Centar za javni govor

Centar za javni govor

Comments

demokrit nas je pokrenuo u svim oblastima,platonu to nije odgovaralo i bio je samokritican prenosenju informacija i spisima.zato mi moramo ovako informisani biti pravi propovedaci i informisati ljude,decu,roditelje pravim vrednostima prirodnonaucnog zivota.

Centar za javni govor, organizacija koja se bavi edukacijom i aktivizmom.

Mission: Naša misija je pružanje kvalitetne edukacije za oblast javnog nastupa i retorike. Uvereni smo da javno izgovorena reč može da promeni mnogo a da je veština javnog nastupa postala neophodna za sve one koji žele da budu uspešni. Mi ćemo im našim znanjem i iskustvima pomoći da savladaju najvažniju veštinu 21. veka, veštinu kvalitetnog prezentovanja.

Kurs javnog nastupa u Novom Sadu.

U 21. veku svi smo na nekom tržištu i zato je bitno imati samopouzdanje i znati kvalitetno i efektno preneti misli ili osećanja, prijavite se za kurs koji je posvećen ovim veštinama. ⬇️
.
Kurs javnog nastupa i retorike održava se i u Novom Sadu. Cilj kursa koji traje mesec dana (8x90 minuta) je da polaznici steknu veštinu samouverenog prezentovanja stavova i unaprede komunikaciju sa ljudima iz privatnog i poslovnog okruženja. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Novi Sad
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Utorak/četvrtak 18:30h
.
Cena: 18800 dinara
.
Radnička 27
.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara: http://tiny.cc/ubw8hz

Vidimo se! 😊 .
.
#centarzajavnigovor #javninastup #dikcija #retorika #javnigovor #kursjavnognastupairetorike #javnoizgovorenarec #novisad #salonuradnickoj

"Izvini, je l možeš da ponoviš?"
"Nisam te baš najbolje razumeo."

Ako ste više puta u životu čuli ove dve rečenice to je verovatno zato što ne govorite dovoljno razgovetno.

Dobra dikcija bitan je element uspešnog javnog nastupa i komunikacije, pomaže nam da na jasniji i precizniji način izrazimo naše misli i prenesemo osećanja.

Dođite da naučite kako da otklonite osnovne greške u govoru poput lenjih usta, gutanja slova, slogova i reči. Na kraju kursa bićete osposobljeni da vaš govor tokom intervjua, prezentacije ili bilo kog drugog javnog nastupa bude jasan i siguran. Radićemo i na osnovnoj akcentološkoj pismenosti, ritmu i prirodnosti govora.

Trajanje: 6 x 2h i 30 minuta + čas u studiju
Početak kurs: 1. februar
Termini: Subota/nedelja 15h

Prijavljivanje u toku!

“Stah od javnog nastupa - kako pobediti?” predavanje koje je naš @r.perovic održao krajem prošle godine.

Na izuzetno posećenom predavanju bilo je reči o alatima sa pobedu nad tremom.

Uskoro serija edukativnih postova na ovu bitnu temu na našem instagram profilu.

.
.
#centarzajavnigovor #javninastup #dikcija #retorika #javnigovor #kursjavnognastupairetorike #javnoizgovorenarec #govor #skoladikcije #komunikacija #samopouzdanje #javninastup #centreforpublicspeaking #publicspeech #rhetoric

Osnivač našeg Centra Radovan Perović razgovarao je sa ekipom televizije Most iz Zvečana. Ovom prilikom govorio je o značaju govorničkog obrazovanja i predstavio Takmičenje u besedništvu mladih sa Kosova i Metohije za koje je angažovan kao stručni saradnik.

Obuku za javni nastup održali smo zaposlenima u Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kurs javnog nastupa i retorike tokom oktobra održava se i u Novom sadu! Više informacija možete naći u opisu prijavnog formulara: http://tiny.cc/n5jbdz

Naši kursevi nisu za svakog, ali jesu za ljude koji u okviru profesionalnih i privatnih aktivnosti javno nastupaju i često komuniciraju sa ljudima.

Ako želite da naučite kako da na pravi način predstavite sebe, svoj rad, da odbranite stavove, prepoznate manipulaciju i destrukciju u komunikaciji, kao i da unapredite dikciju, ovo je kurs za vas!

Trajanje kursa: 8x90 minuta
Termini: Grupa 1 - subota/nedelja 12h (Početak rada 5. oktobar)
Grupa 2 - ponedeljak/sreda 18:30h (Prvi čas je 7. oktobra).

Više informacija možete naći u opisu prijavnog formulara:
http://tiny.cc/c84xcz

Da li vam se nekada dogodilo da otežano dišete tokom javnog nastupa ili da vam vazduh nestane u trenutku kada je baš napotrebniji?

Tehnika pravilnog disanja bitan je deo uspešnog javnog nastupa. U okviru edukativnog programa “Škola dikcije” naše polaznike učimo pravilnom disanju, kontrolisanom udisaju i izdisaju.

Nova grupa na kursu “Škola dikcije” počinje sa radom u subotu 5. oktobra. Kurs traje mesec dana, 7 x 2h i 30 minuta.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog formulara:
http://tiny.cc/g85xcz

Naši polaznici rade vežbu prevazilaženja “blokade” tokom javnog nastupa na danas završenoj letnjoj školi.

𝐌𝐚𝐣𝐬𝐤𝐢 𝐤𝐮𝐫𝐬𝐞𝐯𝐢
⬇️
Dragi naši budući polaznici,
Ovim putem želimo da podelimo sa vama termine novih grupa u maju.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▶️ Kurs javnog nastupa i retorike - Prva (vikend) grupa počinje sa radom u subotu 18. Maja od 12h. Prvi čas druge grupe (ponedeljak i sreda) održaće se 20. Maja od 18:30h.

Prijavljivanje: http://tiny.cc/hqng6y
.
▶️ Škola dikcije - Prvi čas 18. Maj od 15:00h.

Prijavljivanje: http://tiny.cc/hnng6y
.
▶️ NOVI SAD - Kurs javnog nastupa i retorike počinje 21. Maja u 18:30h.

Prijavljivanje: http://tiny.cc/kpng6y
.
Prijave su otvorene, pišite nam za sve dodatne informacije. 😊
.
.
.
#centarzajavnigovor #javninastup #dikcija #retorika #javnigovor #kursjavnognastupairetorike #javnoizgovorenarec #govor #skoladikcije #skolaretorike #naprednikurs #centreforpublicspeaking #publicspeech #rhetoric

Srećan Uskrs svim pravoslavim vernicima želi Centar za javni govor!

Ako želite da naučite kako da na pravi način predstavite sebe, svoj rad, da odbranite stavove, prepoznate manipulaciju i destrukciju u komunikaciji, kao i da unapredite dikciju, ovo je kurs za vas!

Više informacija možete naći u opisu prijavnog formulara: http://tiny.cc/3ty13y

Požurite, broj mesta je ograničen!

Dobar govor je skup pravih odgovora! A prave odgovore na pitanja kako da unaprediš javni nastup i komunikaciju možeš naći u Vodiču za uspešan javni nastup!

Poseti naš sajt, www.centarzajavnigovor.rs skroluj do kraja, prijavi se i besplatno znanje stiže u tvoj inbox!

𝑹𝒆č𝒊 𝒑𝒐𝒍𝒂𝒛𝒏𝒊𝒌𝒂 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⬇️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ivana Jovanovic, Business Development Manager ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Moj najveći benefit od ovog kursa je to što sam dobila konkretne savete kako da otklonim nedostatke koje imam u javnom nastupu, što mi je pomoglo da steknem samopuzdanje i unaprednim veštine javnog nastupa. Preporučujem svakome ko oseća da ima nelagodu ili tremu, kako bi radio na sebi i pobošljao svoje veštine.”
.
.
.
#centarzajavnigovor #javninastup #dikcija #retorika #javnigovor #kursjavnognastupairetorike #javnoizgovorenarec #govor #skoladikcije #skolaretorike #naprednikurs #centreforpublicspeaking #publicspeech #rhetoric

Dušanka Dragović, logoped je naš saradnik i predavač u okviru programa ŠKOLA DIKCIJE. Dušanka se bavi prevencijom, dijagnostikom i tretmanom poremećaja govora, glasa, jezika i gutanja. Završila je i obuku za Orofacil Myofunctional Therapy.

Škola dikcije - prijavljivanje u toku!

Kakve veze imaju javni nastup i Dan državnosti Srbije?

Jedan od najvažnijih javnih nastupa u istoriji Srbije.

Zborom u Orašcu 1804. godine otpočeo je Prvi srpski ustanak. Za uspeh zbora posebno je bio važan govor Karađorđa Petrovića. Elementi govora koji se pamte pokazuju da je Karađorđe bio energičan, siguran i uveren besednik, vešt u uveravanju i nagovaranju, a naročito je efektan kraj njegovog govora nakog koga ga su ga svi okupljeni proglasili prvim među ustanicima.

Tako je jedan javni nastup imao značajnu ulogu u našoj istoriji.

Srećan Dan državnosti!

#Srbija #dandržavnosti #Sretenje #Karađorđe #Vožd #Orašac

Olja Tomović - Kurs javnog nastupa

Olja Tomović, stomatolog, trenutno zaposlena u velikoj farmaceutskoj kompaniji pohađala je naš uvodni kurs javnog nastupa i retorike. Njene utiske možete čuti u ovom videu.

Besplatan vodič za uspešan javni nastup stiže u vaš inbox! Posetite naš sajt www.centarzajavnigovor.rs, skrolujte do kraja, prijavite se za vodič i postanite deo VIP mejling liste putem koje ćete dobijati mnogo znanja o prezentacijskim veštinama i komunikaciji i prvi ćete saznati za sve naše edukativne programe.

Kurs javnog nastupa - Irina Grkinić

U 2019. godini želimo vam da ne odlažete važne odluke. Odmah, već danas, krenite da tražite bolji posao, da učite novi jezik, da spremite taj najteži ispit, da trenirate... I naravno, istrajte u želji da imate uspešne javne nastupe - barem se to lako uči.

Najbolji način da vam čestitamo Novu godinu je ovaj govor. Irina je završila kurs javnog nastupa i retorike u Centru za javni govor, znanja i veštine stečene na kursu primenila je u završnom govoru na temu "Ne čekajte ionako nikada neće doći pravi trenutak" i tako poslala snažnu motivacionu poruku da ne nikada ne treba odlagati realizaciju važnih odluka.

"Ustani da te svi vide, budi glasan da te čuju, govori kratko da te vole"

Naš Radovan Perović održao je predavanje o putu do uspešnog javnog nastupa na konferenciji #webuildthefuture.

youtube.com

Major Dragutin Gavrilović

Danas obelažavamo vek od primirja u Prvom svetskom ratu. Nećemo govoriti o stradanjima i genocidu koji su naši sunarodnici preživeli u periodu 1914 - 1918. ali ćemo podsetiti na branioce Beograda 1915. godine i istorijski govor majora Dragutina Gavrilovića.

Srećan Dan primirja.

Dragutin Gavrilović, pukovnik srpske kraljevske vojske i junak odbrane Beograda 1915. U prvom svetskom ratu bio je komandant drugog bataljona srpske kraljevs...

youtube.com

Rano jutro Happy TV - Radovan Perović: Za javni nastup nije potreban talenat

Naš Radovan Perović govorio je za jutarnji program Happy TV kako savladati veštinu javnog nastupa.

Facebook: https://fb.com/centarzajavnigovor Instagram: https://instagram.com/centarzajavnigovor Website: https://www.centarzajavnigovor.rs

Sutra od 13:30h smo na Fakultetu političnih nauka Univerziteta u Beogradu!

CEDEM ti daje priliku da savladaš veštine dobrog javnog nastupa!
Radovan Perović će našim studentima na IV Studentskom privrednom forumu, održati predavanje na temu “Kako do uspešnog javnog nastupa?”
🔜 #studentskidavos2018

Gostujući predavač na našem kursu je Lidija Mirkov, doktor komunikoloških nauka, master komunikolog.

"Za dobar javni nastup najvažnija je priprema a ona podrazumeva osmišljavanje strukture teksta, oblikovanje misli i prilogođeno ponašanje. Govorništvo se vežba kao i svaka ljudska delatnost - počinje laganim vežbama zagrevanja i svaki sledeći put imate više snage, kondicije i uspešnije rezultate."

Life Stories

Dejl Karnegi je jedan od največih učitelja javnog nastupa u 20. veku. Na našim kursevima delom primenjujemo i metode koje je on ustanovio a ovaj video govori o njegovom životu.

Voleo je javni nastup i naučio hiljade ljudi kako da ga zavole!

Motivational giant and all-round inspiration Dale Carnegie went from milking cows and feeding pigs to publishing one of the most successful books in American history: How to Win Friends and Influence People. Here’s how he got there.

Dobar govornik poštuje auditorijum i uvek se dobro pripremi!

"Govori slikovito da te pamte."

Ovako je juče bilo na predavanju "Šta čini uspešan javni nastup?"

Pričali smo o tome šta je javni nastup i koji su osnovni alati koji će nam pomoći da bude kvalitetan i efektan.

Naš princip rada u edukaciji za javni nastup. Na treninzima Centra za javni govor polaznici uče od edukatora, drugih polaznika ali i na sopstvenim greškama jer je svaki čas ispunjen vežbama.

Čak i kada se daviš u tremi govori samo o onome o čemu znaš, to je jedini način da isplivaš.

Kako da prvi utisak pokaže sigurnost i samopouzdanje naučite na kursu javnog nastupa.

Polaznici našeg kursa rekli su: http://tiny.cc/javninastupkurs
Info i prijavljivanje: http://tiny.cc/kursjavnognastupa

Centar za javni govor's cover photo

Ako tražite mesto gde ćete naučiti kako da imate kvalitetan i efektan javni nastup - na pravom ste mestu! Centar za javni govor vas poziva da se prijavite za učešće na kursu javnog nastupa i postanete dobar govornik.

Polaznici našeg kursa rekli su: http://tiny.cc/javninastupkurs
Info i prijavljivanje: http://tiny.cc/kursjavnognastupa

youtube.com

Javni nastup - kurs

U susret novom semestru i novim edukativnim programima poslušajte reči polaznika našeg kursa javnog nastupa i retorike.

Učesnici našeg kursa javnog nastupa i retorike govore o iskustvu pohađanja kursa. Na početku svakog meseca upisujemo nove članove i pokrećemo nove grupe za k...

centarzajavnigovor.rs

Centar za javni govor - Reči naših polaznika

Šta su polaznici naših edukativnih programa rekli o Centru za javni govor, kao i to ko su između ostalih naši polaznici, možete pročitati na našem sajtu u rubrici "Reči naših polaznika".

centarzajavnigovor.rs "Moram priznati da je Kurs za mene bio jako neobično iskustvo. Bilo je tu svega, i učenja i praktičnih vežbi praćenih zabavom, smehom, ali i sitnim nelagodnostima. Na svakom terminu trebalo je prevazići samog sebe i ostati na nogama, bez crvenila na licu :))). Međutim, radovala sam se svakom ...

Znanja iz oblasti retorike i javnog nastupa sticao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Višestruki pobednik takmičenja u javnom govorenju sa značajnim iskustvom kao edukator za veštinu javnog nastupa i savetnik za javni nastup ličnosti iz poslovnog sveta i javnog života.

Govori:

Prvo mesto u kategoriji „slobodna tema“ na XIX takmičenju u besedništvu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu;

Prvo mesto u kategoriji autorska beseda na XXII Festivalu besedništva Sirmium Lux Verbi.

Mirjana Trebinjac, predavač dikcije u Centru za javni govor.

Glumu je diplomirala na Fakultetu umetnosti u klasi profesora Svetozara Rapajića 2010. godine, od kada se i bavi dramskom pedagogijom.

youtube.com

Javni nastup - kurs

Pre letnje pauze još jedna prilika da naučite kako da postanete dobar govornik i da usavršite svakodnevnu komunikaciju.

Citiraćemo Bojanu, polaznicu našeg kursa, "Centar za javni govor, na pravom ste mestu".

Prijavljivanje i više informacija: https://bit.ly/2ICPvxM

Učesnici našeg kursa javnog nastupa i retorike govore o iskustvu pohađanja kursa. Na početku svakog meseca upisujemo nove članove i pokrećemo nove grupe za k...

youtube.com

Uspešan javni nastup vlog br. 4 - Trema je super

Četvrti USPEŠAN JAVNI NASTUP vlog govori o tremi, najvećem neprijatelju našeg javnog nastupa koji uz malo truda može postati naš najbolji prijatelj!

Četvrti USPEŠAN JAVNI NASTUP vlog govori o tremi najvećem neprijatelju našeg javnog nastupa koji vrlo lako može postati naš najveći saveznik. Na početku svak...

Zanimljivost iz istorije govorništva: Govor do iznemoglosti.

Predstavnik Indije u UN-u Krišna Menon ušao je u istoriju govorništva tako što je održao govor u trajanju od 8 sati. U jednom trenutku Menonu je pozlilo, hospitalizovan je ali se vratio i uz lekarski nadzor govorio još sat vremena.

Nakon ovog govora indijski mediji su ga proglasili herojem.

Iako seksistička ova izjava nekadašnjeg britanskog premijera i jednog od najvećih govornika 20. veka Vinstona Čerčila pogodila je cilj. Ukoliko želite da govor bude efektan on ne sme trajati predugo.

www.centarzajavnigovor.rs

youtube.com

Uspešan javni nastup vlog br. 3 - Emocije

Treći po redu USPEŠAN JAVNI NASTUP vlog posvećen je emocijama kao bitnom delu naših javnih nastupa. Pogledajte vlog i saznajte kako emocije mogu postati oružje za pridobijanje ljudi.

Treći po redu USPEŠAN JAVNI NASTUP vlog posvećen je emocijama kao bitnom delu naših javnih nastupa. Pogledajte vlog i saznajte kako emocije mogu postati oruž...

Osmeh kao merilo! :)
Jedan od glavnih pokretačkih motiva u Centru za javni govor.
Osmeh nakon javnog nastupa govori više od hiljadu reči koje bismo upotrebili za iskazivanje prevaziđenog straha, kao i upoznavanje dobrog osećaja nakon prvog uspešnog javnog govora.

Kao što je naš nobelovac Ivo Andrić ukazao, osećaj zajedništva u prevazilaženju onoga što nas muči je ključno oružje za pobedu u toj bitci.
Mi smo danas radili, učili, vežbali. Šalili se! ZAJEDNO! :) Pobedli na još jednom frontu! Sklopili sjajna poznanstva i zakoračili još jedan korak dalje u svom usavršavanju!
Kurs javnog nastupa je u toku, nove prijave za aprliski termin su otvorene.
Marširaćemo hrabro uz podršku koju pružamo jedni drugima!

"Budu li oni koji znaju ćutali svetom će i dalje vladati osrednji, zato treba znati dobro prezentovati."

Ako tražite mesto gde ćete naučiti kako da imate kvalitetan i efektan javni nastup - na pravom ste mestu! Centar za javni govor vas poziva da se prijavite za učešće na kursu javnog nastupa i postanete dobar govornik.

Polaznici našeg kursa rekli su: http://tiny.cc/javninastupkurs
Info i prijavljivanje: http://tiny.cc/kursjavnognastupa

Want your school to be the top-listed School/college in Belgrade?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Olja Tomović - Kurs javnog nastupa
Kurs javnog nastupa - Irina Grkinić

Location

Category

Telephone

Website

centarzajavnigovor.rs

Address


Belgrade
Other Education in Belgrade (show all)
MAUR Company MAUR Company
Dr. Aleksandra Kostića
Belgrade

MAUR edukativni centar - make up kurs - kurs za svilene trepavice ( classic i russian volume) - kurs za nokte - kurs za depilaciju - kurs masaze ... Nalazimo se na opstini Savski Venac,iza Palate Pravde,

POMOC  oko racunara POMOC oko racunara
BEOGRAD
Belgrade, 11000

popravka i servis pruzamo podrsku za nadogradnju racunara POMOC OKO SAVLADAVANJA OSNOVE RACUNARA IZRADA SEMINARSKIH RADOVA PREKUCAVANJE TEKSTOVA...

Sajam Nauke Sajam Nauke
Studentski Trg 3
Belgrade, 11000

Већ традиционална манифестација Биолошког факултета, ове године у Великој сали ИЗЗО Биолошког факултета 25. маја 2016. године. ДОБРОДОШЛИ! :)

SUPRAM - Udruženje pravnika za medicinsko i zdravstveno pravo Srbije SUPRAM - Udruženje pravnika za medicinsko i zdravstveno pravo Srbije
Kraljice Natalije Str.45
Belgrade, 11000

SUPRAM - Association of Lawyers for Medical and Health Law of Serbia

Tashicjanin Photography Tashicjanin Photography
Belgrade, 11000

Ekogeneza Ekogeneza
Cvijićeva 63
Belgrade, 11000

Удружење Екогенеза за циљ има едукацију на тему екологије и заштите животне средине као средство за ширење еколошке свести у Србији.

Deciji atelje Deciji atelje
Banovo Brdo, Novi Beograd
Belgrade, 11000

Dečiji atelje je škola za likovno obrazovanje dece od 4 do 17 godina. Nudimo različite kurseve sa različitim ciljevima, pripremnu nastavu za umetničke škole kao i grupne i individualne časove crtanja, slikanja i vajanja.

za swe koji su nekada lizali radioaktivne zabe za swe koji su nekada lizali radioaktivne zabe
Mocware, Kanali, Bare..,
Belgrade, 11000

"The possibility of physical and mental collapse is now very real. No sympathy for the Devil, keep that in mind. Buy the ticket, take the ride." - "Raoul Duke"

FolkArt FolkArt
Belgrade

Folklorna grupa "FolkArt" deo je nevladine organizacije "Dramski i muzički studio Theatart" koja se bavi popularizacijom i edukacijom mladih u oblasti kulture i umetnosti .

Fizika izvan učionice Fizika izvan učionice
Vase Pelagića 2a
Belgrade, 11000

Uvođenje učenja fizike putem Facebooka

Rico Training Centre Rico Training Centre
Arcibalda Rajsa 27a
Belgrade, 11000

Rico trening centar vrši profesionalno osposobljavanje kadrova u drumskom saobraćaju u skladu sa važećim međunarodnim standardima, direktivama EU, međunarodnim sporazumima i nacionalnim zakonodavstvom.

Zdravstveno-Osiguranje.rs Zdravstveno-Osiguranje.rs
Bulevar Vojvode Mišića 29/2
Belgrade, 11000

Portal Zdravstveno-Osiguranje.rs pruža sveobuhvatnu podršku, savete i razvija svest o značaju zdravstvenog osiguranja.