VBS Het Ooievaarsnest

Een gewone basisschool in een eigentijdse setting zodanig georganiseerd dat we uw kinderen maximaal ontwikkelingsgericht coachen bij het ontplooien van hun talenten, mogelijkheden en vaardigheden.

Onderwijs op maat met als doel maximale ontplooiing.

Werkend zoals gewoonlijk

Photos from VBS Het Ooievaarsnest's post 30/06/2021

Onze 6e klassers namen in schoonheid afscheid van onze school. Dat ze aan het ontbijt zaten met kleine oogjes moeten we jullie waarschijnlijk niet vertellen...

20/06/2021

Enkele sfeerbeelden van onze sportdagen afgelopen week 🚴🏹⚽️🏃🏻‍♀️

Photos from VBS Het Ooievaarsnest's post 21/03/2021

De nieuwe liedjes staan weer online! Wie zit er onder het masker?

https://sites.google.com/hetooievaarsnest.be/themaskedteacher/homepage

Photos from VBS Het Ooievaarsnest's post 12/03/2021

Nieuwe liedjes en de ontmaskering van vorige week vanaf nu te bekijken op onze site!

https://sites.google.com/hetooievaarsnest.be/themaskedteacher/homepage

[03/11/21]   Wij zijn heel fier op onze nieuwe school. Tot op heden verloopt alles voorspoedig en we voorzien water- en winddicht te zijn voor de paasvakantie.
De nieuwe school trekt aan, daarom hebben we een inschrijvingsregeling aangevraagd bij de overheid. We hebben die ook verkregen.

Elk kind is welkom maar we willen op de eerste plaats de ouders en kinderen die reeds voor ons kozen in het verleden de best mogelijke ontwikkelingskansen geven.
Met pijn in het hart, maar ook met het oog voor het beste voor uw kind als we het niet kunnen inschrijven... weet dat ook de kleuters uit het Staakje gegarandeerd plaats krijgen in ons eerste leerjaar.

SD33-4 TenW - Het kind centraal in Het Ooievaarsnest Assenede.pdf 11/03/2021

SD33-4 TenW - Het kind centraal in Het Ooievaarsnest Assenede.pdf

Onze nieuwe school ook in de kijker in Nederland... Lees het artikel hier: https://drive.google.com/file/d/1Wk32j0nl3XjLOgHzFZziMTdNe-CHKOv4/view?usp=sharing

SD33-4 TenW - Het kind centraal in Het Ooievaarsnest Assenede.pdf

Photos from VBS Het Ooievaarsnest's post 09/03/2021

Wie verschuilt zich deze week achter de maskers?

https://sites.google.com/hetooievaarsnest.be/themaskedteacher/homepage

05/03/2021

Maar wie waren Roodkapje & de blije wolf en Wild horses???

Ontdek het via de schoolsite of op

https://sites.google.com/hetooievaarsnest.be/themaskedteacher/homepage

Maar wie waren Roodkapje & de blije wolf en Wild horses???

Ontdek het via de schoolsite of op

https://sites.google.com/hetooievaarsnest.be/themaskedteacher/homepage

26/02/2021

Welke leerkrachten verschuilen zich achter deze maskers?

Luister naar hun nummer en doe een gokje via de site!

https://sites.google.com/hetooievaarsnest.be/themaskedteacher/homepage

24/02/2021

THE MASKED TEACHER

Vanaf vrijdag 26 februari....

07/02/2021

De meiboom is geplaatst!
De hoogste top van onze nieuwe school is bereikt!

04/02/2021

De meiboom is geplaatst!
De hoogste top van onze nieuwe school is bereikt!

De meiboom is geplaatst!
De hoogste top van onze nieuwe school is bereikt!

[01/21/21]   We zijn DRINGEND op zoek naar een leerkracht lager onderwijs voor een vervanging tot en met 7 februari.
Contactgegevens: [email protected]
Of 09 344 63 72

[01/14/21]   Gezocht:
Omwille van corona willen we graag onze kleuters in hun eigen klas laten eten. Omdat er binnenkort een nieuwe peuterklas opgestart wordt, komen we handen tekort. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die middagtoezicht kunnen doen tussen 12 uur en 13 uur.

Contact:
[email protected]
093446372

04/01/2021

Tijdens het weekend van 11, 12 & 13 december 2020 organiseerde de ouderraad een gezellige en sfeervolle kerstwandeling. In tijden van corona moeten we creatief omgaan met het organiseren van onze activiteiten dus was dit een waardig alternatief voor de jaarlijkse kerstmarkt.

[12/19/20]   Een corona-update voor onze school:
We hebben de school moeten sluiten uit overmacht, omdat er een heel aantal juffen in quarantaine moesten.
Al deze juffen zijn ondertussen getest en coronavrij verklaard. Dus de kinderen die bij deze juffen in de klas zaten moeten niet ongerust zijn.

Hou het veilig, blijf in je bubbel, laten we hopen dat we elkaar allemaal gezond en wel terugzien op 4 januari 😇

13/12/2020

Wie vandaag nog met zijn kids op zoektocht wil: je kan nu een afvinkblad afdrukken. Dat maakt het zoeken ook voor de kleine kinderen leuk! Veel wandelplezier!

22/11/2020

Graag verspreiden in Assenede aub!

icloud.com 20/11/2020

iCloud Photo Sharing

Volg https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0yG4TcsmJ8VMN7,

Je vindt hier de meest recente foto's van de bouwwerken!😀

icloud.com iCloud Photo Sharing lets you share just the photos you want with just the people you choose.

20/11/2020

Het bouwen gaat lekker verder, de spanten die uitvoerig getest werden door onze leerlingen liggen nu ingepakt tegen regen boven op de turnzaal...

11/11/2020

Onze nieuwe school verrijst zienderogen

Het bouwen van onze nieuwe school gaat goed vooruit, rond 15 november starten we de tweede verdieping 😛. Hier zicht op de toekomstige leraarskamer, ruimtes voor 2de kleuterklas tot 3de leerjaar en de turnzaal.

10/11/2020

Jullie waren geweldig! Op vrijdag, 30 oktober deelde de ouderraad maar liefst 160 pakketten uit voor het Lazy-Friday-Menu. Hopelijk heeft het jullie allen gesmaakt. Bedankt voor jullie vele steun!

09/10/2020

Op dinsdag, 6 oktober werden alle leerkrachten van onze school door de ouderraad op een originele manier in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van de Dag van de Leerkracht.
Lieve leerkrachten,
Bedankt om elke dag het beste van jezelf te geven voor onze kinderen!
Bedankt om je schouders mee onder kwaliteitsvol onderwijs te zetten!
Bedankt, niet alleen op deze speciale dag, maar élke dag!

28/09/2020

Aankomst

5L is goed aangekomen en op weg naar het strand!

23/09/2020

3L is goed aangekomen en is klaar om te genieten!

22/09/2020
22/09/2020

Ochtendgymnastiek na onze eerste nacht! Iedereen fris en vol enthousiasme!

21/09/2020

4L genoot van een eerste zalige dag op plattelandsklassen!

01/09/2020

Leuke verrassing bij de start van het nieuwe schooljaar! De ouderraad trakteerde elke kleuter en leerling op de eerste schooldag met een ijsje van de ijskar. En de kinderen vonden het allemaal superlekker!!

31/08/2020

De officiële eerstesteenlegging was een mooie viering, weliswaar met veel te weinig volk. Kinderen en ouders konden er niet bij zijn door corona... maar dat maken we goed.
Minister Geens is een begenadigd spreker... . Ook onze burgemeester en voorzitter droegen hun steentje bij. Binnenkort volgen er foto's.
Maar ook onze kinderen kunnen nog een steentje bijdragen in onze korven. Wij houden jullie op de hoogte!

Gisteren leek het wel of ik opnieuw de speelplaats op mocht, na heel lang te hebben moeten ‘binnen blijven’. Zoals een scholier die hersteld is van een zware beenbreuk.

Maar eindelijk was het dan zover, en mocht ik -na de Ministerraad van vrijdagochtend- Brussel verlaten en opnieuw onder de mensen komen.

In de vroege namiddag kon ik de eerste steen leggen van nieuwe schoolgebouwtjes in het Ooievaarsnest te Assenede -waar mijn persoonlijke assistente Trees Van Eykeren de CD&V-fractie leidt. Het wordt een erg mooi gebouw met gedifferentieerde klaswerking op maat per graad, met elk hun subcoördinator, zodat de kinderen die iets meer of iets minder tijd nodig hebben de kans krijgen om in hun eigen ritme te komen. De klassen worden gescheiden door glas, mat vanonder, helder vanboven. Ik legde uit dat goede opvoeding de brug legt van angst naar vertrouwen, en aanleert hoe je moet durven te zijn wie je bent. Het was alsof ik nog nooit in een school was geweest om een toespraak te houden: als spaarzaamheid in contacten iets met een mens doet, is het wel dat de herneming van die contacten alles nieuw doet lijken.

In de vooravond was er in Berchem bij Antwerpen een debat over corona en jongeren, georganiseerd door het fantastisch jeugdcentrum den Eglantier. Eén van de organisatoren, Amir Bachrouri, had een prachtige tekst op de website van de VRT gezet, die u via de link hieronder kan lezen. In hygiënisch uiterst verantwoorde en erg professionele omstandigheden, ‘noblesse oblige’, antwoordden we met vier virologen en vier politici op alle kritische vragen die de aanwezige jongeren, fysiek en virtueel, voor ons hadden. Het gesprek duurde 2,5 uur, en het had nog veel langer gekund. Het was een feest voor de geest. De goede wil van de jeugd om de gezondheid van anderen, vooral van ouderen niet te schaden, en toch haar vrijheid te bewaren was ontroerend.

Het is duidelijk dat we nog een tijdje met deze miserie opgezadeld zitten. Het komt erop aan vrijheid en gezondheid samen aan hun trekken te laten komen: dat vraagt discipline, maar het vraagt niet dat we ons leven ‘in afwachting’ of ‘on hold’ zetten. We moeten zo gewoon mogelijk leren verder doen, met respect voor de regels.

Ik vergeleek het met het steeds drukker wordend verkeer: de talrijke verkeersregels of de veiligheidsgordel hebben er ons niet van tegen gehouden om ons vrij te verplaatsen, als het echt nodig is ook bij zwaar regenweer of dichte mist, terwijl er toch steeds minder -zij het nog altijd veel te veel- verkeersdoden te betreuren vallen.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/08/03/corona-en-jongeren/

28/08/2020

Het Ooievaarsnest Assenede

De eerste steenlegging was een succes ondanks de verschillende maatregelen. Laten we dit schooljaar ook moet een positieve kijk starten ondanks de mogelijke obstructies...

[06/28/20]   Op vrijdag, 26 juni vierden de kinderen van het zesde leerjaar samen met hun ouders en leerkrachten hun afscheid van onze school. Weliswaar op een aangepaste wijze, maar het was een fantastische 'corona' editie.

De lagere school is klaar.
Nu gaan jullie naar het middelbaar.
Het begin van een nieuw hoofdstuk,
we wensen jullie alvast veel geluk!

11/06/2020

VBS Het Ooievaarsnest's cover photo

[06/08/20]   We zijn succesvol weer opgestart. Deze morgen verliep het aankomen op school heel vlot en gespreid. Dank om afstand te houden bij het brengen van uw kinderen!

01/06/2020

De villa van onze ereburger en buurman Paul Christiaen is op een goeie week tot puin vermalen... maar zal weer verrijzen 😁 want de resten worden gebruikt als fundament van de nieuwe school!

Video's (alles zien)

THE MASKED TEACHER
Onze nieuwe school verrijst zienderogen
Aankomst
Plankuitdaging voor alle kinderen.
Minigolf@home
afbraak villa Christiaen
Lieve kinderen, blijf bewegen en blijf gezond! Meer beweegideeën via volgende linkhttps://sites.google.com/hetooievaarsn...
Prettige vakantie in coronatijden!
Jongleren!
Kleuteropdracht
Surplace

Plaats

Producten

3de & 4de leerjaar: sportweek
5de leerjaar: zeeklas
6de leerjaar Brusselklas

Telefoon

Adres


Leegstraat 17b
Assenede
9960

Openingstijden

Maandag 08:15 - 15:30
Dinsdag 08:15 - 15:30
Woensdag 08:15 - 12:00
Donderdag 08:15 - 17:00
Vrijdag 08:15 - 15:30
Andere Basisscholen in Assenede (alles zien)
GO basisschool De Wegwijzer Assenede GO basisschool De Wegwijzer Assenede
Schoolstraat 1 / Leegstraat 20A
Assenede, 9960

Een kleine, warme school met een huiselijke, familiale sfeer waar iedereen elkaar kent. Kom maar langs, altijd welkom!

Gemeentelijke Basisschool Het Anker Gemeentelijke Basisschool Het Anker
Boekhoutedorp 3
Assenede, 9961

GBS Het Anker

Kiempunt campus Assenede Kiempunt campus Assenede
Stoepestraat 40
Assenede, 9960

Kiempunt campus Assenede, voorheen PSBBO de Zeppelin Buitengewoon kleuter en lager onderwijs type 2.

Go! De Wegwijzer Assenede Go! De Wegwijzer Assenede
Schoolstraat 1 / Leegstraat 20A
Assenede, 9960