Makeup Artist bybellv

Makeup Artist bybellv

Share

Embracing Feminity naBella or shortened to NB, is a Malaysian brand product founded in Jan 2014 by Nabila Huda.

The label's NB monogram appears on most of its products.

24/08/2023

Quotes🌸

23/08/2023

Samada kita s**a atau tak,
Setiap bulan sebagai seorang manusia mesti kena buat benda ni:-

Gosok gigi
Mandi
Cuci muka
Sabun badan
Syampoo
Pakai ubat ketiak
Basuh pinggan
Basuh kete

Macam macam lagi lah.
Tak mungkin lah ubat gigi habis, tunggu gaji nanti baru beli? Pernah dengar ke😂
Means sepanjang tu tak gosok gigi sebab xgaji lagi. Naya pak karek oiii.

Sebab tu company kita pilih keluarkan produk yang xlapuk zaman. Tak perlu tukar tukar barang untuk bertahan dalam dunia perniagaan.

Barang kita barang keperluan manusia.
Kalau orang tanya boleh ke buat ni?
Kalau revenue 8b setahun, no doubt. Tiada persoalan dah. Demand tinggi. Cuma konsep dia underground je.

08/02/2023

Tak sangka sedap gila rupanya granola ni. Nampak cam biasa je tapi rasa dia luar biasa ye haha.

Lambat iolls dpt info. Almaklum lah baru first time mencuba.

Sebab misi nak mencari info untuk persediaan menyambut puasa, tu yg start research antara food yg boleh bagi tenaga plus cukup nutrisi. Maka terjumpa lah granola ni.

Korang kalau nak cepat breakfast, atau nak diet, recommended granola ni.

Ni boleh habis sehari ni dok kudap kudap depan tv😂

07/02/2023

Seorang pemimpin adalah seseorang yang terpilih. Penting menjadi seorang pemimpin “jika” kita ingin capai impian dan matlamat.

Kalau rasa hidup ni xpayah la capai impian, leceh. So NEXT je posting ni. Waste your time!

Apa sifat seorang pemimpin?
- berani
- bijak
- kemas
- tegas
- mental kuat
- ber attitude

Tapi kita xcukup lagi semua ni. Means tak layak ke?
- jawapannya bukan tak layak. Tapi Kena buat sampai layak.

Dari sini la kita kena belajar menjadi seorang pemimpin, supaya kita cukup ciri-ciri tu. Baru lah orang percaya kita mampu memimpin. Kita mampu membantu.

Semua orang layak jadi pemimpin. Kalau ada rasa nak, effort, trust.

Allah berfirman dalam Surah at-Tiin, ayat 4 bermaksud: “Sesungguhnya benar Kami ciptakan manusia dengan bentuk yang sebaik-baiknya.” atas kebanyakan daripada siapa saja yang Kami ciptakan dengan kelebihan yang sempurna.”

Jadi yang xhebat tu bukan sebab takdir, sebab diri sendiri.

Success is about changing 💪🏾🔥🫶🏻

06/02/2023

Setiap hari s**a atau tak, tetap kena bangun, teruskan hidup. Pernah tak sesekali rasa nak bangun tu xbersemangat?

Sometime sebab mental terlalu letih, atau mindset kita broken. Gangguan dari emosi menyebabkan hormon badan terganggu.

Hormon pun ada kaitan dengan pemakanan lifestyle. Nahh semua berkait. S**a xs**a, pemakanan sihat penting untuk kita semua yang ada matlamat hidup.

Bell terjumpa double x ni mampu bantu selesaikan masalah besar kita. Nutrisi yang banyak mencukupkan apa yg diperlukan badan.

Ada extra kelebihan, tinggi anti-oxcidant yg boleh mencegah dari pengaktifan kanser.

So kalau sejenis tak mampu nak makan sayur ikut keperluan badan seharian, amik double x sebagai ganti. Baru lah kita bersemangat selalu, kerja xpenat, driving 13jam tanpa henti pun kuat tau.

Tak caya? Sape suruh caye. Suruh try dulu. Nanti baru decide nak percaya ke tak. 🔥💪🏾😍

Morning everyone! Sihat ke harini? Ok tak?🙂

05/02/2023

Salah matlamat punca bisnes kita hancur atau pun tersasar.

Kena faham, Setiap bisnes yang kita ceburi dalam dunia ni punya matlamat tersendiri. Matlamat mcdonald tak boleh disamakan dengan matlamat starbuck. Misi visi berbeza.

Bisnes Amway bukan bisnes menghabiskan duit setiap bulan untuk beli barang. Tapi bisnes amway membina kita jadi seorang Pro-sumer. Producer + Consumer.

Ye lah kita da ada kilang ubat gigi glister, tak kan kita nak guna barang kat rumah ubat gigi brand Dior. Contohhhhh. Kan rugi namanya. Dah ada kilang ubat gigi, guna lah brand sendiri. Dari situ baru la boleh cerita dekat orang manfaat. Siap dapat duit lagi sebab kita yg keluarkan produk tu.

Tugas kita mencari Pro-sumer sebenarnya. Patern ni sangat terkenal dekat negara luar seperti Japan dan lain lain. Mereka sgt faham konsep lifestyle pro-sumer lebih beri benefit.

Sebab apa? Sebab kehidupan setiap manusia 50-60tahun menggunakan produk setiap hari. Mereka tak nak sia sia kan setiap perkara tanpa dapat pulangan. Kalau jadi prosumer, sekurang nya dapat jugak cashback. Dari bershopping selama hayat hanya menghabiskan duit saja. Baik bershopping sambil income beranak hingga ke anak cucu cicit.

Dapat sesuatu dari point bell? Kalau dapat, bell nak share point seterusnya🙈

05/02/2023

Sejenis kelam kabut pergi kerja. Tak sempat nak prepare breakfast? Nak skip bahaya. Nak prepare memang tak sempat. Ada solution tak?

Ada. Hanya perlukan 1 minit utk isi protein dan bodykey dalam shaker.
Tak payah shake dulu. Terue masuk kereta.

Sementara nak panaskan enjin kereta, kita shake shake la sambil breakfast. Mudahkan?

Diet yang sihat bilaman badan cukup terima nutrisi.🫶🏻

Happy weekend everyone!

04/02/2023

Breakfast routine nowadays

Sebelum nak sambut ramadhan, nak biasakan dulu tummy dengan pemakanan seimbang.

Pengambilan protein ni sebenarnya untuk baiki sel yg dah rosak dalam badan, sambil tu boleh bagi tenaga seharian. Untuk rambut, skin pun cantik.

Tambah pulak bodykey, untuk cut craving. Latih diri kita berlapar tapi tak teringin nak makan pape. Kekal ceria sampai petang. Takde la lesu je bila ramadhan.

Botanical tu memang dah kena perketatkan pengambilan. Haaa sound scary pulak. Since imun xbape nak kuat, boleh la ambil booster. Nak bayar cost hospital memang insuran tanggung. Tapi kehilangan kesihatan tu tiada gantinya dahz paru paru rosak, badan rosak semua takde ganti.

Collagen? Ofcoz kulit glowing dipagi raya🙈 i memang obses la dengan skin glowing ni.

Agak agak double x untuk apa? Apa yg korang tau tentang double x pulak? Boleh kongsikan di ruangan komen ?😍👇🏻👇🏻

02/02/2023

10tahun lepas lagi azam nak diet tak tertunai, nak tau sebab apa?

Dalam badan manusia ada satu benda paling jahat yg jadi punca penghancur diet kita. Iaitu “craving”.

Kalau lapar, kita boleh tahan lagi, tapi kalau “craving”, dia la yang hasut sampai tergoda n sometime makan lebih dari keperluan. Itu orang panggil makan ikut tekak.

Craving jugak membahayakan kesihatan kalau kita asik la nak ikut cakap dia. Lama lama kita asik makan makanan tah pape. Duit kita pun berbelanja lebih dari biasa sebab kan tekak.

Since tu, bell amalkan meal replacement untuk cut “craving”. Dlm bodykey ada bahan yg boleh matikan rasa nak craving macam macam. Sebab tu bila lapar, tak terasa nak makan.

Korang usaha macam mana nak lawan craving? Pejam mata ke bila nampak makanan? 🙈

31/01/2023

Mahal atau murah ni subjektif tau.
Kalau gula gula mentos yg biasa kita makan tu dijual dgn harga seketul rm100, yes mahal. Sebab kualiti dia seketul 20sen je bersesuaian ingredient.

Tapi kalau Mercedes dijual harga RM200k itu worth. Fungsi yang canggih, kualiti kereta terbaik, keselesaan maksima, design yang hebat.

Jadi untuk kita label sesuatu produk tu murah atau mahal, lihat balik ciri ciri dia.

takkan kita mengharap harga kereta alza rm500 sebiji?
Setuju tak?

Gambar ni sekadar hiasan cerita. Gambar ayah dan pakcik saya. Harga dia? Tidak ternilai. Sebab tiada galang gantinya. Doakan mereka selalu sihat ya🫶🏻❤️

29/01/2023

Produk A dan Produk B, kedua dua nya produk yang sama dan dari kedai yang sama.

Tapi cara ambil gambar dari dua teknik berbeza.

Diantara dua iklan produk tadi, yang mana korang rasa lebih berminat atau lebih Tertarik nak tengok?

Kedai A atau Kedai B?

29/01/2023

Jika seekor singa adalah Raja Hutan
Persoalannya,
Bagaimana dia boleh jadi Raja Hutan?

Dia bukan lah binatang terbesar
Gajah lagi besar
Dia bukan binatang terpantas,
Leopard lagi pantas
Dia bukan terpintar.

Jadi Singa bukan binatang terbesar, terpantas, terpintar.
Bagaimana seekor Singa dapat jadi Raja?



Kerana Mentality nya.
Itu lah yg membezakan singa dan gajah.
Ketika seekor Singa melihat Gajah, mereka memikirkan Lunch.
Tapi ketika gajah melihat singa, mereka memikir kan utk lari.

The point is, bila kita berbisnes, mentality bukan kene betul. TAPI KENE “TEPAT”.
Jadilah siapa yg kita perlu jadi.
Kita “Amway Business Owner”.
Bukan dropship amway, agent amway, peniaga kecil amway is totally Wrong!

Kita lah owner kita lah perlu ada gerak kerja strategy, kita lah main character untuk majukan bisnes kita.

Jadilah orang yg mentality kuat, orang memandang kita sebagai fighter, orang pandang kita sebagai leader, orang pandang kita sebagai ketua, walau kita memandang diri kita biasa.

Faham tak dari story ni?

Want your school to be the top-listed School/college in Shah Alam?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Telephone

Address

Shah Alam