Гимназија "Кочо Рацин" - Велес

Официјална facebook страна на СОУ Гимназија “Кочо Рацин“ - Велес | www.gimkocoracin.edu.mk

Официјалната фан страна на Гимназијата Кочо Рацин се наоѓа на следниот линк - http://www.facebook.com/Gim.KocoRacin

Operating as usual

Timeline photos 21/11/2016

По повод Патрониот празник на училиштето, СОУ Гимназија "Koчо Рацин" - Велес Ве поканува на свечена програма и премиера на театарската претстава „Сон на летната ноќ“ од Вилијам Шекспир.
24.11.2016 г. (четврток)
Адаптација на текст и режија: Слободанка Чичевска
Место: Сала „Бели Мугри“
Почеток: 18:00 ч.

Timeline photos 13/06/2016

73 години од смртта на Кочо Рацин

Велешките гимназијалци на Републичкиот театарски фестивал на аматери 18/05/2016

Велешките гимназијалци на Републичкиот театарски фестивал на аматери На 52-то издание на Драмскиот аматерски фестивал во Кочани ќе се одигра претставата ,,Дома,, во изведба на велешките Гимназијалци. Изборот е направен од страна на селекторот Дарко Спасов, а на гледачите ќе им понуди десетина театарски изведби на ансамбли и групи од Македонија, Словенија, Србија и...

Timeline photos 11/05/2016
Одржана трибина 22/03/2016

Најмладите гимназијалци, учениците од прва и втора година, на 21.03.2016 година во просториите на нашето училиште имаа можност да разговараат за негативните влијанија од прекумерното користење на социјалните мрежи

Одржана трибина Веб страна на гимназија Кочо Рацин од Велес

Месецот на франкофонијата 20/03/2016

По повод месецот на франкофонијата, месец март, на ден 17.03.2016 во француското катче во Библиотеката Бели Мугри

Месецот на франкофонијата Веб страна на гимназија Кочо Рацин од Велес

Литературен конкурс 19/03/2016

На литературниот конкурс распишан по повод Патрониот празник на ОУ „Васил Главинов“ учествуваа ученици од нашата Гимназија: Александра Мечкаровска, Симона Борова, Кире Ацевски,Марија Панзова и Матеа Горевска

Литературен конкурс Веб страна на гимназија Кочо Рацин од Велес

Размена на ученици, Еразмус+ 15/03/2016

Во периодот од 26.02.2016 до 6.03.2016 во Анкара, Турција професорката Ангелина Додов и учениците Андреј Кодовски, Тијана Димова, Константин Атанасов, Даниел Андоновски и Олга Миљковиќ учествуваа во проектот за размена на млади A Basic Approach for Disabled Students “TEY 101” организиран од Erasmus + во соработка со Ankara Üniversitesi.

Размена на ученици, Еразмус+ Веб страна на гимназија Кочо Рацин од Велес

Штрајкот на велешките гимназијалци 14/03/2016

Гимназијата „Кочо Рацин“ во соработка со Општинската организација на Сојузот на борците од НОВ и оваа година достојно го одбележа 14 Март - Денот на организирањето на Штрајкот на учениците од велешката Гимназија.

Штрајкот на велешките гимназијалци Веб страна на гимназија Кочо Рацин од Велес

ДРЖАВЕН РЕЦИТАТОРСКИ НАТПРЕВАР 13/03/2016

На 12.3.2016 година, во просториите на приватната Гимназија „Алгоритам“ – Скопје, се одржа Државниот рецитаторски натпревар.

ДРЖАВЕН РЕЦИТАТОРСКИ НАТПРЕВАР Веб страна на гимназија Кочо Рацин од Велес

SEECEL во посета на Република Србија 06/03/2016

Во рамките на проектот SEECEL како последна фаза од 25-27 февруари 2016 година, група наставници заедно со Директорот од нашата Гимназија беа во посета на „ ОСМА БЕЛГРАДСКА ГИМНАЗИЈА “во Белград

SEECEL во посета на Република Србија Веб страна на гимназија Кочо Рацин од Велес

Want your school to be the top-listed School/college in Македонија?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Category

Address

Улица Благој Ѓорев 40, Велес
Македонија
1400
Other Македонија schools & colleges (show all)
Faculty of Economics - Prilep / Економски факултет - Прилеп Faculty of Economics - Prilep / Економски факултет - Прилеп
Gjorche Petrov B. B./Prilep, Macedonia/Ѓорче Петров Б. Б./Прилеп
Македонија, 7500

СОУ Гимназија "Кочо Рацин" -  Велес СОУ Гимназија "Кочо Рацин" - Велес
Улица Благој Ѓорев 40, Велес
Македонија, 1400

Официјална facebook страна на СОУ Гимназија “Кочо Рацин“

СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ - Скопје СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ - Скопје
Димитрие Чуповски, Скопје
Македонија, 1000

Официјална Facebook страна на гимназијата „Јосип Броз Тит