Institut Vallvera

INS Vallvera | Passatge de la Fàbrica Tèxtil Coma Cros, 14 | 17190 Salt - Gironès | Tel: 972 23 19 19 | Fax: 972 23 78 59 | Twitter oficial @INS_VALLVERA

Funcionando como de costumbre

20/04/2017

Intercanvi amb Institut Hanna Arendt de Berlí, 27-31 de març 2017

Second Leg of the Exchange.

We arrived in Berlin on Monday the 27th and spent there a marvellous week. On arriving our German brothers and sisters were there at the airport, eagerly waiting for us and ready to retake our friendship where we had left it.

On Tuesday we went on a tour round the city by boat, whereupon we headed for the Park-inn, something hardly suitable for those who suffer from Height-dizziness!! Afterwards we walked all the way up to the Brandenburger Tor, which lies close to the Holocaust Monument. After lunch we had a good stroll through the Gleisdreieck Park in the fashionable neighbourhood in Kreuzberg.

On Wednesday we attended classes. We went into the Spanish and English classes and also could attend some geography and history lessons, which the German teachers were so kind as to deliver in English.

On Thursday we visited Checkpoint Charlie and the Spy Museum and in the afternoon we threw a little party!

We were amazed at seeing how students could go around the High School with mobile phones. We were also impressed by their timetables, which encompass 45-minute lessons and a large number of brief breaks, so they can concentrate much better. No one ever called to attendance and they were all really polite to teachers and extremely knowledgeable.

We were sad to have to say good-bye on Friday but some of us have even contemplated taking up German lessons!

We'll always remember this enriching experience!

20/04/2017

Expojove 2017

Des del Departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat del INS VALLVERA, s'ha organitzat, gestionat i decorat l'estand d'aquests cicles al Expojove 2017.

Per tant, si passeu per allà probablement trobareu a algú de nosaltres representant els cicles:

CFGS Educació Infantil
CFGS Animació Sociocultural i Turística
CFGS Integració Social

CFGM Atenció a les persones en Situació de Dependència.

04/04/2017

Els alumnes de 4t d'ESO de l'INS Vallvera aquesta setmana estan fent el Projecte de Recerca. Una primera aproximació al món laboral.

Avui ens visiten els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Vallvera de Salt. Els hi donarem a conèixer els serveis d'orientació laboral, formació, emprenedoria i intermediació. Moltes gràcies per la visita! #orientacióEMO EMO Salt

30/03/2017

Avui últim #ArrelarreuContes d’aquest any.
Iniciarem la tarda a les 17h amb els alumnes del FEDAC Sant Narcís a la Biblioteca Escolar Montfollet i a les 18h sera el torn dels alumnes del Institut Vallvera a la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt

Demà últim #ArrelarreuContes d’aquest any.
Iniciarem la tarda a les 17h amb els alumnes del FEDAC Sant Narcís a la Biblioteca Escolar Montfollet i a les 18h sera el torn dels alumnes del Institut Vallvera a la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt

Òmnium Cultural Ajuntament de Girona ANC Girona gencat Diputació de Girona FaPaC-Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya Biblioteques de Girona

22/03/2017

CONCURS LITERARI DE SANT JORDI 2017

L'INS Vallvera convoca el concurs de Sant Jordi per a ESO, Batxillerat i Cicles. Data límit de presentació, 7 d'abril de 2017

L’INSTITUT VALLVERA CONVOCA EL CONCURS LITERARI DE SANT JORDI 2017BASES :

1. En aquest concurs, hi poden participar tots els alumnes de l’institut.

2. S’estableixen tres categories:

A: 1r i 2n d’ESO

B: 3r i 4t d’ESO

C: Batxillerat, Cicles i CAS

3. Els treballs, de tema lliure, han de ser individuals, inèdits i escrits en català (mecanoscrits en fulls A4, lletra Arial; cos 12 i a doble espai).

4. Hi haurà dues modalitats:

4.1. El millor poema de tema lliure (extensió: uns 20 versos), un per a cada categoria (A,B,C)

4.2. La millor prosa (extensió: màxim 4 folis.)

5. Els treballs tindran un títol i es faran arribar a consergeria en un sobre, a l’exterior del qual figuraran aquestes dades:

Concurs literari de Sant Jordi 2017, el títol del treball, la categoria (A, B o C) i la modalitat (poesia, prosa).

Dintre d’aquest sobre se n’inclourà un altre de tancat (i més petit), amb el títol del treball, la categoria i la modalitat anotats a l’exterior i, a l’interior, hi constarà el nom i els cognoms del concursant en una targeta (full petit de cartolina blanca).

6. El jurat estarà format pel professorat del departament de Llengua catalana i literatura de l’institut.

7. Hi haurà un primer premi (xec regal per a material escolar) per a cada categoria i modalitat . El jurat, però, es reservarà el dret de declarar desert algun premi.

8. La data de termini de presentació de treballs serà el dia 7 d’abril, a la consergeria de l’institut.

9. Els treballs guanyadors es donaran a conèixer el dia 24 d’abril (Sant Jordi), en el transcurs d’un acte que tindrà lloc a l’institut.

22/03/2017

Gloria Fuertes.

El nostre petit homenatge a la Gloria Fuertes.
"Un niño con un libro de poesía en las manos nunca tendrá de mayor un arma entre ellas."
Vine a la biblioteca i descobreix com va ajudar a canviar el món.

22/03/2017

Proves Cangur

Les proves Cangur (altrament dites International Mathematical Kangaroo o bé Kangourou sans frontières) és un concurs preuniversitari de matemàtqiues que s'organitza en més de 30 països, amb l'objectiu d'acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès. Les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules.

Les proves es van celebrar el passat dijous 16 de març i hi vam participar un total de 93 alumnes d'ESO i batxillerat. La prova la vam fer al mateix centre.

22/03/2017

Jornades tècniques als cicles de la família de serveis sociocultural i a la comunitat

Els passats dies 2 i 3 de març van tenir lloc les jornades tècniques de cicles formatius. Durant aquests dos dies, l'alumnat va tenir la oportunitat de conèixer diferents aspectes relacionats amb el perfil professional: tallers, experiències d'ex-alumnes, dinàmiques, xerrades d'entitats.

Algunes de les activitats que es van dur a terme van ser tallers de jocs i animació infantil , tallers de llenguatge de signes i xerrada del CDIAP al cicle formatiu d'educació infantil. A integració social es va fer la sessió "I després del cicle, què", en la que ex-alumnat explicava experiències laborals i es feia reflexió sobre la figura del o la TIS, trobades amb integradores socials que treballen en escoles de primària, taller sobre abús sexual i maltractament infantil i taller de coaching. Al cicle d'atenció a persones en situació de dependència es va treballar: la teràpia amb gossos, xerrada de l'institut Guttman, tallers de contencions i de riure i tallers d'autolideratge. El cicle d'animació sociocultural i turística va treballar el currículum per competències, va realitzar un networking amb professionals i va fer un taller de jocs.

La valoració és molt positiva, ja que aquestes jornades ajuden a conèixer la realitat de les futures feines que faran els i les alumnes dels diferents cicles.

22/03/2017

ornada de Portes Obertes d'ESO 2017[Jornades]
Dimecres, 15 de març de 2017

El proper dimarts 21 de març a les 19:00 hores, tindrà lloc a l'Institut Vallvera la jornada de portes obertes corresponent als estudis d'ESO.

Al llarg de la mateixa s'informarà a les famílies de l'alumnat, que començarà primer el curs vinent, d'un seguit de temes com: el Projecte Educatiu, l'estructura general d'aquesta nova etapa, l'organització del centre, etc. També podran conèixer i parlar amb part del professorat, la coordinadora de cicle i l'equip directiu.

Us esperem a tots!

Francesc SimónJ

22/03/2017

CELEBRACIÓ DEL CARNESTOLTES AMB L'ALUMNAT DE SEGON DE DEPENDÈNCIA A LES BERNARDES:[]
L'alumnat de segons de dependència A, ha anat en el centre de dia de les Bernardes de Salt i ha realitzat una activitat d'aprenentatge i servei amb les persones grans del centre. En concret han celebrat el carnestoltes tots junts, s'han disfressat, cantat i ballat. Ha estat una experiència i un intercanvi molt bonic i interessant.

08/03/2017

Dia internacionaal de les Dones
Dimecres, 08 de març de 2017

A la biblioteca del Vallvera

Una selecció per a visibilitzar, reivindicar i lluitar.
Històries de dones, escrites per dones i condicionades pel fet de ser dones.

Llegir et fa lliure !!

08/03/2017

“Picalletres”,
El passat dimarts 28 de febrer els alumnes de 3r ESO A vam participar al

concurs “Picalletres”, un concurs lingüístic que consisteix a lletrejar paraules en

català i on la rapidesa i els coneixements són la clau.

Els participants del nostre institut van ser els alumnes: Daniela Prado, Fahd Riaz,

Mariama Saidy, Alicia Tomas, Daniel Muñoz i Ibrahim Azouagh.

Varem concursar amb dos altres instituts de la província: el FDAC Sant Narcís i

l’Institut Brugulat de Banyoles.

L’experiència, tant dels participants com dels que hi vam anar de públic, va ser

molt positiva, emocionant i divertida.

Victoria Flores Rodríguez

Alumna de 3rESO A

08/03/2017

Una xerrada amena i interessant de sis exalumnes.

El passat 28 de febrer, sis exalumnes de l'institut Vallvera van ser convidats a la sessió de tutoria de 2n de batxillerat per parlar del seu pas pel centre i del grau universitari o del cicle formatiu que estan cursant actualment. Agraïm la seva participació en la xerrada que va ser amena i interessant alhora,

Gràcies i molta sort.

28/02/2017

JORNADES TÈCNIQUES CICLES FORMATUS I FP BÀSICA

L’Institut Vallvera organitza els propers dies 2 i 3 de març de 2017 les Jornades Tècniques en col·laboració amb diferents professionals, adreçades a millorar la formació, les competències professionals i les capacitats claus de l'alumnat del nostre centre. És una oportunitat única perquè l'alumnat interactui amb els professionals del sector i pugui complementar els coneixements adquirits en el centre educatiu.
Són les III Jornades tècniques de la Família d’Administratiu i les IX Jornades tècniques de la Família de Serveis a la Comunitat.

21/02/2017

Visita a les instal·lacions de robòtica de la UdG i del Parc Tecnològic.
El professorat i l’alumnat de tecnologia industrial de 1r i 2n de Batxillerat hem fet una visita a les instal·lacions de robòtica de la UdG i del Parc Tecnològic. Ens han acompanyat Xevi Cufí i Robert Martí de l'institut de recerca VICORB que ens han ensenyat i explicat els treballs duts a terme en els diferents espais on treballen; com el laboratori de robòtica de la politècnica II i el laboratori de robòtica subaquàtica del Parc Tecnològic on hem pogut observar diferents robots.

15/02/2017

"Fira Empresaula" a Barcelona

Els alumnes de 2n de Gestió Administrativa dintre del mòdul d'Empresa a l'aula i conjuntament amb els alumnes que fan el mòdul de Suport, van fer el dia 9 de febrer una sortida a la "Fira Empresaula" a Barcelona. Els nostres alumnes, van presentar l'empresa que han creat al centre i van realitzar un networking on van comprar i vendre a altres empreses creades en diferents instituts, d'arreu, que estan dins d'aquesta plataforma de gestió d'empreses.
Bona feina!

iesvallvera.cat 13/02/2017

IES Vallvera

"En el marc de Mesures Flexibilitzadores que està portant a terme el Departament d’Ensenyament s’hi inclou el servei d’assessorament i reconeixement de l’experiència laboral. La intenció d’aquesta proposta té una doble finalitat: d’una banda, el servei d’assessorament té com a objectiu definir i orientar un itinerari formatiu i professional de la persona interessada per aconseguir-ne millorar la qualificació. A partir de l'atenció personalitzada d'experts de la família professional es valora l’expedient formatiu i laboral de l’aspirant i, com a resultat del procés, l'usuari obté un informe d'assessorament que conté les recomanacions més adequades al seu perfil. D’altra banda, el servei de reconeixement s'adreça a aquell usuari que vulgui tenir un reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits amb l'experiència laboral o en activitats socials relacionats amb un determinat cicle formatiu. A partir de l’informe d’assessorament, una junta de reconeixement integrada per dos professors del cicle formatiu, avalua l’aspirant.

Des del curs 2013-14, l’Institut Vallvera de Salt, amb l’objectiu de prestar un servei de qualitat a tots nivells, ha estat ofertant aquest servei en els camps de l’administració i els serveis a la comunitat. Actualment, ha obert una nova convocatòria la informació de la qual trobareu penjada a la pàgina web del centre. Per si és del vostre interès o voleu acalrir dubtes, podeu adreçar-vos a http://www.iesvallvera.cat."

"A l'INS Vallvera t'assessorem perquè puguis accedir a un reconeixement acadèmic. T'hi esperem!"

iesvallvera.cat

09/02/2017

CENTRO COMUNITARIO DE ARTES Y OFICIOS: “EL COMIENZO DEL ARCO IRIS”

“La força per moure el món”

Dia 20 de gener de 2017, un divendres com qualsevol altre, plujós, fred, amb les ganes d’anar a casa habituals...Però aquest divendres és diferent, tenim una xerrada que potser ens canviarà la manera com ens mirem la vida.

Entrem a la biblioteca i ens trobem quatre persones, dues noies i dos nois, amistats d’en Marc, vénen de Colòmbia, els nois són originaris d’allà, les noies fa uns anys que hi viuen. Ens asseiem totes a les cadires, col·locades en forma d’U, però això no dura gaire, un cop fetes les presentacions, un dels dos nois ens fa aixecar i fem uns exercicis per treure’ns de damunt els pensaments, per entrar en un altre món, en el seu. Ballem, ens relaxem i tornem a asseure’ns. Trenca amb el que sabem del país, que és poc cosa més que Narcos i cocaïna. Me n’adono que realment és molt poca la informació que ens arriba d’altres llocs del món, que el mateix ens deu passar del nostre país cap a fora, que els mitjans de comunicació ensenyen només el que volen que veiem i que tenen un país molt ric en felicitat.

Comencem a entrar en el tema dels projectes que tenen muntats per les situacions adverses en les que es troben, com ara, la violència, l’atur, la salut, el sistema educatiu o bé el clavegueram. Decideixen muntar un centre comunitari al “barri” de San Isidro amb la finalitat de dignificar la vida de les persones, que és mou per les següents línies d’actuació: projectes productius, temes de nutrició, art, educació i defensa dels Drets Humans.

Dins de cada línia tenen diferents projectes per fer, com una escola de vida, batucada, classes de música, restaurant comunitari, etc. Tenen també un projecte d’economia solidària, que consta d’un hort agroecològic, gallines ponedores, un taller de confeccions, un de fusteria i artesanies.

La gent del barri es mou per fer la seva vida i la de la resta una mica millor dia rere dia, amb petites accions, i amb d’altres molt grans. Van pensar de donar color al lloc on viuen, i es va decidir que gent professional voluntària i les persones que hi habiten pintarien murals a les façanes de les cases. El que fan els veïns i veïnes, és quelcom que amb tristesa, dic que em sorprèn perquè abans de decidir què volen tenir pintat a casa seva, pregunten a qui viu davant què vol veure cada matí quan es llevi. I amb aquest petit gest, totes les persones, quan miren per la finestra al matí, veuen pintada a la façana de la veïna una cosa que els fa felices. Penso que és genial la manera com amb senzilles accions pots fer la vida d’algú un xic més bonica.

Se’ns reparteix un tros de paper per fer un petit helicòpter, però va més enllà de l’origami, va més enllà d’una acció mecànica. En aquest paper que volarà hi posem els nostres somnis i les persones que volem que ens acompanyin per fer-los realitat. Quan tothom el té fet, el fem volar alhora, és molt bonic veure les quimeres de tanta gent volant plegades.

Per dues hores deixo d’estar a Salt, a l’institut, fent una xerrada, estic en un lloc a part, volant, somniant i gaudint d’un país de colors molt i molt vius. Aquestes persones m’han transportat amb la seva il·lusió, emoció i motivació per canviar el món. Si ja ho tenia prou clar, ara ho tinc més clar encara: no cal tenir moltes coses materials per ser ric, només necessites somriure i esforçar-te pel que vols, per viure el dia a dia el millor que puguis, amb tantes ganes de ser feliç i de crear felicitat per la resta com siguin possibles.

Sens dubte puc afirmar que aquesta xerrada em va arribar molt al cor, d’una manera punxant i dolorosa, i com un dard de felicitat acumulada. Només puc donar-los les gràcies per haver vingut i haver-nos donat a conèixer una cosa tan meravellosa. Em quedo amb un nus a l’estómac de les ganes de poder viatjar a Colòmbia. Molta força companyes!

Anna Clarió

09/02/2017

Sortida facultativa a Barcelona de l'alumnat de segon de batxillerat

L'alumnat de segon de batxillerat va realitzar, el passat dimecres, 1 de febrer, una sortida facultativa a Barcelona. Tots van visitar el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya): els de mates van fer una visita lliure, i els de Literatura i d'Històia de l'Art van fer el recorregut de les obres de les PAUS. Posteriorment, ens vam dividir, el grup de mates va anar al MMACA, al Museu de les Matemàtiques, Cornellà, i la resta vàrem visitar el pavelló Mies van der Rohe. Després, vàrem fer una visita guiada per una de les joies del modernisme català, el Palau de la Música Catalana. En acabar, ens vàrem reunir per dinar plegats.

Localización

Teléfono

Dirección


Passatge De La Fàbrica Tèxtil Coma Cros, 14
Salt
17190

Horario de Apertura

Lunes 09:00 - 17:00
Martes 09:00 - 17:00
Miércoles 09:00 - 14:00
Jueves 09:00 - 17:00
Viernes 09:00 - 14:00
Otros escuela/facultades en Salt (mostrar todas)
Autoescola St. Cristòfol 1973 Autoescola St. Cristòfol 1973
C/ President Francesc Macià 11 Baixos
Salt, 17190

Des de 1973,ens dediquem a facilitar el carnet de forma eficient, innovadora i amb transparència. Ens avalen els anys d'experiència dels nostres professors

Institut Salvador Espriu Institut Salvador Espriu
Passeig De Josep Maria Folch I Torres, 4
Salt, 17190

Centre educatiu públic de Secundària (ESO, BAtxillerat, CFGM i PFI) de Salt (Girona). Localització: https://goo.gl/SdgZzy

Anglo School Anglo School
Manuel De Falla 30
Salt, 17190

Escola d´idiomes. Centre de Preparació d´exàmens de Cambridge. Cursos per a nens, joves i adults.

EUSES Alumni EUSES Alumni
C/ Francesc Macià, 65
Salt, 17190

Servei que EUSES destina al seu col·lectiu de graduats. alumni.euses.cat

Aula de Vacances - Nens - Girona,Salt Aula de Vacances - Nens - Girona,Salt
Carrer Pep Ventura 110, Baixos
Salt, 17190

Llar d'infants "El Barrufet" Llar d'infants "El Barrufet"
Calle Miguel De Cervantes, 26
Salt, 17190

Som una llar d'infants privada amb més de 35 anys d'experiència. Les educadores són especialitzades en educació infantil, tenim cuina casolana adaptada a tota classe de règims i dietes i oferim un ampli horari ( de 7:30h a 19h.)

AulaEx AulaEx
Carrer Sant Antoni, 1
Salt, 17190

AulaEX és l'espai per formar-te en màrqueting digital de manera pràctica.

Factoria de Lletres Factoria de Lletres
Salt, 17190

Formacions en Escriptura Creativa. Formacions en Escriptura de l'Experiència Vital. Dinamitzacions de Clubs de Lectura @assumguardiola

UNED Girona UNED Girona
C/ Sant Antoni, 1, 2ª Planta
Salt, 17190

Som la universitat pública i a distància, implantada a Girona i a Catalunya fa quasi quaranta anys.

Edutic acadèmia Edutic acadèmia
Carrer Major, 127
Salt, 17190

EduTIC Acadèmia de noves tecnologies a Salt (Girona). Formació pràctica i útil per a famílies, estudiants, emprenedors, entitats i empreses

Multi Fotos Multi Fotos
Les Bernardes. Espai De Cultura Contemporània Carrer Major, 172
Salt, 17190

Taller Escuela de Fotografía en Salt/Girona. Desde cursos de iniciación a especialización avanzada y profesional.

ConArte Internacional ConArte Internacional
Carrer Sant Antoni, 1
Salt, 17190

Asociación cultural, ligada a ConArte México. Impulsa la capacidad educativa de las artes y la cohesión social. Espacio Cultural Iberoamericano y Europeo. Formamos parte del proyecto MIGAP - POCTEFA https://www.poctefamigap.eu