یا رب به علی بن ابی طالب و آل
آن شیر خدا و بر جهان جل جلال
کاندر سه مکان رسی به فریاد همه
اندر دم نزع و قبر هنگام سؤال
Madrase Online Alhaq مدرسه آنلاین الحق
Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Madrase Online Alhaq مدرسه آنلاین الحق, Education, چهلستون دهن باغ, Kabul.
22/06/2023
پاکی و منزهی و بی همتایی
کس را نرسد ملک بدین زیبایی
خلقان همه خفتهاند و درها بسته
یا رب تو در لطف بما بگشایی
سوم سبب نجات از عذاب قبر: حفاظت و حراست از سرزمین اسلامی ( جهاد ) است
در این مورد نیز از رسول خدا ﷺ احادیثی ذکر شده است : حضرت سلمان(رض)از رسول خداﷺ روایت می کند که ایشان فرمود : « رباط يوم و ليلة خير من صيام شهر و قيامه و من مات مرابطاً في سبيل الله أجرى الله عليه عمله الذي كان يعمله وأجرى عليه رزقه وأمن من الفتان » .۳۹
« یک شبانه روز پاسداری و حراست از سرزمین اسلامی بهتر از یک ماه روزه گرفتن و شب زنده داری است . و اگر شخص در همین حالت ( پاسداری از میهن اسلامی ) بمیرد ، پاداش این عمل برای او همیشه باقی است و ادامه دارد و روزی اش نیز جاری است و از فتنه ها نیز در امان خواهد بود . »
ابو امامه (رض) از رسول خداﷺ روایت می کند که ایشان فرمود : « من مات مرابطاً في سبيل الله أمنه الله من فتنة القبر » ۴۰
« هر کس که در حالت پاسداری و حراست از سرزمین اسلامی ، بمیرد خداوند متعال او را از فتنه و آزمایش قبر در امان می دارد . »
فضاله بن عبید از رسول خداﷺ روایت می کند که ایشان فرمود : « كل ميت يختم على عمله إلا الذي مات مرابطاً في سبيل الله فإنه ينمو له عمله إلى يوم القيامة ويؤمن من فتان القبر » ۴۱-
« هرکس بمیرد پاداش عملش با مردنش به پایان می رسد ، به جز کسی که در حالت حراست و پاسداری از میهن اسلامی بمیرد ، پاداش عمل چنین کسی تا روز قیامت ادامه می یابد و رشد می کند و از عذاب قبر در امان خواهد بود. »
ابوهریره (رض) از رسول خدا (ص) روایت می کند که فرمود : « من مات مرابطاً في سبيل الله أجرى الله عليه عمله الصالح الذي كان يعمل عليه وأجرى عليه رزقه وأمن من الفتان وبعثه الله يوم القيامة آمناً من الفزع » .۴۲
« هر کس که در حالت پاسداری و حراست از سرزمین اسلامی بمیرد ، اجر عمل صالحی که انجام داده است ، برای همیشه جاری است و روزی اش نیز جریان دارد و از فتنه ها در امان خواهد بود . » بزرگان و سلف صالح امت به حقیقت و فضیلت حفاظت و پاسداری از مرزهای کیان اسلامی پی برده بودند ، و همراه با مالی که از راه حلال بدست می آوردند و با اعتقاد صحیح و نیت خالص و پاکی که داشتند ، برای پاسداری از اسلام ، حریص و کوشان بودند ؛ چنانکه در این باره شمشیر خدا و شهسوار اسلام ، خالدبن ولید(رض) می گوید : « برای من رویارویی با دشمن در شبهای سرد و یخبندان زمستان بهتر و محبوب تر است از دسترسی به عروسی که او را دوست داشته باشم . »
۳۹ - روایت از مسلم ( ۱۹۱۳ )
۴۰- صحيح رواه الطبرانی ( ۷۴۸۰ )
۴۱- حدیث صحیح است ، روایت از ابوداوود ( ۲۵۰۰ ) و ترمذی ( ۱۶۲۱ ) .
۴۲ - حدیث صحیح است . روایت از ابن ماجه ( ۳۷۶۷ )
دوم سبب نجات از عذاب قبر: شهادت در راه خدا. دلایل فراوانی در این رابطه از رسول خدا(ص) نقل شده است از جمله : فرمود :
« للشهيد عند الله ست خصال : يغفر له في أول دفعة ويرى مقعده من الجنة ويجار من عذاب القبر و يأمن من الفزع الأكبر ويحلى حلة الإيمان ويزوج من الحور العين ويشفع في سبعين إنسانا من أقاربه » ۳۷
خداوند متعال به شهید شش امتیاز عطاء می کند :
1- با ریختن اولین قطره ی خونش ، گناهانش بخشیده می شود و محل سکونتش در بهشت به او نشان داده می شود . 2- عذاب قبر از او دور می شود .
3- از وحشت روز قیامت در امان خواهد بود .
4- ردای ایمان بر تنیش پوشانده می شود .
5- با حور عین ازدواج داده می شود .
6- شفاعتش در حق 70 نفر از نزدیکانش پذیرفته می گردد .
از قیس جذامی (رض) روایت شده است که رسول خدا(ص) فرمود.
« يعطى الشهيد ست حصال عند أول قطرة من دمه ، يكفر عنه كل خطيئة ، ويرى مقعده من الجنة ، وتزوج من الحور العين ، ويؤمن من الفزع الأكبر ، ومن عذاب القبر ، ويحلى خلة الإيمان »
با ریختن اولین قطره ی خون شهید به او 6 رتبه و درجه عطا می شود :
1- تمامی گناهانش بخشیده می شود .
2- جایگاهش در بهشت به او نشان داده می شود .
3- با حور عین ازدواج می کند .
4- از وحشت روز قیامت در امان خواهد بود .
5- از عذاب قبر در امان خواهد بود .
6- با زیور ایمان آراسته و مزین می شود .
* رسول خدا فرموده است : « برق و درخشش شمشیر ( هنگام برخورد ) بر فرق سر شهید ، برای آزمایش و سختی او کافی است ، معنای حدیث ، این است که اگر شخص ، منافق می بود ، به یقین هنگام رو به رو شدن با دشمن از معرکه ی جهاد فرار می کرد ، اما هنگامی که شخص جان خود را تقدیم می کند و فرار نمی کند ، در حالی که درخشش شمشیرها را می بیند و جلو می رود ، این شرکت او در میان جهاد بیانگر صداقت و درستی نیت مجاهد است و چنین شخصی در قبر مورد سؤال قرار نمی گیرد .
الهی به مرگ شهادت از دنیا رخصت ما کن...
آمین یارب العلمین
.۳۸ - حدیث صحیح است روایت از ترمذی ( ۱۶۶۳ ) و ابن ماجه ( ۲۷۹۹ ) . ۲۸- حدیث صحیح است ، روایت از احمد ( ۲۰۰/۴ ) ،
محاسبه نفس
آیات قرآن و احادیث شریف نبویﷺ و گفتار علما در مورد مراقبت و محاسبه نفس.
خداوند(ج) در قرآن مجیدش می فرماید : ( يا أيها الذين ءامنوا اتقوا الله ولتنظر نفس ما قدمت لغد وأتقوا الله إن الله خبير بما تعملون » [ حشر : ۱۸ ] ای مؤمنان : از خدا بترسید و هر کس باید بنگرد که چه چیزی را برای فردا ی قیامت خود » پیشاپیش فرستاده و از خدا بترسید ، خدا به آنچه که انجام می دهید ، آگاه است
رسول اللہ ﷺ می فرماید : ( الكيس من دان نفسه ، وعمل
لما بعد الموت والعاجز من أتبع نفسه هواها وتمنى على الله ـ عزوجل ـ الأماني ) | رواه احمد والترمذي ] انسان زیرک کسی است که نفس خویش را پست شمارد و برای بعد از مرگ عمل نماید و انسان احمق کسی است که از هـوای نـفس تبعیت(پیروی) کند و از خـداونـد آرزوهای دست نیافتنی بخواهد ..
حضرت عمر بن خطاب(رض) میفرماید: ( حاسبوا أنفسكم قبل أن تحاسبوا ، وزنوا أعمالكم قبل أن توزن عليكم وتهيئوا للعرض الأكبرء يوميذ تعرضون لا تخفى منكم خافية ) [ أخرجه الامام أحمد في الزهد |
( خود را مورد محاسبه قرار دهید
قبل از اینکه مورد محاسبه قرار بگیرید ، اعمال
خود را بسنجید قبل از اینکه اعمال شما( در قیامت ) مورد سنجش قرار گیرد و خود را برای روز قیامت آماده کنید ، که در آن روز . برای حساب و کتاب در برابر خدا ، حاضر میشوید » ، چیزی از کارهای
نهانیتان مخفی و پوشیده نمی ماند.
چه رسد به کارهای آشکارتان
ادامه دارد...
هفتم سبب عذاب قبر :
فرو انداختن پاچه شلوار به سبب تکبر و خودنمایی.
دلیل این مسأله ، روایتی است که از ابن عمره ، نقل شده است که رسول خدا فرمود : « بينما رجل يجر إزاره من الخيلاء خسف به فهو يتجلجل في الأرض إلى يوم القيامة ».۲۸
« مردی که ( پاچه ی ) ازارش ( شلوار ) را بر زمین می کشید ، در زمین فرو رفت و تا روز قیامت در زمین فرو خواهد رفت.» تجلجل : یعنی با اضطراب شدید و حالتی وحشتناک داخل زمین فرو می رود در حالی که این طرف و آن طرف برخورد می کند. کسی که آزارش را با تکبر و خودنمایی از قوزک پا درازتر می کند به گونه ای که بر زمین کشیده می شود ، در قبرش به این نوع عذاب تا قیامت دچار می گردد ، قبری که از جنس همان زمینی است که در آن فرو رفته است و روز قیامت هم از این عذاب رهایی نخواهد یافت ، چگونه از این عذاب رهایی یابد در حالی که او متکبر و خودخواه و فخرفروش است ؟ خداوند متعال در این باره می فرماید : ( إن الله لا تحب كل مختال فخور ) ( لقمان / 18 ) « خداوند هیچ متکبر مغروری را دوست ندارد »
رسول خدا در این باره فرموده است :
« لا ينظر الله يوم القيامة إلى من جر إزاره يطرأ » .۲۹
« کسی که شلوارش را از روی غرور و تکبر از قوزک پا درازتر کند ، خداوند متعال در روز قیامت به او با دیده رحمت نگاه نمی کند.» پس تو ای برادر مسلمان ! قبل از اینکه به این گناه ، که مرتکب آن در قبر عذاب داده می شود و خداوند هم روز قیامت به او با نظر رحمت نمی نگرد ، آلوده و مبتلا شوی ، از آن پرهیز و اجتناب کن.
۲۸- روایت از بخاری ( ۵۷۹۰ )
۲۹ - روایت از بخاری ( ۵۷۸۸ )
( و در روایت ، گناهکار ) رخت سفر بر می بندد
;بخش ۵
و راهی سرای آخرت می شود ، فرشتگانی سیاه ،
خشن و زشت نزد او حاضر می شوند و در حالی که
لباس هایی سخت و خشن که تار و پود آن آمیخته با موی خشن ( و تیغ دار ) و آتش است ، در دست دارند ، از آسمان فرود می آیند و تا جایی که چشم کار می کند ، اطراف او را فرشتگان احاطه می کنند سپس « فرشته مرگ » می آید و در قسمت بالای سر او می نشیند و می گوید : « أيتها النفس الخبيثة , الخرجي إلى سخط الله وغضبه ; ای روح پلید و کثیف ، به سوی خشم و غضب پروردگارت بیرون بیا . » روح در تمام جسدش متفرق می شود و مانند درخت خاردار ، که دارای شاخه های فراوانی باشد و از میان پشم های خیس خارج شود ، هنگام بیرون آمدن روح ، تمام رکهای بدن ، پاره پاره می شوند و همه فرشتگان زمین و آسمان به او لعن می فرستند ، و تمام درهای آسمان بر روی او بسته می شوند و نگهبانان آسمان دعا می کنند که ، این روح پلید از جهت و ناحیه ای آنها عروج نکند . « فرشتهی مرگ » روح او را قبض می کند و داخل پارچه ای خشن و آتشینی قرار می دهد و بدترین متعفن ترین بوهایی که بر روی زمین بوده از او بلند می شود ، فرشتگان که برخورد می کنند ، آنها می پرسند : این روح پلید از کیست ؟ فرشتگان می گویند : از ، فلانی فرزند فلانی است ، با بدترین و زشت ترین نامهایی که او را در دنیا صدا می زدند ، خوانده می شود و هنگامی که به انتهای آسمان دنیا می رسند درخواست می کنند که در آسمان گشوده شود ، ولی در گشوده نمی گردد . سپس رسول خدا این آیه را قرائت فرمود.
( لا تفتح لهم أبواب السماء ولا يدخلون الجنة حتى يلج اجمل فی سم الخیاط (اعراف۴۰)« درهای آسمان برای آنان گشوده نخواهد شد و وارد بهشت نمی شوند مگر این که شتر از سوراخ سوزن بگذرد » . در این هنگام خداوند متعال می فرماید : « اكتبوا كتاب عبدي في سجين في الأرض السفلى » . « کتاب ( نامه ای اعمال ) او را در میان اسامی سجین ( طبقه ای از جهنم ) بنویسید و در اسفل السافلین ( پایین ترین نقطه ای جهنم ) قرار دهید . » سپس خداوند متعال می فرماید : « أعيدوا عبدي إلى الأرض ، فإنى عهدت إليهم أني منها خلقتهم ، وفيها أعيدهم ، ومنها أخرجهم تارة أخرى . « بنده ام را به زمین برگردانید ؛ زیرا من به آنها وعده داده ام که آنها را از خاک آفریده ام و به آن خاک و زمین باز می گردانم و دیگر بار آنها را از آن بر می انگیزم . » روحش با شدت تمام از آسمان به زمین پرت می شود و در جسمش قرار می گیرد . سپس رسول خدا این آیه را خواند : ( ومن يشرك بالله فكأنما خر من السماء فتخطفه الطير أو تهوی به الريح في مكان سحيق ) ( حج / 31 )
ادامه دارد...
بهشتی بپوشانید و برای او دری به سوی بهشت بگشایید
بخش بعدی۴
آنگاه نسیم خوش بهشتی کنار او شروع به وزیدن می کند و تا جایی که چشم کار می کند قبرش فراخ می شود. و شخصی زیبا و خوش چهره که لباس های زیبا و معطر به تن دارد نزدش می آید و می گوید : « ابشر بالذي يسرك , هذا يؤمك الذي كنت توعد »
« مژده باد تو را رضامندی و خوشنودی ! این همان لحظه ای است که خداوند متعال به تو در دنیا وعده داده بود . » مؤمن می گوید : « خداوند به تو بشارت خیر و نیک بدهد ، تو چه کسی هستی ، چهره ات چهره ای است که خیر و نیکی به همراه دارد . » می گوید : « أنا عملك الصالح ، فوالله ما علمتك إلا كنت سريعا في طاعة الله بطيئا عن معصيته ، فجزاك الله خيرا » . « من عمل نیک و صالح تو هستم ، قسم به خدا ، غیر از اینکه تو در طاعت و عبادت خداوند متعال شتاب می کردی و از معصیت و نافرمانی خداوند متعال روی گردان بودی ، چیز دیگری از تو نمی دانم ، خداوند متعال به تو جزای خیر بدهد . » سپس دریچه ای از بهشت و دریچه ای از جهنم گشوده می شود . به جهنم اشاره شده و گفته می شود : « اگر نافرمانی و معصیت خداوند متعال را می کردی ، این منزل و جایگاه تو می بود ، ولی خداوند متعال آن را به این عوض نموده و به بهشت اشاره می شود ، و هنگامی که بهشت و نعمتهای جاویدان آن را می بیند می گوید : « پروردگارا ! زودتر قیامت را برپا کن تا نزد اهل و مالم بازگردم » به او گفته می شود : « أسكن » « آرام و راحت باش » . رسول خدا فرمود : « هنگامی که بنده کافر ( و در روایت ، گناهکار ) رخت سفر بر می بندد...
ادامه دارد...
بخش۳
بعد از آن ، دو فرشتهی ترسناک و خشمگین نزد وی می آیند و او را نهیب زده می نشانند و از او سؤال می کنند : « پروردگار تو کیست ؟ » می گوید : « ربي الله »
« پروردگار من الله است » می گویند : « ما دينك ؟ » « دین تو چیست ؟ » می گوید : « ديني الإسلام » « دین من اسلام است . » می گویند : « ما هذا الرجل الذي بعث فيكم ؟ »
« در مورد این شخص که در میان شما مبعوث شده است چه می گویی ؟ » ( چهرهی نورانی رسول خدا(ص) جلوی چشمان وی آورده می شود ) می گوید : « او فرستاده ای خداوند متعال است . » می گوید : « ما عملك به ؟ » « چه عملی در دنیا انجام داده ای ؟ » می گوید : « قرأت كتاب الله وآمنت به وصدقت به » . « کتاب خدا را خواندم ، به آن ایمان آوردم و آن را تصدیق نمودم . ) دوبار فرشتگان بر او نهیب زده و با خشم و غضب از او سؤال می کنند ه پروردگار تو کیست ؟ دین تو چیست ؟ پیامبر تو کیست ؟
(همان سوالات قبلی را دوباره تکرار می کنند )
و این آخرین سختی و آزمایش است که مؤمن با آن مواجه می شود ، خداوند متعال بر اساس آیه : يثبت الله الذين ءامنوا بالقول الثابت في الحيوة الدنيا وفی الأخرة ) ( ابراهيم / 27 ) خداوند مؤمنان را به خاطر گفتار ثابت و استوار ( و عقیده ای پایدار ) هم در این دنیا ( در برابر زرق و برق و بیم و هراس مشکلات محفوظ و مصون می نماید ) و بر آخرت ( ایشان را در نعمت های فراوان و عطایای بی پایان و جاویدان ) ماندگار می دارد » . قدرت و نیروی درست پاسخ دادن را به انسان مؤمن می دهد و او چنین پاسخ می دهد : « پروردگار من الله ، دين من اسلام و محمدﷺ پیامبر من است . » در این هنگام هاتفی از آسمان ندا می دهد : « أن صدق عبدي فافرشوه من الجنة , وألبسوه من الجنة , وافتحوا له بابا إلى الجنة » . ابنده ای من راست می گوید ، برای او فرشی از بهشت بگسترانید و او را از لباس های بهشتی بپوشانید و برای او دری به سوی بهشت بگشایید...
63- «عَنْ أَنَسٍ رَضِیَ اَللهُ عَنْهُ عَنِ النَّبِيِّ ﷺ قَالَ: «يَسِّرُوا وَلا تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَ لا تُنَفِّرُوا»». (بخارى: 69)
ترجمه: «از انس رَضِیَ اَللهُ عَنْهُ روایت است كه نبی اكرم ﷺ فرمود: «در امور دین، آسان بگیرید و سخت گیر نباشید. مژده دهید و بیزار نكنید»»
بخش۲
در روایت دیگری آمده است : « هنگامی که روح مؤمن از جسمش خارج می شود فرشتگان میان آسمان و زمین و فرشتگان آسمانها برای او طلب آمرزش و مغفرت می نمایند . » در این هنگام ، تمامی درهای آسمان گشوده می شود و نگهبانان هر دری از درهای آسمان از خداوند(ج) می خواهند که این روح پاک ، از جهت و ناحیه ی آنان عروج کند و به آسمانها برده شود . و هنگامی که « فرشته ی مرگ » روح او را در یک چشم به هم زدن ، قبض می کند دیگر فرشتگان به سرعت روح او را از « فرشته ی مرگ » گرفته و در کفن هایی که با خود از بهشت آورده اند ، قرار داده و با خوشبوهایی از بهشت او را خوشبو و معطر می سازد . ( توفته رسلنا وهم لا يفرطون ) ( انعام / 61 ) « ( در این وقت ) ترجمه فرستادگان ما جانش را می گیرند ؛ و آنان [ در مأموریت خود کوتاهی نمی کنند » . چنان بوی خوش و معطری از او می آید که همه ای زمین عطرآگین می شود . رسول خدا فرمود : « فرشتگان ، همراه آن روح به آسمان عروج می کنند ، از کنار هر گروه از فرشتگان دیگر که می گذرند ، آنها می پرسند : « ما هذا الروح الطيب » . « این روح پاک از آن چه کسی است ؟ » جواب می دهند : « فلانی فرزند فلانی است . » با بهترین و زیباترین نامهایی که در دنیا او را صدا می زدند ، صدایش
می زنند . و هنگامی که به
انتهای آسمان دنیا می رسند ، خواستار باز شدن در آسمان می شوند ، در گشوده می شود و مقربان هر آسمان او را تا آسمان دیگر بدرقه و همراهی می کنند ، تا این که به آسمان هفتم می رسند . خداوند عزوجل می فرماید : « اكتبوا كتاب عبدي في عليين » ترجمه« کتاب ( نامه ی اعمال ) بنده ام را در علیین بنویسید » . ( وما أدرئك ما عليون - كتب مرقوم * يشهده المقربون ) ( مطففين / 19-21 ) ترجمه« تو چه می دانی که علیین چیست ؟ کتابی است نوشته شده ، که فرشتگان مقرب ( جهت نوشتن اعمال ) در آنجا حضور دارند » . نامه ای اعمالش در علیین نوشته می شود ، سپس خداوند متعال می فرماید : « أعيدوه إلى الأرض , فإني منها خلقتهم , وفيها أعيدهم , ومنها أخرجهم تارة ألخرى » « بنده ام را به زمین بازگردانید ؛ آنها را از خاک آفریده ام ، دوباره به همان ( خاک و زمین ) بر می گردانم و بار دیگر آنها را از همان خاک بیرون می آورم » . روح به زمین باز گردانده می شود و دوباره در جسم داخل می گردد و صدای پا و کفش های نزدیکان خود را ، که از دفن وی فارغ شده اند و در حال دور شدن از قبرش می شنود...
چشم به راه...
بخش
حدیثی جامع در رابطه با احوال مردگان » ه براء بن عازب (رض) گفته است : ما همراه رسول خدا(ص) برای تشیع جنازه ای مردی از انصار رفتیم ، وقتی به قبرستان رسیدیم مردم در حال کندن قبر بودند ، رسول خدا(ص) رو به قبله نشست و ما نیز اطراف او نشستیم ، و چنان بی حرکت به سخنان رسول خدا(ص) گوش می دادیم که گویا پرنده بالای سر ما نشسته است . رسول خدا(ص) در حالی که چوبی در است داشت آن را در زمین فرو می برد و گاهی به طرف آسمان و گاهی به زمین نگاه می کرد ، فرمود : « اللهم إني أعوذ بك من عذاب القبر » . « بار الها ، از عذاب قبر به شما پناه می جویم » و این دعا را سه مرتبه تکرار کرد ، سپس فرمود : هنگامی که بنده مؤمنی رخت سفر بر می بندد و راهی سرای آخرت می شود ، فرشتگان با چهره های نورانی و درخشان ، مانند خورشید تابان ، در محضر او حاضر می شوند و در حالی از آسمان فرود می آیند که همراه خود کفنها و خوشبوهایی از بهشت می آورند و تا جایی که چشم کار می کند فرشتگان او را احاطه می کنند ، سپس فرشته مرگ می آید و بالای سرش می نشیند و می گوید : « أيتها النفس الطيبة ( و في رواية ، المطمئنة ) : الخرجي إلى مغفرة من الله ورضوان » . ای روح پاک ، ( و بنا روایت دیگر ، ای نفس مطمئنه ) به سوی مغفرت و رضامندی پروردگارت حرکت کن . رسول خدا فرمود : « روح مؤمن از جسم اش درست مانند چکیدن قطره ای آب از مشک ، بیرون می آید و فرشته مرگ روح او را قبض می کند »
ادامه دارد...
Click here to claim your Sponsored Listing.
Location
Category
Website
Address
چهلستون دهن باغ
Kabul
0093