MENAR Academy Sarajevo

Menar Academy je međunarodna škola namijenjena razvoju kognitivnih sposobnosti i intelektualnih po

U Menar interaktivnoj nastavi, uz digitalne tehnologije i aplikacije, koristimo inovativne metode u poučavanju, bogate sadržajem za razvoj svih važnih vještina ključnih za postizanje uspjeha, ne samo na akademskom nivou već i u svim aspektima života. Našim, čak dvjema online platformama, koje koristimo u nastavi, možete pristupiti iz svog doma, tako da djeca na njima mogu dodatno uvježbavati gradi

Operating as usual

09/08/2023

Upis na programe Menar Academy Sarajevo je otvoren. Nastava počinje u septembru, a do tada se možete prijaviti na besplatan demo čas i testiranje, na kojem ćemo Vam dati više informacija o programima za Vaše dijete, nastavi i ostalim detaljima.

☎️ 062 460 560
☎️ 062 672 711
👉 DM

Photos from MENAR Academy Sarajevo's post 04/08/2023

Obzirom da smo dobili veliki broj poruka/upita o upisu i početku nastave, želimo i zvanično da objavimo da je UPIS POČEO 🎉🎉

Međunarodna škola Menar Academy je jedna od najstarijih škola mentalne aritmetike u Europi, sa preko 80.000 zadovoljnih polaznika. Naši polaznici imaju priliku da pored redovne nastave koriste i dvije platforme za dodatno vježbanje. Ponosno možemo najaviti da u novu školsku godinu 2023./‘24. ulazimo sa NOVOM platformom kao i sa Platformom za OLIMPIJADU 🎉🎉

Svi roditelji žele biti ponosni na svoju djecu i iako nemaju svi jednaka očekivanja od djece, činjenica da je njihovo dijete u nečemu uspješno gradi i njihovu vlastitu vrijednost (uspješnog roditelja). Dobra vijest, kako za djecu, tako i za roditelje je da danas postoje programi koji poboljšavaju razvoj intelektualnih, mentalnih i socio-emocionalnih sposobnosti djece. Sretni smo da je takav program mentalne aritmetike dostupan u školi Menar Academy Sarajevo.

Prijave za BESPLATNE demo časove:
☎️ 062 460 560
☎️ 062 672 711
📧 [email protected]
➡️ www.menaracademy.eu
➡️ www.menaracademy.com

Radujemo se našim prijašnjim polaznicima koji sa nama nastavljaju dalje školovanje kao i novim polaznicima!

Menar Academy - KLJUČ ZA USPJEH!

11/07/2023

Problem slabe koncentracije, manjka pažnje, česte odsutnosti kod djece predškolskog i školskog uzrasta je za većinu roditelja nerješiva enigma. San svakog roditelja je da njegovo dijete sa lakoćom rješava sve zadatke koje pred njega stavljaju učitelji, nastavnici, vaspitači bez angažovanja psihologa, pedagoga i dopunskih ili dodatnih časova. Za sve zabrinute roditelje imamo dobru vijest – U TOKU JE UPIS DJECE za pohađanje jednog od vodećih svjetskih programa za intelektualni razvoj djece uzrasta od 3 do 14 godina u MENAR ACADEMY.

U Menar interaktivnoj nastavi, uz digitalne tehnologije i aplikacije, koristimo inovativne metode u poučavanju, bogate sadržajem za razvoj svih važnih vještina ključnih za postizanje uspjeha, ne samo na akademskom nivou već i u svim aspektima života. Našim, čak dvjema online platformama, koje koristimo u nastavi, možete pristupiti iz svog doma, tako da djeca na njima mogu dodatno uvježbavati gradivo, takmičiti se s ostalim polaznicima širom svijeta, razvijati koncentraciju pomoću posebno osmišljenih igara i rješavati domaće zadaće, individualizirane za svakog polaznika.

MENAR ACADEMY - Međunarodna škola za djecu od 3 do 14 godina

☎ 062 460 560
☎ 062 672 711

17/06/2023

ŠTA JE ABAKUS I KAKO UTIČE NA KONCENTRACIJU DJECE? 🧮

Osnovne matematičke operacije kao što su sabiranje, oduzimanje, množenje i dijeljenje se rješavaju jednostavnim pokretom kuglice na ovoj računaljci. Ovo pomaže djetetu da razvije slikovit prikaz problema u mozgu i redovnom praksom mozga uči da riješi problem bez stvarne upotrebe bilo kakve pomoći, uključujući i abakuse. Djeca na taj način razvijaju fotografsko pamćenje. Danas mnoge obrazovne institucije širom svijeta uključuju abakus u svoj redovni program sa ciljem da se unaprijede osnovne matematičke vještine kod djece. Obimna istraživanja na ovu temu dokazala su da kontinuirani rad na abakusu vodi ka vještijem i oštrijem umu. Kao i bilo koji drugi organ ljudskog tijela, našem mozgu je takođe potrebno redovno vježbanje.

Matematika pruža idealnu vježbu za naš mozak. Matematika je logički “program” mozga za rješavanje konkretnog problema. Što više vremena provedemo u vježbanju matematike to će mozak biti uvježbaniji. Ovo je jednostavno objašnjenje zašto djeca koja su dobra iz matematike i druge predmete rješavaju sa relativnom lakoćom. Međutim, većina djece ima strah od matematike i često pokušavaju da pobjegnu od složenosti rješavanja problema. Ovo je mjesto gdje Abakus dolazi u pomoć. Abakus razvija brzinu i preciznost iz matematike koristeći osnovne metode, što prirodno razvija sposobnosti i naklonost ka matematici u veoma kratkom vremenskom periodu.

Djeca koja uče abakus uglavnom postižu veći akademski uspjeh ne samo u aritmetici već iz svih oblasti zbog koncentracije. Rad na abakusu povećava koncentraciju. Abakus trening daje sposobnost rješavanja aritmetičkih problema samo jednim pogledom na problem, a dalja obrada vrši se mentalno. Rješavanjem problema mentalno djeca postaju ponosna na svoje kapacitete, raste njihovo samopouzdanje, rado se takmiče sa drugima i žele biti podjednako dobri u svim oblastima.

Zakažite BESPLATAN DEMO ČAS, upoznajte naš abakus i program!
☎️ 062 460 560
☎️ 062 672 711

👈

20/05/2023

👉 Za koga je program Mentalne aritmetike namijenjen?

Program je namijenjen za svu djecu u dobi od 4 do 13 godina!
Svako dijete koje je uključeno u redoviti školski program može se upisati, a jedini preduslov je poznavanje brojeva od 0 do 9.

Septembarski upis je počeo!
Prijava za besplatan demo čas:
☎️ 062 460 560
☎️ 062 672 711

20/05/2023

ABAKUS 🧮
Na našoj nastavi mentalne aritmetike koristimo soroban abakus . Soroban abakus izumljen je u Japanu, a sastoji se od četiri donje kuglice i jedne gornje .

Te kuglice predstavljaju cifre – donje kuglice vrijede po jednu , dok gornja vrijedi pet.

Mališani na početku učestvuju u osnovnim računskim operacijama, poput sabiranja i oduzimanja do 10. Nakon usvajanja osnova računanja na abakusu uče sve naprednije stvari – od računanja do 100 i više, preko množenja i dijeljenja …
U toku nastave usvajaju po tri formule u sabiranju i oduzimanju koje im olakšavaju računanje.

Sve ovo možda zvuči teško ili komplikovano, no u suštini, abakus je alat kojeg je vrlo jednostavno koristiti te jednom kada mališani shvate kako on funkcioniše bit će im puno jednostavnije računati te izvoditi i najteže računske operacije, a puno olakšati školsko gradivo iz matematike.

OTVORILI SMO SEPTEMBARSKI UPIS ! Zauzmite mjesto u grupi na vrijeme!

Prijave za besplatan demo čas:
☎️ 062 672 711
☎️ 062 460 560

Photos from MENAR Academy Sarajevo's post 28/04/2023

NUMICON - zabavna matematika za najmlađe.
Za djecu od 3 do 5 god.
🌟učimo boje i oblike
🌟 učimo da pišemo i prepoznajemo brojeve
🌟učimo da brojimo, odnos veće- manje i skupove
🌟 učimo samostalno da crtamo i pravilno da držimo olovku
🌟 stičemo socijalne vještine i učimo šta je timski rad
🌟 aktiviramo moždane vijugice i povećavamo intelektualne osnove za dalje usvajanje znanja
🌟 razvijamo ljubav prema učenju.

Prijavite vaše dijete na besplatan demo čas:
☎️ 062 672 711

20/04/2023

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama upućujemo iskrene čestitke.
Želimo vam da u zdravlju provedete Bajram sa vašim najbližim.

Centar neće raditi u petak, 21.04.2023.

Bajram Šerif Mubarek Olsun

09/04/2023

Želimo sretan i blagoslovljen Uskrs ispunjen zahvalnošću, nadom, mirom i ljubavlju!

Menar Academy Sarajevo

29/03/2023

Učenje o broju može biti teško za malu djecu. To je krajnje apstraktan koncept i mnogo se djeca trude da ga shvate. Numicon, kojeg su razvili stručnjaci sa Oxford University Pressa (OUP), didaktički je materijal koji se koristi u mnogim vrtićima i školama za podršku učenja matematike, posebno u ranim godinama kada je ključan korak shvaćanja apstraktnih pojmova kao što su razumijevanje brojeva i brojevnih sistema; računanje i matematičko mišljenje; razvijanje mentalnih slika te upoznavanje s matematičkim jezikom.

Upis na program NUMICON je otvoren tokom cijele godine.
Maksimalan broj djece u grupi je 8.

Prijava za demo čas:
☎️ 062 460 560
☎️ 062 672 711

26/03/2023

✅ Računati je lako kada te mi naučimo kako …

Kada jednom shvate princip, za naše đake ne postoje granice.
Učimo sve računarske operacije predstavljajući ih djeci na njima razumljiv način tako da gradivo shvataju kao zanimljivu i rasterećujuću aktivnost. Rezultat - svako dijete postiže svoj puni potencijal.

Zakažite svoj demo čas:
☎️ 062 460 560
☎️ 062 672 711

24/03/2023

Šta znači pojam – fina motorika?
FINA MOTORIKA je sposobnost korištenja najmanjih mišića tijela u cilju izvođenja preciznih pokreta i tijesno je povezana sa koordinacijom oko-ruka.

KOORDINACIJA OKO-RUKA je sposobnost da prsti i ruka pravilno izvrše zadatak koji nalaže i kontroliše oko.
Zbog čega je fina motorika važna?
Fina motorika je jedna od osnovnih funkcija tijela, čiji se centar nalazi u kori velikog mozga. To je centar za prste, koji zauzima značajan dio kore velikog mozga. Pored centra za prste, tu su još i centri za govor, oči i stopala.

Ukoliko dijete ne razvija finu motoriku – svoje prstiće – neće doći do stvaranja sinapsi – veza između ovih centara, te može doći do raznih kognitivnih poremećaja. To su disleksija, disgrafija, razni poremećaji učenja, itd, što može prouzrokovati brojne probleme kada dijete krene u školu, ali i u kasnijem periodu života.

Takođe, svakodnevnom upotrebom prstiju dijete razvija vještine koje su mu potrebne za sve životne aktivnosti.
Upis je u toku!
Zakažite besplatan probni čas za Vaše dijete!
☎️ 062 672 711
☎️ 062 460 560

21/03/2023

💖🌸Pazeci sebe, pazis i mene!🌸💖
Svjetski Dan osoba s Down sindromom.

16/03/2023

✨ Za buduće prvačiće (uzrast od 4 do 6 godina)

Želite pripremiti svog budućeg prvačića na školske obaveze i olakšati mu polazak u školu…

Program pripreme za školu osmišljen je na način da polaznici kroz igru, zabavu i druženje,razvijaju samopouzdanje, te usvajaju vještine važne za uspješno izvršavanje školskih zadataka.

Cilj programa je potaknuti radost prema učenju i usvajanju novih znanja, kako bi dijete s veseljem očekivalo polazak u školu.
Neka Vaše dijete spremno zauzme svoje mjesto u školskim klupama✨

☎️ 062 672 711
☎️ 062 460 560

Photos from MENAR Academy Sarajevo's post 15/03/2023

✨ NUMICON ✨
Kroz razne aktivnosti koje Numicon nudi, nastojimo probuditi ljubav i interes naših najmlađih prema zanimljivom svijetu brojeva. 🔢🙌
To postižemo raznim bogatim aktivnostima koje su ispunjene šarenilom, igrom i zabavom.
Djeca kroz njih razvijaju razne vještine, stvaramo osjećaj zajedništva u zajedničkom radu, a poseban naglasak je na razvoju kako kreativnosti, tako i razvijanju apstraktih matematičkih vještina. 👧🧒🤝
Koliko je program kvalitetan dokazuje činjenica da je ovaj didaktičko-matematički program, kreiran na Oxfordu, 2015. god proglašen za najbolju svjetsku edukativnu matematičku metodu (ERA). 🎉📚

Za sve informacije za naše programe, za djecu od 3 do 6 godina, kontaktirajte nas na:
☎️ 062 672 711
☎️ 062 460 560

14/03/2023

14.03. - MEĐUNARODNI DAN MATEMATIKE
14.03. - DAN BROJA Pi! [ 𝝅 ]

40. 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑙𝑛𝑎 𝑠𝑘𝑢𝑝𝑠̌𝑡𝑖𝑛𝑎 𝑈𝑁𝐸𝑆𝐶𝑂-𝑎 𝑗𝑒 𝑢 𝑛𝑜𝑣𝑒𝑚𝑏𝑟𝑢 2019. 𝑔𝑜𝑑𝑖𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑙𝑎𝑠𝑖𝑙𝑎 14. 𝑚𝑎𝑟𝑡 𝑘𝑎𝑜 𝑀𝑒đ𝑢𝑛𝑎𝑟𝑜𝑑𝑛𝑖 𝑑𝑎𝑛 matematike

Pi [ 𝝅 ]

U matematici postoji jedan poseban broj, tajnovit, utkan u samu srž zakonitosti svemira, toliko poseban da čak ima svoj dan!

Broj Pi (označavamo ga grčkim slovom π) predstavlja omjer opsega i promjera kružnice. Njegova vrijednost zaokružena na dvije decimale iznosi 3.14. Zato se baš datum 14. 3 odredio kao dan broja Pi.

Pi ima izuzetno veliku primjenu u matematici i fizici. Pojavljuje se u puno važnih formula kao što su formule za površinu kruga i elipse, obim kugle, valjka.

Hiljadama godina, ni jedan broj nije toliko zaokupljao znatiželju matematičara kao broj Pi. No, ljepota i važnost broja Pi daleko prelaze okvire same matematike. Usko je povezan s valovima i ponašanjem atoma. Naučnici su otkrili kako je Pi utkan u samu srž našeg shvatanja zakonitosti svemira.

🟠 ZANIMLJIVOSTI 🟠

✔️Jedna od zanimljivosti je da je upravo dan broja Pi, 14. marta, ujedno i rođendan velikog fizičara Alberta Einsteina. Zato se na taj dan u mnogim zemljama, posebno u SAD-u, u sklopu proslave Dana broja Pi organiziraju takmičenja u kojima se učesnici pokušavaju što bolje prerušiti u Alberta Einsteina 🙂

✔️ Legenda kaže da je slavni matematičar Arhimed toliko bio zadubljen u proučavanje broja Pi da nije ni primjetio da su njegov grad okupirali rimski vojnici

✔️ Broj Pi ima i svoju melodiju. Evo kako Pi zvuči na klaviru:
https://youtu.be/U5aG0jkCex0

Photos from MENAR Academy Sarajevo's post 07/03/2023

RADUJEMO SE DANU ŽENA
🌷💐🌺🌸🌹
Svuda u svijetu, svake godine 8. marta se obilježava jedan poseban dan – Dan žena.
Mi smo našim mamama, banana/bakama, tetkama, tetama pripremili posebne cvjetne aranžmane. S ljubavlju smo ispisali porukice i radujemo se trenutku kad ćemo ih uručiti našim najdražim ženama!

01/03/2023

🔢 Svjetski dan matematike obilježava se svake godine prvu srijedu u mjesecu martu

28/02/2023

Sretan 1. Mart 🇧🇦

27/02/2023

Predškolska je dob razdoblje intenzivne sinaptogeneze - stvaranja neuronskih veza, tj. umrežavanja živčanih stanica. Poticajnim aktivnostima osiguravamo učvršćivanje tih neuronskih veza. U slučaju da se ne koriste, one propadaju. Program NUMICON raznolikim, razvojno primjerenim aktivnostima potiče cjeloviti dječji razvoj, a posebno razvoj početnih naučnih i logičko-matematičkih vještina te vještina koje tome doprinose: pažnje, koncentracije, analitičkih vještina, prostorne orijentacije, opažanja, pamćenja, kreativnosti, imaginacije i vizualizacije.

Upis na program NUMICON je u toku. Ostalo nam je još malo slobodnih mjesta!
Prijave na besplatan demo čas:
☎️ 062 672 711
👉 DM

23/02/2023

Matematika se često doživljava kao babaroga, dok se „matematička fobija” manifestuje kroz anksioznost i strah koji ometaju djecu u rješavanju matematičkih problema.

👉 Izvještaj Euridike iz 2022. skreće pažnju da „način na koji se nastava matematike i prirodnih nauka odvija u školama u velikoj mjeri utiče na stavove učenika prema ovim predmetima, kao i na njihovu motivaciju za učenje i, samim tim, na njihov uspjeh.”

Program “Math+”
podstiče ljubav prema učenju matematike i pomaže djeci da apstraktne matematičke pojmove lakše povežu sa stvarnošću. ✅

UPIS JE OTVOREN!
☎️ 062 672 711

21/02/2023

U svijetu se 21. februara obilježava Međunarodni dan maternjeg jezika, koji je UNESCO odredio kao dan kada se veća pažnja posvećuje pitanjima njegovanja jezičke i kulturne različitosti.

20/02/2023

🏫ZA BUDUĆE PRVAČIĆE👩‍🏫🏫

Ako Vaši mališani u septembru kreću u školu, tu smo za Vas!

Posebna edukativno-kreativna radionica osmišljena je za buduće prvačiće. Kroz rad sa našim profesorom, djeca bez stresa i kroz zabavu plove u nove izazove koje će im pružati škola, uče se odgovornosti, poštovanju autoriteta👩‍🏫👨‍🏫 i drugara👨‍🦱👱. Stvaramo sredinu koja je mališanima prijatna i inspirativna, radimo na njihovim socio-emocionalnim i motornim sposobnostima.

19/02/2023

Ako niste do sada, onda je pravo vrijeme da odaberete neku od dodatnih aktivnosti za Vaše dijete.
Zašto je mentalna aritmetika pravi izbor❓❓❓
✅Razvoj vještina zasnovan je na matematičkim konceptima što će dovesti do razvoja ljubavi i afiniteta prema matematici od najranijeg uzrasta.
✅Program je namijenjen djeci uzrasta od 4 do 12 godina i zasnovan je na velikom broju naučnih istraživanja u polju razvoja djecijeg mozga.
✅Vještine analitičkog razmišljanja, logičkog zaključivanja, organizacije znanja samo su neke sa spiska vještina koje će se unaprijediti tokom pohađanja programa mentalne aritmetike.
✅Interaktivna platforma za vježbanje motiviše djecu da domaće zadatke rade bez otpora i redovno stvarajući kod djece radne navike što je veoma značajno za predškolce i đake prvake.
Za sve dodatne informacije o našim programima možete nas kontaktirati:
📞062 672 711

07/02/2023

MENAR ACADEMY
Mentalna aritmetika s abakusom za djecu od 5 do 13 godina
Tražite provjereni program koji potiče intelektualni i mentalni razvoj za djecu od 5 do 13 godina?

MENAR - mentalni razvoj za djecu je međunarodni program prisutan u centrima širom svijeta i vodeći je program mentalne aritmetike (jedan od najstarijih programa mentalne aritmetike u Europi)

Ovaj program stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane hemisfere.
Osim koncentracije, povećava se i kapacitet memorije te sposobnost bržeg procesuiranja većeg broja informacija, što može doprinijeti povećanju razina postignuća učenika u nastavnome procesu.

Upis je u toku!
- Mentalna aritmetika 5-13 godina
- NUMICON - rana matematika za najmlađe 4-6 godina

☎️ 062 672 711

Photos from MENAR Academy Sarajevo's post 31/01/2023

🙌 Veseli i razigrani polaznici kroz igru usvajaju matematičke pojmove i još puno toga što će im olakšati polazak u školu.❤

Besplatni demo čas!
Još tri slobodna mjesta!

✍️ Upisi su u toku, rezerviši svoje mjesto!

📞 062 672 711

MENAR Academy Sarajevo = ključ za uspjeh!

26/01/2023

KAKO MENTALNA ARITMETIKA RAZVIJA MOZAK? 🧠🤩

Naš mozak podijeljen je na dvije hemisfere, lijevu i desnu te svaka ima svoju ulogu.

Lijeva je analitička te se jače aktivira kod aktivnosti kao što su računanje ili pamćenje velikog broja činjenica. U školi su to predmeti poput matematike, fizike, hemije, biologije ili historije.

Desna je kreativna. Ona se jače aktivira kod aktivnosti koje zahtjevaju vizualizaciju i maštanje. U školi su to predmeti poput likovnog, muzičkog te prilikom pisanja kreativnih priča ili sastava.

Problem je što postoji mali broj aktivnosti kojima možemo istovremeno i pravilno aktivirati obje moždane hemisfere kako bi izvukli najveću korist za razvoj dječjeg mozga u ovoj ključnoj dobi intenzivne sinaptogeneze.

Upravo tu nastupa naš abakus – kao most pomoću kojeg dolazimo do takve aktivacije mozga.

Kroz mentalno računanje djeca istovremeno aktiviraju obje hemisfere - lijevu dok računaju, a desnu dok vizualiziraju abakus 😁

Upišite dijete na besplatan demo čas! Neka se upozna sa Abakusom i magičnim kuglicama 🧮

☎️ 062 672 711

Menar Academy = KLJUČ ZA USPJEH!

24/01/2023

24. Januar - Međunarodni dan obrazovanja 📚

📗“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet”!
Nelson Mandela

📗 “Znanje je moć”!
Sir Francis Bacon

📗 “Najveća nada svake zemlje leži u primjerenom školovanju mladih”!
Erazmo Roterdamski

20/01/2023

🧮 Za svu djecu od 4 do 13 godina

🧮 Jedini uslov – poznavanje brojeva od 0 do 9!

🧮 Nastava jednom sedmično 135 minuta

🧮 Intelektualni napredak (IQ)

🧮 Sistemski radimo na pažnji, koncentraciji, kapacitetu kratkoročnog i dugoročnog pamćenja, prostornoj orijentaciji te logičkim i analitičkim vještinama djece.

🧮 Mentalno zdravlje i emocionalna inteligencija (EQ)

🧮 Dokazani benefiti za čitav život!

🧮 Longitudinalna istraživanja potvrdila su povećanje kapaciteta kratkoročnog i dugoročnog pamćenja, kvocijenta inteligencije, poboljšanje prostorne orijentacije i brojne druge koristi koje djeci pomažu čitav život – neovisno o tome čime se jedan dan odlučuje baviti

MENAR ACADEMY - međunarodni program mentalnog i intelektualnog razvoja djece - zlatni standard u mentalnoj aritmetici!

Zimski upis u toku!

‼️ Ostala su još četiri slobodna mjesta za program Mentalna aritmetika i tri mjesta za program NUMICON!

☎️ 062 672 711

19/01/2023

Zašto odabrati Numicon kao dodatnu aktivnost za dijete od 3 do 6 godina? ⬇

🔸razvili su ga stručnjaci sa Oxford univerziteta
🔸djeca se usmjeravaju na učenje putem različitih osjetila
🔸učenje se odvija kroz igru pomoću Numicon oblika
🔸aktiviraju se obje hemisfere mozga
🔸razvija se gruba i fina motorika
🔸rad se provodi u manjim grupama do 8 polaznika

❗️Ako želite saznati više, dođite nam na besplatni demo čas

Prijaviti se možete :

☎️ pozivom na broj 062 672 711
📩 u DM

05/01/2023

📢FEBRUARSKI UPIS U TOKU📢

Neka vaša najvažnija novogodišnja odluka započne sa nama 🎇.
Upis u MENAR ACADEMY 👩‍🏫 školu mentalne aritmetike djeci omogućava znanje ali im pomaže i pri razvijanju koncentracije, pažnje, logike, sposobnosti vizualizacije, mišljenja, komunikacije, društvenih vještina, njegovanja drugarstva…

Pridružite nam se na prvom slobodnom terminu za besplatni demo čas i upoznajte našu računaljku abakus 🧮

Kontakt telefon ostavite u inboxu📥 ili nas kontaktirajte na ☎️ 062 672 711.

Menar Academy = ključ za uspjeh!

01/01/2023

Draga naša djeco, dragi roditelji, dragi prijatelji, u godini koja dolazi vam želimo puno novih znanja, puno sitnica koje će vam izmamiti osmijeh na lice iz dana u dan, ljubavi i lijepih, veselih, inspirativnih i motivirajućih trenutaka koji će vas stalno gurati naprijed. ✨

💫 Želimo vam da ostvarujete svoje planove, ispunjavate ciljeve i hrabro koračate prema svim novim izazovima! 🌟

Želimo vam od srca sretnu, zdravu i uspješnu 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣. godinu! 🎊🥳💙🤍

Menar Academy Sarajevo

31/12/2022

2022. nam se bliži kraju, a nama je samo ostalo da vam se zahvalimo što ste nam neizmjerno uljepšali ovu godinu 🎉🎇

Hvala našim pametnim polaznicima i njihovim roditeljima što imaju vjere u nas i ono što radimo!

Menar Academy Sarajevo

29/12/2022

Naš mozak nije u potpunosti formiran do čak 25. godine 🧠🧠

No, period od rođenja do navršenih 18 godina je ključan jer se upravo tada definira i do 90% strukture mozga.

U tom periodu razvoja je ljudski mozak najviše podložan promjenama i upravo zato djeca mogu puno brže savladati neka nova znanje ili recimo naučiti novi jezik nego što to mogu odrasli ljudi.

Baš zbog toga, važno je na vrijeme početi graditi što jači mozak. Ali kako?

Naš odgovor je jednostavan - uz abakus i mentalno računanje! 🧠🧮

To je najbolji trening mozga koji razvija obje hemisfere, i lijevu i desnu. Sigurni smo da to svako želi svom djetetu!

Menar Academy = ključ za uspjeh! 🗝️

Prijave - zimski upis:
☎️ 062 672 711

Photos from MENAR Academy Sarajevo's post 29/12/2022

Ulog u obrazovanje djeteta znači ne samo ulog u njegovu budućnost nego i u budućnost svih nas.
Pružite svojoj djeci mogućnost da otkriju čarolije naših programa u kojima će zavoljeti brojeve, matematiku, logiku, razviti samostalnost, memoriju, fokus, analtičko mišljenje.... a u isto vrijeme koristiti obje moždane hemisfere i imati najbolji trening za mozak.

Menar Academy = ključ za uspjeh!

Prijave za besplatan demo čas:
☎️ 062 672 711

23/12/2022

KAKO MENAR MENTALNA ARITMETIKA RAZVIJA MOZAK? 🧠🤩

Naš mozak podijeljen je na dvije hemisfere, lijevu i desnu te svaka ima svoju ulogu.

Lijeva je analitička te se jače aktivira kod aktivnosti kao što su računanje ili pamćenje velikog broja činjenica. U školi su to predmeti poput matematike, fizike, hemije, biologije ili histroije.
Desna hemisfera je kreativna. Ona se jače aktivira kod aktivnosti koje zahtjevaju vizualizaciju i maštanje. U školi su to predmeti poput likovnog, muzičkog te prilikom pisanja kreativnih priča ili sastavaka.

Problem je što postoji mali broj aktivnosti kojima možemo istovremeno i pravilno aktivirati obje moždane hemisfere kako bi izvukli najveću korist za razvoj dječjeg mozga u ovoj ključnoj dobi intenzivne sinaptogeneze.

Upravo tu nastupa naš abakus – kao most pomoću kojeg dolazimo do takve aktivacije mozga.

Kroz mentalno računanje djeca istovremeno aktiviraju obje hemisfere - lijevu dok računaju, a desnu dok vizualiziraju abakus 😁

Iskoristite zimski upis i upišite dijete na program mentalne aritmetike. Pružit ćete mu najbolji trening mozga!

Informacije i prijave na besplatan demo čas:
☎️ 062 672 711
✅ DM

22/12/2022

Matematika je prirodna nauka, a upoznavanje s njom dobro je početi još od najranijeg djetinjstva. Kako bi djeci matematika bila zanimljiva, neophodno je probuditi i razviti interes za nju. Najbolji način za upoznavanje i druženje s matematikom je igra, a Numicon je upravo učenje kroz igru!
Učenje o broju može biti teško za malu djecu. To je krajnje apstraktan koncept i mnogo se djeca trude da ga shvate. Numicon, kojeg su razvili stručnjaci sa Oxford University Pressa (OUP), didaktički je materijal koji se koristi u mnogim vrtićima i školama za podršku učenja matematike, posebno u ranim godinama kada je ključan korak shvaćanja apstraktnih pojmova kao što su razumijevanje brojeva i brojevnih sistema; računanje i matematičko mišljenje; razvijanje mentalnih slika te upoznavanje s matematičkim jezikom.

Upis na program NUMICON je otvoren! Više informacija o programu i terminima putem ☎️ 062 672 711 ili u DM

07/12/2022

U MENAR Akademiji se koristi j*panska inačica abakusa. Na njemu djeca izvršavaju razne računske operacije, od onih najjednostavnijih prema onim kompleksnijima.
Abakus je alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine. Dok pokušavamo stvoriti sliku abakusa u glavi i istovremeno pratiti o kojoj se vrijednosti radi te izvoditi računske operacije, mi zapravo treniramo svoj mozak i činimo ga jačim. Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, kreće se s pravim mozgalicama i dolazi se do glavnog dijela programa - mentalne aritmetike.

MENAR program mentalne aritmetike na zabavan i izazovan način uči djecu kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije na što jednostavniji način.

Zimski upis je otvoren!
Pridružite nam se, zakažite besplatan demo čas a mi ćemo vas upoznati sa našom računaljkom abakusom i programom.

☎️ 062 672 711

29/11/2022

Kontinuiran rad i vježbanje siguran su put do uspjeha. ✔️

Menar genijalci ponavljaju i utvrđuju naučeno 🧮 Spremaju se za usvajanje novih formula i njihovu primjenu 😀

Ako želiš i ti bez problema računati, razvijati sinapse u mozgu, vježbati koncentraciju, pažnju i logiku - pridruži nam se!

Čekamo te 🤗

Više informacija:
💌inbox
☎️+387 62 672 711

18/10/2022

Kako abakus utječe na inteligenciju djece?

U sklopu istraživanja provedenih na prestižnim sveučilištima u Europi i Africi (University of Manchester, University of Khartoum, Sveučilište u Ulsteru) obuhvaćeno je ukupno 3185 djece uzrasta od 7 do 11 godina, dokazano je da je IQ kod djece koja pohađaju program mentalne aritmetike imali 7,11 bodova više od djece koja nisu sudjelovala u ovom programu.
Izvor: http://www.sciencedirect.com/.../pii/S0191886908002171
Da bismo mogli adekvatno predstaviti sve prednosti ovog programa, prvo moramo shvatiti kako mozak radi. Primarni posao mozga je da prikuplja i obrađuje informacije, a zatim da daje odgovore slanjem konkretnih uputstava našem tijelu. Mozak se sastoji od dvije polovice - lijeve i desne hemisfere. Svaka hemisfera kontroliše "suprotnu" stranu tela, tako da je desna hemisfera odgovorna za našu lijevu stranu i obradu onoga što vidimo lijevim okom, dok lijeva hemisfera kontroliše našu desnu stranu i ono što vidimo desnim okom. Obje hemisfere izgledaju identične, ali razlike su izražene u različitim funkcijama.
Teoriju moždane funkcije otkrio je neuropsiholog Roger Sperry https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Wolcott_Sperry koji je za ovo otkriće dobio Nobelovu nagradu. Sperry je pratio moždanu aktivnost pacijenata čiji su mostovi između lijeve i desne hemisfere uklonjeni. Na temelju promatranja, otkrio je da pacijenti ne mogu objasniti slike i riječi koje dolaze s lijeve strane i ne mogu poduzeti nikakve konkretne mjere, jer nedostaje veza između dva funkcionalno različita dijela mozga. Tako je dokazano da lijeva i desna hemisfera imaju određene funkcije, ali i da se međusobno nadopunjuju.

Lijeva hemisfera poznata je i kao digitalni mozak. Ona je zadužena za čitanje, pisanje, aritmetiku i logički razmišljanje. Dakle, lijeva hemisfera je naš unutarnji matematičar koji radi kalkulacije i analize.
Desna moždana hemisfera naziva se i analogni mozak i kontroliše trodimenzionalni osećaj, kreativnost i umetnička čula.

MENAR MENTALNA ARITMETIKA = Ključ za uspjeh!

Want your school to be the top-listed School/college in Sarajevo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Revolucionaran program namijenjen razvoju dječjih mentalnih sposobnosti

U školi Malac Genijalac primijenjuje se originalni HIKARI 光 program Mentalne aritmetike. Hikari na j*panskom znači svjetlost i simbolizira proces učenja i buđenja (osvjetljavanja) naših mentalnih kapaciteta. Program sadrži jedinstvenu metodu podrijetlom iz Japana, kolijevke mentalne aritmetike. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz područja edukacije u suradnji s prestižnim j*panskim Institutom Tomoe Soroban iz Tokija. Temelji se na upotrebi drevne računaljke abakus (算盤, j*p. Soroban), čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina i sposobnosti djece u ranom periodu života. Program se temelji na: TBDP pristupu (Total Brain Development Program) i VAK metodi (Vizualno Auditivno Kinestetičko).

Cilj programa je da dijete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete i postane “Malac Genijalac”. Kognitivni razvoj postiže se na zabavan i razigran način, radom koji se temelji na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre. Upotrebom abakusa aktiviraju se obje moždane hemisfere čime se postiže maksimalan intelektualni potencijal. Nakon savladavanja rada na abakusu, učenici su u stanju obavljati komplicirane računske operacije kao što su 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući točan odgovor u samo nekoliko sekundi! Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava zauvijek, posjedujući je tijekom cijelog života.

· Pripremna faza – POJAM I KOMPLEMENTI BROJEVA OD 1 DO 100

Početna faza primjenjuje se za najmlađe polaznike. Cilj ove pripremne faze je da se najmlađi polaznici upoznaju s pojmom broja i nauče zakonitosti koje važe za brojeve od 1 do 100 (komplementarnost brojeva). U ovom periodu djeca još uvijek ne koriste abakus, već se koristi klasična školska računaljka koja posjeduje 10 nizova s po 10 kuglica.

· Prva faza – UPOTREBA SOROBANA (ABAKUSA)

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Address


Ulica Grbavička Broj 56 (GRBAVICA)
Sarajevo
71000
Other Schools in Sarajevo (show all)
CPE - Centar za poslovnu edukaciju CPE - Centar za poslovnu edukaciju
Kolodvorska 5
Sarajevo, 71000

Naša misija je prenos znanja i u tome smo odlični! To postižemo sa timom od 60 vrhunskih predavača.

Cross Cultures - Open Fun Football Schools WB Cross Cultures - Open Fun Football Schools WB
Olimpijska 42
Sarajevo, 71000

Open Fun Football Schools je humanitarno-sportski projekat, koji koristi zabavne igre i pedagoški "

Učimo Korejski - Online Kurs Korejskog Jezika Učimo Korejski - Online Kurs Korejskog Jezika
Sarajevo, 71000

🇰🇷 Online kurs korejskog jezika. 💛Upis za nove studente je u toku! www.klingua.com

Kreativna škola za muziku i ples Espressivo Kreativna škola za muziku i ples Espressivo
Hamdije Kreševljakovića 50
Sarajevo, 71000

Kreativna škola za muziku i ples "Espressivo" je osnovana pri PPU "Maslačak" sa ciljem pronalaska,

Centar za edukaciju - PD Planine Centar za edukaciju - PD Planine
Bardakčije 6
Sarajevo, 71000

Učite zajedno sa nama i uživajte u ljepotama planina! U sklopu Planinarskog društva "PLANINE"

Pobjedničko učenje Sarajevo - Centar Pobjedničko učenje Sarajevo - Centar
Skenderija 44
Sarajevo, 71000

POBJEDNIČKO UČENJE je program razvoja intelektualnih sposobnosti koji je zasnovan na naučnim dost

School of Political Studies in B&H School of Political Studies in B&H
Čobanija 41a
Sarajevo, 71000

political education programme that focuses on competencies for democratic culture of young leaders

Ljudi Ljudi
Sarajevo

Prezentacije Prezentacije
Sarajevo

�Pravljenje prezentacije za studente i profesore � Za sva pitanja i narudžbe javite se u DM ?

Excel Kursevi Excel Kursevi
Radnička Bb
Sarajevo, 71000

Centar za neformalno obrazovanje.

Edukativni centar Mliječni put Edukativni centar Mliječni put
Sarajevo
Sarajevo, 71000

Mliječni put nudi usluge produženog boravka za djecu od I do V razreda, radionice, rad sa djecom p