Француски јазик Филолошки факултет- Скопје

Француски јазик Филолошки факултет- Скопје

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Француски јазик Филолошки факултет- Скопје, Education, .

ПРЕТСТАВУВAЊЕ НА КАТЕДРАТА ЗА РОМАНСКИ ЈАЗИЦИ И КНИЖЕВНОСТИ
Катедрата по романски јазици и книжевности е една од најстарите катедри на Филолошкиот факултет. Таа бележи долга и богата традиција во изведувањето на наставно-научната високообразовна дејност во Македонија. Катедрата започнува со работа во 1946 година, со основањето на Филозофскиот Факултет, како Катедра за романска филологија, во чии р

Timeline photos 05/02/2015

Би започнале со романот во оригинал на македонски или со преводот на француски? :-)
Веќе на ваше располагање во медијатеката!!
----
Tentés? :-)
Commenceriez-vous pas le roman en original ou par la traduction en français?
Désormais disponibles dans notre médiathèque !

Mobile uploads 06/01/2015

Драги наши, среќна Нова 2015 !

Да ги збогатуваме искуствата, да ја споделуваме среќата, да бидеме посилни и покреативни заедно во 2015-та!
----

Chers amis, bone et heureuse année 2015 !

Enrichisssons nos expériences, partageons nos bonheurs, soyons plus forts et plus créatifs ensemble en 2015 !

Photos from Француски институт во Скопје  -  Institut français de Skopje's post 26/06/2014
Photocall - Cannes 2014 15/05/2014
Timeline photos 07/05/2014

Драги пријатели, ви го најавуваме ексклузивниот концерт на новата француска хит група ÉLÉPHANT !
Билети во продажба во МКЦ:
http://www.ifs.mk/mk/Home/CultureContent/888
***
Chers amis, nous vous annonçons le concert exclusif du nouveau groupe français de musique ÉLÉPHANT !
Billets en vente au Centre culturel des jeunes:
http://www.ifs.mk/fr/Home/CultureContent/887

Want your school to be the top-listed School/college?

Website