Öppna Förskolan Tallinn

Öppna Förskolan Tallinn

Comments

Så roligt att Charlotta tar hand om ÖF och att det åter blev ett litet uppträdande av ÖF-familjer på första adventsfirandet i kyrkan.
Jag var där och lyssnad och tittade👏👏🕯🎶🙂
Tack för bilden J, några av deltagarna.
KRAM
Yvonne
hej! jag heter Julia och jag har flyttat tillbaka till Estland med familjen. Svenska är inte mitt modersmal men i sin tid bodde jag i Sverige där jag lärde mig spraket. Min äldsta son är 3.5 ar gammal och jag letar efter en möjlighet för honom att ga pa en svensk förskola. Han pratar lite svenska. Var tredje vecka pratar vi svenska hemma men det kommer inte att fungera pa lang sikt genom att jag inte kan ge honom en fullständig sprakkänsla. Säkert finns det manga blandade äktenskap här i Estland och därför undrar jag om det finns flera mammor/pappor som har samma ideer eller har ni möjligen redan nagon fungerande förskola dit mitt barn kan komma?
Hälsningar,
Julia

Det primära med verksamheten är just att ge både barn och vuxna möjlighet att under avslappnade former få träffas och umgås på det svenska språket.

Tack för i år! Vi ses igen fredagen den 9jan. 2015. OBS! På tisdagar är det fr.o.m. 2015 upp till er föräldrar om ni vill träffas på ÖF.

Operating as usual

media1.tenor.co 25/06/2021

media1.tenor.co

Glad midsommar! 🇸🇪🌷🌞

media1.tenor.co

[06/11/21]   Stort tack till alla barn & föräldrar som kom idag till vårens sista ÖF! Det bjöds på ballonger, sång, pyssel, lek, fika & gemenskap. Jag vill även tacka för alla fina ord, blommor, choklad m.m som jag fick av er😍 Ni är helt underbara och jag ser fram emot att träffa er igen under september månad. Från och med i höst kommer ÖF hållas på söndagarna istället för fredagar.

Jag önskar er alla en underbar sommar så ses vi till hösten igen! 🌷🌞

Varma hälsningar,
Charlotta

Photos from Öppna Förskolan Tallinn's post 11/06/2021

Sista ÖF tillfället för denna vår. Ballongfest väntar barnen! 🤩

07/06/2021

Nationaldagen firades ute på Nargö & vi fick bl.a förmånen att få lyssna på denna fantastiska barnkör som spred riktig sommarglädje! Helt fantastiska, så duktiga barn! 😍👍🌷

[06/06/21]   Hej i kvällssolen & på Sveriges nationaldag! 😎 🌷 Fredagen den 11e juni kör vi ÖF igen och som vanligt står sångstund, fika, pyssel, lek och gemenskap på schemat. Enda skillnaden denna gång är att Öppna Förskolan sen tar sommarlov innan vi sätter igång igen i September. Därför tänkte jag att det ska bjudas på lite ballonger och lite extra god fika!

Vänligen meddela här nedanför om ni önskar komma på fredag. Varmt välkomna! 🌷😊

[06/02/21]   Hej alla glada! 🌞 Glöm inte att imorgon (torsdag) klockan 16:00 är det övning igen för barnkören för er som kan komma! Varmt välkomna! 🌷😊

30/05/2021

Grattis alla mammor på Mors dag! 🥰

Grattis alla mammor på Mors dag! 🥰

[05/28/21]   God afton! 🤩 Fredagen den 4e juni mellan kl 10:15 - 12:30 kör vi Öppna Förskolan igen. Vill ni komma på en liten sångstund, fika, leka och pyssla tillsammans så anmäl er gärna här nedanför. Hoppas vi ses! 😊🌷

Notering: Detta inlägg hittar ni i både "Svenskar i Tallinn" samt "Öppna Förskolan Tallinn" gruppen vilket betyder att det inte spelar någon roll i vilken av grupperna ni anmäler er 🙂 Ha en fortsatt trevlig helg! 🌺

[05/23/21]   UPPDATERING 27/5: Finns plats för en familj till imorgon

Hallå allesammans! Vi kör favorit i repris på fredag den 28e maj kl 10:15 - 12:30. Sommarpyssel står på schemat, fika, sång, lek och att umgås! 😊
Vänligen meddela här nedanför om ni önskar komma till Öppna Förskolan på fredag. Varmt välkomna! 🌷

21/05/2021

Lilla fröken Elins sommarpyssel 🥰

Lilla fröken Elins sommarpyssel 🥰

Visitestonia.com 17/05/2021

Visitestonia.com

Hej allesammans, stora som små! :)
Det har kommit upp en trevlig möjlighet att få genomföra uppträdandet ute på ön Nargö (Naissar), i St: Maria kapell som dessutom är nyrenoverad. Detta skulle i så fall äga rum på Sveriges nationaldag den 6e juni (en söndag).
Vi tar båten över från Tallinn på morgonen och kommer tillbaka tidig kväll.

Ungefärligt program
10:00 Avfärd med båt från Tallinn till Nargö (Naissar)
12:00 Gudstjänst med uppträdande
13:15 Lunch
14:00 Fria aktiviteter alternativt sommarlekar för de som vill, typ brännboll, fotboll, 5-kamp
17:00 Avfärd med båt från Nargö till Tallinn

Kaffe, te och saft kommer att finnas tillgängligt som kyrkan tar med. Tidigare år när söndagsskolan haft sina avslutningar ute på ön så har de haft knytkalas vilket innebär att alla har med sig lite mat som t.ex piroger eller kaffebröd/kakor som de delar med sig utav på ett buffébord som sen alla kan ta del av. Detta är självklart frivilligt och en idé som vi kan gå in djupare på sen och se hur många som är intresserade av det.

Det finns flera matställen ute på ön, varav ett är ett stort värdshus. Det finns även mat att köpa ombord på båten om man skulle bli lite hungrig under resans gång.

Angående båtbiljetter: Barn under 4 år åker gratis, rabatterade biljetter går att köpa från expeditionen i St:Mikaels kyrka fram till den 2a juni. Köper man inte från expeditionen så kan man köpa biljetten i båthamnen till ordinarie pris, återkommer om exakta priser.

Om ni har några frågor eller funderingar kring detta så tveka inte att höra av er. Vi hoppas att alla kan tänka sig att åka med ut till Nargö och sjunga tillsammans och njuta av den fantastiska ön.
visitestonia.com/en/the-naissar-island-southern-trail-12-km

Visitestonia.com

Photos from Öppna Förskolan Tallinn's post 16/05/2021

Sångtexterna! De flesta av er har fått sångtexterna via mail men för er som inte fått dessa via mail och önskar delta i barnkören kan spara ned dessa som bilder. Stor rekommendation är att öva på dessa hemma innan vi ses den 23e maj då vi inte har så många övningstillfällen innan uppträdandet.
Hoppas vi ses nästa söndag kl 14.00 😊 Varmt välkomna! ☀️

Emil i Lönneberga - Idas sommarvisa - officiell musikvideo 16/05/2021

Emil i Lönneberga - Idas sommarvisa - officiell musikvideo

Hej på er! Hoppas ni alla njuter av det fina sommarväder vi har idag! ☀️😎
Jag har precis skickat iväg sångtexterna till samtliga föräldrar som angivit sina mailadresser. Med tanke på att vi inte har så många övningstillfällen så vore det toppen om ni kunde öva på sångerna med era barn där hemma. Ni som inte fått ta del av sångtexterna och önskar få dessa mailade till er, vänligen ange er mailadress här nedanför alternativt via Messenger (Öppna Förskolan Tallinn). Kören är för barn och ungdomar mellan 3 - 18 år.

Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll och här får ni en härlig sommarsång som ni kan lyssna på, hela familjen tillsammans. Svårt att inte se fram emot sommaren när man ser denna 😊

Ses den 23e maj kl 14.00!
https://m.youtube.com/watch?v=C9lDwkruo7E

Emil i Lönneberga - Idas sommarvisa - officiell musikvideo För första gången tillgängliggörs nu Astrid Lindgrens fantastiska visskatt på Youtube! Officiell musikvideo med benäget tillstånd av AB Svensk Filmindustri o...

[05/13/21]   2 platser kvar imorgon! 😊

Hej allesammans! 🌞 Fredagen den 21 maj kör vi igång igen med öppna förskolan, begränsat antal (10 personer). Vi fikar, umgås och leker. Sommarpyssel står på schemat!

Vänligen meddela här nedanför om ni vill komma den 21a maj 😊

Ha en trevlig helg!

[05/03/21]   Hej! Angående övningspass med "sommarkören" så kommer det första övningstillfället bli som det ser ut nu, söndagen den 23e maj kl.14.00. Detta för att regeringen meddelat att nya lättnader kommer att gälla från den 17e maj.

För vidare information gällande övningstillfällena samt detaljer för uppträdandet tar jag gärna emot era mailadresser så jag lättare kan nå ut till er där. Vore toppen om ni ville skicka era mailadresser antingen via privat meddelande (messenger) till "Öppna Förskolan Tallinn" alternativt här nedanför. Som det ser ut nu så är det 16 barn som vill sjunga in sommaren vilket är jätteroligt! 😊 Vi ses!

[04/29/21]   Hej i solen! 🤩 Nu får vi äntligen ses igen på Öppna Förskolan, enda skillnaden är att det blir utomhus denna gång (kyrkans innergård) pga restriktionerna. Det är även ett begränsat antal som får träffas, 10 personer, vilket betyder att föranmälan krävs. Vänligen meddela här nedanför om ni vill vara med fredagen den 7e maj 😊 Vi sjunger, fikar och leker.
Hoppas vi ses! ☀️ Varmt välkomna!

[04/23/21]   God kväll! För er som redan nu vill öva på sångerna där hemma så har ni dem här 😊

1. Idas sommarvisa
2. Ingen klocka ringer mer (flaggan vajar på sin stång) (2 verser)
3. Den blomstertid nu kommer
4. Bä bä vita lamm
5. Pippis sommarvisa(Sommaren är min)
6. I denna ljuva sommartid
7. Ute blåser sommarvind

Om ni har några tips eller önskemål om fler sommarvisor så hör gärna av er! 😊 Jag är öppen för förslag!

[04/22/21]   Se hit alla föräldrar med barn 3 - 18 år! Som flera av er kanske känner till så ansvarar jag för Öppna Förskolan här i Tallinn vilket jag tycker är jätteroligt och trivs väldigt bra med! Öppna Förskolan bjöd på ett litet adventsuppträdande i kyrkan år 2020 och nu vill jag ta det till nästa nivå. Jag skulle tycka det vore jätteroligt att ha en barnkör som kan tänka sig sjunga in sommaren när sommarlovet börjar närma sig, dvs någon gång i början av juni.

Tid och plats för sångträning är ej bestämt än utan jag vill börja med att se hur stort intresset är. Vilka är intresserade? :)

Självklart följer vi rådande restriktioner och blir vi fler än 10 personer så delar vi upp övningspassen.

Mvh Charlotta

Photos from Öppna Förskolan Tallinn's post 01/04/2021

Öppna Förskolan önskar er alla en Glad Påsk!

[02/28/21]   Hallå i solen! 😎 Hoppas ni alla har haft ett fint sportlov! ⛸🛷⛄

Pga nuvarande restriktioner som har förlängts till den 28e mars, ser det dessvärre ut som att vi får avvakta med träff på Öppna förskolan i mars månad. Jag hoppas innerligt att allt lättar i mars så vi får tillfälle att ses på Öppna Förskolan i april igen!

Jag ser mycket fram emot att få träffa er alla så fort detta lättar!

Håll i håll ut! ❤

Varma hälsningar,
Charlotta

[02/18/21]   Hej till er som kommer imorgon (fredag)! Om ni har en eller fler toalettpappersrullar skräpandes hemma så ta gärna med er dessa till vinterpysslet imorgon! 😊 Perfekt att göra snögubbar med!

[02/06/21]   Hallå alla ni som kommer imorgon (fredag)! 😊 Om det är någon av er som inte kommer imorgon så vänligen meddela mig här nedanför, jätteviktigt! Om det sker en eventuell avbokning kan nämligen de familjer som står på väntlistan ta er plats istället.
Ser som vanligt jättemycket fram emot att få träffa er igen! 🥰 Vinterpyssel står på schemat! Ses imorgon!

UPPDATERING 6e februari: För närvarande fullbokat, meddelar om det sker någon eventuell avbokning. Ha en fortsatt trevlig helg! 😊

Halloj! Hoppas ni njuter av denna lördag! 🥰 Jag tänkte att vi kör favorit i repris den 19e februari kl 10:15 - 12:30. Vi träffas, fikar, sjunger, pysslar och gör lite pappers-snögubbar tänkte jag m.m. Pga nuvarande restriktioner så kan vi ju endast vara ett begränsat antal deltagare så därför är det extra viktigt att ni anmäler er här nedanför! Om ni bokar in er och sen kommer på att ni inte kan komma så är det viktigt att ni meddelar detta så eventuellt andra som köar kan ta er plats istället.

Varmt välkomna och hoppas vi ses! 😊

[02/01/21]   Uppdatering 5e februari!! Pga vädret blir jag dessvärre lite sen!! Vi startar kl 10:30 istället! Ber om ursäkt för detta, vi ses snart!

Hej i vintervädret! Både härligt och mindre härligt med denna snö men det fina är ju nu när man kan åka skidor, åka snowracer, pulka, skridskor och att snön lyser upp i vintermörkret m.m! 😊

Som det ser ut nu så kan vi köra igång Öppna förskolan som planerat fredagen den 5e februari kl 10.15. Däremot är det begränsat antal platser som gäller, därför är det extra viktigt att ni anmäler er i tid här nedanför! Viktigt att ni skriver exakt hur många från varje familj som kommer. Hoppas vi ses! 🥰

1. Samuel + 1
2. Richard + 1
3. Ervin + 1
4. Kristina + 2

Vi har nu 1 plats kvar på fredag, dvs plats för 1 barn eller 1 vuxen till 😊

Ringvaade | Kadri Kõusaar Jordaanias | ETV | ERR 19/01/2021

Ringvaade | Kadri Kõusaar Jordaanias | ETV | ERR

Hej alla barn & föräldrar!
För en estnisk-svensk filminspelning söker de en flicka i 4-5 års åldern för en dags inspelning lördag 30 januari. Regissör är estniska Kadri Köusaar. Här berättar hon lite om filmen: https://etv.err.ee/1209253/kadri-kousaar-jordaanias?fbclid=IwAR2tmiPESDOSh7tHtb0J4CjLXAQxz3ZsgMeq7t_3cMi2GOnHRvxsMZc_sMM

Frågor från intresserade föräldrar kan skickas till Pernilla Frykholm: [email protected].

Ringvaade | Kadri Kõusaar Jordaanias | ETV | ERR Režissöör Kadri Kõusaar saabus just tagasi Jordaaniast, kus tegi koroona ja kuumuse kiuste armastusfilmi.

[01/18/21]   Hej alla föräldrar & barn (0-7år)!
Pga nya restriktioner i Estland kunde vi dessvärre inte köra igång terminen nu i mitten av januari som var tänkt från början. Nytt startdatum för terminen blir istället fredagen den 5e februari kl 10:15. Observera att detta kan komma att ändras beroende på vad regeringen säger men som det ser ut just nu får hobbyaktiviteter för barn sättas igång igen efter den 1a februari, vi håller tummarna! 😊 Ha en jättefin fortsättning på dagen! 🌞

[12/31/20]   God fortsättning och gott slt allihopa!
År 2020 börjar lida mot sitt slt och det har varit ett mycket märkligt år. Vi hoppas innerligt att år 2021 blir bättre.
Jag fick den stora äran under hösten att ta över Öppna förskolan och detta är ingenting jag ångrar. Jag ser redan fram emot att få öppna upp igen nästa år. Det har varit helt fantastiskt att få lära känna så många fina familjer och hoppas på att vi ses igen i det nya året! Jag vill tacka samtliga föräldrar med barn som kommit till Öppna förskolan. Ni har bidragit med så mycket glädje, sång och gemenskap!
Ta hand om varandra och jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! 🥳

11/12/2020

Idag fick vi finbesök av självaste Tomten som även hade med sig julklappar till alla barnen som kom! Nybakta lussebullar fanns även idag på fikabordet 😊 Vi önskar er alla en God Jul & Gott nytt år! Vi ses år 2021! 🎅🎄

[12/09/20]   UPPDATERING!
Senast kl 22.00 ikväll måste vi veta EXAKT vilka barn som kommer på fredag så vänligen meddela nedanför med "vi kommer! Och med barnet/barnens namn. Detta är för att veta exakt hur många julklappar Tomten ska ha med sig. De barn vi vet helt säkert som kommer är följande:

1. Richard
2. Ervin
3. Joel
4. Ronald
5. Ludvig
6. Hanna Britta
7. Carmen

Om ni ej ser ert barns namn på listan men önskar vara med på fredag så skriv här nedanför "Vi kommer! Barnet/Barnens namn" så vi vet exakt vilka som kommer då julklappar ska delas ut, annars blir man dessvärre utan. Listan uppdateras löpande under dagen fram till kl 22.00.

Vi har begränsat antalet till 12 barn.

Det kommer som vanligt finnas fika, vi kommer sjunga lite julsånger, pyssla, leka och umgås! 🥰 Hembakta lussebullar kommer stå framdukat! Varmt välkomna! 🎅🎄⛄

Tack och hoppas vi ses på fredag! 😊

Tomten kommer kl 10.15 så kom gärna lite före angiven tid! 🎅

(Priset är som vanligt 5 euro/familj men denna gång ingår även julklapp till samtliga barn som anmält sig 😊)

[12/06/20]   UPPDATERING!
Senast kl 22.00 ikväll måste vi veta EXAKT vilka barn som kommer på fredag så vänligen meddela nedanför med "vi kommer! Och med barnet/barnens namn. Detta är för att veta exakt hur många julklappar Tomten ska ha med sig. De barn vi vet helt säkert som kommer är följande:

1. Richard
2. Ervin
3. Ervins bror 1 (namn tack 😊)
4. Ervins bror 2 (namn tack 😊)
5. Ludvig

Om ni ej ser ert barns namn på listan men önskar vara med på fredag så skriv här nedanför "Vi kommer! Barnet/Barnens namn" så vi vet exakt vilka som kommer då julklappar ska delas ut, annars blir man dessvärre utan. Listan uppdateras löpande under dagen fram till kl 22.00.

Vi har begränsat antalet till 12 barn.

Tack och hoppas vi ses på fredag! 😊

Tomten kommer!! 🎅 Ja ni såg rätt! Jag har nämligen pratat med Tomten och frågat om han möjligtvis skulle kunna göra ett undantag för att komma och hälsa på oss redan fredagen den 11e december på ÖF, det ville han gärna! 😊
Nu är det så här att Tomten måste veta EXAKT hur många barn (0 - 7 år) som kommer då han tar med sig paket från Nordpolen. Vi har satt gränsen till 12 barn och blir vi så många så har vi fått tillåtelse av kyrkan att låna St Olofs salen (rätta mig vid eventuellt stavfel).

Det kommer som vanligt att bjudas på sång, lek & gemenskap!

Ha en fortsatt fin 2a advent! 🎅⛄🎄

[11/29/20]   Stort tack till alla ni föräldrar samt barn som kom och uppträdde så fint i kyrkan idag på första advent! Jag är så stolt och så imponerad över hur fantastiskt duktiga alla barnen var! Hoppas ni alla hade en lika trevlig stund i kyrkan som jag 🥰
Nästa tillfälle vi ses ser ut att bli den 11e december men jag återkommer om detta 😊

[11/27/20]   God afton allesammans! Första advent närmar sig med stormsteg och här kommer lite uppdateringar samt ändringar:

I sång 1. Det lilla ljus jag har, sjunger vi de 2 första verserna. Vänligen se nedan:

//: Det lilla ljus jag har,
det ska få lysa klart ://
Det lilla ljus jag har,
det ska få lysa klart,
lysa klart, klart, klart,
lysa klart.

//: Jag sätter det ej under skäppan, nej,
det ska få lysa klart ://
Jag sätter det ej under skäppan, nej,
det ska få lysa klart,
lysa klart, klart, klart,
lysa klart.

I midnatt råder sjunger vi även de 2 första verserna:

Midnatt råder, tyst det är tyst i husen,
Alla sova, släckta äro ljusen, äro ljusen

Tipp tapp, tipp tapp, tippe tippe tipp tapp
Tipp, tipp tapp

Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna
Lyssna, speja, trippa fram på tårna, fram på tårna

Tipp tapp, tipp tapp, tippe tippe tipp tapp
Tipp, tipp tapp

Vi som närvarade på dagens ÖF pratade även om att ses i ÖF lokal före Gudstjänsten och uppträdandet, dvs runt kl 11.30 på söndag. Vi har då möjlighet att sjunga igenom sångerna så vi känner oss trygga med texterna 😊

Ett stort önskemål från min sida nu är att alla föräldrar med barn 0 - 7 år som är intresserade av att komma till kyrkan på första advent och sjunga, vänligen meddela här nedanför. Jag kommer att ha med mig ljus samt tomteluvor till de barn som vill sjunga.

Ha en fortsatt fin fredag & en trevlig helg så hoppas jag vi ses på söndag! 😊

[11/26/20]   God kväll! Vi har fått plats/er ledigt för en familj till i morgon på Öppna Förskolan, först till kvarn är det som gäller, vänligen meddela här nedanför om ni önskar komma!

Lite information om första advent på söndag: Vänligen meddela här nedanför om ni är intresserade att sjunga med oss i kyrkan kl 12.00! Kom gärna 20 - 30 min innan det börjar. Vi från Öppna förskolan får äran att sjunga precis i början av Gudstjänsten. Kyrkoherden Patrik inleder med några ord och presenterar oss strax därefter.

Vi kommer sjunga följande sånger:

1. Det lilla ljus jag har
2. Midnatt råder (2 verser)
3. Pepparkaksgubbar
4. En sockerbagare
5. Blinka lilla stjärna

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor gällande Första advent!

Ha en jättefin kväll så hoppas jag vi ses på söndag kl 12.00! 😊🎄⛄

Videos (show all)

I dag var inte lille Lars på ÖF,  men lille Richard var 😊

Location

Category

Telephone

Address


Rüütli 9
Tallinn
10130
Other Schools in Tallinn (show all)
DanceAct College DanceAct College
Narva Mnt 9E
Tallinn, 10117

DanceAct College on vaheaste hobi tasemel tantsutreeningute ja professionaalsete õpingute vahel.

Pelgulinna Gümnaasium Pelgulinna Gümnaasium
Mulla 7
Tallinn

Juhtide kool Juhtide kool
Toompea 3
Tallinn, 10131

Toompea koguduse juhtide kool. Uus hooaeg algab 19. septembril 2015 - see on juba kolmas lend.

Britanica Britanica
Kalevipoja 10
Tallinn, 13625

Britanica is committed to provide safe and enjoyable learning experience. We want our students to communicate confidently in English and German.

Tallinna Muusikakool Tallinna Muusikakool
Endla 22
Tallinn, 10142

Tallinna Muusikakooli (kuni 1991 aastani Tallinna Laste Muusikakool).

EKA Animatsioon EKA Animatsioon
Põhja Puiestee 7
Tallinn, 10412

The Department of Animation was established at the Estonian Academy of Arts in 2006 and since 2007 it has offered a two-year MA in Animation curricula. The main goal of the programme is to successfully educate creators of animated films.

English College Open English College Open
Estonia Pst 10
Tallinn, 10148

English College Open is an international World Schools debating tournament for high schools students.

Hispaania klubi ja keeltekool La Tarara Hispaania klubi ja keeltekool La Tarara
Liivalaia 22
Tallinn, 10118

La Tarara OÜ on Hispaania klubi ja keeltekool Tallinnas, mille põhitegevuseks on hispaania keele õpetamine. Lisaks saab praktiseerida hispaania keele suulist kõnet vestlustundides ning Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuriga seotud eriüritustel.

Digi'scool Digi'scool
Peterburi Tee 44
Tallinn

Arvutikool lastele - esimesed edukad sammud digimaailmas! Компьютерная школа для детей- первые успешные шаги в мир дигитехнологий!

Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool
Weizenbergi 20/1
Tallinn, 10150

Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool pakub erinevaid lühikursuseid ja pikemat huviõpet maailma rahvaste põlistest tarkustest ja rahvaravist.

Altamood Koolitused Altamood Koolitused
Punane 6
Tallinn

Kursused