Magyar Iskola Woking/Hungarian School Woking

Magyar Iskola Woking/Hungarian School Woking

Comments

Learn Hungarian online via Skype / ZOOM / Facebook Messenger with a qualified and professional teacher. Flexible scheduling * 15 years experience * Regular Hungarian courses and conversation classes. https://www.ungarischunterricht.at/ungarischkurs-in-wien/hungarian-via-skype/

***
Ungarisch lernen online! Maßgeschneiderter Ungarischkurs über Skype / ZOOM / Facebook Messenger mit einer qualifizierten Ungarischtrainerin. Flexible Terminvereinbarung * 15 Jahre Unterrichtserfahrung * Reguläre Ungarischkurse und Konversationsstunden. https://www.ungarischunterricht.at/ungarischkurs-in-wien/ungarisch-%C3%BCber-skype/

#easyhungarian #learnhungarian #hungarian #magyar #magyarul #magyarultanulok #ungarisch #ungarischkurs #ungarischkurse #ungarischunterricht #Ungarn #UngarischfürAnfänger #UngarischLernen
Beszámolóm a legutóbbi tanítási napról:)
Beszámolóm a legutóbbi tanítási napról:) :

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Magyar Iskola Woking/Hungarian School Woking, Education, White Rose Lane, Woking.

04/06/2022
16/04/2022
20/09/2021

Örömmel közöljük veletek a jó hírt: sikerült új helyszínt találnunk az iskolának, így az első iskolai napunkat szeptember 25-én szombaton a Winston Churchill School-ban fogjuk megtartani Wokingban!
Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Iskolai napok az első félévben

Szeptember 25.

Október 9.

Október 23.

November 13.

November 27.

December 11.

Január 8.

Január 22.

20/06/2021

Isten éltesse az édesapákat!

06/06/2021

Az iskola minden egyes pedagógusa egy remek tanár!
Köszönet minden egyes iskolai napért azoknak, akik nélkül nem lehetene ilyen szuper a Magyar Iskola Woking!

02/05/2021

Édes és mézes anyák napját kívánunk minden Édesanyának, Nagymamának a gyerekek által készített kis ajándékkal.

02/05/2021

Édes és mézes anyák napját kívánunk minden Édesanyának, Nagymamának a gyerekek által készített kis ajándékkal.

Photos from Magyar Iskola Woking/Hungarian School Woking's post 29/04/2021

Az elmúlt hétvégén végre újra személyesen találkozhattunk a WURC épületében, Wokingban. 🇭🇺📚😍

Köszönjük szépen a Magyar kormánynak, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapnak iskolai napunk támogatását!

Photos from Magyar Iskola Woking/Hungarian School Woking's post 15/03/2021

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, amelynek célja a Habsburg-uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt. Március 15. 1989-ben volt először munkaszüneti nap, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep, egyben a magyar sajtó napja, annak emlékére, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit.

Timeline photos 08/03/2021

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak.

Ünnepi rajz- és esszépályázat 17/02/2021

Ünnepi rajz- és esszépályázat

A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát- medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára pályázatot hirdet.

A felhívás részleteit az alábbi linken találjátok meg.

https://culture.hu/hu/london/palyazatok/unnepi-rajz--es-esszepalyazat

A művek beérkezési határideje 2021. március 05. 12:00 (CET).

Ha van bármi kérdésetek, keressetek bátran!

Gulyás Melinda

Ünnepi rajz- és esszépályázat Magyar Kulturális Intézet

13/02/2021

Itt a farsang, áll a bál… – a Kolompos együttes farsangi koncertje

„a farsang farka”
Ez a farsangvasárnaptól, (most vasárnap) húshagyókeddig tartó utolsó három nap, nagy mulatságok ideje, télbúcsúztató is.

Itt a farsang, áll a bál… – a Kolompos együttes farsangi koncertje nagyon kicsiknek és kicsit nagyobbaknak
A koncerten az együttes tagjai a Vízkereszttől húshagyó keddig tartó mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszakát idézik meg.

https://fb.watch/3E1SeFSziZ/

22/01/2021

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát

24/12/2020

Örömteli Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk mindannyiótoknak!

Betlehemet sajnos az idén közösen nem tarthattunk, helyette fogadjátok szeretettel ezt a kedves kis képet.

Vigyázzatok magatokra és egymásra, reméljük hamarosan ismét találkozunk!

a Magyar Iskola Woking csapata

Photos from Magyar Iskola Woking/Hungarian School Woking's post 11/11/2020

November 11, Márton nap

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

Szent Márton-legendája
Élt egyszer, réges-régen Pannóniában, Savaria* városában egy fiú, akit Mártonnak hívtak. Amikor felcseperedett, beállt a római hadseregbe katonának. Büszke lován gyakran kilovagolt, s ha ellenség közé került, fényes kardját megforgatva harcba szállt. Lovaglásai során sok szegény emberrel találkozott. Egyiknek ruhája nem volt, másiknak cipője, harmadiknak élelme. Márton segített, akinek tudott.

Egyszer egy hideg téli napon egy csaknem mezítelen koldussal találkozott; didergett, vacogott szegény a süvítő szélben. Márton megsajnálta, s mert jó szíve volt, előkapta kardját, egy suhintással kettévágta fényes köpönyegét. Egyik felét a koldusnak adta, hogy ne fázzon. A társai, mikor ezt meglátták, kicsúfolták:

– Nézzétek, milyen bolond, képes szétvágni ezt a szép köpenyt, hogy egy koldusnak adja! Hová tetted az eszed?

Márton azonban nem törődött a gúnyolódással. Leült egy sarokba, és hamarosan elaludt. Álmában megjelent az Isten, és így szólt hozzá:

– Látom, jó ember vagy, Márton. Ha szépen élsz, beveszlek az én seregembe. Segítsd a szegényeket, gyógyítsd a betegeket, légy hozzájuk továbbra is jó szívvel. De a harcot fejezd be, a kardot tedd le, nem kell több vérontás.

Másnap Márton odaállt a kapitány elé, és így szólt:

– Én már többé kardot a kezembe nem veszek, mert Isten seregébe akarok beállni!

Attól fogva kard nélkül lovagolt. Kard helyett Kereszt volt a kezében, s ha az ellenség meglátta a magasra emelt keresztet, leborult elé és megadta magát.

Később kilépett a hadseregből, hogy még több ideje legyen segíteni a szegényeken. Adományokat gyűjtött, kórházakat épített, és gyógyította a szegényeket.

Vándorlásai során elért Franciahonba, Tours városába. Volt ott egy nagy templom, amit Apátságnak neveztek. Annak az apátságnak már nagyon öreg volt a püspöke, és nemsokára meg is halt. Új püspökre volt szükség. Vajon ki legyen az? Legyen Márton – gondolták az emberek, mert szerették őt. Márton pedig egyre gyakrabban álmodta azt, hogy püspöki ruhában áll, és szembeszáll a pogányokkal, akik nem hisznek Istenben. Ő azonban nem akart püspök lenni, mert jobban szerette az egyszerű életet. Így aztán körül nézett, hová is bújjon, hogy ne találják meg. Hirtelen eszébe jutott:

“A libák! Elbújok a libák közé, ott nem talál rám senki.”

De az emberek csak jöttek, és a nevét kiáltozták. Márton csak lapult a szűk libaólban, s várta, hogy elmenjenek onnan. A libák azonban gágogni kezdtek. Egyre hangosabban és hangosabban gágogtak, míg az emberek végre felfigyeltek rájuk:

– Mi lehet ez a nagy gágogás? Nézzük meg!

Így aztán megtalálták Mártont. Ő előbújt, s homlokán egy csillag ragyogott. Az emberek ámulva nézték, és egy emberként kiáltottak fel:

– Éljen a püspök! Éljen Tours új püspöke!

Mártont tehát püspökké választották, a libákat pedig, akik elárulták őt, még aznap este megsütötték, és megették.

Márton sokáig élt, és sok szegény emberen segített. Amikor meghalt, a koporsóját kivitték a temetőbe. Elterjedt a híre, hogy amerre viszik őt, azon az úton minden beteg meggyógyul. Két vak koldus éppen arrafelé ment, egyenesen szembetalálkozott a menettel, ami a koporsót vitte. S lássatok csodát! Ahogy a menet melléjük ért, az egyik felkiáltott:

– Látok! Látok! Csoda történt! Visszatért a szemem világa!

Attól kezdve az emberek mindenfelé szobrokat, templomokat építettek az ő tiszteletére és hittek abban, hogy ezek megvédik őket a bajtól.

Márton napján pedig azóta is libasültet esznek, és azt tartják: „Aki Márton napkor libát nem eszik, egész éven át éhezik!”

A libasült mellé pedig akkora rétest nyújtanak, amekkora az a köpönyeg volt, amit kardjával kettévágott.

22/10/2020

Iskolai időpontok a 2020-2021-es tanévben.

Október 10, 24

November 14, 28

December 122021

Január 9, 23

Február 13, 27

Március 13, 27

Április 24

Május 8, 22

Június 12, 26

15/10/2020

😍🇭🇺Nagyon örülünk, hogy az elmúlt hétvégén újra a szokott helyen, a wokingi WURC templom épületében üdvözölhettük a magyarul tanulni kívánó kis diákokat és szüleiket. Nagyon sokat dolgoztunk a háttérben, hogy a jelenlegi koronavírus helyzetben ez megvalósulhasson. Külön köszönet a tanár néniknek és bácsiknak, a teljes csapatnak és a gyerekeknek, akik ügyesen alkalmazkodnak az új szabályokhoz. Köszönjük kedves szülōk, hogy betartjátok az idōsávokat, így megkönnyítve az érkezés és távozás menetét. Korábbi évekhez hasonlóan létrehoztuk a “2020-2021-es tanév Woking” zárt csoportot, ahova az idénre beíratkozott családok csatlakozhatnak. A szeptemberi kirándulásról, iskolai napokról találhattok fotókat, hasznos információkat a csoportban.

További szép hetet kívánunk! ☀️🍁🍃🍂
Magyar Iskola Woking csapata 🇭🇺

5 kevésbé ismert tény az aradi vértanúkról | szmo.hu 06/10/2020

5 kevésbé ismert tény az aradi vértanúkról | szmo.hu

Aradi vértanúk napja, október 6.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-kevesbe-ismert-teny-az-aradi-vertanukrol/

5 kevésbé ismert tény az aradi vértanúkról | szmo.hu Tudtátok, hogy igazából nem is 13-an voltak? És hogy az őket kivégző hóhérnak ez volt az utolsó munkája?

Timeline photos 30/09/2020

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

Photos from Magyar Iskola Woking/Hungarian School Woking's post 21/06/2020

Boldog apák napját kívánunk!

07/06/2020

Pedagógus Nap van ma!

Hatalmas tisztelet és köszönet a Magyar Iskola Woking kedves pedagógusainak és segítőinek, akik önkéntesen vállalják azt a nemes feladatot, hogy támogatják a hétvégi foglalkozásokra járó gyermekeinket magyarságuk megőrzésében!
Hálásak vagyunk nekik munkájukért!
Ők azok, akik nélkül a 2019-2020-as tanév nem jöhetett volna létre.

Háner Eszter-Süni /Csiga Csoport
Vojnich Petronella-Süni/ Csiga csoport
Gulyás Melinda-iskola vezető-Katica Csoport
Veres Zoltán László-Katica Csoport
Szendrei Matilda-Nyuszi csoport
Pótár-Bóta Dóra-Nyuszi csoport
György Kinga-Pillangó csoport
Izsák István-Nyuszi csoport
Izsák-Bartók Gyöngyvér-Pillangó csoport
Bittera Gábor-Bagoly csoport
Kondás Katalin-Bagoly csoport
Hulitza Ágnes-Bagoly csoport
Paládi-Kovács Krisztina-néptánc
Paládi-Kovács Gergő-néptánc
Kinczel Hajnalka-Kézműves vezető
Erdős Krisztina -kézműves
Kovács Szilvia- kézműves
Pap László - segítő
Dáni Árpád-segítő
Hipszki-Fekete Krisztina-Kincstárnok
Hipszki Márton-iskola vezető

Külön köszönet azoknak a szülőknek, akik ebben a tanévben is rendszeresen elhozták gyermekeiket a magyar iskolai és óvodai foglalkozásokra és a virtuális térben is velünk voltak.

Számítunk rátok a jövőben is.

Csík Zenekar – Hazám, hazám 04/06/2020

Csík Zenekar – Hazám, hazám

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5SJnjCE_aPg

Csík Zenekar – Hazám, hazám Készült a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Közreműködők: Barcza Zsolt, Bartók József, Bocskor Bíborka, Csík János, Dancs Annamari, Dér Heni, Ferenczi ...

Mese Trianonról gyerekeknek /HD/. 04/06/2020

Mese Trianonról gyerekeknek /HD/.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=eJHp8DjHQ6k

Mese Trianonról gyerekeknek /HD/. Rajzfilm gyerekeknek Trianonról. A film nem jöhetett volna létre a Callistrid csatorna nélkül. Remélem többen érdeklődnek a csatornájuk iránt ezáltal is, hog...

Jeles Napok Pünkösd 30/05/2020

Jeles Napok Pünkösd

https://m.youtube.com/watch?v=m6GI9wllFqQ

Jeles Napok Pünkösd A Hagyományok Háza sorozata meg szeretné mutatni a kalendáriumi Jeles Napok eredete mellett azt is, hogyan él tovább napjainkban a naphoz kapcsolódó népszoká...

Búcsú a Magyar Iskola Wokingtól 29/05/2020

Búcsú a Magyar Iskola Wokingtól

Köszönjük szépen a munkádat és a velünk töltött időt. Minden jót kívánunk @Kardulesz Rita!
https://www.korosiprogram.hu/hirek/bucsumagyar-iskola-wokingtol

Búcsú a Magyar Iskola Wokingtól / Kardulesz Rita / Ösztöndíjas adatlapja A magyar állam KCSP ösztöndíjasaként érkeztem Angliába ősszel, és az egyik első utam a reptérről a Magyar Iskola Woking szüreti báljába vezetett. Magyarországot frissen elhagyva Angliában is ’otthonos’ hangulat fogadott a báli esemén...

Az oldal nem található | Összetartozásunk Tüze 24/05/2020

Az oldal nem található | Összetartozásunk Tüze

Június 4-én lesz a Nemzeti Összetartozás napja.
Erre emlékezve 2020. június 4-én 20:20-kor (budapesti idő szerint) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg Összetartozásunk Tüze.
https://gyujtsukmeg.ma/

Az oldal nem található | Összetartozásunk Tüze Mindenütt, ahol magyarok élnek. Csatlakozzon Ön is!

17/05/2020

Egy jó hírt szeretnénk veletek megosztani.

Charity alapítás

A jó hír, hogy egy év kemény munkája, sorozatos egyeztetések és hosszú várakozást követően végre bejegyzésre került a Magyar Iskola Woking non-profit alapítványa Hungarian School Woking néven az Egyesült Királyságban.

Iskolánk ez idáig community group-ként működött, ami lehetőségeinket több szempontból is korlátok közé szorította.

Szeptembertől azonban hivatalosan bejegyzett alapítványként fog az iskola tovább működni, ez új lehetőségeket nyit ki számunkra és az iskola minden tagja számára, többek között önállóan pályázhatunk helyi és a Magyar Kormány által biztosított, diaszpórák megerősítésére szánt forrásokra, valamint benneteket, tagokat is jobban be szeretnénk vonni az iskola döntéseibe.

A charity működésének részleteiről bővebben fogunk még benneteket tájékoztatni.

39 kedves mese, gyerekdal és ismeretterjesztő videó a fákról 10/05/2020

39 kedves mese, gyerekdal és ismeretterjesztő videó a fákról

Május 10. madarak és fák napja.

https://www.csaladinet.hu/m/hirek/gyerekneveles/gyerekirodalom_hangos_mesek/28765/39_kedves_mese_gyerekdal_es_ismeretterjeszto_video_a_fakrol?fbclid=IwAR3Op3JkJjrfvqDthHj48Oj2JUKxOt87I7H4rgc2P9hV3WxvYZLNF2NihGs

39 kedves mese, gyerekdal és ismeretterjesztő videó a fákról Május 10. a madarak és fák napja. Fák nélkül nincs élet - merüljetek el az erdő világában a kicsikkel, ismerkedjetek a fafajtákkal játékos módon! Az ismeretterjesztő részek mellett kedves, tanulságos meséket és gyerekdalokat gyűjtöttünk össze ez alkalombó

Kezdőoldal - ÍRDALÁ.HU 03/05/2020

Kezdőoldal - ÍRDALÁ.HU

Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat, segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit!
Segítsük együtt megmaradásukat!
Segítsük együtt, hogy ezek a kisebbségi nemzeti régiók európai uniós kohéziós pénzekhez juthassanak közvetlenül a brüsszeli kasszából!https://irdala.hu/

Kezdőoldal - ÍRDALÁ.HU írd alá a Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezését! ALÁÍROM Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat,segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit!Segítsük együtt megmaradásukat!Segítsük együtt, hogy

03/05/2020

Isten éltessen minden Édesanyát!

Tanítás a járvány idején Wokingban 28/04/2020

Tanítás a járvány idején Wokingban

Tanítás a járvány idején Wokingban Kardulesz Rita tollából.

https://www.korosiprogram.hu/hirek/tanitasjarvany-idejen-wokingban

Tanítás a járvány idején Wokingban / Kardulesz Rita / Ösztöndíjas adatlapja A világot elérte a korona vírus járvány. Angliában a komolyabb korlátozásokat március közepén vezették be, az egyik ilyen rendelet az iskolába járás szüneteltetése lett. A világ más országaihoz hasonlóan a brit kormány a járvány ter...

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Website

Address

White Rose Lane
Woking
GU227HA

Other Education in Woking (show all)
WILLIAMS DRIVING TUITION WILLIAMS DRIVING TUITION
Woking

WILLIAMS DRIVING TUITION is a Woking based Driving School. Over the years we have help many hundrads of local people to pass their driving test and go on to be safe and responsible drivers.Click on info tab to visit my website.

Strawberry Patch Crafters Strawberry Patch Crafters
Unit G1B, Mayford Centre
Woking, GU22 0PP

Craft Classes for Children & Adult Craft and Chat & Workshops These classes will cover a variety of activities from drawing, painting, STEM, junk modelling, sewing and playdough to name just a few!

Woking College Woking College
Woking, GU22 9

The Academy of Hair - Beauty Rooms The Academy of Hair - Beauty Rooms
Hermitage Road, Woking, GU21 8, United Kingdom
Woking, GU21 8

𝙎𝙠𝙞𝙣 𝘿𝙚𝙚𝙥 𝙖𝙣𝙙 𝘽𝙚𝙖𝙪𝙩𝙮 𝙗𝙮 𝙅𝙪𝙙𝙮 𝙬𝙝𝙤 𝙥𝙧𝙤𝙫𝙞𝙙𝙚 𝙗𝙚𝙖𝙪𝙩𝙮 𝙨𝙖𝙡𝙤𝙣 𝙩𝙧𝙚𝙖𝙩𝙢𝙚𝙣𝙩𝙨.

Willow Study Hub Willow Study Hub
Unit 6 Centrium
Woking, KT13 8RQ

Top UK and international education expertise at affordable prices

Kamon Wing Chun - Woking Kamon Wing Chun - Woking
Woking, GU21 5AJ

A wing chun class for the people of woking

Transformation Your Gift Transformation Your Gift
Woking, GU21 3DD

Transformational Coaching and Healing Services - You CAN Heal and Change Your Life

Aesop's Touring Theatre Company Aesop's Touring Theatre Company
Woking, GU21 5TA

Aesop's Touring Theatre Company

Woking Spanish Tuition Woking Spanish Tuition
Woking

My aim is to teach the Spanish language and cultural background.Please, share Spanish news, information, videos, and teaching materials.

Creactivity Creactivity
Woking

MR Dental MR Dental
4 Manor Way
Woking, GU22 9JX

MR. Dental is one of the UK's leading manufacturer of dental / denture base acrylics and acrylic teeth. We are also a leading provider of ORE II and LDS II Manikin training courses. Our courses are held at our facilities in Old Woking, Surrey, UK.

The Academy Of Hair The Academy Of Hair
Woking, GU21 8SP

Providing industry approved, inspired and workable education to the hairdressing industry. Facilitating and teaching the art of hairdressing. Serving the South East England and Home Counties.