26/04/2026
Jom ramai-ramai ke NADI Kubang Semang (Yayasan Aman)! โจ
Saksikan Majlis Pengiktirafan NADI MCMC sebagai Pusat Transformasi Digital Kesatuan Telekomunikasi Antarabangsa (ITU) bersempena Pelancaran NADI Kubang Semang (Yayasan Aman) yang akan disempurnakan oleh YAB Datoโ Seri Utama Anwar bin Ibrahim, Perdana Menteri Malaysia.
Pelbagai aktiviti menarik menanti anda, antaranya:
๐๏ธ Demonstrasi dan jualan oleh usahawan NADI
๐ฉ๐ปโโ๏ธ Saringan kesihatan tekanan darah, BMI, glukosa dan konsultasi doktor
๐ฅ Live Studio MAHIR
๐ซ Semakan kekuatan kata laluan dan kebocoran e-mel
๐ฎ Permainan e-sport seperti e-Racing dan e-Football
๐ค Aktiviti robotik bola
๐น Pelbagai lagi aktiviti dan goodies menarik untuk seisi keluarga!
๐ 25 April 2026 (Sabtu)
๐ง 12.30 tengah hari โ 5:00 petang
๐ Dewan Yayasan Aman, Kubang Semang, Pulau Pinang
Jangan lepaskan peluang untuk bersama-sama memeriahkan acara istimewa ini. Jumpa anda di sana!
15/04/2026
Scammer sentiasa menukar taktik untuk mengelak dikesan dan memperdaya mangsa. โ ๏ธ๐ฏ
Jangan mudah percaya โ sentiasa semak dan berfikir sebelum membuat keputusan. ๐๐ก
19/03/2026
๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐
Pusat Sebaran Maklumat Nasional (NADI) PPR Raya Permai akan ditutup sementara pada 20 Mac 2026 (Jumaat) sehingga 23 Mac 2026 (Isnin) bersempena dengan Perayaan Hari Raya Aidilfitri.
NADI PPR Raya Permai akan beroperasi semula pada 24 Mac 2026.
06/03/2026
NOTIS PENUTUPAN SEMENTARA PUSAT SEBARAN MAKLUMAT NASIONAL (NADI) PPR RAYA PERMAI
Untuk makluman, NADI PPR Raya Permai akan menutup sementara operasinya pada 03 Mac 2026 bersempena dengan CUTI UMUM sempena HARI NUZUL AL-QURAN.
NADI PPR Raya Permai akan kembali beroperasi seperti biasa pada hari berikutnya.
Sekian, harap maklum.
06/03/2026
Memakai gincu atau pelembab bibir pada siang Ramadan adalah makruh dan tidak membatalkan puasa โ selagi tidak ditelan.
Namun, jika tertelan hingga masuk ke rongga, ia membatalkan puasa. Berhias berlebihan (tabarruj) juga tidak digalakkan, kecuali untuk suami. ๐
15/02/2026
NOTIS PENUTUPAN SEMENTARA PUSAT SEBARAN MAKLUMAT NASIONAL (NADI) PPR RAYA PERMAI
Untuk makluman, NADI PPR Raya Permai akan menutup sementara operasinya pada 17/2/26 & 18/2/22 bersempena dengan CUTI UMUM Tahun Baru Cina.
NADI PPR Raya Permai akan kembali beroperasi seperti biasa pada hari berikutnya.
Sekian, harap maklum.
16/01/2026
3.1 juta penerima SARA Bujang bakal menerima bantuan mulai 16 Januari 2026.
Kerajaan terus prihatin, memastikan tiada rakyat yang tercicir. ๐โจ
10/01/2026
๐ ๐ฌ๐๐๐ ๐ฃ๐๐๐ฆ๐จ ๐๐ก๐๐๐ ๐๐ก ๐๐๐ฆ๐๐๐๐ ๐๐ง๐๐ก ๐ก๐๐๐๐ฅ๐
Penggunaan MyKad palsu bukan sekadar satu kesalahan undang-undang, malah merupakan jenayah serius yang boleh mengancam keselamatan dan kedaulatan negara.
Individu yang menggunakan MyKad palsu berupaya menyamar sebagai warganegara Malaysia, sekali gus menyusup ke dalam sistem keselamatan negara tanpa dikesan. Keadaan ini membuka ruang kepada pengganas, penjenayah antarabangsa dan sindiket jenayah terancang untuk melindungi identiti sebenar mereka.
Penggunaan identiti palsu turut menyukarkan proses siasatan, pendakwaan serta penguatkuasaan undang-undang, selain berpotensi disalahgunakan untuk mengakses bantuan dan kemudahan kerajaan yang hanya layak dinikmati oleh rakyat Malaysia.
Sehubungan itu, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) melalui Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan (BSK) terus memperkukuh kerjasama strategik bersama Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membanteras sindiket pemalsuan kad pengenalan secara berterusan dan menyeluruh.
๐ฃ๏ธPetikan: AMANAT YB MENTERI DALAM NEGERI 2026
โIsu pemalsuan identiti dan penyalahgunaan dokumen pengenalan tidak boleh dikompromi kerana ia melibatkan keselamatan negara, kedaulatan undang-undang serta hak warganegara Malaysia yang sah.โ
โ YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Dalam Negeri
โ ๏ธ Peringatan kepada orang ramai:
JPN tidak pernah melantik mana-mana ejen atau wakil bagi urusan pendaftaran kad pengenalan.
Keselamatan Negara Tanggungjawab Bersama. Kementerian Dalam Negeri
10/01/2026
๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐
Program khas untuk kanak-kanak yang berminat meneroka dunia keusahawanan sejak usia muda!
Melalui program ini, peserta akan didedahkan kepada:
๐ Pelan Perniagaan Mini
๐ Bijak Kewangan
๐ Operasi Perniagaan
๐ Pemasaran
๐ง๐ฆ Syarat Penyertaan:
โ Warganegara Malaysia
โ Berumur 7 โ 17 tahun
โ Kanak-kanak lelaki & perempuan
โ Berdaftar sebagai Ahli NADI PPR Raya Permai
โ Berminat dalam bidang perniagaan
โ Mendapat kebenaran ibu bapa / penjaga
Penyertaan lengkap akan menerima Sijil Penyertaan
๐ฒ Imbas & daftar sekarang melalui kod QR pada poster atau
๐ฉ Untuk pendaftaran atau pertanyaan lanjut, sila hubungi:
017-2336271
Tempat adalah terhad โ jangan lepaskan peluang untuk membina keyakinan, kreativiti dan minda usahawan cilik!