Deine Uni De

Deine Uni De

Together Towards a Higher Education. 🇩🇪 Aplikime, këshillim, kurse gjuhe etj.

28/02/2023

Ndihesh keq? Të duket sikur nuk po bën më progres në gjermanisht? 🫠

Ja disa këshilla! 👆🏻

Audiobooks, postime të ndryshme, video, filma, këngë apo edhe libra fëmijësh, të gjitha këto në gjermanisht, do të të ndihmojnë shumë që veshi yt të rrihet me gjuhën gjermane dhe theksin e saj.
Duke lexuar gjithmonë e më shumë tekste në gjermanisht, jo vetëm do të mësosh fjalë të reja, por edhe do përsërisësh fjalorin dhe gramatikat që kë mësuar deri më tani. 🤓

Provoje dhe është 100% e sigurtë që nuk do të zhgënjehesh!

Photos from Deine Uni De's post 27/02/2023

Ja se si mund të konvertoni mesataren tuaj nga ajo shqiptare në atë gjermane! 💡

Përveç formulës keni edhe këtë Link-un: shorturl.at/nJVY6

🤗

26/02/2023

Çfarë është provimi TMS dhe për çfarë shërben? 👆🏻

20/02/2023

Kontratë me 0% komision për ndihmës infermier/e ose infermier/e?👩🏻‍⚕️ 👨🏻‍⚕️

•Të gjitha procedurat që nga kontrata dhe viza, deri tek akomodimi, janë të përfshira!

✔️ Ju mjafton të keni licensën shqiptare dhe B1 e mbrojtur (për ndihmës infermier/e) ose B2 (për infermier/e).

Kontratat lidhen me spitale/ klinika në të gjithë Gjermaninë!

Me DU drejt Gjermanisë, më thjesht, më shpejtë!

16/02/2023

Je 18-23 vjeç dhe jeton në Berlin? 🎈
Dëshiron të vizitosh teatro, muze, clubs ekspozita etj.?

JUGENDKULTURKARTE të ofron 50€ për të zbuluar diversitetin kulturor të Berlinit. 🎉

Mund ta tërhiqni deri më 28 shkurt në Bibliotekat përkatëse në Berlin.
Regjistrimi përfundon gjithashtu më datë 28 shkurt 2023.

16/02/2023

Je 18-23 vjeç dhe jeton në Berlin?
Dëshiron të vizitosh teatro, muze, clubs ekspozita etj.?

JUGENDKULTURKARTE të ofron 50€ për të zbuluar diversitetin kulturor të Berlinit. 🎉

Mund ta tërhiqni deri më 28 shkurt në Bibliotekat përkatëse në Berlin.
Regjistrimi përfundon gjithashtu më datë 28 shkurt 2023.

13/02/2023

Portali einmalzahlung200.de u krijua!

Studentët do të mund të marrin shumë shpejt 200€, si lehtësim për rritjen e kostove të energjisë! 🎉

12/02/2023

Je një Software Developer dhe po kërkon punë në Gjermani?

DU është këtu për ty! 😊
Na dërgoni një DM ose E-Mail.

12/02/2023

Je Software Developer (Frontend/Backend) dhe po kërkon një kontratë pune në Gjermani?

DU është këtu për ty!
Na shkruani në DM ose E-Mail! 😉

Gjermania po të pret!

Photos from Deine Uni De's post 11/02/2023

E nisim ditën me disa sinonime të fjalës wichtig. 😊

Sa fjali gramatikisht të sakta mund të ndërtosh me sinonimet e dhëna?
Komentoni fjalitë tuaja dhe DU do t’i korrigjojë! 🇩🇪

10/02/2023

Mini-Job apo Midi-job❓

DU të tregon ndryshimet kryesore!

Komentoni se cilën prej të dyjave mund të keni bërë/ bëni. 😊

Photos from Deine Uni De's post 07/02/2023

Mirëmëngjes me një Zulassung! 🏆

Kështu duket një Letër Pranimi në një Universitet Gjerman.

I urojmë Aplikantes sonë, e cila kaloi me sukses disa konkurse, pafund suksese dhe sa më shumë ditë me diell! 🤍

Photos from Deine Uni De's post 05/02/2023

Shumë parash nga qeveria gjermane për të përballuar qiranë?
Po, po! - Nëse ju merrni pak të ardhura, qeveria ju vjen në ndihmë! 😎

📈Madje këtë vit u rrit niveli i të ardhurave, në mënyrë që të përfitojnë më shumë njerëz.

Për më shumë, swipe! 👉🏻

Photos from Deine Uni De's post 03/02/2023

DU ju tregon disa klauzola të pavlefshme në një kontratë qiraje gjermane, pavarësisht se pronari/ qiradhënësi mund t’i ketë vendosur. 🤓

Bëni kujdes, informohuni gjithmonë saktë nga ana ligjore! 😊

Photos from Deine Uni De's post 01/02/2023

Rubrika e sinonimeve për sot: fjala hübsch!

Mëso gjermanisht me DU! 📚

Photos from Deine Uni De's post 01/02/2023

📊 Bëhu një ekspert financiar dhe zbulo potencialin e biznesit global me një diplomë finance nga një universitet gjerman!

Na tregoni në komente se për cilën degë doni të flasim herën tjetër! 😊

Photos from Deine Uni De's post 29/01/2023

DU ju prezanton me disa kompani të cilat ofrojnë pozicione pune në anglisht në qytetin e Mynih-ut (München).

Na ndiqni për më shumë! ☺️

Photos from Deine Uni De's post 28/01/2023

💰 Flasim rreth Sistemit të Taksimit në Gjermani:

Cilat janë klasat e taksave dhe për cikat kategori vlejnë? Shfleto postimin për më shumë. 👆🏻

❗️Nëse ti nuk e di se cilës klasë/ grup tatimor i përket:
Mënyra më e shpejtë -> të shihni deklaratën e tatimit mbi të ardhurat ose fletëpagesën mujore (Klasa e taksave është në çdo deklaratë që merrni nga punëdhënësi juaj).

Photos from Deine Uni De's post 27/01/2023

🇩🇪 Zgjidhni një prej fjalëve dhe ndërtoni një fjali të saktë gramatikisht.

📚 Përmirësoni njohuritë tuaja të gjuhës gjermane me paketat e DU!
Gjithçka që nga gramatika e deri tek zhargonet e përditësuara.

Na ndiqni për më shumë! 😊

Photos from Deine Uni De's post 26/01/2023

Nëse je duke u shpërngulur ose po synon të shpërngulesh në Gjermani, ky postim është për ty! 🇩🇪

Photos from Deine Uni De's post 17/01/2023

📚 Studimi i mjekësisë në Gjermani mund të jetë një proces i gjatë dhe sfidues, por shpërblimet në përfundimin e studimit ia vlejnë!

👉🏻Shfletoni djathtas për të mësuar më shumë rreth studimit të Mjekësisë në Gjermani.

📑 Mos harroni 3 paketat tona për aplikime në Universitet. I gjeni në Highlights ose na shkruani një mesazh në DM.

Photos from Deine Uni De's post 16/01/2023

Lajm i shkëlqyeshëm për studentët e regjistruar në një universitet në Gjermani! 🎉

Na ndiq për të mësuar më shumë rreth kësaj pagese.

Stay tuned! 😊

Photos from Deine Uni De's post 15/01/2023

Çfarë sugjerimesh të tjera keni ju për këtë fjalë? 🤓

Me Stafin e DU do të mund të mësoni gjermanisht në mënyrë perfekte, njësoj si të ish*t duke jetuar në Gjermani!

Photos from Deine Uni De's post 04/01/2023

💻 Për vitin 2023 këto janë TOP Universitetet për të studiuar Computer Science në Gjermani.

Për informacion rreth paketave të aplikimeve shkruaj një mesazh në DM. 😊

Photos from Deine Uni De's post 30/12/2022

*Sqarim: Rekrutues (nga anglishtja: Recruiters) janë ata persona, të cilët kërkojnë kandidatë të përshtatshëm për pozicione të caktuara pune.

Se çfarë kërkojnë zakonisht Rekrutuesit nga CV-të, e gjen në këtë postim! 🍀

Photos from Deine Uni De's post 30/12/2022

Rradha jote! 🎄 Si thuhet “Gëzuar Vitin e Ri” në gjermanisht? 👆🏻

Dëshiron të mësosh apo përmirësosh gjermanishten? Je vetëm një mesazh larg metodikave gjermane!

17/12/2022

🎁Giveaway🎁

Hallo, wir haben ein Geschenk für dich!

Për festat e fundvitit kemi menduar t‘ju bëjmë një dhuratë, e cila me siguri do jetë dhurata më e bukur dhe më e rendesishme për të ardhmen tuaj:

„𝙉𝙟𝙚̈ 𝙠𝙤𝙣𝙨𝙪𝙡𝙩𝙚̈ 𝙛𝙖𝙡𝙖𝙨 𝙢𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙛𝙞𝙣 𝙚 𝘿𝙐 (45-60 𝙢𝙞𝙣), 𝙠𝙪 𝙣𝙚̈ 𝙫𝙖𝙧𝙚̈𝙨𝙞 𝙩𝙚̈ 𝙦𝙚̈𝙡𝙡𝙞𝙢𝙟𝙩 𝙩𝙪𝙖𝙟 (𝙎𝙩𝙪𝙙𝙞𝙢𝙚, 𝘼𝙪𝙨𝙗𝙞𝙡𝙙𝙪𝙣𝙜, 𝙉𝙟𝙤𝙝𝙟𝙚 𝙙𝙞𝙥𝙡𝙤𝙢𝙚, 𝙋𝙪𝙣𝙚̈𝙨𝙞𝙢 𝙚𝙩𝙟.) 𝙙𝙤 𝙩𝙚̈ 𝙢𝙚𝙧𝙧𝙣𝙞 𝙥𝙚̈𝙜𝙟𝙞𝙜𝙟𝙚 𝙥𝙚̈𝙧 𝙩𝙚̈ 𝙜𝙟𝙞𝙩𝙝𝙖 𝙥𝙖𝙦𝙖𝙧𝙩𝙚̈𝙨𝙞𝙩𝙚̈ 𝙦𝙚̈ 𝙠𝙚𝙣𝙞 𝙥𝙚̈𝙧 𝙣𝙟𝙚̈ 𝙥𝙧𝙤𝙘𝙚𝙙𝙪𝙧𝙚̈ 𝙩𝙚̈ 𝙘𝙖𝙠𝙩𝙪𝙖𝙧 𝙙𝙝𝙚 𝙘̧𝙙𝙤 𝙞𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙘𝙞𝙤𝙣 𝙩𝙟𝙚𝙩𝙚̈𝙧 𝙩𝙚̈ 𝙣𝙚𝙫𝙤𝙟𝙨𝙝𝙚̈𝙢“.

Rregullat e lojës:
1. Ju duhet të keni follow DU;
2. Bëni tag 2 miq në koment (të cilët duhet gjithashtu të bëjnë follow DU)
3. Të gjitha më sipër duhet të bëhen brenda datës 24 Dhjetor.

Përzgjedhja do të bëhet në mënyrë automatike (programi comment picker) më datë 25 Dhjetor.

Suksese! 😊

Photos from Deine Uni De's post 16/12/2022

Ja…hallo…ich will mein Deutsch verbessern! 🥴 🇩🇪

Nëse e ke gjetur veten shpesh herë duke thënë shprehjen e mësipërme, pra, që ti do të përmirësosh gjermanishten, atëherë lexo këtë postim dhe është e sigurt që nuk do të pendohesh! 😉

Sa më shumë filma, seri, apo podcast-e gjermanë=aq më shumë rrahje veshi me gjermanishten=përmirësim gjermanishteje!! 🎉

Photos from Deine Uni De's post 14/12/2022

🎓Je student apo i sapodiplomuar që kërkon të fitosh përvojë pune në Gjermani?

Nëse po, një praktikë/ stazh mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar karrierën dhe për të mësuar rreth industrisë.

Ka disa gjëra që duhet të keni parasysh kur aplikoni për praktikë në Gjermani-swipe ➡️ për të mësuar më shumë!

Supriza në fund: Let’s Talk Money! 😜

Ke nevojë për ndihmë? DU është ketu për ty! 🤗

Photos from Deine Uni De's post 05/12/2022

Keni një intervistë së shpejti dhe nuk dini si të filloni të përgatiteni❓

Këtu janë disa këshilla kryesore që do t'ju ndihmojnë të bëni dallimin nga të tjerët.

Photos from Deine Uni De's post 28/11/2022

Për shumë studentë, një bursë është një mundësi e shkëlqyer për të studiuar në një universitet jashtë vendit.

✅ DAAD është një nga organizatat më të rëndësishme financuese për shkëmbimin ndërkombëtar të studentëve dhe akademikëve në Gjermani.

DU të tregon në këtë postim shkurtimisht se si të aplikosh për një nga këto bursa. 🤓


Photos from Deine Uni De's post 24/11/2022

📄Letra e Motivimit (LOM) është një nga pjesët më të rëndësishme të aplikimit në një universitet në Gjermani.

Ajo të lejoj të krijosh përshtypjen për ty si person dhe mbi të gjitha duhet t'i tregojë universitetit pse dëshiron të studiosh programin për të cilin po aplikon.

Sigurohu që të kontrollosh gjithashtu nëse universiteti ka kërkesa të mëtejshme specifike për gjatësinë ose strukturën e letrës së motivimit.

Të duhet një letër motivimi sipas formatit gjerman? DU është këtu për ty!

Photos from Deine Uni De's post 23/11/2022

Këtu janë 5 universitetet më të mira për të studiuar Psikologji në Gjermani.

Nëse ende nuk mund vendosni dot për cilin universitet të aplikoni dhe nuk dini cilat renditje të krahasoni, ky postim ju vjen në ndihmë me Top 5 Unit më të mira!

Ndihmo një shoqe/ shok që po mendon të fillojë studimet për Psikologji në Gjermani, por nuk ka vendosur ende për universitetin e duhur. 😊


Photos from Deine Uni De's post 22/11/2022

🎓Urime - sapo keni mbaruar studimin tuaj në Gjermani. Po tani?

Nëse tashmë keni një ofertë pune ose po planifikoni të filloni të kërkoni punë në Gjermani, lexoni këtë postim për të mësuar se si mund të merrni një leje pune gjermane menjëherë pasi të diplomoheni.

Photos from Deine Uni De's post 22/11/2022

Nëse planifikoni të ndiqni një studim bachelor në një universitet shtetëror në Gjermani, ka më pak gjasa të gjeni një degë në anglisht.

Sidoqoftë, shanset tuaja janë shumë më të mira nëse jeni të interesuar për një master, MBA ose diplomë pasuniversitare - pasi shumë universitete shtetërore gjermane ofrojnë programe që janë në anglisht pa pagesë.

Vetëm kushtojini vëmendje faktit që për të hyrë në këto universitete do t'ju duhet të paguani një tarifë administrative - e ashtuquajtura
"tarifa semestrale".

Kostoja totale ndryshon në varësi të universitetit që zgjidhni dhe mund të variojë nga 150 deri në 400 euro për semestër.

Photos from Deine Uni De's post 22/11/2022

Gjermania ofron mundësi të shkëlqyera karriere si për vendasit ashtu edhe për emigrantët.

Për t'ju ndihmuar të gjeni punën e përsosur për ju, këtu janë disa nga mënyrat më efektive për të gjetur mundësi punësimi në Gjermani.

Komentoni se cilat kanë qenë mënyrat si keni gjetur ju punë! 😊

Photos from Deine Uni De's post 20/11/2022

✔️Nëse dëshironi të ndiqni një karrierë në Gjermani, duhet të keni parasysh se ekzistojnë tituj të ndryshëm rezidence që ju lejojnë të punoni.

Në këtë postim gjeni ndryshimet midis lejes së punës, e njohur edhe si leje qëndrimi për qëllime punësimi, dhe Kartës Europiane Blu (EU Blaue Karte).

Photos from Deine Uni De's post 20/11/2022

🎓Për shumë studentë, një bursë është një mundësi e shkëlqyer për të studiuar në një universitet, gjë që zakonisht do të ishte e pamundur për ta të financohej ndryshe.

Prandaj, ne kemi renditur fondet më të zakonshme, të cilat ofrojnë bursa për studentë ndërkombëtarë. Secila prej tyre ka kërkesa të caktuara, afate dhe shuma të ndryshme monetare.

Cila bursë do të të përshtatej më mirë ty? 😊

Photos from Deine Uni De's post 19/11/2022

Cilat janë hapat që duhen ndjekur për të studiuar në Gjermani? 📚

DU i ka përmbledhur në 8 hapa!

Nëse ke pyetje rreth studimit në Gjermani, DU është këtu si një mik i vërtetë për ty!

Photos from Deine Uni De's post 17/11/2022

Ju prezantojmë me Top 5 Universitetet më të mira në Gjermani për të studiuar Mjekësi.

Cili prej jush ka studiuar në këto Universitete dhe çfarë eksperience keni pasur?

Për aplikime apo këshillim, DU është vetëm një DM larg.

Wollen Sie Ihr Schule/Universität zum Top-Schule/Universität in Frankfurt machen?

Klicken Sie hier, um Ihren Gesponserten Eintrag zu erhalten.

Lage

Kategorie

Webseite

Adresse

Frankfurt
Andere Bildung in Frankfurt (alles anzeigen)
2SonMás e.V. 2SonMás e.V.
Frankfurt

Queremos crear el entorno para que nuestros hijos hablen español y alemán con libertad, y vivan la

Asha for Education- Frankfurt am Main Asha for Education- Frankfurt am Main
Frankfurt

"To catalyze socio-economic change in India through education of underprivileged children in India"

Frankfurt OperaTalk Frankfurt OperaTalk
Volkshochschule Frankfurt, Sonnemannstraße 13
Frankfurt, 60314

Schulpartnerschaft Chemie des Fonds der Chemischen Industrie Schulpartnerschaft Chemie des Fonds der Chemischen Industrie
Mainzer Landstraße 55
Frankfurt, 60329

Die „Schulpartnerschaft Chemie“ besteht aus zahlreichen Fördermöglichkeiten. Damit will die ch

Studying in germany with sara Studying in germany with sara
Frankfurt

It's All about studying & getting Visa to germany �

Stoic Money Stoic Money
Gräfstraße 74
Frankfurt

OLD Stoic Money page - Dismissed. New Page: https://www.facebook.com/stoicmoneycoachad/

erfolgsversprecher erfolgsversprecher
Frankfurt

Hier ist Deine Anlaufstelle für Deine tägliche Motivation & Inspiration für Dein neues Mindset.

DAA DAA
Walter-Kolb-Straße 5
Frankfurt, 60594

DAA Frankfurt am Main: Tipps und Informationen zu den Themen: Aus- und Weiterbildung, Umschulung, Auf

TPL-basics am DIPF Frankfurt TPL-basics am DIPF Frankfurt
Rostocker Str. 6
Frankfurt, 60323

TPL-basics ist ein am DIPF stattfindendes Forschungsprojekt um wichtige Bildungsforschungsdaten zu e

Human Design Academy Deutschland Human Design Academy Deutschland
Hochstrasse 48
Frankfurt, 60313

Herzlich Willkommen bei der Human Design Academy. Hier gibt es Interessantes und Wissenswertes rund

Pakistani Students in Germany Pakistani Students in Germany
Frankfurt

This page is created to help students/ppl coming to Germany, we will try to help you in finding requ