University Of Karachi - Department Of Commerce

University Of Karachi - Department Of Commerce The Department of Commerce has been imparting quality and research oriented business education since 1974. .. WELCOME TO DEPARTMENT OF COMMERCE .. Programs.

No one can deny that an educational institution is known because of the academic activities of its teachers and other members. To keep pace with the dynamic world of business and business education, the department of commerce is accelerating in both ways, by introducing B.S. four year and B.S hons. Another development is bringing about a change in its curriculum, which is in compliance with the international education system, which are well demanded in the business world, and capable the student for acquiring good jobs both at national and international level. It also leads students towards their targeted job market and make their way clear towards the destination of professionalism.The main pillars of the department are its strong values and a clear focus on its mission.

09/10/2017

facebook.com/story.php?story_fbid=1946157888991971&id=1936399953301098

11/05/2016

Need a person to run this page. Students from Commerce Department will be preferred.

For Admissions, Please Visit:
25/11/2015

For Admissions, Please Visit:

Location: KarachiSalary Range: 20-36K
16/11/2015

Location: Karachi
Salary Range: 20-36K

04/07/2015
Entrepreneurs and Business Leadership Society Entrepreneurs and Business Leadership Society is a voluntary, non profit s...
21/09/2014

Entrepreneurs and Business Leadership Society

Entrepreneurs and Business Leadership Society is a voluntary, non profit society which aims to promote innovation, entrepreneurship and business leadership in University of Karachi. If you have interest in Entrepreneurship then kindly fill this form very carefully. Selection will be based upon the form responses received by the applicants. Limited seats are available.

Innovation and Entrepreneurship Society is a voluntary, non profit society aims to promote entrepreneurship and business leadership in University of Karachi for the first time. If you have interest in Entrepreneurship then kindly fill this form very carefully. Selection will be based upon the form r…

23/08/2014

ADMISSIONS 2015-2016:
Important Notes:
Last year (2014-2015) admissions was conducted by NTS. But according to this news,
www.fb.com/photo.php?fbid=847866738565654
Admissions (2015-2016) will be conducted by UOK itself.
Therefore, I'm going to let you know the old process of admission, it might be possible this process will be followed this year too OR new policies will be introduced at the time of announcing admissions, don't take these details as final pattern, it is just for guidance.
Below details are according to the ADMISSIONS 2013-2014 (conducted by Karachi University not by NTS).
-> 1. Admissions kb announce hongy?
Ans: UOK will announce admissions in Nov 2014. (All Bachelors & Masters - Morning)
While Evening Admissions will be announced after Morning admissions.
-> 2. Inter ki percentage and Test ki calculation kaisy hogi ?
Ans: 60% Test and 40% Inter percentage.
(Example: You've got 70 marks in aptitude test, and has got 60% in inter, then this formula will be followed.
60% x 70 = 42
40% x 60 = 24
Total: 42+24 = 66
Now this 66 will be your percentage on which you'll get admission in aptitude test based departments.
NOTE: This criteria was followed in admissions 2013-2014, it might be possible, new criteria will be introduced this year.
-> 3. What is Open Merit ?
Ans: These are departments in which you'll get admission on your Inter percentage.
You just have to fill the form and you'll get admission if that department's closing percentage resides within your Inter percentage.
-> 4. Closing percentage kiya cheez hai?
Ans: These are percentages on which a particular department is closed.
(Example: 500 students applied for English, but this depart has only 100 seats.
Let suppose, the topper applied has 70%, Uok will start count down from 70% and will stop when 100 seats are full. Suppose, 100 seats are full at 65%, then 65 will be the closing percentage of this department.)
-> 5. Is bar merit uper jayega ya nechy ?
Ans: God knows better, but it is most likely expected closing percentages will be as same as below closing percentages, with a difference of +-5%.
-> 6. Meri itni percentage hai, kia mein KU mein apply krskta hon??
Ans: Eligibility to apply for admission in University of Karachi.
A) Pharm-D = 60% (Inter - Morning & Evening)
B) BSCS/BSSE = 55% (Inter - Morning & Evening)
All other departments: Inter % should be greater than 45, otherwise you're not eligible to apply for UOK.
-> 7. Test ki tyari kahan se karen ?
Ans: Just revise your Inter (1st & 2nd year subjects) and have basic General knowledge.
-> 8. Aptitude test kis kis subject ka hota ha ?
Ans: You'll be having Same as you studied in Inter (But it will be finally decided when admissions will be announced).
-> 9. Calculators are allowed ?
Ans: No.
-> 10. Negative Marking hoti hai k nahe ?
Ans: No Negative marking. (But Chemical Engineering have Negative Marking.)
-> 11. Meri itni percentage hai, konsa department suitable rahyga ?
Ans: First of all go ahead and watch "3 Idiots" Movie, get lesson from it.
"Jis cheez mein interest ho, us mein he jana chahye".
Then ask your mind, where should you go, and discuss with your parents & all them who belongs to that field.
-> 12. Kon Kon se Department Test Based han aur kon kon se nahe ?
Ans: List of all departments can be found below.
A bonus for BSCS/BSSE students:
Past papers of KU 2003 2005:
www.fb.com/media/set/?set=oa.181268095410504
__________________________________________________________
MORNING:
__________________________________________________________
Closing Percentages:
Bachelors (Open Merit)
www.fb.com/photo.php?fbid=670664549619208
Bachelors (Test Based):
www.fb.com/photo.php?fbid=719539774731685
Masters (Open Merit)
www.fb.com/photo.php?fbid=670668936285436
Masters (Test Based)
www.fb.com/photo.php?fbid=719540198064976
www.fb.com/photo.php?fbid=719540244731638
Pharm-D (Morning & Evening)
www.fb.com/photo.php?fbid=671609782858018
Fee Structure:
www.fb.com/photo.php?fbid=824790697539925
__________________________________________________________
EVENING:
__________________________________________________________
Closing Percentages:
Bachelors & MBA/MCS/B.L.I.S/PHARM-D (Deficiency Course | OpenMerit & Test Based)
www.fb.com/photo.php?fbid=670666289619034
Masters/Diploma Programs (Evening)
www.fb.com/photo.php?fbid=670663262952670
Fee Structure:
www.fb.com/photo.php?fbid=824791094206552

Independence Day!!! Unity, Faith, Discipline. Long Live Pakistan.
13/08/2014

Independence Day!!! Unity, Faith, Discipline. Long Live Pakistan.

Address

University Of Karachi, Main University Road
Karachi
74200

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when University Of Karachi - Department Of Commerce posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The School

Send a message to University Of Karachi - Department Of Commerce:

Shortcuts

Share

Category