Mastermind English Academy

Mastermind English Academy HSC English & Bangla grammar.HSC Ict 3 months course. English grammar & speaking learning home.

Article
19/10/2025

Article

Pronoun Reference
24/08/2025

Pronoun Reference

Modifiers
09/02/2024

Modifiers

09/02/2024
সন্ধি,প্রত্যয়
28/12/2023

সন্ধি,প্রত্যয়

বাংলা ২য় সাজেশন (ব্যাকরণ অংশ, ৪০নম্বর)
02/05/2023

বাংলা ২য় সাজেশন (ব্যাকরণ অংশ, ৪০নম্বর)

Hsc IcT 4th chapter
18/04/2023

Hsc IcT 4th chapter

03/04/2023

Topic :Conditional sentence *Important topic both for Hsc completing sentence & admission

If we had a boat,we -----the river.
Ans:A)would cross B)will be crossing
C)will cross
D)cross
Ans:A
2.If he had invited me,I-------.
A)I would go b)I might go. C)I would have gone d) i has gone.
Ans:C
3.If i -----you,I would travel around the world.
A)am B)was C)were d)have been
Ans:C
4.If the price is low,the demand-----
A)will increase B)will be increased C)would be increased D)is increased
Ans:A
5.Had I seen him there-
A)I would talk to him
B)I would have talked to him
C)I would talked to him
D)I would have talk to him
Ans:B
6.perpetual (চিরস্থায়ী) synonym
Ans:eternal
7.pragmatic ( বাস্তবধর্মী)synonym
Ans:practical
8.placid (শান্ত)synonym
Ans:serene
9.Astute (বিচক্ষন)antonym
ans:imprudent
10.Abhor (ঘৃণা করা) Antonym
Ans:Adore

connector & Right form of verb
11/03/2023

connector & Right form of verb

Appropriate preposition
11/03/2023

Appropriate preposition

Address

Tangail
ABOHAWAOFFICEROAD,TANGAILSADAR,TANGAIL.DHAKABANGLADESH.

Opening Hours

Friday 09:00 - 17:00
Saturday 09:00 - 17:00

Telephone

+8801572031040

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Mastermind English Academy posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The School

Send a message to Mastermind English Academy:

Shortcuts

Share

Category