Öppna Förskolan Tallinn

Öppna Förskolan Tallinn

Comments

hej! jag heter Julia och jag har flyttat tillbaka till Estland med familjen. Svenska är inte mitt modersmal men i sin tid bodde jag i Sverige där jag lärde mig spraket. Min äldsta son är 3.5 ar gammal och jag letar efter en möjlighet för honom att ga pa en svensk förskola. Han pratar lite svenska. Var tredje vecka pratar vi svenska hemma men det kommer inte att fungera pa lang sikt genom att jag inte kan ge honom en fullständig sprakkänsla. Säkert finns det manga blandade äktenskap här i Estland och därför undrar jag om det finns flera mammor/pappor som har samma ideer eller har ni möjligen redan nagon fungerande förskola dit mitt barn kan komma? Hälsningar, Julia

Det primära med verksamheten är just att ge både barn och vuxna möjlighet att under avslappnade former få träffas och umgås på det svenska språket.

Tack för i år! Vi ses igen fredagen den 9jan. 2015. OBS! På tisdagar är det fr.o.m. 2015 upp till er föräldrar om ni vill träffas på ÖF.

Mission: Den öppna förskolan ska vara rolig och stimulerande för barnen och ta till vara deras nyfikenhet och lust att lära. Lek och skapande ges stort utrymme. Verksamheten utformas både efter barnens och de vuxna besökarnas behov.

Operating as usual

[11/15/20]   Hej allesammans! Fredagen den 20e november kl 10.15 - 12.30 kör vi igen och då är det förberett för lite advents & julpyssel, fika och sång! Vi övar även på de sånger vi ska sjunga i kyrkan på första advent 😊 Vänligen meddela här nedanför om ni vet att ni kan komma. Hoppas vi ses! Varmt välkomna! 🎅

[11/06/20]   Hej! Stort tack till alla som kom idag, alltid lika trevligt! 😊

De adventssånger vi ska öva på till första advent är:

1. Det lilla ljus jag har
2. Pepparkaksgubbar
3. En sockerbagare
4. Blinka lilla stjärna

Om ni har några önskemål eller tips på fler sånger så vänligen meddela här nedanför.

Ha en jättetrevlig helg! 😊🌻

[11/04/20]   God afton! På fredag den 6e november kör vi mellan kl 10.15 - 12.30. Viktigt att notera är att sångstunden börjar klockan 11.00. Vi sjunger först lite vanliga trevliga barnsånger men vi kommer även öva på lite sånger inför första advent! Fika samt lek och gemenskap står även på schemat! Varmt välkomna på fredag! 😊

Om det är fler som vet att de kan/vill komma som inte anmält sig än, vänligen meddela här nedanför 🌻 Ha nu en fortsatt trevlig kväll!

[11/02/20]   Hej i det fina vädret! ☀️ På fredag den 6e november kör vi igen mellan kl 10.15 - 12.30 på ÖF. Vi sjunger, leker och umgås! På fredag övar vi även på lite sånger inför första advent 😊 Hoppas vi ses! Vänligen meddela här nedanför om ni vet att ni kan komma. Varmt välkomna! 🌻

[10/23/20]   Hallå alla glada föräldrar med barn 0 - 7 år! Varmt välkomna till Öppna Förskolan idag (fredag) klockan 15.00 - 17.00. Fika, sång, pyssel, lek och gemenskap står på schemat! 😊

För er som inte än har anmält att ni vill komma idag, vänligen lämna en liten kommentar här nedanför så jag vet på ett ungefär hur många vi blir.

Ser fram emot att träffa er alla i eftermiddag! 🥰

Mvh Charlotta

[10/15/20]   Hej alla föräldrar med barn 0 - 7år! 🌻 Nästa vecka är det höstlovsvecka men det hindrar inte Öppna förskolan att öppna upp nästa fredag den 23e oktober för lite pyssel, fika & sång! I vanliga fall kör vi på förmiddagarna men denna gång blir det mellan kl 15.00 - 17.00. Om ni vet att ni kan komma, vänligen meddela genom att lämna en liten kommentar här nedanför. Varmt välkomna! 😊

[10/09/20]   Stort tack till er alla som kom idag, jätteroligt att träffa er! :) Flera av er önskade att eventuellt ha fler träffar i månaden. Jag återkommer med datum. Ha en trevlig helg så ses vi snart igen!

[10/08/20]   Alla föräldrar med barn 0 - 7 år. Varmt välkomna till öppna förskolan i morgon (9 oktober kl 10.15 - 12.30) på lite sång, höstpyssel, fika och gemenskap. Hoppas vi ses! :)

[10/05/20]   Hallå allesammans! Jag har nu glädjen att önska er varmt välkomna till Öppna Förskolan fredagen den 9e oktober kl 10.15 - 12.30. Hoppas så många som möjligt kan komma. Det kommer bjudas på fika, sång, lek och gemenskap 😊

Vänligen skriv någon liten kommentar här nedanför om ni vet att ni kan närvara på fredag 🌻 Ha en fortsatt trevlig dag så ses vi!

Varmt välkomna!

//Charlotta

[09/12/20]   Hej! Hoppas alla njuter av denna fantastiska lördag trots regn! :)

Jag lovade att vi i denna vecka skulle diskutera och komma fram till vilken veckodag & tid som öppna förskolan skall vara öppen för sång, pyssel, fika, umgås m.m.

Till att börja med så tänker jag att vi kör 1 - 2 gånger i månaden för att se hur stort intresset är. Kommer det senare önskemål om att träffas flera gånger så kan ju detta självklart diskuteras/röstas fram.

Vad skulle ni säga spontant om att träffas lördagsförmiddagar t.ex? Kom gärna med förslag & önskemål!

Ha en fortsatt trevlig helg så hörs vi!
//Charlotta

[09/07/20]   Hej alla småbarnsföräldrar!
Jag heter Charlotta och har fått äran att ta över stafettpinnen som ansvarig för Öppna förskolan i Tallinn.

Lite kort om mig: Jag är 34 år gammal och har bott i Estland i ett år nu med min man och tre barn (7, 4 och 1 år gamla), vi trivs jättebra! Jag jobbar normalt inom hotell & resebranschen men har även erfarenhet av förskoleverksamhet.

Jag ser väldigt mycket fram emot detta och att få möjligheten att lära känna många andra barnfamiljer.
Tanken är att ÖF kommer fortsätta att rikta sig till barn 0 - 7 år. Vi kan se fram emot pyssel, sång, fika och gemenskap!

Nu till det praktiska, hur många är intresserade? Vilken dag det blir i veckan och tid är ej bestämt än men tänker att vi tar en omröstning om detta för att det ska passa så många som möjligt.
Om ni har några tankar, funderingar eller några allmänna tips vänligen hör av er!

Jag ser mycket fram emot att få träffa er i höst!

Hej på er! Jag hoppas att ni har en bra sommar trots rådande corona-situation. Vad händer i höst på ÖF, undrar ett par föräldrar. I februari pratade jag med en mamma, mamma Julia, och nu i veckan pratade vi igen med varandra.
Hon skulle gärna vilja att ÖF öppnar upp i höst. Nu har hon 3 barn:) Mvh Yvonne. Från Julia:

Hej! Jag heter Julia och jag har flyttat tillbaka till Estland med min familj. Svenska är inte mitt modersmål men under en tid bodde jag i Sverige och lärde mig språket. Min äldsta son är 3 1/2 år gammal och jag letar efter en möjlighet för honom att gå på en svensk förskola och/eller en öppen förskola. Han pratar lite svenska. Var tredje vecka pratar vi svenska hemma, men det kommer inte att fungera på lång sikt, jag kommer aldrig kunna ge honom en hundraprocentig svensk språkkänsla. Säkert finns det många blandäktenskap här i Estland och därför undrar jag om det finns flera mammor/pappor som har samma önskemål som jag om en aktiv, levande öppen förskola som jag eller möjligen redan känner till någon fungerande förskola där mitt barn kan gå?
Hälsningar
Julia

Öppna förskolan, som legat i träda denna vår, önskar alla en trevlig sommar!

Finns det önskemål om att ÖF ska drivas aktivt på plats från hösten så ta, ni intresserade, tag i det! Mvh Yvonne

🇸🇪💐👩

Hipp hipp hurra!
För 75 år sedan gavs Pippi Långstrump ut för första gången. Här berättar Karin, Astrid Lindgrens dotter, historien om hur världens starkaste flicka kom till https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1578090329020640&id=123095947853426

Mors dag på söndag i Estland.
Pysseltips!

Glad påsk!
Påskpysseltips i kommentarsfält.

Svenska Skolföreningen i Estland

Annat tips!
https://youtu.be/nvbTJZPPinw

Dagen är inte slt än!
Internationella barnboksdagen idag!
Dagen skapades till minne av HC Andersen födelsedag
Titta och lyssna på en av hans berättelser:
https://youtu.be/h5GHfDnqxwo

Pysseltips!

Våren är här!
https://youtu.be/pm5Av9ugc-Q
I kommentarsfältet finns en till sång om vår kära tussilago.

SVT

Sagostund!

Vi minns skådespelaren Olof Thunberg 1925 - 2020 🌹
Här kan ni lyssna på hans underbara, trygga berättarröst i Bamse.

🌞🇪🇪🎶🐞

[02/03/20]   Information till er som vill delta i Öppna Förskolans verksamhet våren 2020: Sedan 1,5 år finansieras verksamheten av Svenska Odlingens Vänner med stöd från den Estlandssvenska Kulturförvaltning (vad gäller verksamheten) och från S:t Mikaels församling (vad gäller lokalerna). Tyvärr är pengarna från Kulturförvaltningen nu slt och vi söker ny finansiering. Har du någon idé om hur verksamheten kan finansieras? Ta gärna kontakt med SOV:s ordförande på [email protected] . Vi hoppas kunna dra igång verksamheten så snart som möjligt!

Tack för i dag!
Litet luciafirande och så kom tomten med sin säck👏👏🎅
God jul!

Sång och lek på ÖF

Tack för i dag!👏👏🎶
Välkomna tillbaka den 6 december 🤗

[11/21/19]   Välkommen till ÖF i morgon!
🎶🎶🎶👶👦👧

OBS! Ingen ÖF den 29 nov.

Riina säljer äppelmos. Mos gjorda på obesprutade äpplen från Muhu. Finns med kanel samt utan. Burkar på 0,5l. á 5 euro
Kontakta mig Yvonne vid intresse!

Lek och pyssel på ÖF

Pyssel inför fars dag och så bjöd kyrkan oss på kaffebröd och Gustav Adolfsbakelse.

I dag var inte lille Lars på ÖF, men lille Richard var 😊

I dag var det mycket lek med apor och krokodiler. Sång med igelkottar och björnar m.m.
Vi ses nästa fredag igen!

Kul på ÖF!

Tack för i dag!
Fler löv kvar till nästa vecka 🌿🍂🍁

Want your school to be the top-listed School/college in Tallinn?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Address


Rüütli 9
Tallinn
10130
Other Schools in Tallinn (show all)
Tallinna 2. Tehnikakool, Kutsekool nr.2, Tallinna Sidekool Tallinna 2. Tehnikakool, Kutsekool nr.2, Tallinna Sidekool
Rävala Pst. Lõpus, Kentamanni 6B
Tallinn

Maja on olnud koolihoone juba aastast 1919.

Arigato Tantsukool Arigato Tantsukool
Rannamõista Tee 3
Tallinn, 13516

Oled alati armastanud tantsu ja tantsimist? Nüüd on tants on jõudnud Haaberstisse! Arigato Tantsukool pakub treeninguid igas vanuses lastele ja noortele

Mäeosakond Mäeosakond
Ehitajate Tee 5
Tallinn, 19086

Mäendushariduse, -teaduse, -uuringute, ja -teenuste keskus.

autokool Testudo autokool Testudo
Pärnu Mnt 41a
Tallinn, 10119

A, B ja BE kat ja lõppastme koolitused Tallinnas tel 511 01 64 www.autokooltestudo.ee

Stiili ja Meigikool Stiili ja Meigikool
Gonsiori 12
Tallinn, 10117

Ilukoolitused, Ilustuudio, Töötukassa partner Студия красоты, Учебный центр, Партнёр Кассы по безработице.

Pirita Majandusgümnaasiumi raamatukogu Pirita Majandusgümnaasiumi raamatukogu
Metsavahi Tee 19
Tallinn

School library

Meie Meel Meie Meel
Sütiste Tee 42
Tallinn

Laste tantsustuudio ja sünnipäevapeod.

Meedium Meedium
Tallinna Ülikool, Narva Maantee 29, Ruum A235
Tallinn, 10120

TLÜ Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi üliõpilasnõukogu Meedium. (BFM's student council Meedium)

SVET Studio SVET Studio
Pae 21, Tallinn, Eesti
Tallinn

Страница эстраднoй студии SVET. Estonia, Tallinn.

Tantsukool Tantsukool
Kiriku 6
Tallinn, 10130

Erinevaid tantsustiile nagu džässi, laste šõutantsu ja loovtantsu pakkuv põnev tantsuõpe stuudios, koolis ja laagrites nii väikelastele, koolilastele kui ka täiskavanutele.

Tallinna 39. Keskkool - Pihlaka tänava kool Tallinna 39. Keskkool - Pihlaka tänava kool
Pihlaka 12
Tallinn, 11211

Pihlaka tänava kool Männikul, Tallinn, Estonia. Loodud kui kiiresti laieneva elamupiirkonna kool, alguses pigem põliselanike lapsed, hiljem valdavalt sissetoodud nõukogude inimeste kasvatusasutus

Ristiku Põhikool Ristiku Põhikool
Ristiku 69
Tallinn, 10317

Ristiku Põhikool asub Põhja-Tallinna linnaosas ja võtab vastu Tallinna linna õpilasi. Õppe- ja kasvatustöö lähtub Põhikooli riikliku õppekava nõuetest.

About   Contact   Privacy   FAQ   Login C