ZEDM Slozuvalka

Здружение за едукација на деца и млади СЛОЖУВАЛКА, Гевгелија
http://slozuvalka.org.mk ЗЕДМ Сложувалка е организација која ја основавме за да им излеземе во пресрет на децата и младите во општина Гевгелија и да докажеме дека тие се идната движечка сила на ова општество.

Водени од нашите позитивни искуства со невладините организации и влијанието кое тие го имаа врз градењето на нашиот карактер, решивме сето тоа да го пренесеме на идните генерации, и ним да им дадеме можност да се надградуваат и да учат за темите кои ги интересираат.

Во Сложувалка веруваме дека учењето може да биде забавно и токму затоа, нашите активности се исполнети со едукативни игри приспособени за Вашата возраст.

Секако, на патот кон Вашите нови животни вештини ќе ги понесеме ентузијазмот и одговорноста, а нема да ги заборавиме ниту добрата организација и ефективност. И најважно од се – нашето уво секогаш ќе биде подготвено за Вашите мислења, предлози и критики, бидејќи само заедно можеме да го достигнеме успехот.

И додека размислувате како да се вклучите, не заборавајте дека светот им прави место само на храбрите, кои знаат каде чекорат. Зачекорете кон нас- да ја составиме Сложувалката ЗАЕДНО!

My Culture Pal 14/05/2021

My Culture Pal

Еве предлог за сите кои имате пет минути слободно време и знаете англиски јазик - кликнете на повикот на нашите пријатели кои бараат учесници од 18-25 години и пријавете се во потрагата по ново културолошко другарче 😁

👇 👇 👇

*Проектот е реализран од Youth Council Next Generation & Youth Season Association, во рамките на програмата READ (Regional Network for Cultural Diversity) финансиран од Европската Комисија

My Culture Pal My Culture Pal Project. This online project seeks to provide young people from Republic of North Macedonia and Turkey an opportunity to open their horizons towards another culture with peer-to-peer learning given the Internet and today’s technologies. Learn more Funded by the European Union in fra...

10/05/2021

Драги пријателки и пријатели!

Големо задоволство ни е со сите вас да споделиме дека од Здружението САНО е започнат проект за донирање коса за изработка на перики за децата кои се лекуваат на хемато-онколошкото одделение на Детската клиника во Скопје, со што сега има можност сите Ваши плетенки да останат за децата во нашата земја.

ЗЕДМ Сложувалка дава искрена поддршка за проектот и посакува многу донирани плетенки и насмеани детски лица!

И ВИСТИНСКИТЕ ХЕРОИ НОСАТ ПЕРИКА!!!

Драги другари,

На наша и ваша голема радост ви го преставуваме нашиот нов проект, а воедно и ПРВ од оваа област.

И ВИСТИНСКИТЕ ХЕРОИ НОСАТ ПЕРИКА!

Доколку имате желба вашата коса да се биде дел од периката изработена за некое од дечињата кои се лекуваат на хемато-онколошкото одделение на Детската клиника во Скопје - контактирајте нé!

И не заборавајте да се регистирате следниов линк: https://docs.google.com/forms/d/1B6VVoS4W_rAU-0F2Ya8R3qmsnr1UndtIv15-MDP5zVI/viewform?edit_requested=true

Донирај коса и стани нечиј херој!

zenskimagazin.mk 05/05/2020

Ми олесна, ја завршив мисијата: Јована ја донираше косата за перика за деца болни од рак

Bravo za Jovana

zenskimagazin.mk Животна училница // Приказни Ми олесна, ја завршив мисијата: Јована ја донираше косата за перика за деца болни од рак 03 Мај, 2020 tweet Со хумана цел која самата си ја одре....

13/03/2020

Марија Тошеска од Прилеп jа испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

10/03/2020

Ова е по втор пат како @Кетрина Петровска ја донира својата плетенка (во Јули 2017 ја донираше првиот пат), за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Marija Hristova ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

Јана Симоска од Тетово истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак. @Irena Simoska

24/02/2020

@Radica Milkovska истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Андријана Арсовска ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Ангела Манасиева истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

Уште една донирана плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак. @Daniela Stojanoska

24/02/2020

@Hristina Jovanova истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Katerina Rusomanova ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Verica Stojkova истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Stefani Stojceva ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Aleksandar Ilov ја испрати неговата плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

24/02/2020

@Damjan Veligdenov истo тaka ги донираше неговите плетенки до Холандската организација за од нив да се изработи перика за деца болни од рак. @Sanja Veligdenova

24/02/2020

Ќерката на @Ви Ки ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

18/01/2020

И други донации на плетенки се испратија до Холандската организација Stichting Haarwensen за од нив да се изработи перика за деца болни од рак. @Elizabeta Stoleska

18/01/2020

@Ljubica Vamperdzieva ја спрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

11/01/2020

Уште една донација на плетенка се испрати до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак. @Кристина Косевска

11/01/2020

Уште една донација на плетенка се испрати до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак. @Maja Bilbiloska

11/01/2020

@Marija Milenkoska ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Марија Димиќ ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Марија Ајтовска истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Viktorija Stepanovska ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Sibel Abdiu истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Anastazija Joleva ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Nevenka Crngarova истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Ивана Трајчева ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Iskra Cvetanoska истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак. @AuraStyle Biljana

29/12/2019

И уште една донација на плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen! Од неа ќе се изработи перика за деца болни од рак. @Hristina Damnjanovska

29/12/2019

@Марија Трајкоска истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Ефтоска Јасмина истo тaka ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација Stichting Haarwensen за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

29/12/2019

@Elvira Amza ја испрати нејзината плетенка до Холандската организација за од неа да се изработи перика за деца болни од рак.

Videos (show all)

Намалување на отпадната пластика и рециклирање  на ПЕТ пластич...
За сите оние кои не ја слушнаа Ангелина во живо... ;-)
Cry me a river - Теодора Атанасова
Поeзијата на Jay EL на БОШ! #poetry #youth #youngpoet #hope #Bosh #ZEDMSlozuvalka
Ден на Млади 2015 (3)
Ден на Млади 2015 (2)
Ден на Млади 2015
Not that different after all - presenting some of the common problems on local level
Just a small part from our last workshop ;)

Location

Category

Telephone

Address

Gevgelija
Other Education in Gevgelija (show all)
Seminarski raboti  Proektni zadaci Семинарски работи Проек Seminarski raboti Proektni zadaci Семинарски работи Проек
Marsal Tito
Gevgelija, 1480

Семинарски, Проектни задачи, Бизнис Планови, Дипломски, Биографија. 070-840-851

Артелингва - Едукативен центар и преведувач Артелингва - Едукативен центар и преведувач
Pande Duganov 14 (pozadi Jugo Vo Prostoriite Na ArtelinguaPrintHouse
Gevgelija, 1480

Aртелингва - Едукативен центар и преведувачко бирo тел: +38970554537

Пионерски Дом Гевгелија Пионерски Дом Гевгелија
7 Ноември бб
Gevgelija, 1480

Пионерски дом Гевгелија- културна институција која твори во Општина Гевгелија

Центар за странски јазици "Future" Центар за странски јазици "Future"
Слободан М. Данко наспроти КАМ маркет
Gevgelija

" The more you learn the more you earn."