Institut for Sundhed og Natur

Institut for Sundhed og Natur

Skoler i nærheden

Pitaq
Pitaq
Manutooq

Denne side er beregnet til at dele nyheder, informationer og billeder fra sygeplejerskeuddannelsen

Åben som sædvanlig

14/03/2023

For ansatte og studerende ved Ilisimatusarfik

Programmet for seminaret ser således ud:

- Velkomst ved Institutleder Anna Kleist Egede

- Spots fra forskningsprojekt: ”Fastholdelse, rekruttering og trivsel for
sygeplejerskestuderende og nyuddannede sygeplejersker ved forsker Jette Marcussen fra Institut for Sundhed og Natur.

- Oplæg har fokus på unge sygeplejerskestuderende og nyuddannede sygeplejerskers oplevelser med tab og sorg. Der introduceres kort til projektet, forståelse af tab og sorg, samt eksempler fra foreløbige resultater om tab og sorg hos sygeplejerskestuderende og nyuddannede sygeplejersker.

- Oplæg om unge og sorg ved Susanne Svane, specialkonsulent, Det Nationale Sorgcenter

- Oplæg om det nye sorgstøttetilbud Aliasoqatit - Toqusoqartillugu aliasuutinik oqilisaqatigiiffik
ved Susanne Svane, Det Nationale Sorgcenter og en frivillig fra Aliasoqatit.

03/03/2023

Ved Institut for Sundhed og Natur er vi stolte over vores egen Ph.d.-studerende, læge Nick Duelund der løb af med sejren til denne omgang af arrangeret af Arctic Hub og . Paasisavut er en formidlingskonkurrence for ph.d.- studerende og færdiguddannede, hvor man skal formidle sin forskning til et bredt publikum på under 5 minutter.
Nick Duelund formidlede om sit forskningsarbejde om synet. Synet er noget af det vigtigste, vi som mennesker benytter os af i hverdagen. Men hvordan kan Grønland sikre, at børn te**es for synsproblemer, og derefter får de nødvendige redskaber til at kunne få synet tilbage?
Vi ønsker Nick stort tillykke med at have vundet Paasisavut og glæder os til fortsat at følge hans forskning og arbejde. Også stort tillykke til resten af deltagerne Ulunnguaq Markussen, Laura Helene Rasmussen , Naja Carina Steenholdt og Elizabeth Cooper Nymand som der havde mulighed for at dele ud af deres spændende forskningsområder.

13/02/2023
11/02/2023Sygeplejestudiet ved har været på gåtur for at støtte en god sag 🚶‍♀️🚶‍♂️ Visionen om at Grønland skal være verdens mest fysisk aktive land i 2030! 💪

Gif skriver om målet:
"Vores ambition er en befolkning, der er fysisk aktive fra vugge til grav. Det betyder, at vi skal fokusere på alle aspekter i menneskets liv; fra vuggestue, børnehave, skoler, arbejdspladser, fritidsliv til alderdom.
Ved at styrke interessen for bevægelse og fysisk aktivitet, styrker vi både samfundets og den enkeltes forudsætninger for at leve et godt liv.”

https://www.gif.gl/aalasa_dk

Det var en skøn gåtur med god stemning blandt de studerende 🤩

10/02/2023

Her ser du de glade 8. semesterstuderende fra sygeplejestudiet 🤸‍♀️ De har haft "sidste skoledag" og skal nu til at have valgfag samt skrive deres bachelorprojekter 👀🔍💻 De glæder sig både til at fordybe sig i bachelorprojekterne og til snart at være færdiguddannede sygeplejersker 🏆🎓

06/02/2023

Grønlands Center for Sundhedsforskning rummer en masse vigtig viden om sundheden i det grønlandske samfund - og det kan du nu læse meget mere om i Grønlands Center for Sundhedsforsknings årsrapport for 2022.

Her kan du blandt andet læse om vores forskellige aktiviteter, som f.eks. Nunamed - og også dykke ned i hvad vores forskellige forskere og ph.d.-studerende beskæftiger sig med.

I årsrapporten for 2022 vil du helt sikkert kunne finde et forskningsområde, som du finder særligt interessant.

Rigtig god læselyst.

Raporten kan findes på Uni.gl

https://da.uni.gl/nyheder/%C3%A5rsrapport-for-2022.aspx

20/01/2023

Nalunngiliuk bamsit nakorsiussinnaallugu? Unnuk kulturisiorfimmi DIH-mi peqqissaasunngornianut bamsit misissortissinnaavat, bamsivillu nappaataa katsorsartillugu.
Bamsit napparsimaviat ammassaaq nal. 17.00-20.00
Takuss´

Unnummi kulturisiorfimmi Ilisimatusarfiup eqqaani ini atuartitsivik silamiittumi tupermi 
nal. 17-19 naapitsigut.
SILA-mi pinngortitarsuaq pillugu ilinniarniarluta pinngortitarsuarmiissaagut. .

20/01/2023

- Ved du at du kan få din bamse undersøgt i bamsehospitalet? Du kan få din bamse undersøgt og behandlet af sygeplejestuderende på DIH under kulturnatten.
Bamsehospitalet har åben kl. 17.00-20.00

- Kom og mød os på Kulturnatten fra kl. 17-19 i vores kommende udendørs klasselokale hvor man kan mærke vejret og naturen udenfor. I SILA biologiuddannelsen skal vi nemlig ud i naturen for at lære om naturen.

Vi ses

09/01/2023

Christa Egede Nielsen er blevet interviewet om det at være sygeplejestuderende i den nyeste udgivelse af Tikiusaaq - Fagblad for sygeplejersker i Grønland 👀

"En dag vender 20-årige Christa Egede Nielsen
formentlig tilbage til Sydgrønland. Hendes hjerte
banker for kysten, for hun er vokset op i Narsaq. Hun
ved godt, hvor stort behov der er for
sundhedspersonale uden for landets hovedstad. Men
hun ved også godt, at hun er nødt til at have både
uddannelse og erfaring på plads, inden hun kaster sig
ud som praktiserende som sygeplejerske ved kysten.

Når man spørger Christa Egede Nielsen om, hvorfor hun vil være sygeplejerske, viser det sig, at hun har den der ekstra omsorgskontakt, som langt de fleste i sundhedsvæsenet kan tænde for

• Jeg bliver drevet af at hjælpe mennesker. Jeg arbejdede på sygehus i Narsaq som tolk og ufaglært afdelingsmedhjælper, og det vakte interessen. Det skaber en stor glæde, at man kan bidrage til at mennesker, der har brug for hjælp, får den rigtige hjælp."

Læs hele interviewet og andre spændende artikler i den nyeste udgivelse af Tikiusaaq 👉https://www.facebook.com/Peqqissaasutkattuffiat?mibextid=LQQJ4d

02/12/2022

Hvem siger at videnskabsteori på 1. Semester er kedeligt 😁😍🔊

Photos from Institut for Sundhed og Natur's post 02/12/2022

1. Semester havde i går videnskabsteori med Carsten. Stemningen var god og de studerende viste stort engagement 🤩🤩🤓💪🏼

Sygeplejersken № 13, 2022 21/11/2022

Forskningen skal ud og gøre gavn, men at finde den rigtige platform til publikation kan være et svært valg; er Open-Access den rette løsning?
”Der findes en lang række tidsskrifter, det er gratis at publicere i, men de bliver oversvømmet af artikler. Det kan tage op til 1 år at få bedømt og publiceret en artikel (…) omvendt (kræver det), at man som forsker har 10-15.000 kr. til publicering af artiklen, og det er langt fra tilfældet for alle”, udtaler forskningsleder ved Ilisimatusarfik, Lene Seibæk, til Fagbladet Sygeplejersken.
Læs mere om debatten omkring Open-Access/tidsskrifter og synlighed af forskning her:

Sygeplejersken № 13, 2022 Read Sygeplejersken № 13, 2022 by Sygeplejersken on Issuu and browse thousands of other publications on our platform. Start here!

Chefredaktøren anbefaler: Rammer og arbejdsvilkår følger ikke med udviklingen 19/10/2022

Rammer og arbejdsvilkår følger ikke med udviklingen

"Hvad sker der med etikken blandt de fastansatte sygeplejersker, der arbejder i et svingdørsmiljø? Det er ofte dem, der kender infrastrukturen og miljøet, og de kommer til at sidde med de tunge patientsager - og det kan ende med et moralsk stress hos de fastansatte sygeplejersker, fortæller formand for Sygeplejeetisk Råd i Grønland, Pauline Olesen."

Læs hele artiklen her:

Chefredaktøren anbefaler: Rammer og arbejdsvilkår følger ikke med udviklingen Der mangler sygeplejersker – og det går ud over etikken i sundhedsvæsenet, siger formand for Sygeplejeetisk Råd i Grønland.

14/10/2022

Vi er vilde med vores studerende 🤩 1. semester indtog demostuen i sidste uge👩‍⚕🧑‍⚕

Her skulle de mærke på egen krop, hvad det betyder at være på et hospital, med alt hvad det indebærer: uniform, redskaber og maskiner🩺🩼🧴

De studerende afprøvede blandt andet blodtryksmåling på hinanden❤️🩸 De glæder sig til at komme ud i den rigtige praktik snart💪🏨

14/10/2022

I dag fik 1.semester studerende deres uddannelsesemblem, vi hyggede med lidt chokolade.
Snart skal de ud i deres første praktik😃💉💊👩‍⚕️🧑‍⚕️🇬🇱

Photos from Institut for Sundhed og Natur's post 11/10/2022

I sidste uge havde de studerende ved sygeplejestudiet på 3. semester fornøjelsen af at blive undervist af Professor, Overlæge og Speciallæge Anders Koch i mikrobiologi 🦠👩‍🔬🧫🔬

Sygeplejersker skal lære om mikroorganismer af flere grunde: Forebyggelse af smitte✔ Observation af infektion✔ Prøvetagning ✔ Generel kommunikation ✔

De studerende observerede hvad henholdsvis sæbe, sprit og ingen håndvask gør ift. mikroorganismer 🧴🫧🧼

Apropos mikrobiologi. Arbejdet for at skabe en biologiuddannelse på Institut for Sundhed og Natur, Ilisimatusarfik er godt i gang. Så husk at udfylde dette spørgeskema om biologi i Grønland, hvis du arbejder med biologi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2iS4uoKPeltiba9p3oLFIkOyh4UZWuLZ7y1uYGbP4Jw0K-Q/viewform

06/10/2022

ARBEJDER DU MED BIOLOGI I GRØNLAND?
Udfyld spørgeskemaet her: https://forms.gle/awyHbBbp9WwWXYs78

Arbejdet for at skabe en biologiuddannelse på Institut for Sundhed og Natur, Ilisimatusarfik er godt i gang.
Vi er ved at opdatere studieordningen, og i den forbindelse vil vi rigtig gerne høre fra folk, der arbejder inden for biologiske områder i Grønland. Det kan hjælpe os til at sikre, at vi fokuserer på de rette kompetencer i uddannelsen.
Ved at svare på dette korte og anonyme spørgeskema kan du hjælpe os med at få overblik over hvilke kompetencer, der skal være centrale for en biologiuddannelse i Grønland.

21/09/2022

DEL GERNE

13/09/2022

NY PROFESSOR

Efter at have modtaget en positiv professorbedømmelse vil Michael Lynge Pedersen nu tiltræde professor ved Institut for Sundhed og Natur. Michael bliver derved oprykket fra klinisk lektor til professor i arktisk medicin ved Instituttet.

Alle er velkomne til tiltrædelsesforelæsning d. 29 september. Kl. 19 I Ilisimatusarfiks kantine.

Institutleder Anna Kleist Egede sagde i sin tale om dette:

"Michael Lynge Pedersen har gennem sit lektorat deltaget aktivt i opbygningen af specielt sundhedstjenesteforskningen i Grønland og adskillige af hans publikationer om sundhedsforhold i Grønland er udgået fra Instituttet. Han har ligeledes bidraget væsentligt til undervisning på diverse kurser afholdt på universitetet og stået i spidsen for forskningstræningskurset for læger i speciallæge uddannelsen."

Tillykke til Michael og tillykke til os

31/08/2022

Det er et velkendt problem at der er en mangel på sygeplejersker i Grønland.

I medierne læser man at Det Grønlandske Sundhedsvæsen lider over at mangle arbejdskraft som kan ud over medarbejdere og patienter.

Det skal vi prøve at ændre ved at etablere trivselsfremmende aktiviteter og flere praktikpladser.

Medarbejdere fra Institut for Sundhed og Natur og Det Grønlandske Sundhedsvæsen har i dag afholdt møde om projektet ”Trivsel og fastholdelse af sygeplejersker i uddannelse og profession” på Ilisimatusarfik.

Sammen står vi stærkere!

Photos from Institut for Sundhed og Natur's post 30/08/2022

STUDIESTART 🧑‍🏫🙌💼🚌📚📖

Vi glæder os meget til at byde de nye studerende velkommen til Institut for Sundhed og Natur ved Ilisimatusarfik 🎓💚 Vi har forberedt hyggelig intro til jer, sådan at I kan føle jer trygge og velkomne i alt det nye 💪

Vi glæder os også meget til at alle de andre studerende fra de forskellige semestre kommer tilbage 👍😍

Hvis du kender en kommende eller nuværende studerende der ikke følger vores side her på Facebook eller Instagram, så inviter dem til at følge siden ✅

08/08/2022

D. 17 marts 2022 blev en reception afholdt i anledning af at Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab udvides med et naturvidenskabelig område.🔬🧫🌱📚 Ved samme lejlighed skifter Instituttet navn så det fremover kommer til at hedde INSTITUT FOR SUNDHED OG NATUR 💪🏽🎓

Institutleder Anna Kleist Egede sagde følgende:
"Vi har glædet os rigtig meget til i dag.
Der ligger allerede et stort arbejde bag at vi nu er vi nået til at det er blevet aktuelt at vi udvider os i Instituttet, og dermed gør os klar til at etablere en naturvidenskabelig uddannelse på bachelor niveau. Uddannelsen er endnu ikke finansieret, men Aage V. Jensens fond har bevilget 10 mio. kr. til at vi med Aviaja Lyberth Hauptmann i spidsen, kan påbegynde arbejdet med at realisere biologiuddannelsen. – Det er virkelig en stor dag for os i Ilisimatusarfik.

Vi er omgivet af en storslået natur, som vi særligt har relation til og forbinder ofte med stærke værdier og med vores sundhed og velvære. Derfor betyder det også rigtig meget for mig at vi arbejder stærkt på at etablere en biologiuddannelse der tager afsæt i de værdier og kultur vi lever i, i vores kroppe, vores sind og vores natur."

Vi glæder os til at komme I gang med arbejdet 👩‍🏫👨🏻‍🎓👩🏻‍🎓

Photos from Institut for Sundhed og Natur's post 16/06/2022

Peqqissaasunngortut pilluaqquagut💐🇬🇱🎓
Tillykke til de 7 nyuddannede sygeplejersker 💐🇬🇱🎓📃
Pilluaritsi Sandra, Lars, Ajaaja, Tupaarnaq, Emilie, Heidi & Anna

24/03/2022

I dag var Instituttet for Sundhed og Natur en sjælden gang samlet: fra venstre: Carsten Juul Jensen, sygeplejerske, cand. cur., ph.D, Lene Seibæk, sygeplejerske, cand. cur., ph.D, professor, Silvia Isidor, sygeplejerske, cand. scient, Jette Marcussen, sygeplejerske, ph. D, Jeanette cand. cur., Anna Kleist Egede, sygeplejerske, cand. cur., institutleder for Sundhed og Natur, Pauline Olesen, sygeplejerske, MSU, Naduk Eriksen, sygeplejerske, professionsfaglærer ❤️

Photos from Institut for Sundhed og Natur's post 18/03/2022

Tillykke til de nyuddannede kliniske vejledere. På billedet er 6 ud af de 10 dimittender 🎓📃 Pilluangaaritsi.

17/03/2022

En festdag for Instituttet - Tillykke med udvidelsen 👩🏻‍⚕️👩🏻‍🎓👩🏻‍🔬kh Suzanne🇬🇱❤️

31/01/2022

Hold 2021 👩‍💻🧑‍💻💡💊📚

Nuannaarutigalugu nalunaarutigilaassavarput ukioq kingulleq allartittut 1.semester naamassivaat unitsitsisoqarani⭐️
Pingasut amigaataagaluarput assimi, 18-iupput.

Vi skal med glæde meddele, at vi ikke har haft frafald på 1.semester studerende⭐️
Vi mangler 3 i billedet, de er stadig 18 i holdet.

11/10/2021

I dag fik 1.semester studerende deres uddannelsesemblem, vi hyggede os med lidt kage, kaffe, te og sodavand🥳 Snart skal de ud i deres første praktik😃💉🇬🇱

Photos from Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab's post 17/06/2021

Peqqissaasunngortut pilluaqquagut💐🇬🇱🎓
Tillykke til de 7 nyuddannede sygeplejersker 💐🇬🇱🎓📃
Pilluaritsi Selina, Laila, Biibiaavaraq, Pipaluk K., Heidi, Pipaluk J. & Bibiane 💐

20/05/2021

Apersuinermut peqataasussanik ujaasineq / Deltagere til interview søges

Siammartersinnaavarsi😊
Del gerne ☺️

Photos from Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab's post 14/01/2021

Ilinniartut allaaserinnillutik ulapputtut👏🏻
De studerende har travlt med deres projekter👩‍⚕️👨‍⚕️💊🌡💉

Vil du plassere din skole på toppen av Skole-listen i Nuuk?

Klik her for at gøre krav på din sponsorerede post.

Videoer (vis alle)

Sted

Internet side

Adresse


Manutooq 1
Nuuk
3905

Åbningstider

Mandag 08:00 - 17:00
Tirsdag 08:00 - 17:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 17:00
Andre Universitet i Nuuk (vis alle)
ICAV ICAV
Manuutoq 1
Nuuk, 3900

Ilisimatusarfiup issittumi atugarissaarneq pillugu ilisimatusarfia/Center for Arkisk Velfærd

Pitaq Pitaq
Manutooq 1
Nuuk, 3900

Studenterråd Pitaq's facebook side.

Ilinniarfissuaq 2019-2023. Ilinniarfissuaq 2019-2023.
Nuuk

Ilinniarfissuartut 2019-2023

Pisortatut Ilisimatusarfik - Ledelsesakademiet, Nuuk Pisortatut Ilisimatusarfik - Ledelsesakademiet, Nuuk
Kujallerpaat Nr. 9-11
Nuuk, 3900

Pisortatut Ilisimatusarfik, Ledelsesakademiet udbyder lederuddannelser og lederkurser og kurser i h