13/07/2023
Zaman sekarang bukan zaman untuk nasihat-nasihat dah. Diri sendiri kena pikir bagaimana hasilkan duit untuk survive zaman sekarang. Nak taw caranya???..
Jom sertai Poknik dalam Dropship Affiliate. Link daftar ada dibawah ye guys.
https://evonik.onpay.my/order/form/14D/337
https://evonik.onpay.my/order/form/14D/337
11/07/2023
Poknik nak inform, Modul 14Days Dropship with Poknik dibuka semula dengan harga RM99. Komisen Poknik bagi 100%.
https://evonik.onpay.my/order/form/14D/337
https://evonik.onpay.my/order/form/14D/337
14 DAYS DROPSHIP WITH POKNIK
11/07/2023
Masalah orang yg selalu X cukup duit ialah dia gopoh gapah dan tak sabar. Dia nak success secepat mungkin..
Tapi dia malas belajar. Dia sentiasa cari short cut.
Bila ada buku, dan dalam buku tu ada segala solution untuk dia... Dia tak buka dan baca. Nak baca 5 mukasurat pun tak boleh.
Bila ada video yang terangkan satu satu solution untuk dia... Dia pergi tutup video tu dah layan video bodoh kat tiktok dan reels
Kalau rakan rakan ada sikap begini, kena ubah segera sebab nanti you akan sengsara.
Kenapa poknik cakap begini? Sebab dulu poknik pun macam ni.
Pemalas tapi nak berjaya
Pemalas tapi nak income 5 angka
Pemalas tapi nak hidup senang pakai kereta besar
Sentiasa poknik salahkan semua orang.
Hanya bila poknik
ubah sikap gopoh gapah
Ubah sikap pemalas
Ubah sikap nak semua benda cara mudah
Barulah poknik mula dapat kejayaan kecil dan berjaya ubah hidup.
Ingat pesan poknik ni. JANGAN ANIAYA DIRI SENDIRI DAN KELUARGA DENGAN SIKAP YANG TAK BETUL.
You tak study, you tak akan success dan you akan sengsara
Ingat ni
06/07/2023
Poknik share closing sales yang Poknik dah buat dalam bidang affiliate ni. Yes, banyak figure amount yang Poknik dapat dari jualan Poknik buat.
TAPI...
Bukan senang ye guys. You all kena spend & invest your time betol2 dalam 3 point fundamental ni.
📌 Keep membaca, belajar dan paham strategi sales & marketing
📌 Risk management
📌 Feasibility study - kenal critical aspect of proposed sales/project, objektif dan rasional kekuatan & kelemahan bisnes yang you buat.
06/07/2023
Apa yang you all boleh dapat kalau buat tabungan duit color selama 1 tahun.
RM5
RM20
RM50
1. Renew roadtax & insurance kereta/motor.
2. Duit untuk service kereta/motor.
3. Hujung tahun boleh p healing kat tempat2 peranginan.
4. Buat beli barang sekolah anak2. Beg, buku, stokin, seluar & baju sekolah, baju Kadet, uihhh macam2 lagi lah.
5. Nak best, buat bayar principal loan rumah. Cepat sikit habis loan. Interest bank pon boleh kurang banyak.
04/07/2023
Tiada istilah susah dalam hidup, tapi yang cuma ada adalah cabaran dan pengalaman yg you all kena hadapi.
03/07/2023
TOLONG LARI JAUH - JAUH !!!
1. Bilamana dijanjikan keuntungan setiap bulan. "Ko ambillah pakej Gold RM2500, baru lah untung banyak sikit. Nanti ko akan dapat balik RM12,000." Guys, trust investment, ASB pon tak bagi macam ni ye.
2. Bila perlu kawan cari kawan. Dan kawan-kawan kena cari kawan. Ahh sudah jadi system piramid plak.
" Ko cari lah banyak orang sikit. Pujuk orang tu datang dengar
talk aku. Nanti dia masuk ko juga yang untung."
3. Bila dapat panggilan telefon dan di offer personal loan untuk kambus hutang-hutang, boleh buat untuk investment & lain-lain lagi.
"Helo, boleh saya bercakap dengan En # # #. Saya dari syarikat pembiayaan under bank # # #. Kami ada tawarkan kan personal loan sebanyak RM 200K. Kita boleh bantu En untuk memohon." - Yang ni bukan membantu dah, ni menjurus kita ke lembah, jurang hutang dah ni.
4. Bila tengok orang trade untung sampai ribu riban, juta jutaan. Tayang kereta mewah2, naik pesawat peribadi, show duit kepok-kepok atas riba. Guys, please aware ye benda2 macam ni. Sekarang banyak orang buat content untuk tarik leads & audiance untuk percaya dia je.
📌 Poknik nak pesan, apa2 yang you all nak buat, fikir dahulu. Penuhi ilmu di dada dan paham segala isi apa yang you belajar.
🔑 Kunci dia ialah ILMU. Nak buat investment ke, nak buat hartanah ke, nak buat Unit Trust ke, atau nak run bisnes ke. Kalau ilmu penuh di dada no hal lah. Jalan terus. Don't looking back, move forward to achieved your goal.
02/07/2023
Buat apa dok saja kalau boleh jana income tambahan. Jom join affiliate under Poknik. Komisen RM109. Produk dah ada, cuma promote dan jual saja.
01/07/2023
Nasihat Poknik, cari ilmu, cari ilmu, cari ilmu, hadam dan praktis.
Banyak perkara boleh kita buat untuk tambah income. Jangan jadi hamba duit, biar duit bekerja untuk kita.
01/07/2023
Dulu saya ni ex gov, di sebabkan nak tolong famili saya buat PL.
But skrg saya dah keja di luar.
Gaji bersih : 14945 blum campur dgn OT
Ot: Depend brapa ot wajib saya buat. satu Ot 1000 .
Komitmen:
PL bank rakyat: 1400
Loan housing cimb: 2600
Ptptn: 400
Coway: 300
Mak: 1000
Sekarang saya dah takde loan asb, saya dah tutup insuran.
Cuma skrg saya nak byr semua hutang2 saya. Saya try untuk menyimpan tapi ada saja halangan.
Saya cuba belajar buat affiliate dan jual produk digital dan juga apply teknik snowball untuk tutup hutang, alhamdulilah. Dpt byr smua yg dlu punya.
📣 Jom bebas hutang bersama Poknik. Join affiliate under Poknik dan you all layak untuk terima komisen RM109 dan dibayar setiap hari.
https://evonik.onpay.my/order/form/14D/337
https://evonik.onpay.my/order/form/14D/337
https://evonik.onpay.my/order/form/14D/337
14 DAYS DROPSHIP WITH POKNIK