Tolerance and Equality promote kindness

Tolerance and Equality promote kindness

The project „Tolerance and Equality promote kindness” is an Erasmus+ cooperation for innovation

Operating as usual

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 06/11/2023
Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 06/11/2023

Pe 1 Septembrie 2023 a avut loc Conferinta de inchidere a proiectului "TOLERANTA SI EGALITATEA PROMOVEAZA EGALITATEA". D**a alocutiunile de deschidere, a fost prezentat proiectul si obiectivele sale, precum si rezultatele obtinute in urma proiectului. Participantii prezenti la conferinta au aflat despre mobilitatile care au avut loc si in cadrul workshop-urilor care au urmat au invatat cm sa aplice unele idei privind bullyingul si violenta.

Photos from ПГЯЕ"Игор В. Курчатов"-Козлодуй's post 17/10/2023
17/09/2023
Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 16/09/2023

Ziua a 5-a a inceput cu o activitate outdoor pe malul lacului Dusia (supranumit si marea Dzūkai) impreuna cu o echipa de cercetasi si vizita la muzeul de acolo.
În a doua parte a dimineatii ultima zi elevii au participat la workshop-ul "Spune DA egalitatii", iar apoi la o evaluare a tuturor activităților desfășurate, cu ajutorul aplicației Kahoot. Ei au lucrat in echipe mixte.
S-au acordat certificatele de participare pentru elevi și profesori și s-au tras concluziile privind activitățile desfășurate pe parcursul celor cinci zile.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 16/09/2023

În a patra zi s-a discutat despre diversitate și factorii care o influențează. De asemenea elevii au participat, sub îndrumarea unui maistru, la realizarea unei prăjituri lituaniene tradiționale numita SAKOTIS. Au fost prezentate și gustate și alte produse gastronomice specifice acestei țări.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 16/09/2023

Cea de-a 3-a zi de mobilitate in Lituania a constat intr-o vizita de documentare la Vilnius, capitala tarii unde elevii au vizitat: Parlamentul lituanian, partea veche a orasului Vilnius, palatul Lorzilor, iar in final castelul Trakai. In cadrul acestor vizite au discutat impreuna cu ghidul despre democratie, egalitate si franturi din istoria Lituaniei.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 16/09/2023

A doua zi, pe 24 mai, în cadrul unui seminar intitulat " Egalitate. Definiție. Concept. Categorii defavorizate ", elevii au discutat despre egalitate și grupuri sociale defavorizate, despre motivele care determină un comportament negativ privind rasa, etnia, sexul, orientarea sexuală, etc., despre efectele egalității și diversității și au realizat un studiu de caz pe această temă.
D**a amiaza elevii din toate tarile partenere au desfășurat diferite activități sportive: volei, baschet și au învățat să meargă cu caiacul.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 15/09/2023

Partea a doua a zilei a cuprins o vizita la primaria din Lazdijai unde elevii au exersat un exercitiu de democratie si d**a ce au ascultat alocutiunea primarului au putut sa puna intrebari legate de egalitate, toleranta in Lituania. De asemenea s-a realizat o vizită la Lazdijai Regional Museum care cuprinde si expozitia dedicata doamnei Salomėja Nėris. Ziua s-a incheiat cu vizita la o scoala de arte din Lazdijai.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 15/09/2023

În perioada 22 - 26 mai 2023, în Lituania, la Lazdijai Motiejus Gustaitis gymnasium, a avut loc întâlnirea transnațională C6 intitulată "Spune DA egalității " din cadrul proiectului Erasmus + K229 "Toleranța și egalitatea promovează bunătatea ". La această întâlnire au participat elevi și profesori din Lituania, Italia, Bulgaria, Turcia și România, țara noastră fiind coordonatoarea proiectului.
În prima zi fiecare grup de elevi a făcut o prezentare a țării și a școlii de unde vine, s-a făcut un tur al școlii de către gazde, s-au dansat dansuri traditionale lituaniene si elevii s-au cunoacut mai bine. Fiecare echipă a prezentat activitatea P28 și s-a desfășurat un workshop cu aplicația Kahoot în laboratorul de informatică.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 14/09/2023

Ultima zi de mobilitate din cadrul activitatii C4 desfasurata in Italia a fost o zi plina: workshop privind consecintele grave ale violentei scolare sustinut de dl. profesor Giani Salvatore si modalitati de combatere a acesteia, evaluarea activitatilor cu ajutorul Google form si padlet, dansuri specifice din tarile participante si ceremonia de acordare a Certificatelor de participare.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 14/09/2023

D**a amiaza zilei a 4-a a fost rezervata vizitei de documentare in orasul vechi din Termoli unde gazdele italiene/elevii ne-au prezentat informatii despre istoria orasului. D**a aceea elevii au desfasurat jocuri sportive si volei pe plaja.

14/09/2023

Scurt film regizat, interpretat si redactat de elevi cu exemple de violenta in scoala.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 14/09/2023

Ziua a 4-a din cadrul intalnirii de la liceul din Guglionesi, Italia a debutat cu workshop-ul privind violenta in scoala, workshop la care au participat toti elevii din cele 5 tari participante si care a fost sustinut de prof. Luca Colasurdo. Elevii au discutat despre motivele violentei in scoala, locurile unde au loc aceste acte de violenta si hartuire si idei/actiuni care pot contribui la combaterea acesteia.
Totodata elevii au lucrat in echipe mixte, au fost regizori si actori si au compus 2 mici scenete referitoare la tipurile de violenta din scoalasub indrumarea dnei prof, Anabella Enachi.
D**a amiaza a fost rezervata vizitei de documentare in orasul vechi din Termoli unde gazdele italiene/elevii ne-au prezentat crampeie din istoria orasului. D**a aceea elevii au desfasurat jocuri sportive volei pe plaja.

01/09/2023

Did you know that the Romanian language is celebrated every year on 31 August? 🎉

Start learning the language today and make sure you join the celebration next week!

Be part of the community! ➡️ https://europa.eu/!X69bdw

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 10/07/2023

Ziua a 3-a a debutat cu prezentarea scolilor participante la mobilitate si s-a incheiat cu vizita documentara si istorica in localitatea SEPINO, unde ghidul ne-a povestit despre istoria asezarii inca din timpurile imperiului roman, despre transhumanta si modul de trai al oamenilor care au trait in acea perioada.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 10/07/2023

Ziua de 28 martie 2023 s-a incheiat cu workshop-ul elevilor despre discriminare, toleranta si ca evaluare elevii au raspuns cu ajutorul aplicatiei KAHOOT la difeirte intrebari legate de subiectul workshop-ului la care au participat. Locul I a fost ocupat de Boj, un elev din Bulgaria. Felicitari!

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 10/07/2023

Biserica-mamă Santa Maria Maggiore din Guglionesi se presupune ca a fost construita in jurul anului 1000, a fost reconstruita si imbunatatita de-a lungul anilor, iar fațada care poate fi admirată astăzi se datorează restaurării din 1746. In timp a suferit o serie de transformări incredibile, printre care se numără și spectaculoasa criptă cu fresce, susținută de arcade rotunde sprijinite pe coloane. Se presupune ca în noaptea dintre 2 și 3 iunie 1102 aici au fost mutate rămășițele lui Sant'Adamo Abate, care din acel moment a devenit patronul lui Guglionesi.

10/07/2023

D**a intalnirea cu oficialitatile din Guglionesi am aflat despre istoria scolii construita in timpul lui Mussolini si care are forma literei M si o vizita la doua din bisericile vechi ale localitatii pentru a intelege si cunoste istoria acestor locuri. Elevii italieni au fost adevarate gazde si ne-au prezentat toate acestea utilizand laptopuri si o boxa astfel incat explicatiile sa fie auzite de toti participantii.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 10/07/2023

În perioada 27-31 martie 2023 a avut loc în Italia la liceul ISTITUTO OMNICOMPRENSIVO GUGLIONESI întâlnirea transnațională C4 intitulată „Spune NU violenței” din cadrul proiectului K229 TOLERANȚA ȘI EGALITATEA PROMOVEAZĂ BUNĂTATEA. Au participat elevi și profesori din țările participante la proiect: Italia, Lituania, Turcia, Bulgaria și Romania (coordonator). Ziua a doua a debutat cu vizita la scoala ISTITUTO OMNICOMPRENSIVO GUGLIONESI, intalnire cu directorul scolii, doamna Patrizia Ancora si ceilalti profesori ai scolii precum si primirea tuturor participantilor la proiect la Primaria din Guglionesi de catre primarul localitatii si alte oficialitati. In alocutiunea sa atat directorul scolii, cati si primarul si celelalte oficialitati au apreciat colaborarea internationala prin intermediul proiectelor Erasmus+ si tema de actualitate a proiectului nostru: toleranta, egalitatea si combaterea violentei scolare si nu numai. Un grup de elevi ne-au prezentat un mic moment artistic.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 24/04/2023

În perioada 27-31 martie 2023 a avut loc în Italia la liceul ISTITUTO OMNICOMPRENSIVO GUGLIONESI întâlnirea transnațională C4 intitulată „Spune NU violenței” din cadrul proiectului K229 TOLERANȚA ȘI EGALITATEA PROMOVEAZĂ BUNĂTATEA. Au participat elevi și profesori din țările participante la proiect: Italia, Lituania, Turcia, Bulgaria și Romania (coordonator)
Prima zi a fost un maraton adevărat și a constat în vizita documentara în Roma, „cetatea eternă”. Elevii italieni au fost niște ghizi adevărați și înainte de vizitarea unui obiectiv ne-au prezentat date și informații despre monumentul/obiectivul respectiv cu informații și povești detaliate.

25/10/2022

În ultima zi am participat la un seminar despre robotică, activitate în care elevii din Bulgaria i-au implicat pe toți elevii echipelor partenere din proiect, aceștia împărtășind informații din procesul de proiectare și construire a unui tanc și a unui v***r, precum și modul de programare a acestora. După această activitate s-a realizat evaluarea tuturor activităților desfășurate cu ajutorul aplicației Kahoot. Primul loc a fost ocupat de un elev din Italia, iar pe locul doi s-a clasat un elev al Colegiului Tehnic ”Ion Holban”-Iași, Christos Gerodimos. Ultima zi s-a încheiat cu acordarea certificatelor de participare pentru elevi și profesori și s-au tras concluziile asupra activităților desfășurate pe parcursul celor cinci zile.
Unul din avantajele acestei mobilitati este faptul că elevii noștri au devenit mult mai încrezători și mult mai pregătiți pentru a gestiona situațiile de bullying în care pot fi implicați accidental. De asemenea elevii au devenit mai încrezători în ei înșiși și mai flexibili în legarea unor noi prietenii cu elevii din celelalte țări, și-au îmbunătățit abilitățile lingvistice datorită utilizării frecvente a limbii engleze în comunicarea cu membrii celor cinci echipe participante.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 25/10/2022

În ziua a patra, școala gazdă a organizat Atelierul „Cyberbullying și multele sale fețe” în cadrul căruia toți participanții din diferitele echipe partenere au avut șansa să înțeleagă și să definească diferitele tipuri de hărțuire cibernetică. În încheiere, elevii au realizat afișe/desene cu mesaje anti-bullying și o expoziție cu materialele rezultate. După-amiază, participanții au vizitat Centrul de informare al deșeurilor radioactive din cadrul întreprinderii de stat care gestionează centrala nucleară din orașul Kozloduy.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 25/10/2022

Elevii au participat, a treia zi, la Atelierul „Bullying-ul și cauzele sale” în cadrul căruia toți participanții din echipele partenere a avut șansa să înțeleagă și să definească diferitele tipuri de hărțuire. Toate activitățile au inclus: descoperirea regulilor de urmat pentru a nu fi agresat, efectele și prevenirea cyberbullyig-ului. Ziua a fost încheiată cu o vizită la un festival alimentar și degustare în satul Harlets urmat de un program de dansuri folclorice și activități legate de cultura și obiceiurile regiunii Kozloduy.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 25/10/2022

A doua zi, Liceul de Inginerie Nucleară „Igor Kurtchatoy” a organizat o vizită documentară la peștera Ledenika. Am vizitat Muzeul de istorie regională din orașul Vrața. Majoritatea obiectelor din muzeu au fost descoperite în Bulgaria, dar există și exponate din Europa, America, Asia și Africa. Participanții au putut vedea unele asemănări ale diferitelor culturi.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 25/10/2022

În perioada 3-7 octombrie 2022, șapte elevi ai Colegiului Tehnic ”Ion Holban”- Iași, însoțiți de doi profesori, au participat la activități care promovează valorile universale, respect, toleranță și empatie în cadrul proiectului Erasmus + KA229, Tolerance and Equality promote Kindness, Learning, Teaching and training C5, derulat în orașul Kozloduy-Bulgaria.
Printre obiectivele vizate prin derularea proiectul s-au urmărit atentionarea elevilor față de modurile și efectele bullying-ului și a diferitelor forme în care persoanele pot fi hărțuite cu scopul de a fi mai bine pregătite pentru a face față unui astfel de eveniment neplăcut. Un alt obiectiv este creșterea respectului și a toleranței față de trecutul persoanelor sau a genului acestora, precum și dezvoltarea competențelor sociale și de comunicare în limba engleză ca rezultat al colaborării dintre grupurile multinaționale partenere din: Bulgaria, Lituania, Italia, Turcia și România, cea din urmă fiind coordonatorul principal al proiectului Erasmus+.
În cele cinci zile elevii au desfășurat diverse activități care au vizat atingerea obiectivelor propuse, astfel că în prima zi, fiecare grup de elevi participanți din țările partenere Bulgaria, România, Turcia, Lituania și Italia și-a prezentat școala de proveniență, a avut loc o masă rotundă cu tematica Cyberbullying. În final, au avut loc diferite activități legate de cultura și obiceiurile poporului bulgar.

10/09/2022

Vești bune pentru cei interesați de DiscoverEU Inclusion.

Datorită numărului redus de candidaturi evenimentul nu se poate organiza în format față în față. Am vezut în asta partea plină a paharului. Astfel cursul din perioada 16-18 septembrie se va desfășura online iar termenul limită de înscriere pentru a participa a fost extins până luni 12 septembrie!

Așadar... înscrie-te și tu până luni, dacă lucrezi cu tineri cu oportunități reduse de 18 ani. Detalii și formular de înscriere la
https://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/2151

Photos from Erasmus+RO's post 10/09/2022
Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 15/06/2022

On the last day of mobility, the students organized a poster exhibition and briefly presented the films they had made in the previous days. As a sign of appreciation, they received participation diplomas and Europass certificates.
The diversity of activities, the broadening of the horizon of knowledge, the collaborative spirit and the cultural interaction are special learning experiences for the participants. They also enriched their language and digital communication skills. They realized that they all needed to be accepted, to be tolerant and empathetic, to work as a team and to help each other when needed.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 15/06/2022

On the third day (18 May), the Turkish Cultural Festival was organized - a presentation of traditional food and tasting. The students were again organized into mixed groups, with different names, and made a specific Turkish meal , and then were awarded prizes and medals to all.
After that followed outdoor sports competition between international teams including students from the target group.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 15/06/2022

On the second day (17 May), the students participated in a workshop entitled "Stereotypical Thinking and its Labels", in which students, through role play and experiments, deduced and defined stereotypical thinking.
To highlight the labeling, the students, divided into teams, created a short film (1-2 min) about thinking stereotypically and labels.
On the fourth day (19 May), the students worked on workshops and created posters with different stereotypes. The teams have
discovered the causes of stereotypical thinking, its consequences, its perpetrators / victims
phenomenon and how we can change this way of thinking.

Photos from Tolerance and Equality promote kindness's post 15/06/2022

Between May 16-20, 2022, a team of five students and two teachers
from "Ion Holban" Technical College Iasi participated in
activity C3, the second transnational activity of learning
for students, in Carsamba – Turkey, in Erasmus + K229 strategic partnership
"Tolerance and equality promote kindness"
(2020-1-RO01-KA229-080207), funded by the European Community.
The partnership brought together five European schools from
Romania (coordinator), Italy, Turkey, Lithuania and Bulgaria.
The theme of the project meeting, "Say NO to Stereotypical Thinking," offered students multiple opportunities to share universal values of respect, tolerance, and empathy with those around them, even if they are different from each other.
The first day started with a visit to the host school, where the Turkish education system was presented, and the students were involved in activities of ice breaking. Afterwards, the students presented their own schools and their city.

Lanny Sherwin's "Everyone Is Different" 12/12/2020

Tolerance has never been a more important issue than it is today.

"Everyone Is Different" is a song about acceptance, tolerance, and celebrating differences - written & performed by Lanny Sherwin.

Lanny Sherwin's "Everyone Is Different" www.SandmanRecords.com"Everyone Is Different" is a song about acceptance, tolerance, and celebrating differences - written & performed by Lanny Sherwin. On t...

Want your school to be the top-listed School/college?

Videos (show all)

Scurt film regizat, interpretat si redactat de elevi cu exemple de violenta in scoala.
Dupa intalnirea cu oficialitatile din Guglionesi am aflat despre istoria scolii construita in timpul lui Mussolini si ca...
În ultima zi am participat la un seminar despre robotică, activitate în care elevii din Bulgaria i-au implicat pe toți e...