20/08/2026
Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης προσκαλούν με ιδιαίτερη χαρά όλους τους αποφοίτους των ετών 2015–2025 σε μια ξεχωριστή βραδ
Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης προσκαλούν με ιδιαίτερη χαρά όλους τους αποφοίτους των ετών 2015–2025 σε μια ξεχωριστή βραδιά επανένωσης, η οποία θα πρ...
17/08/2026
Creating a safe and respectful environment is a shared responsibility, and small acts can make a real difference.
Small actions, like including someone, speaking up, or showing kindness can help create change. Actions don’t need to be big to change someone’s world.
Lasting change happens when schools build a culture that supports kindness and respect. Even small, intentional acts of kindness have a powerful ripple effect, building inclusivity and wellbeing.
This Bullying No Way Week, we’re asking from our students, families and communities to consider their words and actions, no matter how small, and be proud to be kind, support someone, and speak up against bullying.
16/08/2026
Το Ρεμπέτικο δεν είναι μόνο για τις εξετάσεις! Είναι για να το ζεις!
Οι μαθητές του VCE είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν τον κύριο Καλαμαρά και τον κύριο Κιοκπάσογλου σε μια ξεχωριστή συνάντηση αφιερωμένη στο Ρεμπέτικο, ένα θέμα που αποτελεί μέρος της εξεταστέας ύλης.
Μέσα από τη μουσική, τις ιστορίες και τα προσωπικά βιώματα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ρεμπέτικο όχι μόνο μέσα από τα βιβλία και την ύλη των εξετάσεων, αλλά μέσα από μια ζωντανή εμπειρία.
Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά!
Όταν ένα παιδί ακούει τη μουσική, γνωρίζει την ιστορία της, ακούει ανθρώπους να μιλούν γι’ αυτήν και αποκτά πραγματικά βιώματα, η γνώση γίνεται πιο ουσιαστική, πιο εύκολη να την κατανοήσει και, κυρίως, μένει στη μνήμη του.
Γιατί η προετοιμασία για το VCE δεν είναι μόνο διάβασμα.
Είναι εμπειρίες.
Είναι συζητήσεις.
Είναι πολιτισμός.
Είναι να γνωρίζεις την Ελλάδα μέσα από τις ιστορίες και τις φωνές της.
Έτσι δημιουργούμε μαθητές που δεν απαντούν απλώς στις εξετάσεις, αλλά καταλαβαίνουν πραγματικά αυτό για το οποίο μιλούν.
Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Καλαμαρά και Κιοκπάσογλου για την πολύτιμη συμβολή τους και για τη γενναιόδωρη μεταβίβαση της γνώσης και των βιωμάτων τους στους μαθητές μας.
15/08/2026
Σήμερα η σχολική μας μονάδα City, τίμησε τον Δεκαπενταύγουστο, συμμετέχοντας στον εκκλησιασμό για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένειες βρεθήκαμε μαζί στην εκκλησία, κρατώντας ζωντανή μια από τις πιο σημαντικές παραδόσεις της Ορθοδοξίας και του ελληνικού πολιτισμού.
Η σημερινή ημέρα είχε ακόμη έναν ιδιαίτερο λόγο για χαρά, καθώς η Διευθύντριά μας και αγαπημένες συνάδελφοι γιορτάζουν σήμερα τη γιορτή τους.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά, με υγεία, αγάπη, δύναμη και κάθε καλό!
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
14/08/2026
Join us for our Great Big School Reunion Party 🎉
All past GCM school graduates from classes 2015-2025 are invited to join us for a night of celebration and reminiscing with your old classmates.
🗓️ Sat 22 Aug at 6:30pm
📍 The Greek Centre
RSVP now: https://www.trybooking.com/events/landing/1608626
12/08/2026
Το «Βήμα της Μελβούρνης» δίνει φωνή στη νέα γενιά!
Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας συμμετείχαν στον δημοσιογραφικό θεσμό «Το Βήμα των Μαθητών» της ιστορικής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», δημιουργώντας τη δική τους μαθητική εφημερίδα, «Το Βήμα της Μελβούρνης».
Μέσα από έρευνα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και προσωπικές αφηγήσεις, οι μαθητές καταγράφουν τη ζωή, την ιστορία και τη σύγχρονη ταυτότητα της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης.
Συγχαρητήρια στους μαθητές για τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή τους και στον εκπαιδευτικό Οδυσσέα Κρυπωτό για την καθοδήγηση και την παιδαγωγική υποστήριξη.
Γιατί η ελληνική γλώσσα δεν είναι μόνο μια γλώσσα που μαθαίνουμε. Είναι μια φωνή που μας δίνει τη δύναμη να μιλήσουμε για το ποιοι είμαστε.
Διαβάστε το εδώ https://www.tovima.gr/category/mathitikes-efimerides/melvourni/
#ΤοΒήμαΤωνΜαθητών #ΤοΒήμαΤηςΜελβούρνης