28/06/2023
Guidance post by our member which is currently student of Khyber Girls medical College, Peshawer.
Asalamoalaikom
This post is all about the guidelines for etea.
Last year in 2022,I was a fresher and alhamdollillah I got admission on my first attempt ,so here l will mention all those things that help me so that you people can also take advantage from them.
I will try my best to ans all the questions and clear your confusions
Q1.Can we prepare ourselves in two months?
Ans.Yes why not.many people have done it so why not you.Make a proper schedule and try hard to follow it.Try to cover your course in as less time as possible so that at the end you will have more time for practice and revision.
Q2.How can l prepare physics for etea?
Ans.To score best marks in physics,concepts should be cleared and the channel which I found the most helpfull in this regard is PHYSICS IN SECOND.(mostly within two lectures full chapter is covered here)
Q3.How can l prepare biology portion?
Ans.For biology I would suggest book reading as many times as you can.
For Few chapters like bioenergetics , inheritance etc,l would recommend mam rittu rutiwal lectures..
One more thing I would like to mention is you should write extra points from lecture or any other book (mostly federal book) on your own text book...In bio it's the major thing that help me because at the end, you will not have enough time to do revision from different sources
Q4.how can I cover chemistry portion?
Ans.To score best in chemistry, lectures , tricks& mnemonics etc matter alot.So focus on them.
For organic chemistry especially I would suggest to revise it again and again .. atleast half chapter daily.
Q5.how can I cover English portion?
Ans.For etea english portion Sir Naseer Abbas lectures are the best.
You can also take help from steps academy lectures.
Q6.which text book should we study?
And.your own Province books (+bio from federal book only if you have time and you have studied it earlier.. otherwise province textbooks are enough)
Q7.From which PRACTICE BOOKS should we do practice?
Ans.Golden series for biology
Champion series for chemistry
Genius for physics +the mcqs book written by sir Syed Umar Farooq .
ICA(islamia college academy) practice books especially for bio.
Kips practice book for bio phy and chem.
Star practice book for physics and English .
Q8.which you tube channel will you recommend for lectures?
Ans.For physics
Physics in second
Afnan bakht
Friends physics
For biology
Rittu ratiwal
Tina mam
Biology guardian
Step academy lectures
For Chemistry
Wajid Ali kombo (available on wak entry test channel)
Step academy lectures
Logical reasoning
Nearpeer
Q9.which online sources should we use?
All etea related MATERIAL is present in this drive
https://drive.google.com/drive/folders/1fxfx50nBXEcCQezA56ehTnv3e4unvIt2
_Mdcatguru
Wisegot:https://wisegot.com/
Saeed Mdcat: https://saeedmdcat.com/
Skn Academy:
https://www.sknacademy.org/
Taleem360: https://www.taleem360.com/
@~⁵𝐹𝒶𝓇𝓏𝒶𝓃𝒹 ¹𝑒² 𝒵𝒶𝒽𝓇𝒶 ¹⁴♪♪♪🫠
IMPORTANT
ALL ETEA MDCAT *TEACHER HAND* *WRITTEN NOTES IN PDF*
--------------------------------------------
*Sir Izhar ETEA Notes:* https://bit.ly/2OtXc1l
--------------------------------------------
*Sir Abid Jan ETEA Notes:* https://bit.ly/2Q4rmcb
--------------------------------------------
*Sir Gul ETEA Notes:* https://bit.ly/3rXA5Ks
--------------------------------------------
*Sir Katozai ETEA Notes:* https://bit.ly/3mty3jQ
--------------------------------------------
*Sir katozati ETEA latestNotes:* https://bit.ly/2RgJS1w
--------------------------------------------
*Sir Dawood ETEA notes:* https://bit.ly/3s3Zcv0
--------------------------------------------
*Sir Asad ETEA Notes:* https://bit.ly/2RhMtbv
--------------------------------------------
*Sir Noman Shahid ETEA Notes:* https://bit.ly/39QKJfE
--------------------------------------------
*All Peshawar Academies* Teachers English Notes: https://bit.ly/3mvGLhv
--------------------------------------------
*Sir Naseer Abbas English Notes NMDCAT:* https://bit.ly/3mvGLhv
--------------------------------------------
*ETEA English Notes:* https://bit.ly/3wC5WDV
--------------------------------------------
*Waqar baig Sir ETEA Notes:* https://bit.ly/3wCOpLT
--------------------------------------------h
Q10.Are we supposed to attempt Sunday test?
Ans.Yes you should.Try to join the test session of that academy whose schedule is not that much tough that you can't follow it.By attempting practice tests, you will come to know how you have to manage time and control your nerves in entry test.
I wish this post helps you people alot😊
Don't be panic
Just believe in your Allah and yourselves
Coming year is your ..in Sha Allah
Remember me in your prayers
JazakAllah..