Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist

Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist

Bemerkungen

VIP TIP

Wat een eer om vandaag met een ‘VIP TIP’ op de LeesLiever scheurkalender van Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist te staan! 😊📆

Vandaag schreef Hanneke Cents-de Fooij een gastcolumn voor Leesvink over de kracht van leesplezier. Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist
Leuke post vandaag: de LeesLiever scheurkalender 2021 van Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist kwam binnen! Met elke dag een boekentip, een wist-je-dat, een rebus, een quizje, een leestip of... een VIP tip! Waaronder eentje van mij! Echt leuk om hieraan mee te mogen werken, want ik word zelf ook helemaal enthousiast van deze scheurkalender. Superleuk voor thuis, maar natuurlijk ook voor in de klas! Begin de dag met een inspirerend citaat, een goede tip of een leuke woordzoeker... Zo kun je supermakkelijk elke dag aan leesbevordering doen!

Je kunt hem bestellen via https://hannekecents.nl/leesliever-scheurkalender/
Delen graag!!!

15 fantastische ondernemers doen mee aan de speciale

Zij geven stuk voor stuk een geweldig en waardevol cadeau aan professionals werkend in het onderwijs. En de keuze is reuze!

Wie er mee doen?

Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist
Juffencoach kopjeCoaching
RT Praktijk Raven Remedial Teaching
t Leerlab
Het Leerpunt
De Dyslexie-Express
EducaDora
Onderwijspraktijk Werkbaar
Leren Leren Schiedam
met Esther
Livelovelose
Meester Dennis
Mijn Superkracht Remedial Teaching
Maak mij wat wijs
Ondersteunend tekenen bij kinderen

Ik voel mij trots en vereerd dat ik 1 van die ondernemers ben die gevraagd is mee te doen. Omdat elk kind telt!

Benieuwd? Neem gauw een kijkje op
www.mijnsuperkracht.nl/decemberactie

Groetjes Pien
Klanten vertellen over de stappen die ze genomen hebben 💛 trots op hen!

Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist
CPrecision - Cheryl Porcelijn
Sandra Breure - Jouw boekhoudcoach
Stineke Nanninga Afvallen zonder dieet
Buro Lentemorgen - Julia van Ditshuizen
Wat een toffe dag vandaag met deze mooie vrouwen.

Het was de 6e trainingsdag van mijn businessprogramma Need to Fly. Het is tijd om uit te vliegen. Volgende maand nog 1 dag en dan zit het erop.

Een naderend "afscheid" is nooit leuk. Want wat een verbinding is er in de groep ontstaan. Diepe bewondering voor het pad dat deze vrouwen durven bewandelen.

Het ondernemerspad. Met soms diepe dalen en ook mega in flow sucessen. Ik weet er alles van. Zij weten er alles van.

They are good to go.
Miranda Balster Coaching Buro Lentemorgen True Blue Backing - virtual assistant Mariëlle de Leeuw GEBAARMEE (Hanneke) Suzanne en Wanda (laatste 2 naw op foto).

Taal - Lees - Spelling Specialist

Wie gewohnt öffnen

Photos from Studio Pretletter's post 20/04/2022

Photos from Studio Pretletter's post

Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist updated their address. 11/04/2022

Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist updated their address.

Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist updated their address.

07/04/2022

De regen zwiept tegen de ramen, maar beneden in ons voorleeshol is het warm en gezellig 😊

Komen jullie ook luisteren?
Vanaf vandaag iedere donderdag van 15.00 tot 16.00 uur 📖

Tot straks!

Lentetip: wandelen en fietsen langs minibiebs 30/03/2022

Lentetip: wandelen en fietsen langs minibiebs

Lentetip: wandelen en fietsen langs minibiebs.

Check minibieb LeesLiever in Schalkhaar. 📚
https://www.hetdeventernieuws.nl/2022/03/28/lentetip-wandelen-en-fietsen-langs-minibiebs/?fbclid=IwAR1bGey2KjPUhsp-ZWcnlCMcQ1QWQJfeJwfCTjDGe7EwyMecCLdxR8FkB_w

Lentetip: wandelen en fietsen langs minibiebs In Schalkhaar zijn tien en in Diepenveen vijf kastjes langs de weg te zien met boeken om te lenen, ruilen, nemen of door te geven aan een ander

20/03/2022

📚 LeesLiever 📚

"Ik moet zeggen dat ik televisie erg leerzaam vind. Op het moment dat iemand de televisie aanzet, ga ik naar de bibliotheek en lees een boek." - Groucho Marx

Fijne zondag!

27/02/2022

"Een vervelend boek schrijven is makkelijker dan er een te lezen." - Emanuel Wertheimer

Leer je kinderen en leerlingen dat je nooit een boek hoeft te lezen dat je niet leuk vindt!

In mijn praktijk heeft dit absolute prioriteit: het is namelijk ten strengste verboden om stomme en saaie boeken te lezen. Een verademing voor alle kinderen!

Het ontdekken van de kracht van leesplezier begint hier.

Punt.

20/02/2022

REMINDER!

"Het leven is te kort om een slecht boek te lezen."
- James Joyce

Veel leesplezier!

Photos from Hanneke Cents - Taal Lees Spelling Specialist's post 16/02/2022

Vandaag weer een VIP KID in de LeesLiever Scheurkalender!

Ditmaal vertelt Iris over haar favoriete boek: Dummie de Mummie en de gouden scarabee van Tosca Menten .

Alle VIP KIDS hebben voor hun bijdrage in de 2022 editie van de kalender een boekenbon cadeau gekregen.

Swipe en check die blije koppies! Dit zijn de boeken die ze van de boekenbonnen gekocht hebben. Dat belooft volop leesplezier!

Meet Iris (2e van links). Morgen vertelt ze op welke bladzijde een leuk, grappig of spannend stuk staat en vertelt ze waarom ze Dummie de Mummie en de gouden scarabee aanraadt aan haar vrienden. Anna en Casper vertellen later dit jaar over hun favoriete boek.

Dank je wel toppers!! Renate Bosch-Reinten

Ook nieuwsgierig naar de tips & tricks in de LeesLiever Scheurkalender? Houd dan morgen mijn stories in de gaten, want er komt iets heel tofs aan!

13/02/2022

"Een boek gaat over wat je er zelf uithaalt.
Niet over wat de schrijver belangrijk vindt."
- Thea Beckman

Wat haal jij uit het boek dat je nu leest?

11/02/2022

Niet A, niet B, maar C houdt mij behoorlijk in zijn greep.
Ineens, bam, met z’n allen besmet. Dat was dan weer het voordeel.

Maar ik heb het wel onderschat hoor. Ik dacht er met mijn vaccinaties én booster wel tegen bestand te zijn. Maar niets is minder waar. De twijfel over alles slaat toe, maar dat is een ander verhaal en moet misschien een andere keer maar eens verteld worden...

Gisteren had ik voor het eerst weer de energie om de computer aan te slingeren en het een en ander op te pakken. Er lagen nog wat reviews op de plank. Deze hebben nu hun weg naar mijn website gevonden. Zoals deze:

"Wij zochten hulp bij het versterken van de spellingvaardigheid van onze dochter toen zij in groep 7 zat. Het was heel fijn om samen met Hanneke de kennis van spelling vanaf de basis weer op te bouwen. Hier heb ik zelf ook weer een hoop van opgestoken, waarmee we onze dochter goed kunnen volgen en steunen.

Waar ik dankbaar voor ben, is dat we als gezin doordrongen zijn van het belang van lezen. Maar meer nog hebben we allemaal het plezier in lezen enorm vergroot. Zowel ik, mijn man, mijn dochter en haar broer en zus zijn volop aan het lezen. Er is een wereld aan verhalen open gegaan! Het is een feest om tussen de boeken van Hanneke te mogen snuffelen en iets uit te kiezen om mee te nemen. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Ook zijn we ons bewuster van de waarde van het aanbieden van een verscheidenheid aan teksten en het mogen ontdekken van je eigen boekensmaak. Wij kijken dankbaar terug op dit traject!”

Ook al is de hulpvraag alleen gericht op spelling, leesplezier krijgt altijd een plek tijdens een maatwerktraject. Prachtig om te horen dat iedereen binnen dit gezin het lezen heeft omarmd. Lezen is een vast onderdeel geworden in de gezinssituatie. Zij hebben de kracht van leesplezier ontdekt en ervaren. Zij gaan voor een leven lang lezen met plezier én succes!

Meer reacties lezen? Check het via de link in mijn bio of https://hannekecents.nl/reviews/

P.S. Herken jij in deze post een zin uit een klassieker uit de jeugdliteratuur? Let me know!

07/02/2022

Super tof leesproject van de Bibliotheek Deventer en Go Ahead Eagles 👍👏📚

Doe jij ook mee?

Wij brengen een bezoekje aan de bieb zodra we uit quarantaine zijn. 😅

Deze week start Scoor een boek, ons leesproject voor groep 5 van de basisschool in samenwerking met Go Ahead Eagles ! We hopen met dit project leesplezier in de klas te brengen bij ruim 800 kinderen.

Maar... ook thuis kun je met het hele gezin boeken scoren! Kom naar de bibliotheek en haal de thuiseditieposter of download 'm op www.bibliotheekdeventer.nl/scooreenboek. Doe de opdrachtjes op de poster, lever hem in en maak kans op een voetbal met handtekeningen van Go Ahead Eaglesspelers!

De manier waarop we begrijpend lezen onderwijzen is een ware marteling 05/02/2022

De manier waarop we begrijpend lezen onderwijzen is een ware marteling

Leerlingen in mijn praktijk smullen van o.a. Operatie Turtuga: Avontuur op Bonaire van Fedor de Beer of Haaieneiland van Rob Ruggenberg. Zij gaan dan ook met veel plezier samen met mij en hun ouders aan de slag met dit soort verhalen. Deze ontrafelen, erover nadenken, over in gesprek gaan, ontdekken wat de diepere laag is en ervaren wat dit met hen doet.

Een hele nieuwe dimensie, maar zo ontzettend leuk en leerzaam. Ik zet rijke jeugdliteratuur in om kinderen te leren nadenken over hetgeen ze gelezen hebben. Dát is begrijpend lezen. Een denkproces! En in mijn praktijk vinden ze dat ontzettend leuk!

Meer weten?

👉https://hannekecents.nl/aanmelding-maatwerkbegeleidingstraject/

De manier waarop we begrijpend lezen onderwijzen is een ware marteling ‘Nee, niet weer.’ Een diepe zucht ontsnapt uit mijn longen. Zelfs bij een simpele cito-meerkeuzevraag over een onbenullig rijmpje hebben ze het ant...

26/01/2022

De Magische Mand!

Wanneer je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat leesplezier altijd voorop staat! In mijn praktijk, maar ook in de LeesLiever Academie. Want als we het hebben over de ontwikkeling van de leesvaardigheid - of het nu gaat om vloeiend lezen of begrijpend lezen - voor mij zit de kracht écht in leesplezier en leesbeleving. Vanuit deze basis ontwikkelt jouw kind of leerling leessucces. 💪📚

Deze serie, van werd door een groep 8 leerling uit mijn praktijk met heel veel plezier gelezen. Daarom mocht hij iets uitkiezen uit de Magische Mand!

Het blijft fantastisch om kinderen mee te nemen op reis waarbij ik hen vanuit hun eigen belevingswereld en interesses laat ervaren dat lezen helemaal niet saai maar juist magisch is!

Wat deze leerling koos?

Iets magisch. 😉

23/01/2022

"Lezen leert je denken." -Aidan Chambers

Denk daar maar eens over na!

Dit weekend in de LeesLiever Scheurkalender 2022.

Mijn nieuwste blog nog niet gelezen? Deze kun je lezen via de link in mijn bio of https://hannekecents.nl/ik-heb-2-zoons/

21/01/2022

Ik heb 2 zoons…..

Zachtjes sluip ik zijn kamer binnen. Ik voel me raar, maar zijn ademhaling maakt me rustig. Bij het schijnsel van het nachtlampje kijk ik vol trots naar zijn ontspannen gezichtje. Tegelijkertijd voel ik een enorme last op mijn schouders drukken.

Want ik heb 2 zoons….

De andere slaapkamer. Wederom een ademhaling die mij rustig maakt. Ik aai over zijn bol en geef een zoen op zijn voorhoofd. Ze zijn nog zo jong en tegelijkertijd maken ze zoveel mee in deze verziekte wereld.

Ik heb 2 zoons…..

In gedachten ga ik terug naar deze avond. Klokslag 19.00 uur. Vast prik: samen het Jeugdjournaal kijken. Sinds maandag vraag ik mij al voortdurend af: moet ik hen nu al uitleggen wat er allemaal speelt en hoe? En tegelijkertijd denk ik: natuurlijk moet ik dat! Het is all over the place. En ik zit de hele week al te wachten op de vraag: “Mama, wat is seks?”

En daar was gisteravond die vraag. Het zweet brak me niet eens uit. Ik zette het Jeugdjournaal op pauze en nam even een momentje de tijd om dit globaal uit te leggen (ik vertelde dat seks te maken heeft met elkaar aanraken als je elkaar lief vindt). En dat ik er op een ander moment, als we wat meer tijd hebben, uitgebreider op in zal gaan.

Want ja, ik heb 2 zoons…..

Meer dan ooit voel ik druk. De druk van het opvoeden. Ik voel me verantwoordelijk. Leg mezelf deze druk op. En terecht, vind ik! Want overal hoor je mensen zeggen dat vrouwen die te maken hebben met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag moeten leren praten. Hoezo moeten zíj iets leren?!

Ik krijg het werkelijk Spaans benauwd als ik me bedenk dat mijn zoons zich later op deze manier zouden misdragen. Daarom voel ik nu des te meer de verantwoordelijkheid om aan mijn zoons uit te dragen dat je iedereen met respect moet behandelen. Ik voel de urgentie om in onze opvoeding nog meer nadruk te leggen op normen en waarden. Wij als ouders hebben onze kinderen te leren wat respect betekent, wat grenzen zijn, en wat over grenzen heengaan betekent. Ze te leren wat van jou is en wat van de ander....

Lees verder via de link in mijn bio (nieuwste blog) of check https://hannekecents.nl/ik-heb-2-zoons/

TAAL is dé basis voor een goede toekomst!

Als Taal – Lees – Spelling Specialist is het mijn missie om ieder kind plezier én succes in TAAL te laten ervaren. Ik begeleid kinderen met lees – en/of spellingproblemen en train professionals in de kinderopvang.

Want, TAAL is dé basis voor een goede toekomst!

Zonder TAAL kun je niet deelnemen in onze maatschappij.

Ouder en kind:
Ik werk met veel passie met kinderen. Zij zijn nieuwsgierig, willen ontdekken en leren. Dit maakt dat kinderen met open blik de wereld inkijken.

Lage

Kategorie

Telefon

Öffnungszeiten

Montag 09:00 - 17:30
Mittwoch 08:30 - 17:30
Donnerstag 08:30 - 17:30
Freitag 09:00 - 13:00