ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани

ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани

Comments

Otvoren den gragansko obrazovanie
🍁 Воннаставни активности: Учиме, се забавуваме, другаруваме!👭👫👬👫
Денес заокруживме два месеци од почетокот на учебната година со нашите најмали, вредни првачиња од 1-1 одд. Тема на денот: ,,Здрава храна во боите на есента!,,🍎🍐🍇🥕🌽🥦 Овошје, зеленчук; дегустација на супа од тиква🎃
Родителите на првачињата дополнително ја збогатија наставата со својот труд и креативност.
Со слога растат и малите нешта! Соработка и многу креации со љубов за современа настава и среќни и успешни ученици! 📕🍁
Презентација на инструментите од шестгодишната програма (ТРАДИЦИСКИ ИНСТРУМЕНТИ, ХАРМОНИКА, ГИТАРА, ФЛЕЈТА) пред учениците од ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани
Едно големо браво за сите успеси на одржаните натпревари,браво за сите упорни и успешни ученици ,браво за нивните ментори што вложија труд и енергија да го пренесат знаењето,браво и за нивните родители кои им ја дадоа несебичната подршка,браво за училиштето што не ги заборави и им посвети минута внимание.Секоја чест деца не направивте горди!
Учениците се наша гордост, иднина и нивните успеси се гордост на нашето ООУ,,Никола Карев''-Kочани.
Учениците од IV-1 одделение Климент Филипов и Максим Ѓорѓов зедоа учество на натпреварот по математика.
Климент Филипов освои прва награда на регионалниот натпревар по математика.
Максим Ѓорѓов освои трета награда на општинскиот натпревар по математика.
Браво ученици !
Иако не одевме на училиште со физичко присуство учевме онлајн, се дружевме онлајн и сакавме Новата 2021 да ја дочекаме со најубави желби.
Учениците од IV-1 одделение од ООУ,,Никола Карев"-Koчани на посебен и креативен начин зедоа учество во ова видео. Среќни празници Ви посакува IV-1 одделение!

This an Elementary School in Kochani-Macedonia which has highly educated employers who are doing ver

Operating as usual

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 09/10/2023

Нова мини спортска сала во подрачното училиште во с. Тркање. Честа и задоволството се големи бидејќи просторијата која беше слободна, успеавме да ја опремиме во мини спортска сала за учениците во подрачното училиште во с. Тркање со што им овозможивме на дечињата и во зимските денови да имаат услови за наставата по физичко и здравствено образование. Голема благодарност до Училишниот одбор на СОУ,,Љупчо Сантов”и директорот Љубомир Гацов за донацијата на пинг-понг таблите. Со ова уште еднаш покажуваме дека се грижиме и за подрачните училишта рамномерно како и во централното училиште.
🤸‍♂️🙆‍♂️ #ООУ,,Никола Карев”-Кочани #🙋‍♀️🤼

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 06/10/2023

Денес во подрачното училиште во с. Грдовци отворивме курс по англиски јазик и за дечињата од с. Грдовци, со што нема да има потреба да патуваат и ќе го изучуваат англиски јазик во местото каде што живеат, а со тоа ќе ги намалиме трошоците на родителите. Ние, како училиште, просториите ги отстапивме бесплатно, а за таа цел сите дечиња кои се приматели на социјлна помош и се со самохрани родители ќе можат да го посетуваат курсот бесплатно. Денес, на првиот час како училиште, на дечињата им подаривме папки со училиштен прибор кој ќе им послужи за следење на часовите.
🙋‍♀️ #ООУ,,Никола Карев”-Кочани #🙆‍♂️

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 06/10/2023

Прием на првачињата во Светската организација на децата

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 05/10/2023

Денес, по повод Светскиот ден на учителот како училиште на нашите најдобри наставници и стручна служба, им организиравме предавање од познатиот мотивационен тренер д-р Жарко Костиќ, се со цел преку неговото излагање, искуство и преку директни примери да ни помогне да ги совладаме секојдневните работни обврски, да се почитуваме меѓу себе, да се вреднуваме и пред сѐ да немаме препреки до остварување на целите и идеите.
Ние, како училиште на сите наставници им го честитаме Денот на учителот со познатата мисла на Нелсон Мандела која вели:
-Образованието е најмоќното оружје со кое може да се смени светот!
#ООУ ,,Никола Карев”-Кочани

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 05/10/2023

Денес во посета на нашето училиште ни беа представници од градската библиотека,,Искра”заедно со директорката кои на нашите драги првачиња им доделија бесплатни ченски картички со кои нашите ученици од прво одделение ќе можат да земаат стручна и слободна литература бесплатно во текот на целата учебна година.Ние како училиште им се заблагодаруваме и се надеваме дека взаемната соработка ќе продолжи и во иднина.
🙇‍♂️ #ООУ,,Никола Карев #Градска библиотека,,Искра” #🙇‍♀️

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 04/10/2023

Денес на нашите ученици од прво одделение им доделивме бесплатни училишни унифурми кои ни ги донираше општествено одговорната компанија Аnthura Mk на која сме ѝ многу благодарни за оваа донација и што секогаш ни помагаат кога и да ни било потребно. Благодарност и до конфекцијата Пеко-Текс која за дечињата кои примаат социјална помош бесплатно ги донираше униформите. Со ова како училиште покажуваме дека секогаш се грижиме за нашите ученици и сме свесни за одговорноста и довербата која ни ја доделиле родителите.
🙆‍♂️ #ООУ,,Никола Карев” Mk -Teks #

26/09/2023

На 26-ти септември се прославува Европскиот ден на јазиците. Идејата е да се поттикне интерес кај децата и возрасните кон јазиците и изучување на истите. Под овогодинешното мото ,,Кажи ДА на јазиците’’ учениците и наставничките по странски јазици ја прославија јазичната шареноликост преку низа активности. Се кажаа и напишаа изрази на многу јазици, преку игра се истакна важноста од познавањето на странски јазици за комуникацијата меѓу луѓето. 📚❣️🍀
👏

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 25/09/2023

Почитувани, денес после цели 23 години комплетно, во сите училници и простории во подрачното училиште во с. Грдовци го саниравме и обновивме подот кој беше во многу лоша состојба. Задоволството е уште поголемо со тоа што 40% од вкупната сума ја донираа родителите, наставниот кадар и фирмите ,,Мела-Пласт”, ,,Пале”, ,,Бекче” и ,,Празник”, а останатите 60% ги обезбедивме ние како училиште.
Уште еднаш докажавме дека покрај централното училиште се грижиме и за подрачните училишта и дека имаме исти третман кон сите дечиња.
Продолжуваме и понатаму да работиме посветено за подобри услови на наставниот кадар и нашите ученици.
🙆‍♂️ #КочаниООУ,,Никола Карев” #🙋‍♀️

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 22/09/2023

По повод 23 септемри Меѓународниот ден на знаковниот јазик се одржа интерактивна работилница со учениците од IV одд. и дефектологот се со цел подигање на свеста за употребата и моќта на знаковниот јазик. Учениците се запознаа со еднорачната азбука, ги спелуваа своите имиња и проследија басни синхронизирани со знаковниот јазик.

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 22/09/2023

22 Септември, Ден без автомобили
Како дел од Европската недела на мобилност ширум светот се одбележува Светскиот ден без автомобили. Овој ден има цел да ја крене свесноста кај возрасните за зачувување на чиста, здрава и зелена животна средина, како и применување еколошки транспортни решенија (јавен транспорт, пешачење и велосипедизам). Одбележувањето на овој ден треба да ги поттикне граѓаните да замислат еден поинаков град кој ќе биде во функција на луѓето, а не на автомобилите.
Еве една убава порака за зачувување на нашата животна средина од нашите умни ученици.

21/09/2023
Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 21/09/2023

Денес учениците од ООУ „Никола Карев“ Кочани по повод Светскиот ден на мирот упатија желби за мир на сите деца во целиот свет преку песни, пораки и цртежи.
Меѓународниот ден на мирот, понекогаш официјално познат и како Светски ден на мирот, е празник одобрен од Обединетите нации, кој се одбележува секоја година на 21 септември. Тој е посветен на мирот во светот, и особено на отсуството на војна и насилство, што може да биде резултат на привремен прекин на огнот во борбена зона за пристап до хуманитарна помош.
На свеченото отворање на денот, Ѕвоното на мирот на Обединетите нации се одѕвонува во Седиштето на ООН во Њујорк. Ѕвоното е направено од монети донирани од децата на сите континенти, освен Африка, и било подарок од Здружението на Обединетите нации во Јапонија, како „потсетник за човечката цена на војната“; натписот на неговата страна гласи: „Да живее апсолутниот светски мир“.

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 20/09/2023

Денес во училишната медијатека во соработка на Црвен крст-Општинска организација Кочани беше спроведено предавање на тема ,,Прва помош спасува живот'' со учениците од 8 и 9 одделение. Главна цел е да се подигне свеста кај младата популација за значењето на првата помош како животоспасувачка вештина.
ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 19/09/2023

На ден 19.09.2023 (вторник) во ООУ "Никола Карев"-Кочани по повод Европската недела на спортот со подршка на Агенцијата за млади и спорт се одржа настан со учениците од 5 одделение... Учениците учествуваа во различни спортски дисциплини како што се: влечење на јаже,штафетни игри,изведување на елементи од кошарка, фудбал...

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 18/09/2023

Честитки за нашите ученици кои освоија прво место на организираните игри по повод одбележување на вториот роденден на Доброволното противпожарно друштво -Кочани.
На нашите ХЕРОИ им подаривме благодарница и цртеж.

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 18/09/2023

На првата конститутивна средба на ученичкиот парламент во нашето училиште раководена од страна на директорот, по пат на тајно гласање беше избрано раководство од тројца челенови: Сара Јанева (9/2одд.) - претседател, Јана Ајчева (8/4одд.) - заменик претседател и Дариа Захариева (7/3одд.) секретар како и двајца претставници за Училишниот одбор (Мишко Трифунов и Дариа Захариева).
ЧЕСТИТКИ!!!
Им посакуваме успешна учебна година, промовирање на ученички активизам, организирање на хуманитарни и еколошки акции, културни и спортски манифестации, дебати итн.
За координатори на ученичкиот парламент се назначени училишниот педагог и психолог.

ОД ПОНЕДЕЛНИК ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗАПОЧНУВА СО РАБОТА И ВТОРАТА ПАРАЛЕЛКА НА ПРОДОЛЖЕН ПРЕСТОЈ - Комарец 14/09/2023

ОД ПОНЕДЕЛНИК ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗАПОЧНУВА СО РАБОТА И ВТОРАТА ПАРАЛЕЛКА НА ПРОДОЛЖЕН ПРЕСТОЈ - Комарец Денес големо задоволство ни представува да Ве информираме дека од понеделник започнува со работа и втората паралелка на продолжен престој во нашето училиште,пара....

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 14/09/2023

Денес големо задоволство ни претставува да Ве информираме дека од понеделник започнува со работа и втората паралелка на продолжен престој во нашето училиште, паралелка која одредивме да биде само за дечињата од прво одделение и според тие стандарди ја опремивме со нов инветар и едукативни и друштвени игри, телевизор, шкафчиња за дечињата и сл. Целта е да им посветиме поголемо внимание на нашите мили првачиња на полесен начин да ги совладаат темите кои ги изучуваат и со дополнителни работилници да ги развиваат своите можности. Првата паралека од продолжениот престој ќе биде наменета за учениците од (второ/трето) одделение. Како училиште ќе продолжиме да вложуваме во подобрување на условите за сите наши ученици.
🙋‍♀️ #ООУ ,,Никола Карев”-Кочани #🙆‍♂️

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС - Комарец 03/09/2023

ПРЕКУ ЗАБАВА И ИГРА СО АНИМАТОРИ, ВО ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПРВАЧИЊАТА ВНЕСЕНИ НА ПРВИОТ НИВНИ УЧИЛИШЕН ЧАС - Комарец Почитувани родители, драги првачиња, ученици и граѓани на општина Кочани. Во оваа прилика како училиште сакаме да ви се заблагодариме пред се на довербата која ни ј....

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 01/09/2023

🍀🙆‍♂️,,Среќни првачиња”🙋‍♀️🍀
🍀ООУ,,Никола Карев”-Кочани🍀

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 01/09/2023

Големо задоволство како училиште ни претставува да ве информираме дека просториите во кои ќе учат нашите првачиња се реновирани и оспособени така што ќе бидат адекватни за нивната возраст. Со ова сакавме да изразиме почит кон нашите првачиња, но и кон нивните родители кои ни ги доверија нивните најмили токму нам, како училиште, односно како нивни втор дом, да се грижиме за нив и заедно со нас да растат и да се формираат како личности кои ќе бидат позитивен пример во нашето значајно општество.
🙆‍♂️🙋‍♀️ #ООУ,,Никола Карев” #Кочани🙋‍♀️🙆‍♂️

30/08/2023

🧏‍♂️🧏 ООУ,,Никола Карев”-Кочани🙋🙋‍♀️

29/08/2023

🧏🧏‍♂️ООУ,,Никола Карев”-Кочани🧏‍♂️🧏

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 12/07/2023

По повод Петровден, во МКЦ во Кочани денес се одржа свечена седница на Советот на Општина Кочани. На неа им беа доделени награди и признанија на најуспешните ученици и нивните ментори. Како шлаг на тортата беше доделувањето награди на најдобрите ученици во својата генерација од 5 основни, 2 средни и музичкото училиште од Кочани. Нашата Андреа Димитрова ја прими наградата од градоначалникот на општина Кочани, Љупчо Папазов, а задоволството и гордоста беа нескриени и кај родителите, наставниците и сите што ја познаваат Андреа. БРАВО Андреа, продолжи да блескаш по патот на успехот!

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 10/07/2023

Една од нашите зацртани цели и приоритети кои ги поставивме како училиште е обновување и санирање на училишното бифе, кое после поминати 10 години на нефункционалност и користено како остава повторно е функционално и целосно саниран, односно повторно е функционално како училишно бифе. Санирани се сите аномалии почнувајќи од водоводната мрежа, електричната инсталација, санитарниот јазол и сл. Следува јавна објава за изнајмување на училишното бифе на приватен сопственик со што училиштето ќе има извор на самофинасирање , а нашите ученици ќе добијат можност и избор повеќе за купување на храна во самиот училишен двор, без да излегуваат на улица со што ќе се зголеми и безбедноста на учениците.
#ООУ Никола Карев”-Кочани #

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 07/07/2023

Завршени се и графитите на ѕидот во училишниот двор, посебно значење за нас како училиште бидејќи на ѕидот се нацртани спортисти, односно наши ученици кои имаат оставено свој допринос и белег во нашето училиште, но и спортисти кои имаат остварено значаеан допринос за спортот во Оштината и пошироко. Со ова, како образовна инсистуција, на еден скромен начин сакаме да им дадеме посебно значење и место на нашите ученици, сограѓани и врвни спортисти. ООУ,,Никола Карев” покажува дека секогаш ги вреднува своите ученици, но и врвните спортисти кои потекнуваат од нашиот град и на кои сме многу горди. На училишниот ѕид се нацртани графити на: Методи Максимов, Јован Манев, Дарко Соколов и Сашо Лазаров-Чапо.
Голема благодарност до уметникот Орхан Камилов чии раце ги сработија овие графити и нашите ученици кои помагаа во целиот процес.
#ООУ Никола Карев”-Кочани #⚽️🏀⛹️

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 04/07/2023

Наградите не престануваат да пристигнуваат за нашиот ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА, АНДРЕА ДИМИТРОВА ѝ посакуваме и понатаму да реди уште поголеми успеси. Честитки за освоеното прво место на Меѓународниот натпревар по англиски јазик и трето место по германски јазик на 11th international Willkommen language competition. БРАВО Андреа, секоја чест!

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 03/07/2023

Тим билдинг 🥰

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 30/06/2023

Вчера во с.Тркање се одржа ,,Отворениот спортски ден”за сите дечиња од с.Тркање организиран од страна на ООУ,,Никола Карев”наставниците по физичко и здравствено образование и наставниците од подрачното училиште на с.Тркање.Исходот беше насмеани лица,среќни дечиња,убава дружба и задоволни родители.⚽️🏀⛹️‍♂️⛹️🏃‍♂️🤾‍♂️👫☀️
#ООУ ,,Никола Карев”-Кочани #

27/06/2023

Ве очекуваме да се дружиме заедно⚽️🏀⛹️‍♂️🏃‍♂️⛹️🏆 #ООУ Никола Карев #🏆🏀⚽️

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 27/06/2023

Денес од страна на новиот претседстел на Rotary клубот Кочани-Виница Зафир Наков ни беа доделени наградите за нашите две ученички Илијана Јорданова и Андреа Димитрова кои учествуваа на ликовниот конкурс,,Екологија”организиран од Rotary клубот Велес.Голема благодарност и се надевам дека во иднина ќе имаме уште многу успешни соработки.
#ООУ,,Никола Карев” Кочани-Виница/Велес #Општина Кочани #

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 21/06/2023

Денес заврши и курсот по Англиски јазик во с.Тркање кој го организираваме заедно со наставничката Емилија Бојажиева каде ние како училиште бесплатно ги одстапивме просториите на училиштето а дечињата од социјално ранливите категории и самохраните семејства бесплатно го изучуваа Англискиот јазик.На сите дечиња им честитaме за успешно завршениот курс,а ние како училиште ќе породолжиме да помагаме и во иднина во рамките на нашите можности🙇‍♂️🙇‍♀️
#ООУ,,Никола Карев”-Кочани #

Благодарница за „Колибри“ од ООУ „Никола Карев“-Кочани - Нова Македонија 20/06/2023

Најмалку што можеме како училиште е да Ви се заблагодариме за успешната соработка и промоцијата која ја правите на нашето училиште следејќи и објавувајќи ги настаните, активностите и успесите на нашите ученици и наставници. "Колибри" не смее да згасне токму од ваквите причини!

Благодарница за „Колибри“ од ООУ „Никола Карев“-Кочани - Нова Македонија Деновиве на адресата на нашата редакција пристигна благодарница за нашиот весник „Нова Македонија“ и прилогот „Колибри“ за успешна соработка, професионалност ....

OOU ,, Nikola Karev,, - EKSKURZIJA-2023 / ЕКСКУРЗИЈA 2023 МК 18/06/2023

Убави фото моменти од наставно-научната екскурзија со учениците од деветтите одделенија 🥰

OOU ,, Nikola Karev,, - EKSKURZIJA-2023 / ЕКСКУРЗИЈA 2023 МК Тридневна екскурзија низ Македонија со учениците од деветто одделение во ООУ „Никола Карев“ - Кочани

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 13/06/2023

Денес на нашите ученици им доделивме Благодарници за постигнати резултати и особен придонес за афирмација на нашето училиште.Бројот на дечиња беше навистина голем што знчи дека нашето училиште оваа година има постигнато многу успеси кои набргу ќе ги објавиме.На сите наши ученици искрено им се заблагодаруваме за секој постигнат успех со кој го презентираат нашето училиште во најдобро светло.
#ООУ Никола Карев #Општина Кочани #

Photos from ОOУ„ Никола Карев “ - Кочани's post 13/06/2023

Фото галерија од вчерашното отварање на двете спортски игралишта⛹️🏃‍♂️👫
#ООУ Никола Карев Club Кочани-Виница #

Want your school to be the top-listed School/college in Kocani?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Одбележување на Детската недела 🧑👧👨‍🏫👩‍🏫✅
Нашите најмали ученици дадоа ветување пред наставниците и нивните родители.
Детска недела -  "Другарството е дел од детската среќа" - ПУ  "Никола Карев" - с.Тркање
Секој балон е една детска желба. Испратени кон небото за да допрат до сите возрасни 💝
Честит светскиот ден на учителот👨‍🏫👩‍🏫
Првиот училишен ден на нашите срекни првачиња🍀СРЕКЕН ПОЧЕТОК🍀
Ја сакаме и чуваме природата.
Еве го и Дедо Мраз, дојде и кај Нас!! 🎅 хо-хо-хо
,,Биди и ти нечиј Дедо Мраз!!🎅

Location

Telephone

Address

Улица „Никола Карев“ бр. 17
Kocani
2300