27/06/2022
برعاية معالي الأستاذ الدكتور/مصطفي عبد الخالق رئيس الجامعة تقدم وحدة التدريب بمركز الخدمات الإلكترونية والمعرفية بالجامعة البرنامج التدريبي للبرمجة للأطفال "Android for Kids" لأبنائنا في المرحلة العمرية من 13 عام الى 16 عام.
ده من أقوى البرامج التدريبية والتي من خلالها الطفل يتعلم عمل تطبيق أندرويد بنفسه وبكل بساطة حيث أنه في البداية يتعرض لأساسيات البرمجة كتفكير وبعدها يستخدم الاكواد بطريقة مبسطة شبه الpuzzle و يستخدمه من خلال برنامج App inventor
يتعلم الطفل في هذا البرنامج:
1- الواجهات الرسومية والتعامل معها.
2- الأكواد البرمجية الأساسية التي يحتاجها.
3- كيفية تنزيل التطبيقات على الموبايل واستخدامها.
4- حلول ل 3 مشاريع يتلقى الشرح لهم بشكل كامل لكي يستطيع بعدها أن يولد أفكاره الخاصة.
5- انشاء مشروع تخرج خاص به و نقوم بمساعدته و إرشاده في التسويق للتطبيق بين أصحابه و كيفية إدراج تطبيقه في Google Play .
• مدة التدريب 6 ساعات أسبوعيا بأجمالي 20 ساعة.
• رسوم الاشتراك في البرنامج بعد التخفيض 400 جنيها مصريا (قيمة الرسوم قبل التخفيض 1500 جنيه).
• الحجز بأسبقية الدفع.
للحجز و الاستعلام
مركز التدريب على نظم وتكنولوجيا المعلومات
01094789593
11/10/2021
معلومات مهمة عن شهادة اساسيات التحول الرقمي :
** الشهادة مقررة من المجلس الأعلى للجامعات يعني مش تجربة فردية في اي جامعة (تقريرها على كل منتسبي الدراسات العليا و بكل الجامعات المصرية سواء حكومية او خاصة أو معاهد ) .
** الشهادة شرط منح للدرجات العلمية وليس شرط تسجيل ( يعني هتحتاج الشهادة وانت بتتخرج من الدبلومة أو هتناقش الماجستير أو الدكتوراه )
** الشهادة لها مدة صلاحية 5 سنوات ( يعني ممكن تستخدمها في المنح لدرجتين علميتين متتاليتين ما يفصلش بينهم أكثر من الخمس سنوات).
** الشهادة بياحتجها اعضاء هيئة التدريس بالجامعات للترقي من درجة الى أخرى ( ودا طبعا بجانب انها شهادة منح الدرجات العلمية كما ذكر آنفا).
** الشهادة يجوز استبدالها بشهادة ICDL أو IC3 في حالة ان الشخص حصل على اي شهادة من هاتان الشهادتان المذكورتان في فترة من لا تزيد عن خمس سنوات و قبل شهر يونيه ٢٠٢١، ولو كانت اي شهادة مع الشخص قد حصل عليها في مدة خارج هذه المدة المحددة لا يجوز أن تحل محل شهادة التحول الرقمي ، ووجب عليه الحصول على شهادة التحول الرقمي للوفاء بالغرض المطلوب.
** الشهادة بتتكون من 7 مديولات ( كل مديول 10 ساعات تدريبية مقسمة على يومين بواقع 5 ساعات تدريب في اليوم الواحد)
** اجمالي عدد ساعات التدريب 70 ساعة تدريبية ( بواقع 10 ساعات لكل مديول ) للمديولات ال 7 .
** نوع التدريب : اونلاين حتى الان ما لم يصدر قرار اخر من المجلس الاعلى للجامعات.
** تكلفة حجز التدريب + الامتحانات 840 جنيه ( يتم سدادها بالفيزا في الخزينة المخصصة لذلك من قبل إدارة الجامعة)
** التدريب و الامتحانات و المادة العلمية باللغة العربية اما اذا رغب المتدرب في التدريب والامتحانات باللغة الانجليزية : حيث تم اعتماد إصدار التدريب والامتحانات والشهادة باللغة الانجليزية ( ودا بيتم تحديده من قبل المتدرب من أول يوم سجل فيه لوضعه مع الجروب الخاص بيه )
** ( ينفع بعد ما حجزت تدريب عربي احول منه الى تدريب انجليزي أو العكس : نعم ينفع ولكن قبل أن تبدأ اي تدريب ، وفي حالة انك بدأت لا يجوز التحويل من لغة لأخرى طالما انك التحقت وتدربت مع المجموعة الخاصة بيك)
** المادة العلمية : هي كتب PDF بيتم تحميلها من جانب إدارة التدريب لكل مجموعة على حده على الجروب الخاص على التليجرام وذلك لاكتمال عملية التحصيل ( طب ينفع اخدها من الانترنت أو أجيب تلخيصات او قنوات على اليوتيوب : لأ طبعا لانك هتاخد معلومات من مصادر غير موثوقة وهتعرض نفسك للتضليل وانك ممكن تذاكر حاجة وتلاقي الامتحانات حاجة تانية == الأضمن ذاكر من المادة العلمية الرسمية اللي بتنزل على جروب التليجرام وأكيد ان الامتحانات لا تخرج عن المادة العلمية )
** الامتحانات : عقب انتهاء التدريب بيوم بتكون الامتحانات الخاصة بالدورة ودي يشترط لادائها التواجد بالجامعة ، الامتحانات لمدة يومين بفاصل يوم (في الغالب بتكون ايام الثلاثاء والخميس عندنا في سوهاج )
* * متاح حجز الامتحانات فقط بدون تدريب : أه متاح طبعا وكمان هتدفع نصف تكلفة التدريب يعني هتدفع 420 جنيه بدلا من 840 ( ولكن في حالة حجز الامتحانات فقط لابد أنك تكون قادر على اجتياز الامتحانات بدون التدريب يعني يكون سبق ليك التدريب على شهادات بديلة زي IC3 أو ICDL ) وكمان لازم تكون عارف انك في حالة الرسوب في اي مديول من المديولات هتدفع 120 جنيه لإعادة المديول تدريب +امتحانات ( يعني هتدفع تكلفة أعلى + هتستنى اقرب جروب تتدرب معاه علشان تدخل اعادة للمديول الراسب فيه ).
** أيهما أفضل ( أحجز تدريب + امتحانات ولا أحجز امتحانات فقط وأوفر نص التكلفة؟ ) الأفضل ان تقوم بحجز التدريب + الامتحانات ودا لعدة اسباب أولها ان المادة العلمية مفيييييدة جدا جدا على المستوى الشخصي والمهاري ، وثانيا انك هتاخد وقت لاستيعاب المادة العلمية ودا لمدة 14 يوم وهتتعرف على أنشطة متعددة ودرجة معرفة أعلى ، ودا بيسهللك اجتياز الامتحانات من المرة الأولى ، ثالثا انك في حالة انك رسبت في مديول أو أكثر هتدفع فقط 20 جنيه لاعادة المديول الراسب فيه ودا بفاصل اسبوع عقب الرسوب وبدون حضورك التدريب مرة أخرى ، ودا طبعا بيوفر وقت وكمان تكلفة لو كان الرسوب في أكثر من مديول.
⭐⭐
اتمنى الملخص يكون وافي لأهم الاستفسارات.
🙏🙏
ورجاءا لكل متابعي الصفحه الكرام : برجاء الأمانة في نقل المعلومة ( اعمل مشاركة ولا تنسخ ... لكي لا يتم ترويج اي معلومات ويتم الاجابة عنها في صفحات لا تنتمي لنا ويتم تناقل معلومات خاطئة )
دمتم في حفظ الله وأمنه
28/09/2021
امتحانات الجروب الحالي يوم 28 تبدأ الساعة 11ص
28/09/2021
«شهادة أساسيات التحول الرقمي» والتي تم تفعيلها بناء على قرار المجلس الأعلى للجامعات بجلستة المنعقدة بتاريخ 18/7/2019 على ان تكون شرط أساسي لمنح الدرجة لطلاب الدراسات العليا (دبلوم- تمهيدي- ماجستير- دكتوراه).علما بان الحجز والتدريب والاختبار سوف يتم اونلاينوفقا للشروط التالية:اعتبار شهادة أساسيات التحول الرقمي شرطاً أساسياً لمنح أي شهادة من شهادات طلاب الدراسات العليا بالجامعات المصرية ابتداء من اول أكتوبر 2020.يتم منح الطالب شهادة أساسيات التحول الرقمي FDTC بعد نجاحه في عدد البرامج المؤهلة للحصول على الشهادة بإجمالي 7 برامج و تكون إجمالي أيام التدريب (14) يومًا تدريبيًا بإجمالي (70) ساعة تدريبية بواقع (5) ساعات يوميا....
«شهادة أساسيات التحول الرقمي»
«شهادة أساسيات التحول الرقمي» والتي تم تفعيلها بناء على قرار المجلس الأعلى للجامعات بجلستة المنعقدة بتاريخ 18/7/2019 على ان تكون شرط أساسي لمنح الدرجة لطلاب الدراسات ا....
22/09/2021
تقام امتحانات التحول الرقمي للمجموعة (19) في يومي الثلاثاء 28 سبتمبر والخميس 30 سبتمبر في مقر الجامعة القديم ...
وهذا طبقا للجدول التالي 👇👇👇
17/09/2021
س : ممكن أحجز امتحانات فقط ؟؟
ج :
ممكن طبعا وقيمة الاشنراك للامتحانات فقط هي 420 جنيه بدلا من 840 جنيه
ولكن في هذه الحالة لا يحصل الممتحن على اي تدريب
وفي حالة الرسوب يدفع قيمة 120 جنيه لاعادة اي مديول رسب فيه مع الالتزام بحضور التدريب الخاص بالمديول محل الإعادة..
هذا يعني تأخر في الحصول على الشهادة وأيضا تضاعف في القيمة المادية في حالة الرسوب في أكثر من مديول
وفي حالة حصول المتدريب على التدريب + الامتحانات تكون قيمة الاشتراك ب 840 جنيه شاملة التدريب لمدة 14 يوم اونلاين والامتحانات لمدة يومين بالجامعة
وفي حالة الرسوب في اي مديول يدفع تكلفة الاعادة 20 جنيه فقط وتكون الاعادة في الاسبوع التالي للامتحانات
وهذا يعني قيمة تكلفة أقل ووقت أسرع في الحصول على الشهادة
الخلاصة
سواء قيمة التدريب 840 أو 420 هذا لا يعني المفاضلة من حيث التكلفة المادية
المفاضلة تكون بين حالة وجود رصيد معرفي كافي لاجتياز الامتحانات بدون تدريب أو عدم وجود هذا الرصيد وبالتالي يجب الحصول على التدريب
نحن في في فريق التحول حريصين على مصلحة المنتسب لنا في اي حالة من الحالات ...
هدف فريقنا هو توصيل الخدمة بأفضل صورة وأرقى إفادة للجميع
16/09/2021
ملخص الإصدار الثاني من شهادة أساسيات التحول الرقمي
16/09/2021
استمرار التدريب بشهادة التحول الرقمي طبقا للتعديلات الاخيرة في محتوى البرنامج التدريبي
امتحانات الجروب الحالي يوم 28 و 30 / 9
16/09/2021
تنبيه هام للراغبين في التواصل مع فريق التحول الرقمي
نحيط علم سيادتكم بأنه تم تغيير مقر المركز من كلية التربية النوعية الىمبنى الخدمات بمقر الجامعة القديمة
03/07/2021
ملخص لأهم القرارات الخاصة بشهادة التحول الرقمي الصادرة من المجلس الأعلى للجامعات:
** التحول الرقمي ما زال هو شرط لمنح الدرجات العلمية في الجامعات
** واحنا في سوهاج مستمرين في تقديم الشهادة ومنحها لطلاب الدراسات العليا
** اللي واخد شهادة ال IC3 أو ال ICDL بقت دلوقتي تغني عن التحول الرقمي، ف بداية الأمر مكنتش بتغني عنها وكان لازم منها، لكن دلوقتي حظكم بقت تغني عنها.. لكن بشرط تكون واخدها من قبل تطبيق دورة التحول الرقمي.
** على من يرغب في أداء الإمتحانات على طول من غير تدريب دا متاح إنه يدخل امتحانات ال7 موديولات بعد سداد مبلغ 420 جنيه، يعني الموديول ب60 الإمتحان فقط بدون تدريب.. ودا بعد التوقيع على إقرار ان في حالة رسوب المتدرب في أي موديول من إجمالي ال7 مديولات ، بيتم اعادة المديول بمصاريف التدريب ، يعني ب120 جنيه كاملة.. .. لكن لو هتتدرب عادي هتدفع ال840 جنيه ودي بتكون شاملة التدريب + الامتحانات ، وإعادة اي مديول في حالة الرسوب ب 20 .. ولكن الرسوب مرتين يعني الاعادة من أول وجديد ب 120 جنيه للمديول الواحد.
** الناس اللي من برا محافظة سوهاج تقدر تاخد الشهادة من الجامعة القريبة ليها، لكن لما تكتب بيانات التقديم (في استمارة تسجيل البيانات الخاصة بالامتحانات) هتكتب جامعة سوهاج عشان هي اللي مقدمة ليها ( يعني باختصار لما هتكتب الجامعة بتاعتك في استمارة تسجيل البيانات هتكتب الجامعة اللي هتقدم ليها الشهادة مش الجامعة اللي بتمتحن فيها ) .. الشهادة معتمدة من المجلس الأعلى للجامعات وتقدم لأي جامعة في مصر حكومية أو خاصة .
** الشهادة شرط أساسي لحصولك ع شهادة الدبلومة ( وعلى حسب قرار السيد أ.د عميد كلية التربية انه سيتم حجب نتيجة الطلاب الغير حاصلين على الشهادة أو ما يعادلها ) لحين تقديم الشهادة لإدارة الدراسات العليا بالكلية.