СОУ Наум Наумовски Борче

ФБ страна на Наум Наумовски - Борче, Крушево

Operating as usual

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 11/12/2023

Одбележан 11 декември - меѓународниот ден на планината.
Денес учениците и наставниците при СОУ Наум Наумовски Борче , под менторство на професорката Александра Стојчевска, во дворот на училиштето засадија 11 садници на зимзелени дрвја.
Благодарност до СОУ Крсте Петков Мисирков од Демир Хисар за донираните садници.

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 01/12/2023

01.12.2023 од 11.45 до 13.30 на иницијатива и во организација на НВО Stella Network од Скопје, се одржа предавање на тема „Кога дигиталното родовото базирано насилство излегува надвор од екранот“. Проектот е финансиран од Швајцарската амасада.
Целна група: Учениците со проектна активност Ликовно - творечки активности, но и оние кои оваа тема ги допира.
Ментор, Емил Солески, професор по ликовна уметност
Настанот се состои од два дела
1. Предавање и работлници
2. Изработка на мурал во училишниот ходник
Предавањата и работилниците ги одржаа
- Teano Kardula, магистер по графички дизајн. Нејзина тема - „Симболите и дигиталната уметност за социјалните мрежи“ и
- Иван Дургутовски, уметник, на тема „Како да ја користиме уметноста за промоција во дигиталниот свет и борбата против родово базирано насилство“
- Изработката на муралот е дело на уметникот Драган Милованов од Битола. Истиот е со наслов „Храбра и заштитена“, запишан на македонски и на влашки јазик.

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 01/12/2023

01.12.2023 година, во 10.10 часот согласно Годишната програма за работа, изведена е симулација „Спасување од урнатини предизвикани од земјотрес“.
Благодарност до ОО Црвен крст, Крушево и волонтерите - ученици во нашево училиште кои го креираа сценариото и учествуваа во неговата реализација, како и до ЦУК Крушево, ДЗС Крушево, единиците за ППЗ Крушево, ОВР Крушево, ЈУ Здравствен дом Крушево кои се вклучија во реализација на вежбата.

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 01/12/2023

Последователна активност на проектот „Генералка викенд“, големата акција за чистење која одржа во мај 2023год. Од организаторот Man and Mountain донирани се 150 дрвца. Две од нив се засадени во дворот на нашето училиштето, со помош на вработени од ЈПШ „Липа“ Крушево.
Во акцијата учествуваа ученици од IIв и IIIг клас.

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 01/12/2023

#младинскиактивизамзапозелениопштини
Работилници за Заштита на животната средина како основен туристички продукт со економска вредност во општина Крушево
Тема: Едуцирани и одговорни млади за Крушево без пластика
Презентер на пректот: Лефкија Гажоска
Предавачи:
- од областа на општинските надлежности, Тања Хасану, раководител на одделението за ЛЕР,
- Соња Јордева професор при ГЦШ,
- Саша Максимовски, д-р на економски науки
Целна група: учениците од трета и четврта година
Ментор: Зорица Кузманоска, професор по математика при СОУ „Наум Наумовски - Борче“, Крушево
Термини на работилниците: 27, 28 и 30 ноември

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 24/11/2023

Денес во 17 00, во компјутерскиот центар во училиштето се одржа работилница со помош на комплетот Arduino, микроконтролер. Се инсталира софтверот наменет за овој контролер и се поврза микроконтролерот со компјутерите. Присутните ученици учествуваа во целиот процес, водени од Александар Зиси

24/11/2023

Масовно присуство на театарската претстава „Татко на татковината“, во рамките на екскурзии поврзани со теми и содржини од наставните програми.
Претставата ја следеа 92 ученици, под менторство на професорите Зорица Папалазоска, Надица Нане и Никола Јованоски

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 17/11/2023

16.11.2023 г. - „Хемиски спектакл“ во Институтот за хемија, Скопје
Студенти, асистенти и проофесори од Институтот за хемија при природно-математичкиот факултет во Скопје, ја презентираа хемиската магија пред огромен број вљубеници во хемијата, меѓу кои присутни беа и нашите ученици кои во рамките на наставната програма за гимназиско образование ја одбраа хемијата за Проектна активност. Учениците беа придружувани од предметниот професор Снежана Николоска и стручната служба во училиштето, психологот Радмила Папакоча и педагогот Афродита Секуловска

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 04/11/2023

Софија Хасану - ДРЖАВЕН ПРВАК во пинг-понг помеѓу средношколците во Р Северна Македонија
На 3.11.2023 во СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп се одржа Државно првенсто во пинг-понг за средни училишта. Нашата Софија Хасану, ученичка во IIа клас го освои првото место во женска конкуремција, а Нико Доага, ученик во IVб клас третото место во машка конкуренција.
Честитки до двајцата. ННБ се гордее со вас

03/11/2023

02.11.2023 - ЦЕТ ПЛАТФОРМА Скопје
Настан: Работилница на тема - Користење на методи базирани на театар и станд - ап комедија со цел активно младинско ангажирање и учество на младите во општествениот живот.
Учесници: млади од РС Македонија, Р Бугарија, Р Грција, Р Романија, Р Полска, Р Турција и Р Србија
Целна група: Учениците кои избрале проектна активност литературни клубови и драмски секции
Искуство: Позитивни, исполнети и задоволни ученици кои ги збогатија своите знаења од областа која ја избрале за Проектна активност.

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 02/11/2023

По повод денот од формирањето на Светската Туристичка Организација, учениците од III-година, профил хотелски техничар:Ирина Цикуроска, Габриела Михајлоска и Јована Митреска со Проф.м-р Љупчо Крстевски, на еден од часовите преку изработка на плакат беа запознаени со тоа што претставува Светската Туристичка Организација, нејзиното седиште, лого, цели,членки, структура и генералните секретари од нејзиното постоење до денес.

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 30/10/2023

28.10.2023 година-КРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА
Нашите ученици Марија Шамовска, Давид Наумоски и Андреа Цикуроска од угостителско-туристичката струка-профил- готвач, под менторство на професорите м-р Љупчо Крстевски, Љупчо Петкоски и Станка Новеска зедоа учество на традиционалната гастрономска манифестација со различни подготвени јадења од компир.

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 17/10/2023

ЗА КОГО?
ЗА ТОШЕ!
Благодарност до граѓаните и институциите во општина Крушево кои го поддржаа проектот „Рози за Тоше“

16/10/2023

💔

15/10/2023

Утре е денот кога можеме да му оддадеме почит на нашиот Ангел ❤️
Ве очекуваме во 12 часот со роза во рацете на главната улица.

14/10/2023

Се наближува денот...

13/10/2023
12/10/2023

Се наближува денот кога ќе му оддадеме почит на нашиот Тоше ❤️

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 12/10/2023

Во периодот од 04.09-09.10.2023 година во нашето училиште се спроведе подготвителната програма за основна обука за Безбедност и здравје при работа за учениците во средно стручно образование кои реализираат практична обука кај работодавачи. Беа вклучени учениците од I и II година, профили: готвач, хотелски техничар и угостителски техничар. Обуката ја спроведе Проф.м-р Љупчо Крстевски, стручен професор по посебно стручни предмети од угостителско-туристичката струка.На крајот од обуката учениците се стекнаа со потврди за успешно реализирана обука.

11/10/2023

Ве очекуваме во понеделник, во 12 часот, достоинствено да ги пречекаме маратонците по главната улица и на Гумење ❤️
Со роза во рацете за нашиот Тоше!

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 10/10/2023

10 октомври - ден за менталното здравје
СОУ „ННБ“ го одбележа денот за ментално здравје. Учениците Кети Божиноска, Валентина Спасеска, Ана Новеска, Теодора Секуловска, Кирјана Милошеска, Сара Крстеска, Елена Степаноска, Стефанија Кочоска, Зоја Кардула, Јана Чавкароска, Христина Донку, Теодора Видеска, Атанас Ташкоски и Петар Донку, под менторство на училишниот психолог Радмила Папакоча, учествуваа на работилница, изработија постери и презентираа начини за превевенција и унапредување на менталното здравство.

Photos from Jeton Shaqiri's post 10/10/2023
29/09/2023

Модераторите на манифестацијата

29/09/2023

Одборот за пречек

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 29/09/2023

Крушево во срцето на ликовните уметници. Победник Теодора Љубевска - РЦСОО Моша Пијаде - Тетово

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 29/09/2023

Крушево во срцето на поетите. Победник Симона Рујаноска - „Наум Наумовси - Борче“ Крушево

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 29/09/2023

Крушевското деварче Ѓорѓи за кого Крушевчани собраа над 13 000, 00 денари.
Браво

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 29/09/2023

Спортскиот дел од манифестација. Победници РЦСОО Моша Пијаде - Тетово

29/09/2023

Не сме ни музичко училиште, но.....

29/09/2023

Не сме балетско училиште, но....

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 29/09/2023

Музичкиот дел од манифестацијата

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 29/09/2023

Вкусниот дел од манифестацијата

Photos from СОУ Наум Наумовски Борче's post 29/09/2023

Со богата програма и извонреден кетеринг, одбележан Патрониот празник на училиштето.
Благодарност до сите гости кои со нивното присуство му дадоа важност на овој свечен ден.

28/09/2023

Мајсторите на СОУ"Наум Наумовски-Борче"
Ljupce Dr-Krstevski
Olivera Kareva Skola
Stanka Noveska
Ljupce Petkoski
Todorovský Gordanà

Want your school to be the top-listed School/college in Vinica?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Pink Floyd
Македонија
Мајсторите на СОУ"Наум Наумовски-Борче"Ljupce Dr-Krstevski Olivera Kareva Skola Stanka Noveska Ljupce Petkoski Todorovsk...
X / 0
За крушево со срце
Ве покануваме да го проследите маскенбалот по повод 1 април (денот на шегата) 🥰💃
Промотивно видео
Дева
24 MAJ
Фер трговија? Мартина Стојаноска IV A клас ментор, Кочо Јанкулоски, професор по економски предмети
Фер трговија? Благица Петрушеска IV A клас ментор, Кочо Јанкулоски, професор по економски предмети

Location

Category

Telephone

Website

Address


„Тодор Проески“ 91
Vinica
7550