NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx

NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx

Voor Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs in The Woodlands, Texas moet u bij De Eekhoorn zijn! Neem

Operating as usual

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 26/03/2023

Een geslaagde cultuur dag bij de Eekhoorn ! Van tulpen uit Amsterdam, naar het Meisje met de Parel in het Mauritshuis in Den Haag, echte Bossche bollen uit 's Hertogenbosch, (h)Antwerpen aan de Schelde tot aan Olen en de sage van de pot met de drie oren.

23/03/2023

Komende zaterdag van 1 tot 4 pm is het weer Cultuurdag bij de Eekhoorn met als thema citytrip.

De kinderen kunnen zich verwachten aan een verrijkende middag waarin ze met de Hop on Hop off Trein verschillende Belgische en Nederlandse steden zullen bezichtigen.

06/03/2023

Herinnering aan alle ouders: deze week zijn de lessen op donderdag i.v.m. de aankomende vakantie.

Wij wensen alle leerlingen alvast een heel fijne Spring Break!

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 28/01/2023

Vandaag was het tijd voor de CITO toets. Voor degenen die in Nederland op de basisschool hebben gezeten al sinds de jaren '70 een bekend fenomeen.

Deze toets is eind jaren '60 bedacht door Adriaan de Groot. In Amerika deed hij het idee op om kinderen op nationaal niveau te testen op wat ze op school geleerd hebben. De eerste CITO-toets werd in 1966 in Amsterdam gemaakt.

27/01/2023

Het weer tijd voor de jaarlijkse Cito toets op onze school. Vandaag tijdens de les voor groep 3 en morgen (zaterdag) voor groep 4 - 8. Deze zullen starten om 13u en iedere klas zal om 16u afsluiten.

De Eekhoorn wenst alle leerlingen van groep 4 - 8 heel veel succes !

24/01/2023

WORLD EDUCATION DAY

De Verenigde Naties heeft 24 januari uitgeroepen tot internationale dag van het onderwijs, ter viering van de rol van onderwijs voor vrede en ontwikkeling.

Vandaag gaan 258 miljoen kinderen en jongeren nog steeds niet naar school; 617 miljoen kinderen en adolescenten kunnen niet lezen en rekenen; minder dan 40% van de meisjes in Afrika bezuiden de Sahara maakt de lagere middelbare school af en ongeveer vier miljoen kinderen en jeugdvluchtelingen gaan niet naar school.

31/12/2022

NTC De Eekhoorn wenst iedereen een fantastisch 2023 !

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 12/12/2022

Afgelopen zaterdag was het weer cultuurdag, ditmaal met thema: Kerst. Tijdens een herdertjestocht luisterden de kinderen naar een spannend kerstverhaal voorgelezen door één van de ouders. Daarna werd er per klasgroep gewerkt aan een mooi kerstknutsel onder een gezellige kerstsfeer. Elk kind schreef of tekende ook zijn kerstwens op papieren kerstballen die samen op een poster werden opgehangen. Als kers op de taart werden er pannenkoeken gegeten en chocolademelk gedronken. Kortom genoten van deze heerlijke namiddag!

05/12/2022

Sinterklaas !
Waarom vieren we dit in Nederland op 5 december en in België op 6 december? Omdat Sinterklaas natuurlijk niet overal tegelijk kan zijn, begint hij op de avond voor zijn verjaardag alvast met schoentjes vullen in het noorden en werkt hij de hele nacht door totdat hij in de ochtend klaar is in België.

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 03/12/2022

Ook in groep 3 kwam de Sint langs!

We hebben een schoentje geknutseld en klaargezet! Op het einde van de les werd er een Sinterklaasbingo gespeeld om de woordenschat wat op te frissen! Er werd ook hard gelachen want de Piet was zijn pietenmuts vergeten en de stoelen van de kinderen lagen omver geduwd.

24/11/2022

Vandaag is het de vierde donderdag van november dus dat betekent: THANKSGIVING, een van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten.

Je kunt het vergelijken met hoe veel mensen in Nederland en België Kerstmis vieren; alles draait om gezellig samenzijn met familie en vrienden, en dus ook veel en lekker eten: Pompoentaart, aardappelpuree, cranberrysaus en gevulde kalkoen staan op lange, keurig gedekte tafels.

De eerste president van de VS, George Washington, riep de eerste nationale Thanksgivingdag uit in Amerika op 26 november 1789 als een ‘day of public thanksgiving and prayer to be observed by acknowledging with grateful hearts the many and signal favours of Almighty God’. Dus in het begin was het vooral de kerk die het vieren van Thanksgiving stimuleerde en speciale diensten hield voor dankbetuiging. Tegenwoordig is dat minder, het gaat niet per definitie meer over dank in religieuze zin, maar over dank voor de vele dingen die men heeft en kan delen met anderen als dank.

17/11/2022

Vandaag is het 'International Students Day' 👩‍🎓

Niet zozeer om studenten in het zonnetje te zetten 😉, maar vooral om het belang van goed en veilig onderwijs voor alle studenten op de wereld te benadrukken.

GESCHIEDENIS
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor nationaal verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

11/11/2022

Wapenstilstand in Belgie & Veterans Day in de VS

In Nederland niet zo bekend omdat ze neutraal bleven tijdens de 1e wereldoorlog, maar in België is 11 november nog altijd een nationale vrije dag. Sinds 1922 wordt ieder jaar op deze dag, in aanwezigheid van de Koning, de wapenstilstandsceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat, eerst om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, nadien ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

Ook het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest besteden uitgebreid aandacht aan deze dag (Remembrance Day of Armistice Day). Oudstrijdersfamilies uit deze landen komen in groten getale naar Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden. Het symbool voor de herdenking is de klaproos (Engels: poppy).

Veterans Day is de jaarlijkse gedenkdag op 11 november in de Verenigde Staten waarop men eer betoont aan iedereen die gediend heeft in de strijdkrachten, met name de levende veteranen. Daarmee valt Veterans Day samen met gelijkaardige gedenkdagen in de rest van de wereld, zoals wapenstilstandsdag en Remembrance Day, die net als Veterans Day het einde van de Eerste Wereldoorlog herdenken.

03/11/2022

Schrijf je in voor het Sinterklaasfeest in The Woodlands !
Iedereen is welkom, ongeacht of je een leerling bent van de Eekhoorn 😀

klik op de link of scan de QR-code om je in te schrijven. https://forms.microsoft.com/r/uC2d8Eippd

31/10/2022

HAPPY HALLOWEEN!

Onze leerlingen in de VS die kennen het maar al te goed. In de VS wordt Halloween overal groots gevierd. Vele huizen zijn versierd met enge decoraties. Op de avond van 31 oktober gaan de kinderen de huizen in de buurt langs die versierd zijn. Als de buurman of -vrouw opendoet, roepen de kinderen: 'trick or treat!'. Trick betekent dat de persoon die opendoet geplaagd gaat worden, en treat betekent dat de persoon iets lekkers moet geven, zodat hij of zij met rust gelaten wordt. De bewoners van de huizen geven de kinderen dan ook meestal snoep, zodat ze niet geplaagd worden! Ook veel volwassenen vieren Halloween en gaan soms naar enge Halloweenfeesten die speciaal voor hen georganiseerd worden.

GESCHIEDENIS
Duizenden jaren geleden vierden de Kelten (Ierland) op 31 oktober oudejaarsavond. Zij geloofden dat die avond de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. De uitgeholde pompoen met het lichtje erin en de griezelig verklede kinderen zijn dan ook het symbool van 'dolende ziel'. Het feest is in de 19e eeuw door Ierse immigranten naar Amerika gebracht, waar het nog altijd uitgebreid gevierd wordt. De Rooms Katholieken vieren op 1 November Allerheiligen, het feest van alle heiligen. De dag erna, op Allerzielen, worden de overledenen herdacht.

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 16/10/2022

Het was weer een zeer geslaagde cultuurdag gisteren; er werd volop geknutseld binnen het thema Gi-Ga-Groen. 🌿

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 11/10/2022

In het kader van de dag van de leerkracht werden onze leerkrachten tijdens de les verrast met een attentie voor hun fantastische inzet, super bedankt !

10/10/2022

Vandaag is het Columbus dag! Dit betekent een vrije dag voor de meeste kinderen in de Verenigde Staten 🥳

Columbus landde voor het eerst in Amerika op 12 oktober 1492 en sindsdien wordt de verjaardag van de dag gevierd in de 'nieuwe wereld'. De 300 en 400 jarige jubilea in 1792 en 1892 waren grote evenementen in de Verenigde Staten, maar pas in 1937 werd de dag een officiële federale feestdag. Oorspronkelijk was de feestdag op 12 oktober, maar werd in 1971 gewijzigd naar de tweede maandag van oktober.

05/10/2022

Behalve de dag van de leraar, begint vandaag ook de Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen! De natuur staat centraal tijdens de Kinderboekenweek van 2022. Boeken over buiten, over avonturen en ontdekkingstochten, over diersporen zoeken in het bos, over boomhutten bouwen of natuurlijk... Eekhoorns spotten in The Woodlands!

05/10/2022

Vandaag is het 'dag van de leraar' in zowel België als Nederland! Daarom een dikke duim voor alle leraren en hun tomeloze inzet 👍

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 04/10/2022

In de laatste les werkte Groep 3 met het thema 'appel' en de levenscyclus van de appelboom. De kinderen kregen vragen voorgeschoteld zoals: vanwaar komt de appel? Welke gerechten kunnen we allemaal klaarmaken met de appel?

We hebben de levenscyclus van de appelboom besproken. De kinderen hebben proefondervindelijk verschillende appels qua kleuren en vormen vergeleken met elkaar. Als kers op de taart hebben we moes gemaakt van de appels. Hoe maken we nu moes van die appels? Moes kan je niet bereiden door appels te persen of te pletten, nee je moet de appels koken. Onze zelfgemaakte appelmoes was uiteindelijk veel lekkerder dan diegene die je koopt in de winkel 😋…

Photos from NTC De Eekhoorn - Dutch school in The Woodlands, Tx's post 18/09/2022

Het was weer een super geslaagde Cultuurdag bij de Eekhoorn gisteren. Bedankt iedereen!

17/09/2022

Vandaag is de eerste cultuurdag van het nieuwe schooljaar met het thema: FEEST!

NTC De Eekhoorn bestaat namelijk 15 jaar!
Om 3:30 is iedereen welkom om dit samen met ons te komen vieren onder het genot van een hapje en een drankje.

24/04/2015

Nederlandse kinderen in het buitenland feliciteren Koning Willem-Alexander

Dit jaar wensen de leerlingen van de Nederlandse scholen in Buenos Aires, Qatar, Rome, New York, Yokohama, Stavanger, Jakarta, Casablanca, Parijs, Luxemburg,...

poezieweek.com 29/01/2015

Poëzieweek - 29 januari t/m 4 februari 2015

poezieweek.com Poëziefeest in Nederland en Vlaanderen. De Poëzieweek 2015 is van donderdag 29 januari t/m woensdag 4 februari.

29/01/2015

Videoboodschap Karen Peters NOB januari 2015

Karen Peters (directeur NOB) roept scholen, leerlingen, oud-leerlingen, ouders en ieder ander die een belang heeft bij goed Nederlands onderwijs in het buite...

Videos (show all)

De Eekhoorn bestaat 15 jaar, dus dat betekent: Feest Feest Feest !

Opening Hours

16:15 - 18:30