24/10/2023
๐ ๐๐๐๐๐ฆ ๐ฃ๐๐ฅ๐๐๐ ๐ฃ๐จ๐ก๐๐ก ๐๐จ๐๐๐ก๐๐ก ๐ฃ๐๐ก๐ง๐๐๐๐๐ฅ๐๐ก ๐๐๐ฅ๐๐๐๐๐ก ๐ก๐๐๐๐ฅ๐ ๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐จ๐๐๐ก ๐ข๐๐ง๐ข๐๐๐ฅ ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฏ
Tarikh : ๐ฎ๐ณ ๐ข๐ธ๐๐ผ๐ฏ๐ฒ๐ฟ ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฏ (๐๐๐บ๐ฎ๐ฎ๐)
Masa : ๐ด.๐ฏ๐ฌ ๐ฝ๐ฎ๐ด๐ถ
Tempt : ๐๐ฒ๐๐ฎ๐ป ๐๐ฎ๐ป๐๐ฒ๐น๐ผ๐ฟ, ๐จ๐ง๐ฒ๐ , ๐๐๐ฟ๐ถ๐ฎ๐ป ๐ง๐๐ป๐ด๐ด๐ฎ๐น, ๐ ๐ฒ๐น๐ฎ๐ธ๐ฎ
Tetamu Kehormat: ๐ฌ๐๐ ๐๐ฎ๐๐๐ธ ๐ฆ๐ฒ๐ฟ๐ถ ๐จ๐๐ฎ๐บ๐ฎ ๐๐ฏ ๐ฅ๐ฎ๐๐ณ ๐ฏ๐ถ๐ป ๐ฌ๐๐๐ผ๐ต, ๐๐ฒ๐๐๐ฎ ๐ ๐ฒ๐ป๐๐ฒ๐ฟ๐ถ ๐ ๐ฒ๐น๐ฎ๐ธ๐ฎ
#๐ ๐ฒ๐น๐ฎ๐ธ๐ฎ๐ธ๐๐ ๐ฎ๐ท๐๐๐ฎ๐๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ธ๐๐ฎ๐๐๐ฎ๐ต๐ฎ๐ด๐ถ๐ฎ๐ ๐ฒ๐ป๐ด๐ด๐ฎ๐บ๐ถ๐๐๐๐ป๐ถ๐ฎ
#๐๐ถ๐ท๐ฎ๐ธ๐๐ฎ๐ธ๐๐ฎ๐ป๐ฎ๐ง๐๐ฎ๐ต
#๐๐ฒ๐ฟ๐ฎ๐ป๐ถ๐๐ฎ๐ธ๐๐ฎ๐ป๐ฎ๐๐ฒ๐ฏ๐ฎ๐
#๐ ๐ฒ๐น๐ฎ๐ธ๐ฎ๐ฅ๐๐ฆ๐ฃ๐ข๐ก๐ฆ๐๐ฉ๐
#๐ ๐ฎ๐น๐ฎ๐๐๐ถ๐ฎ๐ ๐ฎ๐ฑ๐ฎ๐ป๐ถ
#๐ฉ๐ถ๐๐ถ๐๐ ๐ฒ๐น๐ฎ๐ธ๐ฎ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฐ
27/09/2023
"Terima kasih Ya Allah, kerana Engkau telah mengutus kekasih-Mu, Nabi Muhammad S.A.W.
Baginda penyempurna akhlak kami. Baginda menjadi rahmat bagi alam ini."๐น๐น๐น
Sollu'alaih.
26/09/2023
Audit Dalaman Matrik Penilaian Sistem Pengurusan Tenaga PTj (MaPTeP ) AMC telah diadakan pada 21 September 2023 (Khamis). Audit telah dijalankan oleh pihak Pusat Alam Sekitar Pintar . Pihak AMC mengucapkan terima kasih kepada pihak Censei yang telah menjalankan audit tenaga di pejabat kami.
Pejabat Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi - UTeM
Pusat Alam Sekitar Pintar
26/09/2023
Sesi gotong-royong bagi menghiasi sudut tenaga telah diadakan pada sekitar bulan September 2023. Sudut tenaga ini bagi memenuhi elemen bagi Audit MaPTeT yang akan dijalankan oleh pihak Censei.
Pelbagai info dikumpul dan dijadikan bahan-bahan untuk kesedaran pengurusan tenaga yang cekap dalam kalangan staf dan bukan staf.
Universiti Teknikal Malaysia Melaka - UTeM
Pejabat Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi - UTeM
Pejabat Timbalan Naib Canselor Akademik & Antarabangsa - UTeM
Pusat Alam Sekitar Pintar
26/09/2023
Satu taklimat kesedaran pengurusan tenaga yang cekap telah diadakan secara atas talian pada 13 September 2023. Peserta yang terlibat adalah staf di Blok A & B Kompleks Penyelidikan, pelajar dan pekerja pembersihan bangunan.
Taklimat telah diberikan oleh Prof. Madya Ir. Dr. Lokman bin Abdullah. Terima kasih kepada semua.
Pejabat Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi - UTeM
Fakulti Kejuruteraan Pembuatan UTeM
Pusat Alam Sekitar Pintar
18/09/2023
Apakah Dasar dan Garis Panduan Pengurusan Tenaga UTeM?
Jom kita imbas QR Code ini.
Pejabat Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi - UTeM
Pusat Alam Sekitar Pintar
18/09/2023
Pada 12 & 14 September 2023 Advanced Manufacturing Centre - AMC, UTeM telah berjaya mengadakan Kursus Latihan Peningkatan Kompetensi : CNC 5 Axis Machining Center (MAZAK) bertempat di makmal Advanced Manufacturing Centre - AMC, UTeM. Kursus telah diberikan oleh Ts. Dr. Syahrul Azwan bin Sundi@Suandi dan Ts. Muhammad Syafik bin Jumali.
Pihak Advanced Manufacturing Centre - AMC, UTeM mengucapkan ribuan terima kasih kepada Ts. Dr. Syahrul Azwan dan Ts Muhammad Syafik serta peserta kursus dalam menjayakan kursus latihan ini. Semoga melalui latihan ini dapat memberi peluang kepada staf teknikal untuk meningkatkan kemahiran penggunaan mesin dengan teknik-teknik yang diamalkan di industri.
Pejabat Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi - UTeM
Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal & Pembuatan - FTKMP
15/09/2023
Selamat Hari Kebangsaan, Malaysia! Semoga semangat kesetiaan terhadap tanah air terus mengalir dalam diri kita.
Universiti Teknikal Malaysia Melaka - UTeM
Pejabat Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi - UTeM
Pejabat Timbalan Naib Canselor Akademik & Antarabangsa - UTeM
07/09/2023
"๐ฟ Save Energy, Save the Planet! ๐๐ก
Small changes can make a BIG difference! ๐ช๐
๐ก Turn off lights when not in use.
๐ฌ๏ธ Unplug chargers and appliances.
๐ Use natural light during the day.
๐ฑ Opt for energy-efficient appliances.
๐ Reduce phantom power by unplugging devices.
๐ Carpool or use public transport.
Let's all do our part to conserve energy and protect our beautiful planet! ๐
30/08/2023
Seluruh warga Pusat Pembuatan Termaju (AMC), UTeM mengucapkan selamat menyambut Hari Kemerdekaan Negara Ke-66 Tahun.
Salam Merdeka. Malaysiaku Berdaulat. Tanah Tumpahnya Darahku!
Universiti Teknikal Malaysia Melaka - UTeM
Pejabat Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi - UTeM