12/06/2026
Μια υπέροχη βραδιά με μια υπέροχη παρέα που σέβεται και τιμά τους συναδέλφους της.
We are very pleased to welcome you to our page! Since 1960 it has been operating as a Technical and Vocational School.
Η Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας αλλιώς Α ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας, ιδρύθηκε το 1954 ως Τεχνικό Ινστιτούτο Κύπρου. Από το 1960 λειτουργεί ως Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή.
Στη Σχολή φοιτούν μαθητές που προέρχονται από γυμνάσια της μείζονας Λευκωσία και της επαρχίας. Η Σχολή είναι κτισμένη σε έκταση 86 δεκαριών ήτοι 86000m2.
Διαθέτει πέραν των 55 αιθουσών διδασκαλίας συμπεριλαμβανομένων ειδικών αιθουσών γεν
12/06/2026
Μια υπέροχη βραδιά με μια υπέροχη παρέα που σέβεται και τιμά τους συναδέλφους της.
07/06/2026
Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που γιόρταζαν, καθώς και την Επιτροπή της Κοσμητείας για το υπέροχο κέρασμα και την όμορφη πρωτοβουλία. Να είστε πάντα καλά!
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά μας που αρχίζουν τις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2026!
Ευχόμαστε δύναμη, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση σε κάθε υποψήφιο και υποψήφια.
Καλή δύναμη επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται δίπλα στα παιδιά αυτές τις σημαντικές ημέρες.
Καλή επιτυχία και καλή δικαίωση των προσπαθειών σας!
Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Α’ ΤΕΣΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
15/05/2026
Ο εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με νέα και σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα για την κατάρτιση των μαθητών της ειδικότητας Μηχανικής Αυτοκινήτων κρίνεται απαραίτητος και διαρκής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας έχει παραλάβει τέσσερα νέα εκπαιδευτικά μοντέλα, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την πρακτική και τεχνική εκπαίδευση των μαθητών της ειδικότητας Μηχανικής Αυτοκινήτων.
09/05/2026
*«Η Χωραΐτισσα» – Αναμνηστικό Δώρο για την Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. 2026*: Η Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας παρουσιάζει τη δημιουργία «Η Χωραΐτισσα», η οποία απέσπασε *βραβείο στη δράση δημιουργίας αναμνηστικού δώρου για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου* της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2026. Η δημιουργία υλοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία των ειδικοτήτων ΕΕ: Σχέδιο Μόδας και ΕΞ: Σχεδιασμός Επίπλου & Ξύλινων Κατασκευών, του Κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών, συνδυάζοντας καλλιτεχνική έρευνα, παραδοσιακά υλικά και σύγχρονες τεχνικές. Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κυπριακή γυναικεία ενδυμασία, η «Χωραΐτισσα» συνδέει το ξύλο, το ύφασμα και τη διάφανη ακρυλική επιφάνεια, προβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ταυτότητα της Κύπρου. *Μετά τη βράβευσή της, ετοιμάστηκαν 100 τεμάχια για το Συνέδριο των Τεχνικών Σχολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.*
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική επιτυχία!
09/05/2026
**«Η Κύπρος, φάρος ευρωπαϊκών αξιών στο σταυροδρόμι των πολιτισμών»
Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, η Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας παρουσιάζει τη βραβευμένη εικαστική δημιουργία των μαθητών/μαθητριών μας, η οποία *απέσπασε διάκριση* από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Το έργο, ύψους 160 εκ., υλοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία των ειδικοτήτων ΕΕ: Σχέδιο Μόδας και ΕΞ: Σχεδιασμός Επίπλου & Ξύλινων Κατασκευών, του Κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών. Με τη χρήση ξύλου, υφάσματος, διάφανου ακρυλικού υλικού και φωτισμό LED, η δημιουργία επιδίωξε να συνδυάσει την κυπριακή παράδοση με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η γυναικεία φιγούρα, εμπνευσμένη από τη γυναίκα της πόλης της Κύπρου, συμβολίζει τη συνέχεια, την κομψότητα, την πολιτιστική μνήμη και τις ευρωπαϊκές αξίες. Θερμά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/μαθήτριες και στους/στις εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δημιουργίας!
05/05/2026
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους καθηγητές τους!
Καλωσορίσατε σπίτι μας, στην Ευρώπη - Η Κύπρος μέσα από τα μάτια των νέων Subscribe: https://bit.ly/SigmaliveFollow Sigmalive:Official Website: https://bit.ly/SigmaLiveSiteFacebook: https://bit.ly/SigmaliveFBTwitter: https://bit.ly...
05/05/2026
Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, οι τελειόφοιτοι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια όμορφη εκδήλωση, γεμάτη χαρά, μουσική και φαγητό, αποχαιρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το σχολικό τους περιβάλλον.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία, υπομονή και δύναμη στην επερχόμενη εξεταστική περίοδο.
05/05/2026
| Monday | 08:00 - 17:00 |
| Tuesday | 08:00 - 15:00 |
| Wednesday | 09:00 - 17:00 |
| Thursday | 09:00 - 17:00 |
| Friday | 08:00 - 17:00 |