JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje, Elementary School, Raduna Đukića br. 8, Rožaje.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 23/09/2022

Kolektiv naše škole je u srijedu, 21. 09. 2022.god. organizirao izlet, planiran godišnjim planom i programom škole, u etno selu Komnenovo, Kuli Damjanovoj. Ujedno, povod ove prigode je i ispraćaj u penziju svojih kolega Smaka Zekića, Ćamila Kuča, kao i bivšeg direktora Ibra Skenderovića.
Tom prilikom, direktor škole Asmir Hasović obratio se skupu izrazivši zahvalnost, u svoje ime, kao i u ime kolektiva, za dugogodišnji doprinos i rad naših uvaženih kolega. Takođe, izrazio je zadovoljstvo i poželio uspješnu buduću saradnju sa kolektivom.
Nakon nezaboravnog druženja u veličanstvenom zdanju Damjanovih dvora, uživali smo u divnom ambijentu plavske okoline i Plava.
Prijatnu atmosferu najbolje argumentuju fotografije koje smo napravili toga dana.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 06/09/2022

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 01/09/2022

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post

Timeline photos 01/09/2022

Timeline photos

Timeline photos 29/07/2022

Timeline photos

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 10/06/2022

🔊Svječana dodjela diploma “Luča” 114-e generacije upriličena je danas u našoj školi 29 učenika koji su završili svoje osnovno obrazovanje na očigled svojih nastavnika i roditelja dobili su ovo značajno priznanje.

07/06/2022
Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 27/05/2022

🔊Danas je u Centru za kulturu - Rožaje, održano predavanje na temu “ Pojam i oblici diskriminacije i postupci za zaštitu od diskriminacije, sa osvrtom na praksu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore”. Predavanje su predvodile Dalida Ćorović Martinović i Milena Krsmanović iz institucije Ombudsman - Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, uz podršku predstavnice 🇺🇸PH International Amele Kalender. Predavanje su pratili svi učenici 7. razreda naše škole, kao i još dvije škole iz naše opštine.
🔊Učenici su iznosili svoja iskustva, navodili primjere diskriminacije u našoj okolini, ali i davali prijedloge kako unaprijediti sistem vrijednosti, razviti empatiju i smanjiti stopu diskriminacije.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 20/05/2022

Predstavnici JU Zavičajni muzej “Ganića kula” Rožaje, održali su obrazovnu radionicu za učenike drugog razreda OŠ “Mustafa Pećanin” Rožaje na temu “Volimo muzej”, u okviru Međunarodne kulturne manifestacije “Dan i noć muzeja” koja se održala 20.05.2022. godine, u 10 časova. Ovom posjetom potvrđena je uspješna saradnja škole i muzeja. Radionica je namijenjena učenicima osnovnih škola iz Rožaja, sa posebnim akcentom da učenici nauče o svojoj kulturi, muzejskim predmetima, zbirkama i interkulturnom dijalogu, o ovoj manifestaciji, kao i da učenici više posjećuju muzej.
Autor radionice je Omer Kalač, savjetnik dokumentarista.
Međunarodni dan muzeja 18. maj obilježava se od 1977. godine pod pokroviteljstvom Međunarodnog muzejskog savjeta ICOM.
U okviru održavanja manifestacije, praksa je da muzeji budu otvoreni do kasnih večernjih sati.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 20/05/2022

Učenici IX razreda, dana 18.05.2022. godine, pod mentorstvom prof. Azre Kardović, koja vodi sekciju “Mladi istoričari i geografi”, realizovali su jednodnevni izlet. Učenici su posjetili kulturno-istorijske spomenike, Stari Bar, Nacionalni park “Biogradska gora” kao i Budvu. Za uspješnu realizaciju ovog izleta zadužena je Opština Rožaje i Medžlis islamske zajednice Rožaje, koji su finansijskom podrškom omogućili da se isti izvede. Ovim putem im se zahvaljujemo.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 16/05/2022

🎆Proslava polumaturske večeri održana je 15.05.2022. godine.

🎊Svečanosti je prethodio defile učenika četiri odjeljenja devetih razreda, koji su u pratnji razrednih starješina, članova uprave i stručne službe prošetali gradskim trgom.
💃🏻🤵🏻Svojim izgledom i šarmom su oduševili okupljene roditelje i posjetioce.
🕺🏻💃🏻🎼Slavlje se nastavilo u restoranu, gdje su učenici proveli jedno nezaboravno veče i uz igru i pjesmu se oprostili od osnovne škole i svojih nastavnika.
“Svim učenicim želimo puno sreće u daljem školovanju” - kolektiv JU OŠ “Mustafa Pećanin”.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 12/05/2022

Učenici naše škole uz mentorstvo profesora fizičkog vaspitanja, Fadila Kardovića, učestvovali su na XIII memorijalnom turniru u malom fudbalu "Semir Kuč" koji se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom JU OŠ “Miroslav Đurović” u Bašči.
Sve škole iz naše opštine odazvale su se ovom humanom pozivu i sa zadovodljstvom odigrale prijateljske mečeve u fudbalu.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 11/05/2022

📍U našoj školi dana 10.05.2022. god. održano je predavanje za učenike VI razreda.
📌Tema predavanja bila je “Značaj pametnih odluka vezano za zdravlje u djetinjstvu.”🥦🍐🎼📚⚽️🏀

🚭🚫🆘‼️Predavači su posebnu pažnju posvetili aktuelnom problemu među omladinom, tj. konzumiranje štetnih materija kao što su: alkohol, duvan, energetska pića, narkotici, nargila…❌⭕️
📌Osim toga, učenici su dobili informacije o značaju mentalnog zdravlja i zdravim stilovima života💆🏻‍♂️🎣🥋⛹🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🎳⛷🏸.

Predavanje je održala 👩🏻‍⚕️ dr Edisa Zekić u saradnji sa koordinatorkom i predstavnicom 🇺🇸 PH International organizacije Amelom Kalender uz podršku 👩🏻‍🏫prof. razredne nastave Ermine Kalač i uprave škole.

Zahvaljujemo se predavačima i učenicima koji su aktivno učestvovali u izlaganju, iznosili svoja mišljenja i iskustva na datu temu.

Timeline photos 25/04/2022

Dina Ganić učenica IX-3 odjeljenja, uz podršku mentorke Senade Demić profesorice biologije, bila je učesnica konkursa “Mladi ekoreporteri” koji je po petnaesti put organizovala NVO “EKOM” u sklopu programa Findacije za ekološku edukaciju (FEE).
Nakon selekcije u konkurenciji za nagrade bilo je ukupno 108 radova i to: 36 članaka, 40 fotografija, 22 fotopriče i 10 video klipova.
Učešćem na konkursu “EKOLOŠKE FOTOGRAFIJE”, od ukupno 34 rada, učenica Dina Ganić je sa fotografijom “ Stepenik naše budućnosti” osvojila 2. mjesto.

23/04/2022

Dana 22.04.2022. godine, povodom Međunarodnog dana planete Zemlje učiteljica Ermina Kalač je sa učenicima II-4 odjeljenja označila ovaj bitan datum.
Učenici su odgledali animirani film na temu “Zaštita životne sredine”, a nakon toga su na crtežima pokazali razumijevanje istog. Iako su mali naučili su vrijednost očuvanja naše okoline i shvatili značenje često pomenute rečenice “Majka priroda”.
♻️ Upoznali smo se i sa terminom "RECIKLAŽA ♻️", te razgovarali o prednostima ovog procesa.

🍀🌴🌲🌍Nizom različitih aktivnosti učenici su na današnji dan poklonili svoju ljubav planeti Zemlji🌍🍀🌴🌳

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 14/04/2022

Dana 09.04.2022.godine, u Rožajama je održana manifestacija " Afirmacija mladih talenata pisane lijepe riječi do 18 godina", gdje je prvo mjesto zauzela Rijalda Šahman, učenica VI-1 odjeljenja, naše škole - mentorica Hasnija Mulić. Pobjednica je dobila pehar i postala članica Internacionalne kulturne asocijacije CG.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 13/04/2022

Direktorica škole Izeta Fejzić uručila je nagrade učenicama naše škole, Damiji Hadžić, koja je na 29. Međunarodnom festivalu dječije pjesme „Zlatna pahulja“ Rožaje, osvojila dvije nagrade, prva nagrada za interpretaciju i drugo mjesto za kompoziciju.
Hajriji Kalić, za osvojeno treće mjesto na Državnom takmičenju iz biologije, kao i mentorki Senadi Demić, profesorici biologije.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 06/04/2022

2. IV obilježava se ,, Svjetski dan osoba sa autizmom".
Realizovana je radionica pod sloganom ,,Mogu da učim, mogu da radim". Na taj način su učenici radovima, balonima i odjećom u plavoj boji pružili podršku djeci sa autizmom.
Realizatorka radionice,
Senabija Ramčilović, prof. razredne nastave i učenici četvrtog razreda (IV-1)

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 04/04/2022

03.12.2021.god. obilježen je
,,Međunarodni dan osoba sa invaliditetom".
Realizovana je radionica na temu- ,,Bolje razumijevanje invaliditeta".

Senabija Ramčilović, prof razredne nastave , realizatorka sa učenicima četvrtog razreda (IV-1).

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 04/04/2022

21.03. 2022. gorine realizovana je radionica pod sloganom ,,Nikog ne zapostavljamo" i na taj način obilježen ,,Dan osoba sa Daunovim sindromom".
Učenici su kroz određene aktivnosti
pokazali način pružanja podrške ovim osobama i spremnost da prihvate različitosti.
Radionicu realizovala
Senabija Ramčilović, profesor razredne nastave sa učenicima četvrtog (IV-1) razreda.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 04/04/2022

Sjutra počinje eksterna provjera znanja za učenike IX razreda.

Učenici će se testirati iz:

• CSBH jezika i književnosti - 5.04 2022. godine,
• Matematike - 6.04.2022. godine i
• Izbornog predmeta - 7.04.2022. godine.

Srećno!

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 04/04/2022

Tolerancija=harmonija razlicitosti🦋
Radionica
Tema: Drvo problema-netolerancija👀
Realizator: Ediza Agic, defektolog
Obiljezavanje Svjetskog dana osoba sa autizmom.💙

Timeline photos 03/04/2022

Ucenici I4 odjeljenja sa nastavnicom Amrom Sinanovic svakodnevno daju podrsku svom drugaru a danas i svoj djeci sa autizmom porucujuci im da nisu sami.💙💙💙💙💙🦋🦋🦋🦋🦋

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 02/04/2022

02. 04. se obiljezava Dan svjesnosti o autizmu koji kao svaki sličan datum ima za cilj, podizanje svijesti o razlicitostima i bogastvu, koje one pružaju svakom drustvu.
Nasi prvaci su bili aktivni, uz vaspitacicu Zilhu Kardovic, dali su podršku svojim drugarima uz poruku ”Samo hrabri ruše barijere, vi ste naši heroji”❤️❤️❤️❤️❤️

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 02/04/2022

U okviru prelasaka djece iz vrtića u školu, danas su predškolci iz JPU „ Boško Buha“posjetili naše prvake. Gosti su dočekani uz pjesmu, recitacije, skečeve, a dobili su i kreativne poklone koje su predhodnih dana pripremili naši prvačići. Tema posjete je bila – Proljeće. U skladu sa tim krenuli smo u susret događaju sa porukom „ Proljeće je srce puno nade i cipele pune kiše“.
Dragi predškolci, dobro došli! Zajedno krećemo u avanturu u kojoj ćete naučiti mnogo toga!

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 01/04/2022

Danas je naša škola kroz zanimljivu radionicu, koja nosi naziv “Ja to mogu” obilježila jedan veoma važan dan, Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Učenici su imali mogućnost da kroz razne aktivnosti prepoznaju predrasude oko sebe i razviju ponašanje koje je nediskriminišuće.
Realizator radionice:
Aida Zejnelagić, psihološkinja

29/03/2022
Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 11/03/2022

Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, 21.februara, u okviru plana rada Đačkog parlamenta i stručnog aktiva nastavnica crnogorskog-srpskog, bosanskog jezika i književnosti raspisan je literalni konkurs na nivou škole za učenike od VI do IX razrede na teme:
• Jezik mojih predaka je i moj jezik
• Moj prvi susret sa bibliotekom
• Knjiga je izvor znanja/moj najbolji drug
Konkurs je trajao do 28.02.2022.godine.
Najbolji radovi nagradjeni i predstavljeni u okviru jezičko –kulturne manifestacije koja je održana 10.03.2022.godine. Program vodili :Merjem Ramović i Daris Skenderović uz muzičku pratnju Edina Kurtagića( gitara) i Indžije Ferizović (sintisajzer).
Maternji jezik je neotuđivo pravo svakog pojedinca.Cilj obelježavanja Maternjeg jezika jeste isticanje važnosti učenja svog maternjeg jezika, što podrazumjeva njegovanje kulturne i jezičke tradicije pisane na maternjem jeziku. Njegovanjem jezika čuvamo kulturološku tradiciju jednog naroda, razvijamo kulturu slušanja , komunikacije i mišljenja.
Oko sedam hiljada jezika trenutno se govori širom svijeta. Istraživanja pokazuju da su danas najviše ugroženi jezici sa malim brojem onih koji se njime koriste, od nekoliko stotina ili desetina, kao i jezici koji pripadaju malim zajednicama. Kako bi se jezici očuvali što duže , obelježili smo Međunarodni dan maternjeg jezika.
Nagrađeni učenici:
VI razred VII razred
Rijalda Šahman– I mjesto Velida Klimenta - I mjesto
Daris Kalač – II mjesto Enes Kurpejović - II mjesto
Andrea Bulatović – III mjesto Berna Škrijelj - III mjesto

VIII razred IX razred
Hana Sutović - I mjesto Ajla Gusinjac - I mjesto
Marija Đurović – II mjesto Indžija Ferizović - II mjesto
Amina Ličina – III mjesto Ajša Kalač - III mjestoĐački parlament ,aktiv c.s.b jezika i književnosti i pedagoškinja škole

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 09/03/2022

Još jednom se potvrđuje uspjeh učenika OŠ " Mustafa Pećanin", koja je prepoznata po talentima i kreativnostima učenika.
Hajrija Kalić, učenica devetog razreda, je osvojila treće mjesto na Državnom takmičenju iz biologije, održano 26.02.2022.god. u Podgorici, pod mentorstvom profesorice Senade Demić.
Ponosimo se našom učenicom Hajrijom i njenom mentorkom, i čestitamo na postignutom rezultatu🧑‍🎓📚🥉❤️

08/03/2022

U okviru projekta „Djeca zajedno: učenjem o sebi kreiramo našu budućnost“ koju realizuje NVO Monte Lingva u saradnji sa Fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava 28. februara u 13h u našoj školi održana je promocija likovnih i literarnih radova učenika petih razreda.
Kroz svoje kreativne radove učenici su iskazali doživljaj kulturne baštine svoga kraja, razvili svijest o njenom značaju u cilju očuvanja nacionalnog, vjerskog i etničkog identiteta.
Na osnovu priča svojih porodica, isticanja simbola svoga mjesta učenici su osmisli bogatu paletu zanimljivih radova, često kombinujući literarni i likovni izraz. Među elementima kulturne baštine njihovog kraja izdvojile su se narodne nošnje, hrana, spomenici, vjerske građevine kao i zavičajni muzej. Učenici su i usmeno predstavljali radove, nakon čega su im uručene zahvalnice za učešće u projektu.
Prethodno je održavana i interaktivna radionica na temu: ,,Kulturna baština manjinskih naroda“ gdje su učenici petih razreda različitih polova i nacionalnosti imali priliku da saznaju šta je kulturna baština, koji sve oblici postoje, kao i o bogatstvu i preplitanju kultura na području Crne Gore. Cilj projekta je da učenici uvaže etničku i kulturnu različitost svojih drugova/ica, radi podsticanja prijateljstva i suživota budućih građana/ki Evrope.
Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta Crne Gore dalo je saglasnost da se ova aktivnost realizuje u četiri osnovne škole među kojima su: Osnovna škola ,,Mahmut Lekić“ u Tuzima, Osnovna škola ,,Drago Milović“ u Tivtu, Osnovna škola ,,Radomir Mitrović“ u Beranama i Osnovna škola ,,Mustafa Pećanin“ u Rožajama.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 08/03/2022

Na 29. Međunarodnom festivalu dječije pjesme „Zlatna pahulja“ Rožaje, učenica VII razreda naše škole Damija Hadžić osvojila je dvije nagrade, prva nagrada za interpretaciju i drugo mjesto za kompoziciju.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 08/03/2022

Povodom 8. marta učenici prvog razreda, odjeljene I-3 zajedno da svojim učiteljicama Samelom Redžović, Niserom Bećiragić i Irmom Luboder, priredili su priredbu.
Time su pokazali mali znak pažnje svojim, kako svojim učiteljicama tako i mamama kao i važnost javnog nastupa.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 30/12/2021

Mjesec decembar- mjesec razvoja empatije kod učenika
Vrlina mjeseca
Prošetaj jednu milju u mokasinama druge osobe prije nego što je iskritikuješ.
(Indijanska poslovica)
Đački parlament je u mjesecu decembru pokrenuo akciju prikupljanja novca i tako najranljivijoj grupi djece na nivou odeljenskih zajednica uručeni prigodni pokloni.
Ukoliko u najranijem dobu izostane razvoj empatije, teško je steći kasnije.,- zaključio je Đački parlament.
Ako je empatija odsutna, teško da će čovjek sam od sebe, reći – ej, meni nešto fali, pa hajde da se posvetim tome.
Situacija sa koronavirusom, dodatno je otežala iskazivanje empatije, jer je u našem narodu uobičajen kontakt prilika svakodnevnih životnih dešavanja.
Naime,razumjevanje druge osobe smanjuje neizvesnost, nesigurnost, ljutnju i mnoga druga neprijatna osjećanja.Empatija se stiče, uči, te je stoga treba podsticati i razvijati.

Đački parlament i Melida Nurković, pedagoškinja škole

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 23/12/2021

Psihološkinja naše škole Aida Zejnelagić pokrenula je akciju „Pridruži se i ti, izmami osmijeh djeteta“, za tu svrhu prikupljeno je preko sto paketića koji su podijeljeni učenicima naše škole.
Direktorica škole Izeta Fejzić, psihološkinja Aida Zejnelagić, uprava i nastavnici se u ime škole zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su pomogli ovu akciju i izmamili osmijeh naših drugara.
"Nema jasnijeg prikaza duše jednog društva od načina na koji tretira svoju djecu." - Nelson Mendela

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 21/12/2021

Učiteljica Samela Redžović, održala je radionicu pod nazivom: upoznati učenike sa pojmom Nasilje, vrste nasilja.
Učesnici radionice bili su učenici prvog razreda (I-3).
Cilj radionice je bio da se učenici upoznaju sa pojmom nasilje, i da na nekonfliktan način dođu do rješavanja problema.
Aktivnosti koje su realizovane sa učenicima prilagođene su uzrastu.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 14/12/2021

U našoj školi održana je radionica “Mentalno zdravlje-pruži mi ruku”.
Radionici su prisustvovali učenici devetih razreda.
Ciljevi radionice bili su:
- da učenici/ce preispitaju stavove o mentalnom zdravlju i podršci u kriznim situacijama
-da upoznaju koncept otpornosti
-da identifikuju način samopomoći
Radionicu je realizovala psihološkinja naše škole, Aida Zejnelagić

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 10/12/2021

Nakon obuke “Osnažimo se” koju je realizovalo Udruženje psihologa Crne Gore, psiholiškinja naše škole, Aida Zejnelagić, održala je radionicu pod nazivom “Osjećanje - šta je to”.

Cilj programa “Osnažimo se” jeste očuvanje mentalnog zdravlja učenika.
Program je nastao u saradnji Udruženja psihologa Crne Gore i UNICEF-a CRNE GORE.

Cilj radionice: Prepoznavanje i predstavljanje svojih i tudjih osjećanja, da djeca shvate važnost svojih i prepoznaju tuđa osjećanja”.

Učesnici radionice bili su učenici sedmog razreda.

03/12/2021

Novinarska sekcija nase skole, voditeljica sekcije: Topalovic Seida.
Ucenice novinarske sekcije napravile su izvjestaj o obiljezavanju Dana osoba sa invaliditetom:
“Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom” je medjunarodno obiljezavanje koje Ujedinjene nacije promovisu od 1992. god. Obiljezava se sirom planete s ciljem promovisanja i razumijevanja osoba sa invaliditetom.
Tako je i nasa skola, dana 03. 12. 2021. god. Obiljezila ovaj znacajan datum.
Poslije realizovane kreativne radionice, u skolskom holu je prikazana izlozba didaktickog materijala koji pomaze ucenicima, stimulise razvoj fine motorike koja je veoma vazna za pisanje, razvija opazanje, koncentraciju, strpljenje i logicko razmisljanje.
Izlozeni didakticki materijal izradjen je prema potrebama djece i na osnovu iskustva voditeljice radionice, Edize Agic, koja radi sa djecom sa smetnjama u razvoju, uz kreativnu podrsku i pomoc ucenika IX razreda.
Ucenicke radove, imali su priliku da pogledaju nastavnici i ucenici nase skole, sto je propratila i lokalna televizija.
Ucenice novinarske sekcije:
Elzana Nokic i Amina Licina

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 03/12/2021

Izložbom didaktičkog materijala za djecu sa posebnim obrazovnim potrebama obilježen je Dan osoba sa invaliditetom. Didaktički materijal izrađen je na radionici koju je vodila Ediza Agić. Kroz ovaj materijal učenicima ce biti lakše i zanimljivije usvajanje odredjenih vjestina.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 03/12/2021

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u našoj školi je održana radionica, koja nosi naziv “Upoznaj me-budi drug”.
Cilj radionice je bio da djeca prepoznaju osjećaj za prijateljstvo, razvijaju vještine suzbijanja ponižavajuceg i nepoštenog ponašanja, koje šteti prijateljstvu, te ih naučiti da postuju različitost, njeguju prijateljstvo i međusobno poštovanje.
Radionici su prisustvovali učenici sedmog razreda.
Ovaj dan je povod da se skrene pažnja na problem sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju.
Želim naglasiti značaj inkluzivnog obrazovanja za učenike sa invaliditetom.
Inkluzivno obrazovanje zahtijeva
promjenu sredine, promjenu stava učenika u obrazovanju.
Inkluzija predstavlja proces učenja i to na način da se djeca sa invaliditetom odgajaju zajedno sa djecom koja nemaju invaliditet.
Tada djeca imaju jednake mogućnosti u razvoju tjelesnih , emocionalnih , društvenih i drugih sposobnosti.
Radionicu je realizovala psihološkinja naše škole, Aida Zejnelagić.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 03/12/2021

Učenici odjeljenja II-2 sa nastavnicom Mersihom Ganić, kroz različite aktivnosti obilježili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 25/11/2021

Dan djeteta, sa akcentom na nediskriminaciju, obiljezen je i u odjeljenju VII1. Ovu divnu radionicu vodila je nastavnica Ernesa Demic.

Photos from JU OŠ „Mustafa Pećanin“ Rožaje's post 23/11/2021

U okviru obilježavanja Dana djeteta i Dana nediskriminacije radionicu sa prvacima organizovala je vaspitačica Zilha Kardović.

Videos (show all)

Dana 22.04.2022. godine, povodom Međunarodnog dana planete Zemlje učiteljica Ermina Kalač je sa učenicima II-4 odjeljenj...
U okviru projekta „Djeca zajedno: učenjem o sebi kreiramo našu budućnost“ koju realizuje NVO Monte Lingva u saradnji sa ...
Integrativna nastava
Integrativna nastava
Integrativna nastava
Integrativna nastava
U našoj školi obilježen "Svjetski dan razvoja informatike'. Tim povodom  učenica  VI razreda Rijalda Šahman je na kreati...
Andrea Bulatović učenica IV razrda
The european day of languages

Location

Telephone

Website

Address

Raduna Đukića Br. 8
Rožaje
84310
Other Elementary Schools in Rožaje (show all)
Osnovna škola "25. maj" Rožaje Osnovna škola "25. maj" Rožaje
Rožaje, 84310

Osnovna škola "25. maj" Rožaje

JU OŠ "Miroslav Đurović" Bašča JU OŠ "Miroslav Đurović" Bašča
Bašča
Rožaje, 84310

OŠ '' Milun Ivanović '' Biševo OŠ '' Milun Ivanović '' Biševo
Bisevo-Rozaje
Rožaje, 84315

JU OŠ "Bratstvo-jedinstvo", Rožaje JU OŠ "Bratstvo-jedinstvo", Rožaje
Skarepača
Rožaje, 84310

Osnovna škola "Donja Lovnica" Rožaje Osnovna škola "Donja Lovnica" Rožaje
Donja Lovnica
Rožaje, 84310

Osnovna škola "Donja Lovnica" Rožaje