Μελετώ με τη Χρυσοβαλάντω

Μελετώ με τη Χρυσοβαλάντω

Share

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Μελετώ με τη Χρυσοβαλάντω, Education, Larnaca.

'Το «Μελετώ με τη Χρυσοβαλάντω» είναι ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα μετά από χρόνια τριβή με το αντικείμενο τόσο σε δημόσια σχολεία όσο και σε εξατομικευμένες διδασκαλίες.

Γιατί «μελετώ» και όχι «διαβάζω»; Γιατί το να μελετώ εξ υπακούει μεγάλη προσοχή και για πολλή ώρα, με σκοπό την απόκτηση καινούριων γνώσεων ή παραγωγή πνευματικού έργου.

Στόχος λοιπόν είναι, μέσα από τη συστηματική με

03/12/2022

Ούτε υπάνθρωποι, ούτε υπεράνθρωποι!
Μονάχα ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ!

3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
_____________________

Πηγή: amea-logos.blogspot.com

Photos from Μελετώ με τη Χρυσοβαλάντω's post 23/11/2022

Γίνεται δουλίτσα εδώ πέρα!

31 ημέρες για τα Χριστούγεννα!

Εσείς στολίσατε; Αν όχι, ακολουθήστε τις οδηγίες!

🤍🎄❤️

08/11/2022

Φάσμα αυτισμού και Μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο.

Όταν η συνεχής άρνηση, συναντά (επιτέλους 💪) τον ενθουσιασμό για μάθηση!
⬇️
___________________________

✅ Αισθητηριακή δραστηριότητα
✅ Εξάσκηση στη λεπτή κινητικότητα
✅ Συντονισμός χεριού - ματιού
✅ Επαναλαμβανόμενη διαδικασία
✅ Ολοκλήρωση δραστηριότητας
✅ Επιβράβευση
______________________

11/09/2022

Ημέρα ενθουσιασμού και χαράς η αυριανή! Επιστροφή επιτέλους στο σχολείο!

Οι μαθητές θα γνωρίσουν καινούριους δασκάλους, θα δουν τους παλιούς τους φίλους, θα κάνουν νέους και θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο της γνώσης!

Τέλειο ε; 😎

Έτσι ακριβώς να τους το παρουσιάσετε!

Κοιμηθείτε νωρίς και ξυπνήστε με χαρούμενη μουσική! Τραγουδήστε δυνατά στο αυτοκίνητο και χαμογελάστε πλατιά!

Ένας καινούριος κύκλος ανοίγει!

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά αλλά κυρίως... Στους μεγάλους! 😉

_______________________

29/08/2022

Μια εβδομάδα πριν επιστρέψουμε στα θρανία! Καλό θα ήταν να:

✅ Μιλάμε με ενθουσιασμό για την επιστροφή μας στο σχολείο. Για πολλα παιδιά στον κόσμο το σχολείο είναι πολυτέλεια!
✅ Αφιερώσουμε χρόνο στην οργάνωση του χώρου μελέτης του παιδιού μας (καθαρός χώρος χωρίς περιττά ερεθίσματα).
✅ Οργανώσουμε πρόγραμμα μελέτης (Ώρα έναρξης - διάρκεια διαλείμματος - ώρα λήξης).
✅ Αγοράσουμε τον σχολικό εξοπλισμό που χρειαζόμαστε, χωρίς υπερβολές. Να γίνει έμφαση στις ανάγκες των παιδιών και όχι στην επίδειξη ποικιλίας αγαθών!
✅ Χαρίσουμε οτιδήποτε μας είναι περιττό (σχολική τσάντα, σχολικά ρούχα, κασετίνα, παπούτσια) σε συμμαθητές των παιδιών αθόρυβα. Το παράδειγμα της προσφοράς είναι χρυσός για την παιδική ηλικία.
✅ Κρατήσουμε το άγχος για το ποιος/α είναι ο/η δάσκαλος/α του παιδιού μας για τον εαυτό μας. Δώστε ευκαιρία στον άνθρωπο που θα αναλάβει την εκπαίδευση του παιδιού σας να αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και όχι να πρέπει να νικήσει την καχυποψία που εσείς του μεταφέρατε.

Χαλαρώστε κι απολαύστε το ταξίδι της γνώσης. Εμπιστευτείτε επαγγελματίες (δασκάλους/συμβούλους/ψυχολόγους) που να αγαπούν τα παιδιά και να αφιερώνουν τη ζωή τους σ' αυτά.

Χρυσοβαλάντω Ανδρέου

Εκπαιδευτικός Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

☎️ 99147207
____________________

01/08/2022

Αύγουστος, ο μήνας που πολλοί εκεί έξω περιμένουν ένα ολόκληρο χρόνο για να χαλαρώσουν, να ζήσουν ξέγνοιαστα, να ταξιδέψουν, να αφεθούν!

Μαζί με τις ευχές μου για ένα υπέροχο μήνα, θα αφήσω το πιο κάτω ερώτημα για σκέψη:

Πώς θα ήταν η ζωή μας, αν όλοι οι μήνες του χρόνου είχαν μια δόση Αυγούστου;

Φιλιά πολλά! Καλές διακοπές! Xoxo
_____________________
🍹🏖️☀️🌅

Photos from Μελετώ με τη Χρυσοβαλάντω's post 01/07/2022

Πόσα "Μαμά βαριέμαι.." θα γλίτωνε η μαμά μου αν μου πρότεινε τις μισές από αυτές τις δραστηριότητες!; ↩️

_________________________
🌞🍉👙

15/06/2022

Κι όλο έλεγα πως δε θα συγκινηθώ, πως πρέπει τα παιδιά μου σήμερα να με δουν χαρούμενη και ενθουσιασμένη! Εξάλλου καταφέραμε τόσα πολλά φέτος!

Χαμογελάσαμε με τις επιτυχίες μας, πεισμώσαμε με τις αστοχίες μας, γελάσαμε με την καρδιά μας άπειρες φορές! Καταφέρναμε πάντα να επιστρέφουμε στα σπίτια μας αγαπημένοι και αισιόδοξοι! Αισιόδοξοι πως την επόμενη μέρα θα καταφερναμε, όσα δεν καταφέραμε μέχρι τωρα!

Σήμερα λοιπόν, που έφτασε η μέρα του αποχωρισμού σφιχταγκαλιαστήκαμε και υποσχεθηκαμε πως δε θα ξεχάσουμε ποτέ ο ένας τον άλλον.

Συμφωνήσαμε βέβαια πως είμαι η καλύτερη δασκάλα του κόσμου (😂) και πως σαν εμένα καμία (☺️)!

Και πείτε μου τώρα εσείς... Αυτό και μόνο δεν είναι λόγος να συγκινηθείς!; 🥲

Γονείς, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη σας!
Μωρα μου, σας αγαπώ για πάντα!
Η κύρια σας! 🤍

Byeeeee! 🥰
________________________

Photos from Μελετώ με τη Χρυσοβαλάντω's post 18/05/2022

Η λεπτή κινητικότητα απαιτεί ακρίβεια κινήσεων και σωστό συντονισμό χεριού-ματιού. Δηλαδή ο εγκέφαλος του παιδιού πρέπει να συντονίζεται μεταξύ του τι κάνει και του τι βλέπει.

Σήμερα συνδυάσαμε την εξάσκηση στη λεπτή κινητικότητα με τη διασκέδαση και όπως βλέπετε, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

___________________________
🫶❤️🫶

06/05/2022

Σήμερα μια από τις αξιολάτρευτες μαθήτριες μου, βρήκε 10 λόγους να πει "ευχαριστώ" στη μαμά της!

Βρείτε κι εσείς τουλάχιστον ένα και μαζί με ένα σ' αγαπώ, ευχηθείτε στη μαμά σας αυτή την Κυριακη!
_________________________

26/04/2022

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε μικρούς και μεγάλους! 💐🌹🌷🌻

Want your school to be the top-listed School/college in Larnaca?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Website

Address


Larnaca