23/12/2024
בין צין לב(י)ן גוריון (מיכל מוזס).
אחרי שבועיים של חקר, למידה ועשיה, שבוע שעבר הציגו כלל תלמידי בית הספר את תוצרי הלמידה שלהם במוזיאון בן גוריון שהקמנו בבית הספר!
כל שכבה חקרה הבט אחר של בן בגוריון. הלמידה נעשתה תוך מפגש עם א.נשים שונים, ביקור בקיבוץ, בצריף, במכון בן גוריון ובארכיון:
שכבה א' חקרה את הקשר של בן גוריון לנגב, ויצרה כרזות פרסום לנגב.
שכבה ב' הכירה את בן גוריון דרך ספרות ילדים, והילדיםות וכתבו סיפור ושיר על בן גוריון ואף הלחינו את השיר דרך AI.
שכבה ג' חקרה את היחס בין גוף ונפש אצל בן גוריון ויצרו סרטון ובו תרגילי יוגה ועמידה על הראש.
שכבה ד' קראה את מכתבי הילדים ואת תשובות בן גוריון. התלמידיםות כתבו מכתבים אישים לבן גוריון ויצרו ספר מכתבים. הילדיםות הרבו לכתוב על המלחמה והמצב הנוכחי ותהו מה בן גוריון היה עושה.
שכבה ה' למדה על בן גוריון בראי האמנות והתלמידיםות יצרו יצירות אמנות במגוון חומרים.
שכבה ו' חקרה את הקשר של בן גוריון לתרבויות המזרח ויצרו משחקי לוח ומשחקי מחשב.
שכבה ז' הכירו את בן גוריון כחבר קיבוץ. הם ראיינו ארבעה מוותקי קיבוץ שדה בוקר שהכירו את בן גוריון ופולה ויצרו תכנית רדיו .
שכבה ח' העמיקה וביקרה את תפיסת כור ההיתוך שאותה הוביל בן גוריון ויצרו מיצג של הפגנה.
המוזיאון שהציג את התוצרים היה מרגש. ביקרו בו תלמידיםות, הורים, רועי ליפשיץ, מנהל אגף קהילה וחינוך, אורחים מהמכון למורשת בן גוריון ואורחים מהקיבוץ. חגיגה של למידה, שייכות, יצירתיות ומשמעות. תכנית הרדיו פורסמה בפודקאסט של אוניברסיטת בן גוריון ואפילו כתבו עלינו בעיתון (ג'רוזלם פוסט)!!! תודה לצוות הנפלא של בית הספר ולכל מי שהיה שותף.
בתגובה הראשונה תמצאו קישור לכתבה בעיתון ולתכנית הרדיו.
תודה רבה לגיל שניידר ולעוזי ברמי על הליווי הצמוד.
ביום בן גוריון, מלבד הביקור ב'מוזוגוריון', הילדים.ות נהנו מהפסקה פעילה ברוח בן גוריון, בהובלת הבלתי פורמאלי של הקיבוץ והמדרשה- אכן היתה חגיגה שלמה.