din Guvern este destul de mic pentru a face față singuri atacurilor cibernetice. E greu de recutat experți din companiile private care propun salarii de mii de euro.
Iurie Țurcanu, Viceprim-Ministru pentru Digitalizare: "Situaţia nu este una omogenă, nu putem să afirmăm că nu avem niciun specialist, sunt foarte puţini, insuficienţi pentru a acoperi toate necesităţile care sunt nevoie. În acest context deloc simplu cu ameninţări hibride, cu tot felul de provocări multidimisionale avem nevoie de specialişti mai mulţi şi o forţă cibernetică mai consolidată."
Dinu Turcanu, prorector, Digitalizare UTM: "În cadrul centrului va fi şi un laborator tematic unde vor fi studiate scenarii de caz pe domeniul incidentelor de securitate. Pe acest aspect, pe lângă comunitatea academică, se va lucra şi cu experţii producătorilor acestor echipamente şi soluţii de securitate care vor prezente în acest Centru de Execelenţă."
Mai multe detalii aici:
https://tvrmoldova.md/article/74fe034abde7d803/razboiul-nu-se-poarta-numai-cu-arma-pe-campul-de-lupta-ci-si-cu-tastatura-in-fata-unui-ecran-de-calculator-ce-masuri-au-luat-autoritatile-pentru-a-intari-securitatea-informatica-a-r-moldova.html

Echipa de volei masculin a UTM a câștigat Campionatul național universitar de volei masculin - #diez 07/11/2022

Echipa de volei masculin a UTM a câștigat Campionatul național universitar de volei masculin - #diez

Felicitări UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei!
- 🏆🥇🏆

Echipa de volei masculin a UTM a câștigat Campionatul național universitar de volei masculin - #diez O victorie de senzație a înregistrat seara trecută seară echipa de volei masculin a Universității Tehnice a Moldovei. Aceasta a devenit marea învingătoare a Campionatului național universitar de volei masculin!

07/11/2022

Începe săptămâna cu UTM – mai informat, mai inspirat, mai motivat!

Ești UTM-ist! Ai în față atâtea oportunități… Identifică-le, analizează-le, concentrează-te asupra obiectivelor, abordează o atitudine pozitivă pentru a-ți atinge scopul! Canalizează-ți energiile pentru a răspunde provocărilor și neapărat vei avea o săptămână reușită!

03/11/2022

La invitația dnei Aurelia SALICOV, președinta Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Moldova (APPIM), o echipă reprezentativă a Universității Tehnice a Moldovei – rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, însoțit de prorectorul pentru Digitalizare, dl Dinu ȚURCANU, directorul Colegiului UTM, dl Radu MELNIC, și dna Natalia ŞESTENCO, director-adjunct al Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, a efectuat o vizită la Parcul Industrial „TRACOM”.
https://prorectorat.utm.md/2022/11/03/utm-interesata-de-colaborarea-cu-rezidentii-parcului-industrial-tracom/

Photos from Dinu Turcanu's post 02/11/2022

Photos from Dinu Turcanu's post

36 de formatori UTM au primit certificate de formare continuă în cadrul programului de formare profesionala continuă „Leadership și management” - #diez 31/10/2022

36 de formatori UTM au primit certificate de formare continuă în cadrul programului de formare profesionala continuă „Leadership și management” - #diez

Reprezentanții primelor echipe de formatori de la UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei, reformată după absorbția Universității Agrare de Stat din Moldova, au primit certificatele de absolvire a programului de formare profesionala continuă „Leadership și Management”, realizat în cadrul Programului Erasmus+ „Leadership și management în învățământul superior din Moldova” MHELM - Moldova Higher Education Leadership and Management.

36 de formatori UTM au primit certificate de formare continuă în cadrul programului de formare profesionala continuă „Leadership și management” - #diez Reprezentanții primelor echipe de formatori de la Universitatea Tehnică a Moldovei, reformată după absorbția Universității Agrare de Stat din Moldova, au primit certificatele de absolvire a programului de formare profesionala continuă „Leadership și Management”, realizat în cadrul Prog...

30/10/2022

Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu au conferit, pe 25 octombrie, Burse Regale ale Casei Regale a României, două dintre care au revenit studenților UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei: Bursa Regele Mihai fiind oferită lui Victor ROTARU (Medicină Veterinară, anul V), iar Bursa Regina Ana – Oliviei IVĂNUȚĂ (Agronomie, anul II).
https://utm.md/blog/2022/10/30/studentii-utm-victor-rotaru-si-olivia-ivanuta-premiati-cu-burse-regale-ale-casei-regale-a-romaniei/

Prorectorul pentru Digitalizare UTM, Dinu Ţurcanu a dat startul instruirilor pentru cadrele științifico-didactice și studenții USCH în domeniul 𝗡𝗲𝘁𝘄𝗼𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 & 𝗖𝘆𝗯𝗲𝗿 𝗦𝗲𝗰𝘂𝗿𝗶𝘁𝘆. - 27/10/2022

Prorectorul pentru Digitalizare UTM, Dinu Ţurcanu a dat startul instruirilor pentru cadrele științifico-didactice și studenții USCH în domeniul 𝗡𝗲𝘁𝘄𝗼𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 & 𝗖𝘆𝗯𝗲𝗿 𝗦𝗲𝗰𝘂𝗿𝗶𝘁𝘆. -

O piață a muncii competitivă are nevoie de profesioniști bine pregătiți, cu abilități practice adaptate realităților zilei. Este una dintre marile preocupări ale angajatorilor, care are un impact direct asupra dezvoltării economice a unei companii, dar și a întregii industrii. Pregătirea forței de muncă care să corespundă tuturor rigorilor din industria 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲𝗶 𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝘀̦𝗶 𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 (TIC) este unul din obiectivele proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul.

Prorectorul pentru Digitalizare UTM, Dinu Ţurcanu a dat startul instruirilor pentru cadrele științifico-didactice și studenții USCH în domeniul 𝗡𝗲𝘁𝘄𝗼𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 & 𝗖𝘆𝗯𝗲𝗿 𝗦𝗲𝗰𝘂𝗿𝗶𝘁𝘆. - O piață a muncii competitivă are nevoie de profesioniști bine pregătiți, cu abilități practice adaptate realităților zilei. Este una dintre marile preocupări

26/10/2022

În 2001, pe 25 octombrie, Microsoft a lansat Windows XP – unul dintre cele mai populare și longevive produse. Evenimentul a fost consemnat printr-un interviu solicitat domnului Dinu Turcanu, prorector pentru Digitalizare în cadrul UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei, de către prezentatoarea emisiunii Bună Dimineaţa la Moldova1 difuzată de postul TV Moldova1, Daniela CRUDU.
Detalii aici: https://prorectorat.utm.md/2022/10/26/3303/

Photos from Prorectorat, UTM's post 24/10/2022

Pe 21 octombrie 2022, vicepremierul pentru Digitalizare Iurie ȚURCANU a ținut să fie prezent în Laboratorul CODWER Academy, la deschiderea ediției a V-a a concursului Capture the Flag, organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și compania CODWER, alături de echipa Faceless, cu suportul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și compania Xontech Systems.
https://utm.md/blog/2022/10/24/vicepremierul-iurie-turcanu-prezent-la-deschiderea-concursului-capture-the-flag-2022/

La UTM a avut loc un training cu scopul de a îmbunătăți cunoașterea și percepția față de persoanele nevăzătoare - #diez 24/10/2022

La UTM a avut loc un training cu scopul de a îmbunătăți cunoașterea și percepția față de persoanele nevăzătoare - #diez

La UTM a avut loc un training cu scopul de a îmbunătăți cunoașterea și percepția față de persoanele nevăzătoare - #diez „Cum ajutăm persoanele cu deficiențe de vedere? Comunicare” – este genericul recentei întrevederi organizată de echipa proiectului „DANOVA – Servicii inovatoare de transport pentru pasagerii nevăzători și cu deficiențe de vedere din Regiunea Dunării” din cadrul Universității T...

Administrația de Stat a Drumurilor și UTM au organizat un seminar despre inovații în construcția drumurilor - #diez 23/10/2022

Administrația de Stat a Drumurilor și UTM au organizat un seminar despre inovații în construcția drumurilor - #diez

În debutul lucrărilor, cu un mesaj de salut a venit în fața participanților directorul , dr. Sergiu BEJAN, care a menționat că acest seminar reprezintă o oportunitate importantă pentru consolidarea relațiilor de cooperare și de atingere a condițiilor infrastructurale prin valorificarea eficientă a potențialului de inovare.

Administrația de Stat a Drumurilor și UTM au organizat un seminar despre inovații în construcția drumurilor - #diez Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei a organizat un seminar cu genericul „Materiale inovatoare utilizate în construcția drumurilor”.

La UTM și-a Demarat Lucrările Conferința Internațională De Electronică și știința Calculatoarelor – ECCO-2022 - Universitatea Tehnică A Moldovei 21/10/2022

La UTM și-a Demarat Lucrările Conferința Internațională De Electronică și știința Calculatoarelor – ECCO-2022 - Universitatea Tehnică A Moldovei

LA ȘI-A DEMARAT LUCRĂRILE CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE ELECTRONICĂ ȘI ȘTIINȚA CALCULATOARELOR –

La UTM și-a Demarat Lucrările Conferința Internațională De Electronică și știința Calculatoarelor – ECCO-2022 - Universitatea Tehnică A Moldovei Cea de-a XII-a Conferință internațională de electronică și știința calculatoarelor – ECCO-2022 („Electronics, Communications and Computing”) a celebrat

Photos from Dinu Turcanu's post 17/10/2022

Photos from Dinu Turcanu's post

Studenții de la „Design interior”, UTM, au organizat o expoziție de pictură și grafică - #diez 13/10/2022

Studenții de la „Design interior”, UTM, au organizat o expoziție de pictură și grafică - #diez

Studenții de la „Design interior”, UTM, au organizat o expoziție de pictură și grafică - #diez O bogată expoziție de pictură, grafică și proiecte de design interior cu genericul „Tinerii creatori ai Chișinăului” a fost inaugurată, ieri, la Centrul Academic Internațional EMINESCU din Chișinău de către studenții din anii I-III ai Facultății Urbanism și Arhitectură, Departam...

12/10/2022

UTM AU ORGANIZAT O EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI GRAFICĂ ȘI UN MASTER-CLASS LA CENTRUL ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU

https://prorectorat.utm.md/2022/10/12/utm-au-organizat-o-expozitie-de-pictura-si-grafica-si-un-master-class-la-centrul-academic-international-eminescu/

10/10/2022

BURSE DE MERIT PENTRU 13 STUDENȚI AI UTM!
Cu mândrie și alese sentimente de apreciere, aducem în atenția publicului numele celor 13 discipoli ai Universității Tehnice a Moldovei, care ne fac cinste prin rezultatele lor excepționale la studii și în activitățile extracurriculare, drept pentru care în anul de studii 2022-2023 vor beneficia de burse de merit din partea statului. Felicitări și multă perseverență în continuare, dragi bursieri de merit!
https://prorectorat.utm.md/2022/10/10/burse-de-merit-pentru-13-studenti-ai-utm/

07/10/2022

An de an, luna octombrie este dedicată Securității cibernetice, Luna europeană a securității cibernetice este o campanie anuală a Uniunii Europene menită să sensibilizeze cetățenii și organizațiile cu privire la securitatea cibernetică furnizând informații la zi din domeniul securității prin intermediul educației și al schimbului de bune practici, context în care se înscrie și Concursul UTM Capture the Flag (CTF), care pe 21 octombrie 2022, cu începere de la ora 12.00, își va desfășura a 5-a ediție, dedicată celei de-a 55-a aniversări de la fondarea facultății Electrofizică, precursoarea facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

https://prorectorat.utm.md/2022/10/07/3230/

UTM a realizat o nouă invenție științifică – Nanosenzori Dual-mode – apreciată de celebra revistă ACS Applied Materials and Interfaces - #diez 07/10/2022

UTM a realizat o nouă invenție științifică – Nanosenzori Dual-mode – apreciată de celebra revistă ACS Applied Materials and Interfaces - #diez

UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei a realizat o nouă invenție științifică – Nanosenzori Dual-mode – apreciată de celebra revistă ACS Applied Materials and Interfaces, (Factor de Impact: 10.383), tipărită de celebra editură ACS Publications din SUA, care reprezintă o revistă multidisciplinară și un nou forum internațional pentru știința și ingineria materialelor aplicate.
Felicitări !

UTM a realizat o nouă invenție științifică – Nanosenzori Dual-mode – apreciată de celebra revistă ACS Applied Materials and Interfaces - #diez Prestigioasa revistă științifică de specialitate ACS Applied Materials and Interfaces, (Factor de Impact: 10.383), tipărită de celebra editură ACS Publications din SUA, reprezintă o revistă multidisciplinară și un nou forum internațional pentru știința și ingineria materialelor aplica...

Agrobiznes și UTM semnează un Acord de Parteneriat în scopul dezvoltării educației în domeniul agriculturii 06/10/2022

Agrobiznes și UTM semnează un Acord de Parteneriat în scopul dezvoltării educației în domeniul agriculturii

🤝

Agrobiznes și UTM semnează un Acord de Parteneriat în scopul dezvoltării educației în domeniul agriculturii Agrobiznes și Universitatea Tehnică a Moldovei au semnat astăzi, 6 octombrie 2022, un Acord de Parteneriat în scopul facilitării dezvoltării educației în domeniul agriculturii. Acordul are drept obiectiv principal crearea platformelor de fuziune a sectorului privat agricol, mediului academic...

UTM a semnat un acord de colaborare strategică cu Gilat Satellite Networks Moldova - #diez 06/10/2022

UTM a semnat un acord de colaborare strategică cu Gilat Satellite Networks Moldova - #diez

Un dialog fructuos între Gilat Satellite Networks Moldova și , (Facultatea Electronică și Telecomunicații UTM, UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei) a fost stabilit pentru a pune bazele unor activități comune de succes. Va fi fondat un laborator, studenții vor fi implicați în diverse traininguri, seminarii, stagii și alte activități care îi vor ajuta pe studenți să-și dezvolte potențialul într-un mediu tehnologic modern!

UTM a semnat un acord de colaborare strategică cu Gilat Satellite Networks Moldova - #diez Facultatea Electronică și Telecomunicații, Universitatea Tehnică a Moldovei se declară onorată de vizita domnului Alexandru Andronic, manager general, compania Gilat Satellite Networks Moldova, și a doamnei Oxana Calciu, System Integration Testing Engineer, având ca obiectiv stabilirea unui ...

O lucrare științifică publicată în prestigioasa revistă Frontiers in Public Health a înregistrat un scor de impact de 6 461 pe plan internațional - #diez 05/10/2022

O lucrare științifică publicată în prestigioasa revistă Frontiers in Public Health a înregistrat un scor de impact de 6 461 pe plan internațional - #diez

Echipa de autori (Rodica Siminiuc și Dinu Turcanu) a reușit să-și îmbine eforturile în subiectele unei probleme specifice de cercetare în domeniul securității alimentare a persoanelor cu boala celiacă din Republica Moldova. După câteva runde de recenzări, lucrarea științifică „Food Security of People with Celiac Disease in the Republic of Moldova Through Prism of Public Policies” a fost acceptată spre publicare în prestigioasa revistă de specialitate Frontiers in Public Health cu un factor de impact de 6.461.

O lucrare științifică publicată în prestigioasa revistă Frontiers in Public Health a înregistrat un scor de impact de 6 461 pe plan internațional - #diez Conf. univ., dr. Rodica Siminiuc, director Școala Doctorală, și Dinu Țurcanu, prorector, propulsează, din nou, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) pe plan internațional cu o lucrare științifică publicată în prestigioasa revistă „Frontiers in Public Health” cu factor de impact 6.4...

La UTM s-a desfășurat atelierul de lucru „Revistele științifice ale UTM prin prisma științei deschise” - #diez 05/10/2022

La UTM s-a desfășurat atelierul de lucru „Revistele științifice ale UTM prin prisma științei deschise” - #diez

În data de 27 septembrie, în incinta UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei s-a desfășurat Atelierul de lucru „Revistele științifice ale UTM prin prisma științei deschise”, organizat în cadrul proiectului MINERVA – Strengthening Research Management and Open Science Capacities of HEIs in Moldova and Armenia

La UTM s-a desfășurat atelierul de lucru „Revistele științifice ale UTM prin prisma științei deschise” - #diez În data de 27 septembrie, în incinta Universității Tehnice a Moldovei s-a desfășurat Atelierul de lucru „Revistele științifice ale UTM prin prisma științei deschise”, organizat în cadrul proiectului MINERVA – Strengthening Research Management and Open Science Capacities of HEIs in M...

La Universitatea Tehnică a Moldovei a fost deschis un Centru Informațional Horticol | Livada Moldovei 05/10/2022

La Universitatea Tehnică a Moldovei a fost deschis un Centru Informațional Horticol | Livada Moldovei

În cadrul UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei () a avut loc evenimentul de deschidere a Centrului Informațional Horticol. Peste 300 de mii de euro au fost investiți în reabilitarea și dotarea acestuia.

La Universitatea Tehnică a Moldovei a fost deschis un Centru Informațional Horticol | Livada Moldovei La Universitatea Tehnică a Moldovei a fost deschis un Centru Informațional Horticol Peste 300 mii euro au fost investite în reabilitarea și dotarea Centrului Informațional Horticol al Universității Tehnice a Moldovei. Lucrările de renovare au presupus reparația capitală a acoperișului și...

TUIASI A Găzduit Delegația UTM La ședința De Finalizare A Proiectului CROSSCOMP - Universitatea Tehnică A Moldovei 01/10/2022

TUIASI A Găzduit Delegația UTM La ședința De Finalizare A Proiectului CROSSCOMP - Universitatea Tehnică A Moldovei

TUIASI A Găzduit Delegația UTM La ședința De Finalizare A Proiectului CROSSCOMP - Universitatea Tehnică A Moldovei Pe 29 septembrie, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, România (TUIASI) a găzduit evenimentul de finalizare a proiectului transfrontalier ”Cross –

Profesori ai Facultății de Electronică și Telecomunicații, UTM, au absolvit un program de formare profesională - #diez 28/09/2022

Profesori ai Facultății de Electronică și Telecomunicații, UTM, au absolvit un program de formare profesională - #diez

Declarându-se mândri de faptul că sunt primii absolvenți ai cursului respectiv, profesorii Facultatea Electronică și Telecomunicații UTM () i-au îndemnat să le urmeze exemplul și pe colegii de la alte facultăți interesați de utilizarea Excel în activitatea didactică.

Profesori ai Facultății de Electronică și Telecomunicații, UTM, au absolvit un program de formare profesională - #diez Pe 26 septembrie, Departamentul Telecomunicații și Sisteme Electronice și Departamentul Fizică, Facultatea Electronică și Telecomunicații, UTM și-au onorat cadrele didactice care au absolvit cu succes programul de formare profesională continuă „Psihopedagogie (Strategii de predare-învă...

UTM ȘI IGPF ÎȘI PROPUN AMPLIFICAREA COOPERĂRII ÎN DOMENIUL DIGITALIZĂRII - Prorectorat 27/09/2022

UTM ȘI IGPF ÎȘI PROPUN AMPLIFICAREA COOPERĂRII ÎN DOMENIUL DIGITALIZĂRII - Prorectorat

UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei 🤝 Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova

UTM ȘI IGPF ÎȘI PROPUN AMPLIFICAREA COOPERĂRII ÎN DOMENIUL DIGITALIZĂRII - Prorectorat Vineri, 23 septembrie 2022, prorectorul UTM pentru digitalizare, Dinu ȚURCANU, a avut o întrevedere cu șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră,

Videos (show all)

Comisia de Admitere a UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei își așteaptă vizitatorii de luni până vineri, între orele 8...
Deschiderea Amfiteatrului Universitar din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru
Pregătește-te de BAC împreună cu UTM. Matematica Ru#UTM #inginerii #AdmitereUTM #AlegeUTM #studiiUTM #BAC #CEGHID #Lecti...

Location

Telephone

Address


Bd. Ştefan Cel Mare şi Sfânt 168
Chisinau
MD-2004

Other Chisinau schools & colleges (show all)
Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Chisinau Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Chisinau
Str. Varșovia, 2
Chisinau, 2121

Asociația Națională a Scouților din Moldova Asociația Națională a Scouților din Moldova
Alba Iulia, Nr 93, Ap. 37
Chisinau

SCOUTS - Creating a better world! Asociaţia Naţională a Scouţilor din Moldova este o mişcare educativă a tinerilor şi copiilor, apolitică şi neguvernamentală, bazată pe voluntariat, deschisă cetăţenilor Republicii Moldova.

English with Aline English with Aline
Chisinau

“The limits of my language mean the limits of my world.” – Ludwig Wittgenstein

Școala Sportiva Specializată de Fotbal Nr.1 Școala Sportiva Specializată de Fotbal Nr.1
Nicolae Dimo 13 Blocul 4a
Chisinau

Şcoala Sportivă Specializată de Fotbal pentru copii de la 6 până la 18 ani

HighPerformance.Top HighPerformance.Top
Mitropolit Varlam 65
Chisinau

Instruire și dezvoltare în Vânzări, Public Speaking, Storytelling și Eficiență personală

KidsImpact.md KidsImpact.md
Botnica Str. Padurii 19
Chisinau, 2000

Centru educational pentru copii ! Grupe pentru copii 3-6 anisori Orele 8:00-13:00

Școala de Engleză Online - WOW English Școala de Engleză Online - WOW English
Trandafirilor 29/3
Chisinau, MD-2038

Noi suntem WOW English - școala care te ajută să înveți Engleza eficient chiar și de la depăr

Product Management Community Moldova Product Management Community Moldova
Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 59, Chișinău
Chisinau

Community where product professionals grow together and meet new opportunities

Moldova ICT Summit Moldova ICT Summit
9/11, Studentilor
Chisinau, MD-2045

Key event of the year aimed to share best practices in developing Information Society in the Republi

USM - Departamentul Administrarea Afacerilor USM - Departamentul Administrarea Afacerilor
Str. Alexei Mateevici 60
Chisinau, MD2009

Pagina oficiala al Departamentului Administrarea Afacerilor, Facultatea Științe Economice, Univers

Gimnaziul nr. 49 Gimnaziul nr. 49
șoseaua Muncești 780
Chisinau

În Gimnaziul nr. 49 instruirea elevilor se face în limba română și rusă, ca limbă străină s

Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi”
Chisinau, MD-2012

Instituția Publică Liceul Teoretic"Gheorghe Asachi" din Chișinău

x

Other Chisinau schools & colleges (show all)

IPLT "Alexandr Pușkin" , Chișinău Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău School of Business Communications CLG Chișinău - Centru de Limbă Germană Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură Centrul de Formare Antreprenorială Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală Cambridge English Authorised Exam Centre - Alianța Franceză din Moldova Alliance Française de Moldavie Goethe-Zentrum Chișinău Campus France Moldavie Classes bilingues francophones de Moldavie Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu” - prof. Emil Ceban Anul Limbilor Europene în Moldova