Öppna Förskolan Tallinn

Öppna Förskolan Tallinn

Comments

Så roligt att Charlotta tar hand om ÖF och att det åter blev ett litet uppträdande av ÖF-familjer på första adventsfirandet i kyrkan.
Jag var där och lyssnad och tittade👏👏🕯🎶🙂
Tack för bilden J, några av deltagarna.
KRAM
Yvonne
hej! jag heter Julia och jag har flyttat tillbaka till Estland med familjen. Svenska är inte mitt modersmal men i sin tid bodde jag i Sverige där jag lärde mig spraket. Min äldsta son är 3.5 ar gammal och jag letar efter en möjlighet för honom att ga pa en svensk förskola. Han pratar lite svenska. Var tredje vecka pratar vi svenska hemma men det kommer inte att fungera pa lang sikt genom att jag inte kan ge honom en fullständig sprakkänsla. Säkert finns det manga blandade äktenskap här i Estland och därför undrar jag om det finns flera mammor/pappor som har samma ideer eller har ni möjligen redan nagon fungerande förskola dit mitt barn kan komma?
Hälsningar,
Julia

Det primära med verksamheten är just att ge både barn och vuxna möjlighet att under avslappnade former få träffas och umgås på det svenska språket.

Tack för i år! Vi ses igen fredagen den 9jan. 2015. OBS! På tisdagar är det fr.o.m. 2015 upp till er föräldrar om ni vill träffas på ÖF.

Operating as usual

20/04/2022

God kväll!
På fredag kör vi Öppna Förskolan för de som vill och kan. Det bjuds på fika, lek och sång! Välkomna från 10.30. Skriv gärna om ni kommer samt hur många.
Hoppas vi ses där!

/Cilla

06/04/2022

Hej!
På fredag är det äntligen dags för Öppna Förskolan igen! Eftersom detta är sista tillfället innan påsk, tänkte jag att vi kör lite påskpyssel att dekorera hemmet med. Välkomna från kl. 10.30! Skriv gärna här eller ett dom om ni kommer. Hoppas vi ses på fredag!

/Cecilia

23/03/2022

Hej!
Nu är vi återigen i Estland och därmed välkomnar jag er som vill och kan, på öppna förskolan på fredag!
Skriv gärna här eller ett om om ni önskar komma samt hur många ni är.
Beroende på åldrar kan vi se om det finns intresse för lite vårpyssel!
Välkomna från 10.30!

Mvh,
Cilla

07/03/2022

Hej på er,

Hoppas alla mår bra i dessa märkliga tider.
Tyvärr blir det ingen ÖF denna vecka då vi måste resa till Sverige av personliga skäl. Jag tror vi kommer tillbaka innan nästa tillfälle så då hoppas jag vi ses!

Ta hand om er!

/Cilla

22/02/2022

Hej på er!
På fredag är det återigen dags för Öppna Förskolan! Välkomna från kl. 10.30 så kör vi sång, fika, lek och umgänge. Skriv gärna om du/ni vill delta då det finns begränsat antal platser. Hoppas vi ses där!!

Mvh,
Cecilia

11/02/2022

Hej på er!
Tack till alla som kom idag, var så trevligt att se både nya och ”gamla” ansikten!
Hittade dessa innan jag gick, någon som känns vid dem?

08/02/2022

Hej!
På fredag är det äntligen dags för Öppna Förskolan igen!
Välkomna att umgås, fika, sjunga och leka nu på fredag (11/2) från 10.30.
Pga den rådande situationen (som förhoppningsvis snart är förbi), finns ett begränsat antal platser. Vänligen skriv nedan eller skicka ett pm om ni vill komma, samt hur många!
Hoppas vi ses på fredag!

/Cecilia, Öppna Förskolan

25/01/2022

Hej på er!

Tyvärr måste jag meddela att Öppna Förskolan på fredag är inställd. Hela vår familj har åkt på covid och måste enligt estniska restriktionerna sitta hemma tills på söndag.
Vi mår under omständigheterna bra men trötta på att sitta hemma 😅
Nästa tillfälle kommer vara fredagen den 11:e februari, hoppas vi ses då!

Ta hand om er och ”stay safe”!

Mvh,
Cecilia

11/01/2022

Hej på er!

Hoppas ni har haft en bra ledighet! Efter att ha läst era önskemål tycker jag vi kör Öppna Förskolan på fredagar (förmiddagar) och att vi kör jämna veckor.
Första ÖF blir därför nu på fredag den 14/1 kl. 10.30.

Vi mjukstartar lite med lek, sång och fika.

Ni som vill komma, anmäl er nedan eller skicka pm. Med tanke på covid kommer vi ha begränsat antal platser.

Hoppas vi ses!

/Cecilia

02/01/2022

Hej på er och Gott Nytt År!
Det är jag som ska ta över Öppna förskolan efter Charlotta.
Jag har förstått att det finns ett intresse av att flytta tillbaka ÖF till fredagar så tänkte höra med er vad ni tycker?
Antingen fortsätter vi med varannan söndag (eftermiddagar) eller så flyttar vi tillbaka det till varannan fredag (förmiddagar)? Ni som är intresserade av att besöka ÖF i vår, kommentera gärna vilket alternativ som passar er bäst så tar vi ett beslut utefter det. Säg gärna till om ni har några specifika önskemål kring aktiviteter ni vill göra också.

Jag ser mycket fram emot att lära känna er och era barn och jag hoppas vi har ett roligt år framför oss!

/Cecilia

25/11/2021

God morgon allesammans! Det har varit svårt att få till övningstillfällen inför 1a advent så vi ses kl 11.00 I kyrkan för att öva före Gudstjänsten som börjar kl 12.00. Öva så mycket ni bara kan där hemma! 🥰⛄🎄🎅

Vänligen meddela här nedanför om ni har barn mellan 3 - 18 år som önskar sjunga med i kören på söndag. Sångerna ser ni här i gruppen.

Vad jag vet nu så är det 8 barn som anmält sig! Även om jag skrivit upp dessa 8 barn så bekräfta gärna här nedanför vilka som vill vara med o sjunga på söndag.

Ha nu en fantastisk torsdag! 😊

19/11/2021

Hallå allihopa!! Nu kommer jag med lite tråkiga nyheter kanske men även mycket glada nyheter!

Pga striktare restriktioner i Estland är det lite svårt att fortsätta med ÖF denna höst, vi får se om de släpper lite på vissa restriktioner. Däremot är själva kyrkan ett undantag och därför kan vi ses och öva tillsammans en gång inför första advent! Meddelar här inom kort med aktuellt datum för övningstillfället!

En annan lite tråkig nyhet är att jag och min familj flyttar tillbaka till Sverige i mitten av december och därför slutar jag även som "ÖF fröken" här i Tallinn :( Däremot en glad nyhet är att en mycket trevlig & fantastisk tjej med namn Cecilia Linden tar över efter mig som även hon sjungit i kör tidigare 🤩 Nyinflyttad till Tallinn med sin man och barn. Vi hoppas på att ÖF kan sätta igång igen efter jul. Varmt välkomna hälsar vi till Cecilia och hennes familj! Hoppas ni kommer trivas riktigt bra här i Estland 😊

Med detta vill jag säga ett stort tack till alla fina familjer som jag träffat under denna tid, det har varit jättekul att få driva ÖF och träffat så fina barn med sina föräldrar! Vi ses förhoppningsvis på första advent och Lucia! Jag kommer att sakna er alla! Än en gång stort tack för allt 🥰

Många kramar,
Charlotta 😊

Photos from Öppna Förskolan Tallinn's post 13/11/2021

Sångtexterna till barnkören på 1:a advent 😊

13/11/2021

Goddag! Nu har jag en lista på sånger som jag tänkte att vi kunde sjunga i kyrkan på 1a advent. Sångtexterna kommer ni se här senare under helgen så har ni dessa och kan skriva ut. ⛄🎄🎅

1. Adventstid
2. Pepparkaksgubbarna
3. Midnatt råder
4. Goder afton
5. En sockerbagare
6. Nu har vi ljus (2 verser)
7. Nu tändas tusen juleljus
8. När det lider mot jul (om flera äldre barn är med i kören)

Kom gärna med förslag på sånger eller om ni känner att vi eventuellt ska ta bort någon av sångerna. Tips är alltid välkommet!

Jag återkommer med datum när vi ska öva i kyrkan.

Meddela gärna om ni har barn mellan 3 - 18 år som är intresserade av att delta i kören på 1a advent i kyrkan! 😊

Öppna Förskolan är dessvärre inställt imorgon men satsar på nästa söndag om fint väder.

Ha en fortsatt trevlig helg! 🤩

05/11/2021

Hej allesammans! Hoppas ni har haft en fin vecka! 😊

ÖF är dessvärre inställd denna helg men ska se om det finns någon möjlighet att ha det nästa helg istället, söndagen den 14e november. Jag återkommer om detta!

1a advent börjar däremot närma sig och jag är intresserad av att höra hur många barn som skulle vara intresserad av att sjunga på 1a advent i kyrkan? Texter på de sånger som skall sjungas lägger jag upp här i gruppen och tanken är att man övar på sångerna mest hemma och sen ses vi vid något tillfälle i kyrkan för att öva tillsammans.

Även äldre barn över 7 år är varmt välkomna att delta i denna kör 😊🥰

Trevlig helg!

21/10/2021

Uppdatering 23/10: Finns enstaka plats kvar imorgon på ÖF, för närvarande är det 9 som kommer. Vi ses kl 15:00, varmt välkomna! 😊

God eftermiddag! Höstlovet börjar närma sig men planen är att köra Öppna förskolan nu på söndag om det är några som planerar att vara hemma och önskar komma! Hur stort är intresset av att komma till ÖF denna helg?

Vänligen informera här nedanför om ni eventuellt är intresserade av att komma till Öppna Förskolan nu på söndag! 😊

Vi hörs! 🤩

08/10/2021

Hej allihopa! Information gällande nästa ÖF tillfälle: Vi kör igång igen den 24 oktober kl 15:00. Hoppas vi ses! 🤩🌷

Ha en jättetrevlig helg! 😊

22/09/2021

UPPDATERING: 25/9 : Finns fortfarande 4 platser kvar imorgon! 😊 Pga lite mindre plats i lokalen kan jag dessvärre inte ta emot fler än 4 personer till (inklusive barn)

Hej allesammans! Jag tänkte att vi träffas på Öppna Förskolan söndag, 26 september kl 15.00. Meddela gärna här nedanför om ni önskar komma 😊 Fika, lek, gemenskap och sångstund står på schemat! Hoppas vi ses! 😊

18/09/2021

Än så länge är 2 familjer inbokade för imorgon! 😊 Än så länge finns det plats för fler! Viktigt att meddela här nedanför om ni önskar komma till Öppna Förskolan imorgon (söndag).

Hej alla glada föräldrar med barn 0 - 7år! Det är dags att sätta igång höstterminens Öppna Förskola! 😊😎🤩
Jag tänkte höra hur många som eventuellt är intresserade att träffas på ÖF (ute på gården till att börja med) redan imorgon (söndag) kl 15.00 - 16.30? Vid intresse, anmäl er gärna här nedanför med hur många från er familj som önskar komma.

Hoppas vi ses! 😍
Med vänliga hälsningar,

Charlotta

02/08/2021

Hej allesammans!
Vilken fantastisk sommar, eller hur? 😍🌷

Hösten börjar närma sig vilket betyder att det snart är dags att vi ses igen på Öppna Förskolan! 😊 Skillnaden denna termin är att vi ses på söndag eftermiddagarna istället, återkommer om tider!

Tanken är att sätta igång i mitten av september så håll utkik här i gruppen så ni håller er uppdaterade.

Ser fram emot att få träffa er igen i höst! 🤩 Ha en fortsatt trevlig sommar så ses vi snart! 🌷

Mvh Charlotta

media1.tenor.co 25/06/2021

media1.tenor.co

Glad midsommar! 🇸🇪🌷🌞

media1.tenor.co

11/06/2021

Stort tack till alla barn & föräldrar som kom idag till vårens sista ÖF! Det bjöds på ballonger, sång, pyssel, lek, fika & gemenskap. Jag vill även tacka för alla fina ord, blommor, choklad m.m som jag fick av er😍 Ni är helt underbara och jag ser fram emot att träffa er igen under september månad. Från och med i höst kommer ÖF hållas på söndagarna istället för fredagar.

Jag önskar er alla en underbar sommar så ses vi till hösten igen! 🌷🌞

Varma hälsningar,
Charlotta

Photos from Öppna Förskolan Tallinn's post 11/06/2021

Sista ÖF tillfället för denna vår. Ballongfest väntar barnen! 🤩

07/06/2021

Nationaldagen firades ute på Nargö & vi fick bl.a förmånen att få lyssna på denna fantastiska barnkör som spred riktig sommarglädje! Helt fantastiska, så duktiga barn! 😍👍🌷

06/06/2021

Hej i kvällssolen & på Sveriges nationaldag! 😎 🌷 Fredagen den 11e juni kör vi ÖF igen och som vanligt står sångstund, fika, pyssel, lek och gemenskap på schemat. Enda skillnaden denna gång är att Öppna Förskolan sen tar sommarlov innan vi sätter igång igen i September. Därför tänkte jag att det ska bjudas på lite ballonger och lite extra god fika!

Vänligen meddela här nedanför om ni önskar komma på fredag. Varmt välkomna! 🌷😊

02/06/2021

Hej alla glada! 🌞 Glöm inte att imorgon (torsdag) klockan 16:00 är det övning igen för barnkören för er som kan komma! Varmt välkomna! 🌷😊

30/05/2021

Grattis alla mammor på Mors dag! 🥰

28/05/2021

God afton! 🤩 Fredagen den 4e juni mellan kl 10:15 - 12:30 kör vi Öppna Förskolan igen. Vill ni komma på en liten sångstund, fika, leka och pyssla tillsammans så anmäl er gärna här nedanför. Hoppas vi ses! 😊🌷

Notering: Detta inlägg hittar ni i både "Svenskar i Tallinn" samt "Öppna Förskolan Tallinn" gruppen vilket betyder att det inte spelar någon roll i vilken av grupperna ni anmäler er 🙂 Ha en fortsatt trevlig helg! 🌺

23/05/2021

UPPDATERING 27/5: Finns plats för en familj till imorgon

Hallå allesammans! Vi kör favorit i repris på fredag den 28e maj kl 10:15 - 12:30. Sommarpyssel står på schemat, fika, sång, lek och att umgås! 😊
Vänligen meddela här nedanför om ni önskar komma till Öppna Förskolan på fredag. Varmt välkomna! 🌷

21/05/2021

Lilla fröken Elins sommarpyssel 🥰

Visitestonia.com 17/05/2021

Visitestonia.com

Hej allesammans, stora som små! :)
Det har kommit upp en trevlig möjlighet att få genomföra uppträdandet ute på ön Nargö (Naissar), i St: Maria kapell som dessutom är nyrenoverad. Detta skulle i så fall äga rum på Sveriges nationaldag den 6e juni (en söndag).
Vi tar båten över från Tallinn på morgonen och kommer tillbaka tidig kväll.

Ungefärligt program
10:00 Avfärd med båt från Tallinn till Nargö (Naissar)
12:00 Gudstjänst med uppträdande
13:15 Lunch
14:00 Fria aktiviteter alternativt sommarlekar för de som vill, typ brännboll, fotboll, 5-kamp
17:00 Avfärd med båt från Nargö till Tallinn

Kaffe, te och saft kommer att finnas tillgängligt som kyrkan tar med. Tidigare år när söndagsskolan haft sina avslutningar ute på ön så har de haft knytkalas vilket innebär att alla har med sig lite mat som t.ex piroger eller kaffebröd/kakor som de delar med sig utav på ett buffébord som sen alla kan ta del av. Detta är självklart frivilligt och en idé som vi kan gå in djupare på sen och se hur många som är intresserade av det.

Det finns flera matställen ute på ön, varav ett är ett stort värdshus. Det finns även mat att köpa ombord på båten om man skulle bli lite hungrig under resans gång.

Angående båtbiljetter: Barn under 4 år åker gratis, rabatterade biljetter går att köpa från expeditionen i St:Mikaels kyrka fram till den 2a juni. Köper man inte från expeditionen så kan man köpa biljetten i båthamnen till ordinarie pris, återkommer om exakta priser.

Om ni har några frågor eller funderingar kring detta så tveka inte att höra av er. Vi hoppas att alla kan tänka sig att åka med ut till Nargö och sjunga tillsammans och njuta av den fantastiska ön.
visitestonia.com/en/the-naissar-island-southern-trail-12-km

Visitestonia.com

Photos from Öppna Förskolan Tallinn's post 16/05/2021

Sångtexterna! De flesta av er har fått sångtexterna via mail men för er som inte fått dessa via mail och önskar delta i barnkören kan spara ned dessa som bilder. Stor rekommendation är att öva på dessa hemma innan vi ses den 23e maj då vi inte har så många övningstillfällen innan uppträdandet.
Hoppas vi ses nästa söndag kl 14.00 😊 Varmt välkomna! ☀️

Emil i Lönneberga - Idas sommarvisa - officiell musikvideo 16/05/2021

Emil i Lönneberga - Idas sommarvisa - officiell musikvideo

Hej på er! Hoppas ni alla njuter av det fina sommarväder vi har idag! ☀️😎
Jag har precis skickat iväg sångtexterna till samtliga föräldrar som angivit sina mailadresser. Med tanke på att vi inte har så många övningstillfällen så vore det toppen om ni kunde öva på sångerna med era barn där hemma. Ni som inte fått ta del av sångtexterna och önskar få dessa mailade till er, vänligen ange er mailadress här nedanför alternativt via Messenger (Öppna Förskolan Tallinn). Kören är för barn och ungdomar mellan 3 - 18 år.

Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll och här får ni en härlig sommarsång som ni kan lyssna på, hela familjen tillsammans. Svårt att inte se fram emot sommaren när man ser denna 😊

Ses den 23e maj kl 14.00!
https://m.youtube.com/watch?v=C9lDwkruo7E

Emil i Lönneberga - Idas sommarvisa - officiell musikvideo För första gången tillgängliggörs nu Astrid Lindgrens fantastiska visskatt på Youtube! Officiell musikvideo med benäget tillstånd av AB Svensk Filmindustri o...

13/05/2021

2 platser kvar imorgon! 😊

Hej allesammans! 🌞 Fredagen den 21 maj kör vi igång igen med öppna förskolan, begränsat antal (10 personer). Vi fikar, umgås och leker. Sommarpyssel står på schemat!

Vänligen meddela här nedanför om ni vill komma den 21a maj 😊

Ha en trevlig helg!

03/05/2021

Hej! Angående övningspass med "sommarkören" så kommer det första övningstillfället bli som det ser ut nu, söndagen den 23e maj kl.14.00. Detta för att regeringen meddelat att nya lättnader kommer att gälla från den 17e maj.

För vidare information gällande övningstillfällena samt detaljer för uppträdandet tar jag gärna emot era mailadresser så jag lättare kan nå ut till er där. Vore toppen om ni ville skicka era mailadresser antingen via privat meddelande (messenger) till "Öppna Förskolan Tallinn" alternativt här nedanför. Som det ser ut nu så är det 16 barn som vill sjunga in sommaren vilket är jätteroligt! 😊 Vi ses!

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Address


Rüütli 9
Tallinn
10130

Other Schools in Tallinn (show all)
TalTech Law School TalTech Law School
Akadeemia Tee 3
Tallinn, 12618

Study and research law at Tallinn University of Technology --- Õigusõpe ja teadustöö Tallinna Tehnikaülikoolis

Koerus Koerus
Laki 25
Tallinn, 13516

Koeraspordiklubi Koerus http://www.koerus.ee

Tallinn Summer School Tallinn Summer School
Narva Mnt 25
Tallinn, 10120

Tallinn Summer School is a part of Tallinn University and offers a 3- week summer programme for international students. Tallinn Winter School offers a similar programme in every January.

Haja Autokool Haja Autokool
Pärnu Mnt 102
Tallinn, 11312

Koolitame välja A-, B-, C-, BE-, CE-, D1-, D- ja DE- kategooria mootorsõidukijuhte.

Puhastusekspert Puhastusekspert
Tartu Mnt 83
Tallinn, 10115

Pakume toimivaid lahendusi koristusteenuse ostjale, pakkujale ja isekoristavale ettevõttele saavutamaks soovitud puhtus mõistlike kuludega.

International Make Up Center Estonia International Make Up Center Estonia
Pärnu Mnt 10 / Väike Karja 12
Tallinn, 10148

Uus IMC 10-nädalane Profimeigikool alustab 18.04.22 Õppetöö toimub E-R kell 10.00- 14.00. Lisainfo tel: 648 1488 , [email protected], www.makeupstore.ee/Meigikool.

Animakool Animakool
Pärnu Mnt 154
Tallinn, 11317

Meie juures saab osaleda animatsiooni huvikoolis, tellida animatsiooniga seotud töötube või pidada sünnipäeva, kus sõpradega koos multikaid meisterdada. www.animakool.ee

A-Finances Cashflow Club & Zailer Training A-Finances Cashflow Club & Zailer Training
Väike Karja 7
Tallinn, 10140

Если Вы хотите добиться финансовой свободы, заставить свои деньги работать на себя, а не наоборот, то клуб Cashflow "A-Finances" ждет вас на занятиях!

MOST Ärikool MOST Ärikool
Laulupeo 24
Tallinn, 10121

.MOST ÄRIKOOL

Курсы специалистов гостиничного сервиса Курсы специалистов гостиничного сервиса
Peterburi Tee 50a
Tallinn, 11415

Курсы специалистов гостиничного сервиса. Организация работы, законы, расчеты, организация питания, уборка, курс первой помощи

Iluakadeemia / Beauty Academy Iluakadeemia / Beauty Academy
JÕE 3
Tallinn, 10151

Jõe 3, Tallinn Tel: (+372) 66 16 077. e-mail: [email protected]