Vocational Education jummu and Kashmir

Vocational Education jummu and Kashmir Samarga sikha abhiyaan

Worthy Headmaster BHS AWOORA kupwara Jenab Ab Rashid lone Saab retaired toady..May Allah bless him with imaan and Happin...
31/03/2022

Worthy Headmaster BHS AWOORA kupwara Jenab Ab Rashid lone Saab retaired toady..May Allah bless him with imaan and Happiness in his life

10/02/2022
14/09/2021

โ•ญโ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ•ฎ
โšก๏ธ Daily Current Affairs : 13-09-2021 โšก๏ธ
โ•ฐโ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ”€โ•ฏ

1. Who will take oath as the new Chief Minister of Gujarat today?
Ans : Bhupendra Patel

2. Who has won the title by defeating Novak Djokovic in the US Open, becoming the 9th player in the world to win the title in the 14-year history of the US Open?
Ans : Daniil Medvedev (Russia)

3. Who has been appointed by the Aam Aadmi Party as its national convener for the third time in a row?
Ans : Arvind Kejriwal (National Convener), MD Gupta (National Treasurer), Pankaj Gupta (National Secretary).

4. Under which operation, eight Divyangs have set a new world record for reaching the maximum number of Divyangs simultaneously at Kumar Post situated at a height of 15,642 feet of Siachen Glacier?
Ans : Operation Blue Freedom Expedition

5. Who has been appointed by the Central Government as the Private Secretary to Defense Minister Rajnath Singh?
Ans : DM Alok Tiwari

6. Which eminent Kashmiri writer and former secretary of the Jammu and Kashmir Academy of Arts, Culture and Languages โ€‹โ€‹passed away at the age of 64?
Ans : Dr. Ajit Hajini

7. Who has been appointed as the acting President of the Asian Olympic Council (OCA)?
Ans : Randhir Singh

8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?
Ans : 27,254 (219 Deaths)

9. Which bank has appointed hockey player Rani Rampal and cricketer Smriti Mandhana as its new brand ambassadors?
Ans : Equiras Small Finance Bank

10. Who has become the first British woman player to win the US Open after 53 years?
Ans : Emma Radukanu

*UT Govt of Jammu and Kashmir issues formal order for screening test of ReT teachers*13 Sep, 2021 at 10:34 AMThe governm...
13/09/2021

*UT Govt of Jammu and Kashmir issues formal order for screening test of ReT teachers*

13 Sep, 2021 at 10:34 AM
The government of Jammu and Kashmir Monday issued orders for introduction of screening test for Rehbar-e-Taleem (ReT) teachers who have obtained their degrees through study centres.

As per the order issued by the School Education department, the regularised teachers will also appear in the screening test.

"Persons figuring in the selection panel for fresh engagement will appear in the screening test to assess their teaching ability," reads the order.

Moreover, the department has also framed the syllabus for teachers and devised a proper format for conducting the teaching-ability test.

The screening test would be conducted in 6 formats including subject specific syllabus, teaching Aptitude, Reasoning,Quant, General English and questions based on General Awareness.

The school education department has framed the syllabus in accordance with the J&K Board of School Education (BOSE) books prescribed for classes Ist class to 12th.

Under Teaching Aptitude, a teacher would be assessed on their ability to act as a motivator, facilitator, guide, counsellor and mentor.

As per the order, the teachers would be assessed on their ability to encourage the students' participation in activity, group work, discussion, seminars and importance of Teaching Learning Materials (TLM).

"Under the evaluation of learning, teachers would be assessed on their knowledge about the importance of Continuous Comprehensive Evaluation (CCE)," reads the government order.

The teachers would be asked questions regarding the purpose and importance of conducting morning assembly in schools. "Questions regarding framing time table, enrollment drive, problems of absenteeism and dropouts in schools," the order reads.

The questions regarding role of school management committee and village education committee is also part of the syllabus framed for conducting screening test of ReT teachers.

Moreover the teachers would be asked the questions regarding the need and importance of Institutional plan and child profiles besides the purpose of framing annual calendar of schools.

"A teacher would be asked the question up to a particular level which a teacher is expected to know and is able to answer the queries of students as well," the order reads.

Meanwhile officials said the department has not fixed a date to conduct the screening test. "It would be decided later," the official said.

Address

Kupwara
Handwara
193221

Telephone

+919682542676

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Vocational Education jummu and Kashmir posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The School

Send a message to Vocational Education jummu and Kashmir:

Shortcuts

Share

Category