Leestijgers

Leestijgers

Als Leestijgers proberen we zoveel mogelijk kinderen op een leuke manier aan het lezen te krijgen. H Wie zijn wij? Frauke is ook werkzaam als kindercoach. Waarom?

Leestijgers bestaat uit Angelique Millonzi en Frauke Wesseling. Beiden zijn al jarenlang werkzaam bij boekhandel Broekhuis en gespecialiseerd in kinderboeken. Angelique is daarnaast illustrator en heeft inmiddels twee kinderboeken geïllustreerd. Met al hun gezamenlijke kennis en enthousiasme willen ze nu nog meer kinderen met plezier aan het lezen krijgen. Waar staan we voor? Bij de Leestijgers st

Timeline photos 12/05/2015

"Storm, een paard van een dollar" is zoals de titel al zegt echt een boek voor paardenmeisjes. Wat het bijzonder maakt is dat het geschreven is voor de iets oudere meisjes, vanaf 10 jaar maar ook voor 14 jarige nog leuk. Het leest als een trein en zit vol met details over de paardenwereld en verzorging. Het verhaal is een beetje cliche over een meisje dat een paard van de slacht redt en er een wedstrijdpaard van maakt. Gelukkig zit er ook spanning, bedrog en romantiek in. Zeker weten dat veel meiden hier heel blij van worden en lekker wegdromen mede door de mooi vormgeving die beslist niet kinderachtig is

Photos from Leestijgers's post 04/05/2015

Vandaag en morgen staan in het teken van herdenken en het vieren van de bevrijding. Voor kinderen natuurlijk een oorlog van steeds langer geleden. Gelukkig zijn er veel kinderboeken verschenen over de tweede wereldoorlog zodat we het niet vergeten! Veel kinderen vinden het ook heel interessant om over de oorlog te lezen. Hierbij dus een aantal tips.

Timeline photos 01/05/2015

Wij,Leestijgers, zijn al ontzettend fan van Anna Woltz. Met haar nieuwe boek bewijst ze weer hoe goed ze kan schrijven. Een klein stukje uit het boek willen we jullie niet onthouden. Nu al een van de mooiste passages uit een kinderboek !
"Zo zal het zijn vanaf nu:
We raken gewond zonder elkaar.
Op zondag, maandag en dinsdag brengt mama ons naar het ziekenhuis.
Op donderdag, vrijdag en zaterdag gaan we met papa naar het ziekenhuis.
En op woensdagmiddag kunnen we maar beter niet gewond raken, want daar moeten ze nog even iets voor verzinnen.
Het zal je mar gebeuren. Dat je kinderen hebt, en dat er dan IEDERE DAG iemand voor ze moet zorgen".

Meer over dit bijzondere boek als het hele boek gelezen is!

Photos from Leestijgers's post 25/04/2015

Kennen jullie de boeken over Sofie al? Sofie heeft samen met haar vrienden Billie en Timmie de pinguinclub opgericht. Ze gaan in 'Sofie en het ijsbeertje' vaak naar Vicks, het ijsbeertje in de dierentuin. Als ze horen dat hij daar weg moet proberen ze dat natuurlijk tegen te houden, maar komen ze nog op tijd?

Er zijn inmiddels vier boeken verschenen over Sofie, geschreven door Edward van de Vendel. Ieder boek bevat veel extra's, zoals tekeningen op elke bladzijde, fotostrips over papa pinguin (gemaakt door Floor de Goede) en feiten over Vicks (of andere onderwerpen, afhankelijk van het boek). De boeken nodigen erg tot lezen uit, maken je aan het lachen en geven veel informatie over het onderwerp. Een echte aanrader voor zowel jongens als meisjes vanaf 8 jaar!
Avi M6

Photos from Leestijgers's post 23/04/2015

Leesplezier begint natuurlijk ook bij het leren lezen. Soms zijn al die letters best ingewikkeld. Want de d en de b lijken best op elkaar en wat is het verschil tussen de v en de f. Daarvoor is het boekje "letters leren is een eitje", vol met ezelsbruggetjes om de letters goed te onthouden. Ook fijn, het is grappig en mooi vormgegeven!

Photos from Leestijgers's post 21/04/2015

Voor stoere jongens en meisjes is er een geweldig leuke serie geschreven door Reggie Naus over een trol, Trubbel genaamd.

Pepijn is samen met zijn zus en vader verhuisd naar de rand van het Nevelwoud. De vader van Pepijn is de nieuwe boswachter nadat de vorige overspannen is vertrokken. Het gerucht gaat dat het er spookt, in het Nevelwoud...
Pepijn ontdekt wie voor de geruchten zorgt: Trubbel de Trol. Hij sluit vriendschap met het beest, maar moet ondertussen wel uitkijken voor de opa van Trubbel die graag mensbeesten eet...

Geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 8 die van vrolijke griezelverhalen houdt! Geschreven op avi E5/M6, voorlezen vanaf 7 jaar. Tot nu toe zijn er twee delen verschenen.
(Daarnaast heeft Reggie Naus ook de avontuurlijke serie 'De piraten van hiernaast' geschreven, over een piratenfamilie die naast Michiel komen wonen. Hier zijn inmiddels 5 delen van verschenen en de 6e komt binnenkort uit. Ook met een flink portie humor!)

20/04/2015

Deze week is het Dolfje Weerwolfje week! Misschien een idee om deze kinderboekenheld thuis of op school even extra in het zonnetje te zetten. Dus pak de boeken erbij, kijk de film of zing een weerwolflied!

Timeline photos 16/04/2015

Les 4 van "Lezen is leuk" voor groep 4 van basisschool De Verrekijker ging gisteren over spannende boeken. De kinderen zaten op het puntje van hun stoel te luisteren...

Meer informatie over deze en andere lessen binnenkort op onze website. Mocht je nu al informatie willen stuur ons gerust een berichtje!

Timeline photos 14/04/2015

Op zoek naar een spannend fantasievol kinderboek" wat je niet meer weg kan leggen dan is "De wilde heks" echt een aanrader . Vanaf de eerste pagina meteen heel spannend en dat blijft zo tot het eind. Het verhaal gaat over Clara die eigenlijk een wilde heks blijkt te zijn en met dieren kan praten. Helaas heeft een slechte wilde heks het op haar voorzien. Leeftijd vanaf 8/9 jaar om zelf te lezen.

Timeline photos 11/04/2015

Voor alle jongens en meisjes die gek zijn op auto's is er dit geweldige zoekboek. Help de muis om de aap te vangen door de juiste weg te zoeken in de stad maar kijk uit soms ligt er iets op de weg. Behalve leuk is dit ook heel goed voor je ruimtelijk inzicht!

Photos from Leestijgers's post 10/04/2015

De zeepridder en de heks van heinde en ver - Kristien In-'t-Ven

Een erg grappig, goed geschreven verhaal voor beginnende lezers (avi M4). In dit tweede deel, dat los te lezen is van het eerste, moet de zeepridder (die erg van poetsen houdt) op zijn zoon Max passen. En dat is lastig. Want een draak verslaan kan hij wel, maar wat moet hij doen als zijn zoon huilt?

Photos from Leestijgers's post 09/04/2015

Hoera, hier zijn de Leestijgers!

Wat kun je van ons verwachten? Tips voor leuke kinderboeken, ideeën voor lessen en verder alles wat met kinderboeken te maken heeft!

Want your school to be the top-listed School/college?

Website