Tolerance and Equality promote kindness
Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Tolerance and Equality promote kindness, Education, .
The project „Tolerance and Equality promote kindness” is an Erasmus+ cooperation for innovation and the exchange of good practices: KA229 - School Exchange Partnerships, implemented by “ION HOLBAN” TECHNICAL COLLEGE ROMANIA.
Operating as usual
Pe 1 Septembrie 2023 a avut loc Conferinta de inchidere a proiectului "TOLERANTA SI EGALITATEA PROMOVEAZA EGALITATEA". D**a alocutiunile de deschidere, a fost prezentat proiectul si obiectivele sale, precum si rezultatele obtinute in urma proiectului. Participantii prezenti la conferinta au aflat despre mobilitatile care au avut loc si in cadrul workshop-urilor care au urmat au invatat cm sa aplice unele idei privind bullyingul si violenta.
Ziua a 5-a a inceput cu o activitate outdoor pe malul lacului Dusia (supranumit si marea Dzūkai) impreuna cu o echipa de cercetasi si vizita la muzeul de acolo.
În a doua parte a dimineatii ultima zi elevii au participat la workshop-ul "Spune DA egalitatii", iar apoi la o evaluare a tuturor activităților desfășurate, cu ajutorul aplicației Kahoot. Ei au lucrat in echipe mixte.
S-au acordat certificatele de participare pentru elevi și profesori și s-au tras concluziile privind activitățile desfășurate pe parcursul celor cinci zile.
În a patra zi s-a discutat despre diversitate și factorii care o influențează. De asemenea elevii au participat, sub îndrumarea unui maistru, la realizarea unei prăjituri lituaniene tradiționale numita SAKOTIS. Au fost prezentate și gustate și alte produse gastronomice specifice acestei țări.
Cea de-a 3-a zi de mobilitate in Lituania a constat intr-o vizita de documentare la Vilnius, capitala tarii unde elevii au vizitat: Parlamentul lituanian, partea veche a orasului Vilnius, palatul Lorzilor, iar in final castelul Trakai. In cadrul acestor vizite au discutat impreuna cu ghidul despre democratie, egalitate si franturi din istoria Lituaniei.
A doua zi, pe 24 mai, în cadrul unui seminar intitulat " Egalitate. Definiție. Concept. Categorii defavorizate ", elevii au discutat despre egalitate și grupuri sociale defavorizate, despre motivele care determină un comportament negativ privind rasa, etnia, sexul, orientarea sexuală, etc., despre efectele egalității și diversității și au realizat un studiu de caz pe această temă.
D**a amiaza elevii din toate tarile partenere au desfășurat diferite activități sportive: volei, baschet și au învățat să meargă cu caiacul.
Partea a doua a zilei a cuprins o vizita la primaria din Lazdijai unde elevii au exersat un exercitiu de democratie si d**a ce au ascultat alocutiunea primarului au putut sa puna intrebari legate de egalitate, toleranta in Lituania. De asemenea s-a realizat o vizită la Lazdijai Regional Museum care cuprinde si expozitia dedicata doamnei Salomėja Nėris. Ziua s-a incheiat cu vizita la o scoala de arte din Lazdijai.
În perioada 22 - 26 mai 2023, în Lituania, la Lazdijai Motiejus Gustaitis gymnasium, a avut loc întâlnirea transnațională C6 intitulată "Spune DA egalității " din cadrul proiectului Erasmus + K229 "Toleranța și egalitatea promovează bunătatea ". La această întâlnire au participat elevi și profesori din Lituania, Italia, Bulgaria, Turcia și România, țara noastră fiind coordonatoarea proiectului.
În prima zi fiecare grup de elevi a făcut o prezentare a țării și a școlii de unde vine, s-a făcut un tur al școlii de către gazde, s-au dansat dansuri traditionale lituaniene si elevii s-au cunoacut mai bine. Fiecare echipă a prezentat activitatea P28 și s-a desfășurat un workshop cu aplicația Kahoot în laboratorul de informatică.
Ultima zi de mobilitate din cadrul activitatii C4 desfasurata in Italia a fost o zi plina: workshop privind consecintele grave ale violentei scolare sustinut de dl. profesor Giani Salvatore si modalitati de combatere a acesteia, evaluarea activitatilor cu ajutorul Google form si padlet, dansuri specifice din tarile participante si ceremonia de acordare a Certificatelor de participare.
D**a amiaza zilei a 4-a a fost rezervata vizitei de documentare in orasul vechi din Termoli unde gazdele italiene/elevii ne-au prezentat informatii despre istoria orasului. D**a aceea elevii au desfasurat jocuri sportive si volei pe plaja.
Scurt film regizat, interpretat si redactat de elevi cu exemple de violenta in scoala.
Ziua a 4-a din cadrul intalnirii de la liceul din Guglionesi, Italia a debutat cu workshop-ul privind violenta in scoala, workshop la care au participat toti elevii din cele 5 tari participante si care a fost sustinut de prof. Luca Colasurdo. Elevii au discutat despre motivele violentei in scoala, locurile unde au loc aceste acte de violenta si hartuire si idei/actiuni care pot contribui la combaterea acesteia.
Totodata elevii au lucrat in echipe mixte, au fost regizori si actori si au compus 2 mici scenete referitoare la tipurile de violenta din scoalasub indrumarea dnei prof, Anabella Enachi.
D**a amiaza a fost rezervata vizitei de documentare in orasul vechi din Termoli unde gazdele italiene/elevii ne-au prezentat crampeie din istoria orasului. D**a aceea elevii au desfasurat jocuri sportive volei pe plaja.
Did you know that the Romanian language is celebrated every year on 31 August? 🎉
Start learning the language today and make sure you join the celebration next week!
Be part of the community! ➡️ https://europa.eu/!X69bdw
Ziua a 3-a a debutat cu prezentarea scolilor participante la mobilitate si s-a incheiat cu vizita documentara si istorica in localitatea SEPINO, unde ghidul ne-a povestit despre istoria asezarii inca din timpurile imperiului roman, despre transhumanta si modul de trai al oamenilor care au trait in acea perioada.
Ziua de 28 martie 2023 s-a incheiat cu workshop-ul elevilor despre discriminare, toleranta si ca evaluare elevii au raspuns cu ajutorul aplicatiei KAHOOT la difeirte intrebari legate de subiectul workshop-ului la care au participat. Locul I a fost ocupat de Boj, un elev din Bulgaria. Felicitari!
Biserica-mamă Santa Maria Maggiore din Guglionesi se presupune ca a fost construita in jurul anului 1000, a fost reconstruita si imbunatatita de-a lungul anilor, iar fațada care poate fi admirată astăzi se datorează restaurării din 1746. In timp a suferit o serie de transformări incredibile, printre care se numără și spectaculoasa criptă cu fresce, susținută de arcade rotunde sprijinite pe coloane. Se presupune ca în noaptea dintre 2 și 3 iunie 1102 aici au fost mutate rămășițele lui Sant'Adamo Abate, care din acel moment a devenit patronul lui Guglionesi.
D**a intalnirea cu oficialitatile din Guglionesi am aflat despre istoria scolii construita in timpul lui Mussolini si care are forma literei M si o vizita la doua din bisericile vechi ale localitatii pentru a intelege si cunoste istoria acestor locuri. Elevii italieni au fost adevarate gazde si ne-au prezentat toate acestea utilizand laptopuri si o boxa astfel incat explicatiile sa fie auzite de toti participantii.
În perioada 27-31 martie 2023 a avut loc în Italia la liceul ISTITUTO OMNICOMPRENSIVO GUGLIONESI întâlnirea transnațională C4 intitulată „Spune NU violenței” din cadrul proiectului K229 TOLERANȚA ȘI EGALITATEA PROMOVEAZĂ BUNĂTATEA. Au participat elevi și profesori din țările participante la proiect: Italia, Lituania, Turcia, Bulgaria și Romania (coordonator). Ziua a doua a debutat cu vizita la scoala ISTITUTO OMNICOMPRENSIVO GUGLIONESI, intalnire cu directorul scolii, doamna Patrizia Ancora si ceilalti profesori ai scolii precum si primirea tuturor participantilor la proiect la Primaria din Guglionesi de catre primarul localitatii si alte oficialitati. In alocutiunea sa atat directorul scolii, cati si primarul si celelalte oficialitati au apreciat colaborarea internationala prin intermediul proiectelor Erasmus+ si tema de actualitate a proiectului nostru: toleranta, egalitatea si combaterea violentei scolare si nu numai. Un grup de elevi ne-au prezentat un mic moment artistic.