Associació Montessori d'Andorra

Associació Montessori d'Andorra

Comentarios

L'Associació Montessori d'Andorra vol establir una escola a l'antic hotel Casamanya d'Ordino. Des de l'entitat ja han desenvolupat el projecte de viabilitat, però els falta aconseguir els inversors.

Associació sense ànim de lucre creada per a la difusió, formació i coneixement de la pedagogia M

Funcionando como de costumbre

28/07/2023

🌟🌞 Últimes places disponibles al nostre Campus d'Agost! No t'ho perdis! 🌞🌟

Estem emocionats d'anunciar-vos que encara tenim algunes places lliures per al nostre increïble Campus d'Agost! Si vols que els teus fills gaudeixin d'un estiu ple d'activitats lúdiques, diversió i aprenentatge, aquesta és la teva oportunitat!

Durant el nostre campus, els nens gaudiran de jornades plenes d'emocions, descobriments i amistat. Tindran l'oportunitat de participar en activitats com jocs d'aigua, excursions, tallers de cuina, dansa, esports i molt més. Vetllarem perquè visquin moments inoblidables i desenvolupin noves habilitats mentre es diverteixen amb altres nens.

No esperis més! Contacta'ns al 821 634 o fes clic al formulari que trobaràs al nostre perfil per reservar una plaça per al teu fill al Campus d'Agost. Les places són limitades i es van esgotant ràpidament, així que no deixis escapar aquesta oportunitat!

📞☀️ No deixis que els teus fills es perdi aquesta experiència única a l'estiu! Truca'ns avui mateix o omple el formulari de reserva! Les aventures de l'estiu et esperen!

09/05/2023
19/12/2022

ET VOLEM FER UN REGAL🎁
Sabem que són dates de despeses, per això ara pots pagar el curs Fonaments del Mètode Montessori en dues vegades💯
Paga el 40% al desembre i la resta més t**d!👏

Demana info a [email protected] o al 382 522

Resolució de conflictes - Montessori 19/10/2022

🍁Estem de celebració i volem fer-te un regal 🎁

Aquest 𝗱𝗶𝘀𝘀𝗮𝗯𝘁𝗲 𝟮𝟮 𝗱'𝗼𝗰𝘁𝘂𝗯𝗿𝗲 ens tornem a trobar a la Fira d'Andorra... però aquest cop, portem una cosa molt especial!👇

✅Impartirem durant tot el dia un 𝗧𝗮𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗥𝗲𝘀𝗼𝗹𝘂𝗰𝗶𝗼́ 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗻𝗳𝗹𝗶𝗰𝘁𝗲𝘀 𝗮𝗺𝗯 𝗲𝗹 𝗠è𝘁𝗼𝗱𝗲 𝗠𝗼𝗻𝘁𝗲𝘀𝘀𝗼𝗿𝗶, amb 𝗜𝘀𝗮𝗮𝗰 𝗙𝗼𝗿𝗻𝘀-𝗚𝗮𝗯𝗮𝗻𝗱𝗲́ de .monlab ,Guia Montessori que seurà amb un 𝗺à𝘅𝗶𝗺 𝗱𝗲 𝟲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗲𝘀 𝗱𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝟮𝟬 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝘀.

Durant aquest temps 𝗽𝗼𝗱𝗿à𝘀 𝗽𝗹𝗮𝗻𝘁𝗲𝗷𝗮𝗿 𝗲𝗹𝘀 𝘁𝗲𝘂𝘀 𝗱𝘂𝗯𝘁𝗲𝘀 𝘀𝗼𝗯𝗿𝗲 𝗰𝗿𝗶𝗮𝗻ç𝗮 𝗶 𝘀𝗼𝗯𝗿𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗼𝗹𝘂𝗰𝗶𝗼́ 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗹𝗶𝗰𝘁𝗲𝘀.

Només t'has d'inscriure al Link de la bio👆

T'esperem!

Resolució de conflictes - Montessori Fecha del evento: 22 de Octubre de 2022. De 10 a 18h. Dirección del evento: Fira d'Andorra Ponte en contacto con nosotros en [email protected] o +376 382 522

31/08/2022

Feliç aniversari, Maria Montessori!! Ens deixes un gran llegat!!

01/06/2022

NOU CURS MONTESSORI PER A L'ETAPA DE 3 A 6 ANYS.

Els exercicis de vida pràctica tenen relació amb la cultura i els costums de l'ambient que envolta el nen, això permet participar en la seva comunitat.
Aporten al nen una ajuda per al seu creixement i desenvolupament, ja que són de les primeres activitats que el nen realitza a l'ambient preparat. Es recolzen en la seva ment absorbent i estan enfocats a satisfer els seus interessos naturals i les necessitats principals de desenvolupament.
Els exercicis de vida práctica tenen per al nen un valor psicològic i personal, afavoreixen el desenvolupament intern del nen. En realitzar-los, el nen actua conforme a l'interès de la vida mateixa, fet que el condueix cap a l'ordre i el perfeccionament.

14/01/2022

Així vam començar amb el mètode al Principat d'Andorra, no desistirem l'escola segueix en marxa!!!!


Educar experimentant

El mètode montessori ensenya els nens i nenes des de la vivència i la pràctica.

Els infants aprenen al seu ritme i es pretén potenciar la seva autonomia.

En Nick té un any i mig i cada matí, en llevar-se, guarda el xumet, porta el biberó que ha menjat durant la nit a la cuina, tira el bolquer a les escombraries en cas d’estar ple i porta a la mare els mitjons i la goma de cabell. “Amb les seves habilitats en Nick em facilita la vida de debò”, comenta Ksenia Ivina, la mare de l’infant, qui cada dia se sorprèn més de les noves habilitats que va adquirint el petit a la guarderia. No és que el nen sigui un geni, simplement va a un centre que segueix el sistema educatiu Montessori i la mare l’aplica també a casa. Cuinen, treuen la brossa o netegen la casa junts, “jo no obligo que m'ajudi a fer aquestes coses, així funciona la imitació dels nens, fa tot el que f**g jo. I jo per part meva no li ho prohibeixo, deixo que provi i intenti”.

Vanessa Giadas, presenta en què es basa aquesta disciplina, “és un sistema de vida pràctic, autònom i molt lliure en què els nens sí que tenen normes, però els guies els expliquem el perquè de tot”. Els guies, que no professors, presenten als nens diversos materials amb els quals aprendran tot allò que s’ensenya en un sistema educatiu tradicional, però d’una manera experimentativa i vivencial en què cada nen segueix el seu ritme. El paper d’aquests educadors és observar, deixar que facin i desfacin, i si no ho fan bé, “ens apropem i els expliquem que allò no es fa d’aquella manera i el motiu, i els nens ho entenen”, diu Giadas. La clau de tot això és deixar que els nens tinguin les seves coses a la seva alçada perquè agafin allò que volen, ja que experimentant, errant i aprenent aconseguiran ser autònoms.

A classe treballen els números, els animals o les lletres, com a qualsevol altra guarderia, però d’una manera molt més vivencial, presentant-los unes safates amb diversos elements, i ells experimenten el que hi ha allà per assolir cada aprenentatge.
Vanessa exposa un exemple, com peces de diferents colors que tenen sorra a dins, les quals hauran de moure per sentir el so que fan i veure quins són iguals i quins no. “Per a ells és un joc, però per a nosaltres és una manera d’ensenyar. Estan treballant una activitat sense adonar-se’n”, indica. Altres activitats que duen a terme tenen a veure amb pràctiques que es realitzen al dia a dia, començant per treure’s les sabates quan arriben al centre, parar la taula a l’hora de dinar o rentar-se les dents després, “tot és molt net i polit, una vida pràctica autònoma. Ells mateixos, en arribar els seus pares, els diuen que no els ajudin a fer certes coses, que ells sols ho poden fer”, explica la directora, qui sap que costa deixar que el seu fill petit creixi tan de pressa, però cal entendre que els nens volen ser independents i que poden fer moltes més coses de les que creuen.

Educar experimentant

Treballen amb plantes, animals i fins i tot van a comprar per cuinar després, ja que el sistema Montessori pretén demostrar als infants que tot té un perquè i que el menjar surt d’algun lloc. L’alimentació també és un punt important en el desenvolupament de la seva autonomia i es deixa que mengin tots sols amb àpats que estan bullits i que són tallats a tires perquè els agafin amb les mans. Un sistema que pot generar pors i angoixes entre alguns pares, però que segons afirma la mare d’en Yeray, Raquel Puig, és del tot segur, “no s’han de preocupar perquè són tires molt finetes i les coses estan molt bullides. En cas que s’ho empassin massa ràpid sense mastegar-ho bé, ho treuen”. El nen, que té dos anys i dos mesos, va començar a menjar sol als set mesos, i ja no va voler més puré, a diferència de l’altra filla que ara té 11 anys i que no va seguir aquest mètode, “he notat molta diferència entre els meus fills. A la meva filla fins als 2 o 3 anys li vaig estar donant jo el menjar i en Yeray va començar a menjar sol ben bé als 8-9 mesos”.

A banda de l’autonomia, el sistema treballa la seguretat dels infants mitjançant l’experimentació, la prova i l’error, la psicomotricitat gruixuda (moviments motors complexos com caminar, córrer, saltar...) i la prima (coordinació dels moviments musculars petits), factors fonamentals en el correcte desenvolupament dels infants. En Daniel té 2 anys i 3 mesos i patia de problemes neuromotors derivats de la hidrocefàlia a causa d’haver nascut prematur amb 30 setmanes, fet que va comportar que hagués de fer rehabilitació tres cops per setmana a la Unitat de Desenvolupament Infantil per treballar la musculatura i l’equilibri. La seva mare, Vanessa Huete, manifesta que va començar més t**d la guarderia, als dos anys, i que al mes de començar la fisioterapeuta li va dir que ja no calia que seguís anant a rehabilitació “perquè el que feien a la guarde li anava molt bé. Estava agafant psicomotricitat amb tots els exercicis que els fan fer”, i afegeix que els controls amb els neuròlegs han passat a ser cada 6 mesos, “la millora ha estat molt considerable. Ha espavilat, és més autònom, coopera molt a casa i cada cop més em diu el que li agrada i el que no”.

DIFONDRE EL MÈTODE

Arran que es va començar a treballar el mètode en algunes guarderies i es va notar la coneixença d’aquest sistema d’una part de la societat, el setembre de 2018 es va crear l’Associació Montessori d’Andorra. El president de dita associació, Pere Balsa, comenta que la gent tenia neguits i es trobava desorientada pel que fa a què oferia aquesta educació, “vam veure que era interessant poder fer una associació per poder donar cobertura a aquestes coses”, com difondre el mètode, fer xerrades per a pares, formar professionals perquè puguin ser guies del mètode, entre altres qüestions.

Des de l’organització no s’han trobat detractors, ja que “encara es treballa i aguanta la seva essència des de fa cent anys”, però Balsa exposa que s’han adonat que l’escola andorrana en un principi treballava amb aquest sistema però “igual per no existir una associació que la cuidés, ha fet que es dilueixi i es transformi en una altra cosa”. Al país s’utilitzen materials d’aquest àmbit a l’andorrana, a Mare Janer, Sant Ermengol i la francesa, però no segueixen el mètode.

La cap d’estudis de l’Escola Andorrana d’Ordino de primera ensenyança, Rosa Maria Rechi, recorda que els inicis del sistema van ser montessorians, en una aula amb 30 alumnes a Ciutat de Valls. “Els primers anys, cap al 1989, vam començar a buscar materials Montessori i seguíem molt aquesta metodologia, fins i tot vam fer viatges a escoles de França”, diu, però es va deixar de fer perquè és un sistema útil a nivell de materials “però pensem que no ha de ser exclusiu. No ens regim pels objectes sinó per allò que creiem que els nens han d’aprendre i la planificació del procés d’aprenentatge ha d’anar en aquest sentit”. Certs materials tenen cabuda en aquest procés, ja que els resulten molt útils durant les primeres etapes de la vida, quan s’aprèn vivenciant i manipulant com a vehicle perquè els infants entenguin els conceptes i els procediments. “El que els oferim són uns materials i propostes perquè, de manera autònoma i espontània, arribin a fer les descobertes”, explica Rechi, i cada nen trobarà la seva motivació i ritme i els professors “analitzaran les seves descobertes i, mitjançant alguna pregunta o suggeriment, estirar-los”.

Educar experimentant

A l’àrea de maternal, fins als 5 anys tenen 7 ambients diferents en els quals els alumnes es poden moure lliurement durant hora i mitja, gestionant el seu temps i escollint les activitats que més els criden l’atenció: construir, descobrir la llum i la foscor, el món de les lletres, exploració de materials, una caseta a la seva mida, ambient d’artistes i d’expressió corporal.

“Es regulen mitjançant una plantilla on posen els seus noms. Si està plena, s’han d’esperar”, diu la cap d’estudis, qui recorda una anècdota que va fer riure els professors: “dos nens van col·locar els seus cartrons amb els seus noms verticals en el mateix velcro. Com que tenien una estratègia, els vam deixar passar. És maco perquè es barregen els nens des de 2,5 anys fins als 5 i uns aprenen dels altres per imitació.” A primera ensenyança utilitzen els materials a llengua i matemàtiques, per exemple per entendre què és una desena o una unitat, i tots són autocorrectius. “Pensem que els passos per a l’aprenentatge són vivenciar i manipular perquè puguin entendre i després poder simbolitzar, generalitzar i abstraure els conceptes”, manifesta Rechi.

Aquest mètode, que ha diluït el sistema montessorià i n’ha englobat diversos, fa que des de l’Associació hagin notat que no existeix cap escola que segueixi purament aquest sistema, ja que s’han trobat pares que vénen d’Espanya o França preguntant per l’ensenyament montessorià, i com que no està contemplat en la segona etapa, els pares ja no apunten els fills a les guarderies especialitzades en aquest àmbit. És per aquest motiu que fan una demanda directa a Govern, “ens cal inversió privada o un interès profund del ministeri d’Educació de voler fer una escola Montessori i treballar de forma conjunta”.

ELS INICIS DEL MÈTODE

Un sistema que data del segle XIX
la Metodologia Montessori va començar a Itàlia a finals del segle XIX i princip*s del XX i és tant un mètode com una filosofia de l'educació que encara perdura avui dia. Va ser desenvolupada per la Doctora Maria Montessori, la primera dona italiana a llicenciar-se en medicina, el 1896, qui va treballar amb nens pobres d’un barri de Roma i amb infants amb diversitat funcional en un hospital. Va veure els progressos que anaven aconseguint gràcies a la seva pedagogia i va comprendre que aquest mètode podia aplicar-se a tots els nens, ja que els ajudava en el desenvolupament personal de la independència, la llibertat amb límits, el respecte en la psicologia natural i el desenvolupament físic i social del nen.

És una pedagogia puerocèntrica perquè els nens es converteixen en el centre de tota la presa de decisions per a l'educació en un ambient preparat, que consta de tres aspectes fonamentals: la guia, el nen i el material. L'ambient ha de ser conforme a les característiques físiques del nen amb un mobiliari adequat a l'alçada i propici per a la motivació i realització d'activitats de desenvolupament. El mètode es basa en el fet que els infants han d'observar per aprendre i els dota d'exercicis per a desenvolupar el seu intel·lecte, però sempre respectant el ritme intern de desenvolupament de cada infant. El seu model educatiu considera com a fonamental el desenvolupament dels sentits i de la motricitat, l'aprenentatge del càlcul i el desenvolupament del llenguatge. Tal com va dir Maria Montessori, “ningú pot ser lliure tret que sigui independent; per tant, les primeres manifestacions actives de llibertat individual del nen han de ser guiades de tal manera que, a través d'aquesta activitat, el nen pugui estar en condicions per a arribar a la independència”.

La doctora va elaborar un material didàctic específic de fusta que constitueix l'eix fonamental per al desenvolupament i implantació del seu mètode, ideat a fi de captar la curiositat del nen i guiar-lo pel desig d'aprendre mitjançant el joc. Aquests poden ser utilitzats individualment o en grups per a participar en la narració de contes, converses, discussions, jocs a l'aire lliure, etc. Així assegura la comunicació, l'intercanvi d'idees, l'aprenentatge de la cultura, l'ètica i la moral. En general tots els materials didàctics posseeixen un grau més o menys elaborat dels quatre valors: funcional, experimental, d'estructuració i de relació.

11/12/2021

Curs per entendre, la manera com es pot relacionar un nen amb els seus parells en l'ambient escolar, reconeixent el possible origen del conflicte, per cercar alternatives de resolució. Des de la comunicació assertiva, com eina fonamental per reconèixer discrepàncies en emocions i pensaments de la comunitat, i obrir la possibilitat del diàleg com a mitjà resolutiu. Reflexionarem sobre la importància de comprendre el concepte d'educació per a la pau, davant de la idea d'educar a les competències. I s'establiran propostes sobre el paper de l'adult per gestionar i resoldre conflictes a l'aula.

Formació 100% en línia
Fins a 30 dies per poder realitzar el curs. Certificat IMI, acreditant 20 hores de formació.

Curs per a:

Docents
Professionals interessats en l'educació infantil
Famílies homeschoolers (educació a la llar) Educadors per ludoteques
Educadors especialistes en Necessitats Educatives Especials
Psicòlegs
Logopedes
Pediatres
Terapeutes
Neuròlegs
Educadors / es infantils
Babysitter
Altres entorns educatius

Esteu interessats, no dubteu en demanar informació

03/11/2021

Una formació que ens apropa a l'educació emocional, una de les innovacions psicopedagògiques, que respon a les necessitats socials que no queden prou ateses a les matèries acadèmiques ordinàries. L'educació emocional és un procés educatiu, continu i permanent, que pretén potenciar el desenvolupament de les competències emocionals com a element essencial del desenvolupament humà, a fi de capacitar-lo per a la vida amb la finalitat d'augmentar el benestar personal i social.

Formació 100% en línia
Fins a 30 dies per poder realitzar el curs. Certificat IMI, acreditant 20 hores de formació.

Curs per a:

Docents
Professionals interessats en l'educació infantil
Famílies homeschoolers (educació a la llar) Educadors per ludoteques
Educadors especialistes en Necessitats Educatives Especials
Psicòlegs
Logopedes
Pediatres
Terapeutes
Neuròlegs
Educadors / es infantils
Mares i pares
Babysitter
Altres entorns educatius
Qualsevol professional interessat en la innovació educativa

Esteu interessats, no dubteu en demanar informació

Si esteu interessats/ades no dubteu en demanar informació.

25/10/2021

Gràcies a tots els que aquest cap de setmana us vau passar a visitar-nos per la fira. Esperem tornar a veure-us aviat

I des de la junta donem les gràcies a Vanessa per la gran feina que ha fet aquest any

24/10/2021

Com acabarà la cosa? últim dia de fira

23/10/2021

Apropar-te a la fira i mira els nous cursos que tenim.
Els socis un 10% de descomte

22/10/2021

Un any més en la fira, voleu saber que fan aquests clavells amb nosaltres? passar i ho descobrireu

21/10/2021

Us esperem

11/10/2021

Nou curs!!

Ideal per conèixer les bases del mètode Montessori en primaria, de 6 a 12 anys.
Aquesta formació aborda diferents continguts de la pedagogia Montessori, que també poden implementar a la llar.
Aspectes com reconèixer la importància de l'autonomia i el treball col·laboratiu en la primària, identificar les principals característiques de desenvolupament dels nens entre els sis i dotze anys, conèixer les principals àrees curriculars i alguns exemples de materials i activitats, identificar les característiques de l'adult-guia a primària, reflexionar sobre el paper de l'observació en l'educació.

Formació 100% en línia
Fins a 30 dies per poder realitzar el curs. Certificat IMI, acreditant 20 hores de formació.

Curs per a:

Docents
Professionals interessats en l'educació infantil
Famílies homeschoolers (educació a la llar) Educadors per ludoteques
Educadors especialistes en Necessitats Educatives Especials
Psicòlegs
Logopedes
Pediatres
Terapeutes
Neuròlegs
Educadors / es infantils
Mares i pares
Babysitter
Altres entorns educatius
Qualsevol professional interessat en la innovació educativa

Esteu interessats, no dubteu en demanar informació

Si esteu interessats/ades no dubteu en demanar informació.

03/09/2021

Curs ideal per a:

Docents
Professionals interessats en l'educació infantil
Famílies homeschoolers (educació a la llar) Educadors per ludoteques
Educadors especialistes en Necessitats Educatives Especials
Psicòlegs
Logopedes
Pediatres
Terapeutes
Neuròlegs
Educadors / es infantils
Mares i pares
Babysitter
Altres entorns educatius
Qualsevol professional interessat en la innovació educativa

Esteu interessats, no dubteu en demanar informació

01/09/2021

Nou curs!!

Ideal per conèixer les bases del mètode Montessori durant els primers 3 anys de vida.
Aquesta formació aborda diferents continguts de la pedagogia Montessori, que també poden implementar a la llar.
Aspectes com la ment absorbent i els períodes sensitius, el paper de l'adult, els primers ambients preparats: el niu i la comunitat infantil, seran els continguts principals d'aquest curs online introductori.

Formació 100% en línia
Fins a 30 dies per poder realitzar el curs. Certificat IMI, acreditant 20 hores de formació.

Si esteu interessats/ades no dubteu en demanar informació.

17/08/2021

Com ajudar com a pare a l'hora de facilitar l'independència del teu fill, pots tenir en compte el següent:

• Cal respectar el ritme de cada nen i anar-li guiant segons el seu ritme cap a la independència.

• El nen ha de poder arribar a tot el que necessiti per a la cura de si mateix, és a dir, han d'estar a al seu abast els objectes que el nen necessiti per a la seva cura i aquests objectes han de ser acords a les seves capacitats.

• Com adults, hem de donar-li a l'infant les tasques de com realitzar les coses dividint-les en seqüències de passos senzills.

• És la nostra tasca donar-li a l'infant en punt d'interès d'una tasca.

• Que els prestatges i calaixos estiguin a l'altura de l'infant.

• Que la zona de joc no estigui plene de coses.

• Tornar les coses al seu lloc un cop usades.

• No fer coses pel nen, així com no posar-li a l'infant coses que li sobrepassin.

• Sempre que el nen estigui llest, permetre a l'infant que ajudi en la cura de la casa.

• Ajudar a que el teu fill resolgui els seus prop*s reptes.

• Parlar amb el nen de les coses que li interessin.

• Seguir els interessos de l'infant.

• Si el teu fill està començant a llegir i només diu la primera lletra, deixar que el nen expressi això que ja sap i fer-ho notar.

• Si el teu fill escriu ja, deixa-li que escrigui notes, faci la seva llista d'aniversari .

• La clau és escoltar el nen.

Photos from Associació Montessori d'Andorra's post 13/08/2021

Crear un ambient preparat per atendre les necessitats de l'infant és important i molts busquem això però, per on començar?

El resumim en 7 elements bàsics per iniciar amb el mètode Montessori a casa:

1- Cadira i taula a la mida de l'infant ja sigui per menjar o treballar.

2- Obres d'art a l'altura dels nens perquè les puguin apreciar. (Fins i tot també plantes o altres que embelleixin el lloc).

3- Prestatges amb pocs elements.

4- Espai en taula ja sigui per a materials que el nen prefereixi fer aquí o per a activitats de moviment.

5- Materials que promouen habilitats acords a cada edat, que siguin un repte per al nen com blocs, trencaclosques, masses de diferents textures ...

6- Bancs perquè el nen al pujar-se a ells pugui tenir accés a àrees com el bany, la cuina i altres.

7- Llit a el nivell de p*s per promoure la independència.

Photos from Associació Montessori d'Andorra's post 11/08/2021

Quins espais necessita un nadó?

Primer que res, menys és més, ja que a vegades ens venen la idea que necessitem moltíssimes coses i és millor optar per espais senzills per al nadó i que creixin amb ell.

Elements essencials:

- Mòbils, imatges i / o contes en blanc i negre, ja que a l'inici no distingeix colors clarament.

- Matalàs per a nadó que poden col·locar en un espai d'estimulació o en el seu quart tot i que a l'inici no dormi aquí, és bona idea que en un futur pugui ser el seu llit.

- Mirall, que va portar a el nadó a descobrir el seu reflex.

- Gimnàs per nadó o ganxo per penjar mòbils de sostre

- Col·locar prestatges amb materials i una barra al mirall, això serà utilitzat posteriorment però no en un inici.

Així de senzill pot ser preparar un espai per al nadó on podrà desenvolupar-se i créixer des d'una mirada montessori!

Photos from Associació Montessori d'Andorra's post 09/08/2021

No cal tenir materials per aplicar el mètode Montessori, fins i tot podem tenir els materials i si no coneixem tota la filosofia que hi ha darrere no estarem brindant tota la riquesa que aquest mètode ofereix.

Per això compartim 5 princip*s que es poden aplicar a casa.

29/04/2021

No perdis l'oportunitat i apunta't ja, queden poques places

06/04/2021

Montessori és molt més que només treballar materials ...

És transmetre a l'infant confiança en si mateix, donar-li eines per guiar el seu desenvolupament per un camí segur i donar-li un respecte profund a aquest ésser que és el constructor d'home en el qual es va a convertir.

Photos from Associació Montessori d'Andorra's post 25/03/2021

Un gran pas per a l'associació i tots els nostres socis!

IMI (International Montessori Institute) i AMA s'associen per seguir caminant junts, cap endavant.

A que esperes? Si encara no ets soci no dubtis més, per 25 € a l'any gaudiràs de descomptes en totes les formacions i cursos homologats d'IMI (International Montessori Institute)

Comença ara a formar-te en Montessori amb IMI de la mà d'AMA
L'Associació Montessori busca inversors per fer una escola a l'hotel Casamanya | Andorra Difusió 04/02/2021

https://www.andorradifusio.ad/noticies/associacio-montessori-busca-inversors-fer-escola #.YBxYXYjR6rh.whatsapp

L'Associació Montessori busca inversors per fer una escola a l'hotel Casamanya | Andorra Difusió Inclusió educativa integral i lliure aprenentatge com a foment de l'autonomia infantil són els pilars de l'Associació Montessori, que busca inversors per establir la primera escola que segueixi aquests mètodes no tradicionals. La ubicació que ha estudiat l'entitat és l'antic hotel Casamany

Andorra Montesori té un projecte per fer una escola a l'hotel Casamanya d'Ordino i busca finançament - Poble Andorrà 04/02/2021

Cada dia més a prop 👏

https://pobleandorra.com/societat/andorra-montesori-te-un-projecte-per-fer-una-escola-a-lhotel-casamanya-dordino-i-busca-financament/

Andorra Montesori té un projecte per fer una escola a l'hotel Casamanya d'Ordino i busca finançament - Poble Andorrà L'Associació Andorra Montesori ha desenvolupat un projecte per crear una escola a l'Hotel Casamanya d'Ordino. S'han desenvolupat els plànols interiors i exteriors de la infraestructura i la idea ha estat presentada al comú d'Ordino. El projecte es troba ara en la recerca de finançament per donar...

30/01/2021

Tothom parla de pau, però ningú educa per a la pau, la gent educa per a la competència i aquest és el principi de qualsevol guerra. Quan eduquem per cooperar i ser solidaris amb els altres, aquell dia estarem educant per a la pau " M. Montessori

Feliç día de la pau ☮️

24/01/2021

Material Montessori

Hauria de comprar?

* No hi les joguines Montessori. Hi ha el material cientifico especialitzat en el desenvolupament

* El material Montessori no està fet per a ser usat per un nen, sol, a casa, sinó per a ser usat per grups de nens que van a treballar ja sigui de manera individual en petits grups, en una aula Montessori

* Abans de començar a treballar amb un material, el nen ha de rebre una presentació en què un mestre entrenat en la filosofia i el mètode Montessori li indica com ha de usar-lo, no és fer com un objecte qualsevol perquè ell mateix, comprovi lliurement,i no qualsevol persona pot presentar el material, ha de ser algú que tingui experiència, i que sàpiga fer-ho correctament, de la manera i en el moment apropiat d'acord amb l'etapa de desenvolupament de cada nen i els seus períodes sensibles

* Per a la casa es recomanen activitats de la vida quotidiana, com les tasques domèstiques. A més d'un canvi en actituds, rutines i costums afins amb la filosofia. Els nens no fan tasques escolars a casa. A nivell Primària (Taller) fan algunes investigacions i presenten conferències que preparen a casa. Però no es porten el material a casa, aquest roman a l'aula en tot moment

* Els que volen fer homeschool Montessori podrien comprar material, però en compte que sense una guia adequada, el material podria fins i tot no servir de res. I que els millors resultats s'obtenen en grup, ja que el nen no aprèn sol sinó dels altres nens també; tots aprenen de tots, en una aula multiedat on els petits reben ajuda i exemple dels grans, i assisteixen al seu torn repassen i afirmen els seus coneixements donant suport als petits. Una aula amb un adult responsable a càrrec, però on tots els nens són mestres dels altres, a més de ser el seu propi mestre. Llavors, per al Homeschool, recomanaríem fer-ho en grup, tenint en compte que un grup de 30 nens treballa molt millor que un de 10 nens

* El que sí recomanem a tots, pares, mestres i públic en general, és llegir els llibres de
- Maria Montessori, hi ha diversos com El Niño, el secret de la infància, La Ment Absorbent, El nen en famila, Maria Montessori li parla als pares, El que hauries de saber sobre el teu fill, Educar per a un nou món, Formació de l' home, etc.

23/01/2021

Un dels grans prejudicis que se senten sobre la pedagogia Montessori és que no hi ha límits, que els nens fan el que volen, però això dista molt de la realitat.

Quan et formes en aquesta filosofia de vida entens que els límits són necessaris per a la vida ia més, donen tranquil·litat als nens i se senten molt segurs. Els límits deuen ajudar a l'infant a créixer a fomentar l'aprenentatge, el seu desenvolupament, la seva independència i per descomptat la seva autonomia, pensem si el límit que posem compleix aquestes coses.

Un dels grans errors que cometem els adults és posar límits basant-nos en buscar la nostra comoditat no el que realment necessita el nen, venim cansats de la feina i volem que estiguin quiets, volem fer el menjar i no escoltem el que volen dir-nos i els enviem callar , moltes vegades exercim l'autoritat sense pensar el realment necessari per al nen.

A l'hora de transmetre els límits hem de ser molt clars, donar poques ordres i deixar-los clar el que esperem d'ells. De vegades, els adults diem moltes vegades al dia la paraula "no" i quan això passa perd aquest poder, per això és millor salvaguardar aquesta paraula i només utilitzar-la quan realment es necessita, es pot substituir per altres que tinguin menys impacte o simplement canviar la forma de dir-ho per frases positives, per exemple: en comptes de dir "no corris a casa" podem dir "a casa caminem".

Els límits deuen ser temporals i es van adaptant a l'edat i circumstàncies de cada nen.

¿Quieres que tu escuela/facultad sea el Escuela/facultad mas cotizado en Andorra la Vella?

Haga clic aquí para reclamar su Entrada Patrocinada.

Localización

Categoría

Teléfono

Página web

Dirección


Andorra La Vella
AD500
Otros Educación en Andorra la Vella (mostrar todas)
origamicasalinfants origamicasalinfants
Andorra La Vella

Autoescola Olìmpica Autoescola Olìmpica
Avinguda Santa Coloma Nº48
Andorra La Vella, AD500

En la nostra autoescola et podràs treure el carnet de conduir de totes les categories. És a dir de

La Moixera,SL Educació Ambiental La Moixera,SL Educació Ambiental
Andorra La Vella, AD500

Colegio Español María Moliner Colegio Español María Moliner
C/Tossalet I Vinyals, 33-45 (La Margineda)
Andorra La Vella, AD500

Página oficial del Colegio Español María Moliner de Andorra. Los datos de dirección y teléfono son d

Acadèmia Benlloch Acadèmia Benlloch
Av. Princep Benlloch, 71 5-2
Andorra La Vella, AD500

Escola d'Idiomes IMPIS, S.L. Escola d'Idiomes IMPIS, S.L.
C/Ciutat Pubilla 28 Esc A 1r 1a Les Bons Encamp
Andorra La Vella, AD200

Cursos d'idiomes per a empreses i particulars. Desplaçament gratuït per Andorra i Escaldes.

Ludoteca el xivarri Ludoteca el xivarri
Avd Doctor Mitjavila 23, 21
Andorra La Vella, AD500

Si tens un infant portal a disfrutar en el seu temps de lleure a la nostra ludoteca ho passara genia

Centre de Formació al Llarg de la Vida Centre de Formació al Llarg de la Vida
Av. De Tarragona 58-62, Edifici De Les Columnes
Andorra La Vella, AD500

Té com a finalitat proporcionar uns ensenyaments i una cultura bàsics per fomentar el desenvolupam

Okay & Thu? Frases & Poemas Okay & Thu? Frases & Poemas
Andorra La Vella, 3010

Poemas, frases, versos y muchas imagenes de amor para compartir con tu pareja, amigos, familiares y

UNWTO Academy UNWTO Academy
Av. Drive Vilanova 13, Edifici DAVI, Esc. C, 5º B, C I D
Andorra La Vella, AD500

Implementing @UNWTO work programme on tourism knowledge sharing and quality assurance with #UNWTOExE

Acadèmia Àuria Acadèmia Àuria
C/de La Unió 2 4t A
Andorra La Vella, AD500

Acadèmia de suport per a secundària, batxillerat i universitat. Classes de matemàtiques, física