Dr.Nayereh Tohidi

Dr.Nayereh Tohidi

Share

Professor and Director of Middle Eastern and Islamic Studies, former Chair of Gender and Women's Studies at California State University, CSUN
(Unofficial)

03/27/2025

Join us at our upcoming event!
:گاهشماری و هویت
چگونه تقویم خورشیدی ایران ۱۴۰۰ سال پایدار ماند و نماد بارزی از هویت ملی شد؟

"Calendar and Identity: Why did the Persian solar calendar survive for 1400 years and become an important feature of Iranian identity?" by Abbas Amanat

Sunday, April 6, 2025 at 4:00pm, Royce Hall 314
Discussion in Persian

Alternate live stream on Zoom: https://ucla.zoom.us/j/97895439218
(No need to register in advance, just click the link at 3:00pm on April 6 to join.)

مناظره صدیقه وسمقی و محمد فاضلی | از اصلاحات تا رفراندوم 10/23/2024

https://www.youtube.com/watch?v=K8uf7Wo4GaY
صدیقه وسمقی: مطالبات مردم ایران فراتر از چهارچوب جمهوری اسلامی است چون تبعیض در قانون اساسی آن نهادینه شده است و ...

مناظره صدیقه وسمقی و محمد فاضلی | از اصلاحات تا رفراندوم صدیقه وسمقی:‌ مطالبات مردم ایران فراتر از چهارچوب جمهوری اسلامی است، چون تبعیض در قانون اساسی، نهادینه شده است. اینکه بخشی از اصلاح‌طلبان بار دیگر در قدرت سه...

دولت توانمند بدون جامعه‌ توانمند شکل نمی‌گیرد | دانشکده 10/17/2024

"دارون عجم‌اوغلو و جیمز رابینسون که اخیرا نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۴ را (به همراه همکار دیگرشان سایمون جانسون) بردند معتقدند که یک دولت توانمند تنها وقتی می‌تواند شکل بگیرد که همزمان جامعه‌ای توانمند وجود داشته باشد، جامعه‌ای که خیالش راحت است که قدرت دولت صرف خدمت می‌شود و نه اجبار و سرکوب. عجم‌اوغلو و رابینسون تاکید می‌کنند که راه توسعه از طریق توافق نخبگان و «وفاق از بالا» محقق نمی‌شود، برعکس نیاز به وفاق بالا و پایین است: باید جامعه از برنامه‌های توسعه‌ی دولت حمایت کند تا امکان ماندگاری و موفقیت چنین برنامه‌هایی محقق شود.
"عجم‌اوغلو و رابینسون می‌گویند در مواردی که تلاش برای تقویت دولت همزمان با افزایش مشارکت شهروندان نیست، و یا شهروندان از قدرتمند شدن دولت حمایت نمی‌کنند، تجربه‌های دولت‌سازی مدرن به موفقیت نمی‌رسند. در چنین حالتی، که مثال بارزش را این دو نویسنده در کلمبیا می‌یابند، دولت لویاتان هست؛ اما یک «لویاتان کاغذی». ...
سالهاست که درباره‌ی این که آیا توسعه بر دموکراسی اولویت دارد و یا برعکس بحث و مجادله می‌شود. پیشنهاد عجم‌اوغلو و رابینسون این است که فرآیند توسعه و دموکراسی همزمان باید پیش رود."

دولت توانمند بدون جامعه‌ توانمند شکل نمی‌گیرد | دانشکده دولت توانمند تنها وقتی می‌تواند شکل بگیرد که همزمان جامعه‌ای توانمند وجود داشته باشد، جامعه‌ای که خیالش راحت است که قدرت دولت صرف خدمت می‌شود و نه اجبار و سرکوب. ع....

10/09/2024

این جنگ بر سر تقسیم زمین بودولی بطور فراینده ای با ابزار بنیادگرایی دینی جلو رفته است. حامیان ایدئولوژیک آن نتانیاهو متحد دست راستی ترین و مذهبی ترین احزاب یهودی از یک طرف، رهبران حماس و علی خامنه ای از ایران و حزب الله در لبنان یعنی رهبران بنیادگرایی شیعی از طرف دیگر , و مسیحی های اونجلیست (تبشیری) آمریکایی از طرف سوم. ما طرفداران دموکراسی، حقوق بشر ، و آزادی و صلح جانب هیچ یک از این کارگردانان بنیادگرایی ضد انسانی و ارتجاعی را نباید بگیریم. این یک جنگ آزادی بخش ملی برای هیچ یک از مردم درگیر نیست. مشکل فلسطین و اسراییل از طریق جنگ حل نشده و نخواهد شد. من توصیه میکنم ما بطور مستقل از این نیرو های ارتجاعی، باید نقض حقوق بشر از هرسه جانب جنگ را محکوم کنیم و خواهان توقف این جنگ ارتجاعی باشیم .ما با سودا گران ایرانی جنگ نیز باید خط کشی کنیم، هیچ کدام از این اتحاد های نامقدس مذهبی - میلیتاریستی آینده ای رهایی بخش برای مردم به ویژه زنان در چنته ندارند !
ویدیو همراه را به دقت گوش کنیم و‌ ترجمه حرفهای خاخام را بخوانیم و فریب نخوریم.

Solidarity with Ukraine: A Feminist Perspective 09/20/2024

Solidarity with Ukraine: A Feminist Perspective (youtube.com):
Consider watching this film made by a group of Ukrainian human rights activists and feminists, including Iranians, against the war and invasion of Ukraine.

Violation of human rights, invasion, occupation, war crimes, no matter by whom and against which people, ought to be opposed.

War is not the answer!
https://www.youtube.com/watch?v=0er16ufXQxM

Solidarity with Ukraine: A Feminist Perspective More than two years have passed since Russia launched its full-scale invasion of Ukraine. During this time, the Russian army has killed over 31,000 Ukrainian...

09/13/2024

"تصاویری از چهره کامالا هریس در مناظره با ترامپ، در هر یک از نگاه‌ها کلی حرف و پرسش هست." ممنونم از دوست عزیزی که این مجموعه عکس ها را برایم فرستاد. توجه کردید که هریس مرتب به ترامپ نگاه میکرد و او را مورد خطاب قرار میداد؟ اما ترامپ جز هنگام دست دادن که با پیشتازی زیرکانه هریس صورت گرفت، هیچگاه به چهره هریس نگاه نکرد که گویای اکراه ، یا ترس، یا نفرت ، یا تحقیر و بی اعتنایی به او بود… نحوه برخورد ترامپ با هریس مرا به یاد رفتاری که خیلی از آخوند های ضد زن در روبرو شدن با یک زن آزاد و قوی و چالشگر دارند، انداخت .

راه‌حل، کثرت‌گرایی است! 09/08/2024

https://www.iran-emrooz.net/index.php/think/more/116306/
ممنون از دوست عزیز، خانم مهری کیا برای ترجمه خوب این مقاله مفید و آموزنده در باره مذهب. برای من که سالهاست ادیان مختلف را از دید جامعه شناختگی و روانشناسی اجتماعی مطالعه میکنم ، خواندن این نوع مقالات را برای ما که زجر حکومت استبداد مذهبی را کشیده ایم ، مفید میدانم. به ویژه هم وطن های ما که در حکومت استبدادی مذهبی زندان کشیده اند ، مورد شکنجه و شلاق های همراه با صدای الله اکبر واقع گشته اند و شاهد حتی اعدام جوانان به دلیل اعتقادات لا مذهبانه بوده اند، قابل فهم است چرا نوعی واکنش نفرت و کینه نسبت به مذهب و حتی هر مبارزی که گرایش مذهبی ولو سکولار داشته باشد، نشان میدهند. اما این حالت اگرچه از جهت روانشناختی قابل درک است، برای ایجاد دموکراسی، پلورالیسم و کثرت گرایی و اتحاد در یک جبهه سکولار و دموکراتیک فراگیر زیانبار میباشد. پس به این هموطنان ما که رواداری را نسبت به تفاوت های موجود نادیده میگیرند لازم است یادآوری شود که در کنوانسیون جهانی حقوق بشر حق آزادی بیان ، آزادی عقیده و مذهب و نیز حق آزادی از مذهب (یعنی حق لامذهب بودن) همگی قید شده است و ما برای رسیدن به دموکراسی سکولار باید به همه اصول حقوق بشر پایبند باشیم و نگذاریم مثل بنیادگرایان اسلامی ، تعصب بنیادگرایی ضد مسلمان مانع همبستگی ملی و اتحاد های ضروری دموکراتیک بشود.

راه‌حل، کثرت‌گرایی است! از منظر خوزه کازانووا، جامعه‌شناس اسپانیایی-آمریکایی دین: «این واقعیت که داستان پایان دین فقط یک داستان است، یعنی یک افسانه، و اینکه ماکس وبر اشتباه می‌کند، تز اصل....

پزشکیان و دولت «وفاق ملی»؛ با چه کسانی و برای چه کسانی؟ 09/02/2024

دو پرسش اساسی درباره «وفاق ملی»
حال اگر با وجود مردودی در گام اول باز هم با خوش‌بینی زیاد به وعده‌های رئیس‌جمهور بنگریم باید منتظر سیاستی بمانیم که دولت ائتلافی میان خودی‌ها با رویکرد وفاق ملی قرار است به اجرا درآورد. چنین ادعایی اما هم‌زمان دو پرسش اساسی را پیش می‌کشد.
چگونه نهادهای اصلی قدرت که اجازه ندادند دولت دلخواه آقای پزشکیان (به گفته خود ایشان) شکل گیرد، تن به سیاستی خواهند داد که قرار است به راهی بسیار متفاوت از گذشته برود؟ چگونه کسانی در دولت که تا دیروز بازیگر میدان سیاست خالص‌سازی و سرکوب جامعه بودند امروز خود را با سیاست «وفاق ملی» سازگار خواهند کرد؟ چگونه اقلیتی که بخش بزرگی از قدرت را در دست دارد می‌پذیرد به نام «وفاق ملی» به حقوق شهروندی، خواست‌ها و مطالبات جامعه و الزامات حکمرانی مطلوب و شفاف احترام بگذارد؟
پرسش دوم به جوهر سیاستی بازمی‌گردد که قصد دارد نماد نوعی «وفاق ملی» در جامعه باشد و یا در راستای آن گام بردارد. این پرسش بسیار اساسی است چرا که جامعه سرخورده، نومید و بی‌اعتماد امروز ایران از نظر سطح مطالبات و روانشناسی جمعی نه به سال ۱۳۷۶ می‌ماند و نه با سال ۱۳۹۲ قابل‌مقایسه است.
آنچه امروز به‌دست آمده نه پی‌آمد پس‌نشستن و «عقلانیت جدید» حکومت، که نتیجه مستقیم مقاومت چندساله جامعه است؛ جامعه‌ای که خواهان رابطه جدید با دولت، شفافیت در سیاست و ساختارها، کارایی و احترام به حقوق شهروندی و کنار گذاشتن اشکال گوناگون تبعیض‌هایی است که حکومت دینی به مردم ایران تحمیل کرده است.
به همین خاطر هم پرسش اساسی این است که سیاستی که دغدغه «وفاق ملی» دارد چگونه می‌تواند به‌جای منافع «نظام»، نهادهای غیرانتخابی و اقلیت جامعه، منفعت عمومی و مصلحت ملی را در کانون راهبردهای خود قرار دهد؟ چگونه می‌توان بدون اصلاح ساختارهای خودکامه و غیرشفاف به مطالبات مردم و جامعه پاسخ داد؟

https://www.radiofarda.com/a/pezeshkian-cabinet-new-approach-or-hollow-way/33098390.html?fbclid=IwY2xjawFC_5dleHRuA2FlbQIxMQABHWeZhHs3aCyDb7RblciF6nEw41uq3b54_zzEbE_P6cn

پزشکیان و دولت «وفاق ملی»؛ با چه کسانی و برای چه کسانی؟ ملی بودن در گفتمان رایج سیاسی به معنای توجه به مصلحت عمومی و یا در نظر گرفتن منافع گروه‌های گسترده مردم در برابر سیاست جناحی است که به بخشی از نیروهای سیاسی فروکاسته ...

07/30/2024

https://www.radiofarda.com/a/33056708.html
Listen to the voices of a sample of Iranian American women about what they say concerning the next Presidential elections in this country. Hosted by Roya Karimi Majd:
"دربرنامه "صدایی دیگر
با گردانندگی رویا کریمی مجد
بشنویم صدای چند زن ایرانی-آمریکایی
را در باره این انتخابات

07/28/2024

"...اما مسئله آن است که اگر کنشگران زن واقعاً بخواهند از پس این نقش برآیند که هم تن زنان را آزاد کنند و هم به فرآیند دموکراسی کثرت‌گرا در جامعه‌شان یاری رسانند لازم است ائتلافی گسترده میان خود را شکل بدهند که به عنوان «جنبش زنان» بتوانند به این گفتمان قدرت بخشند.
در جنبش ژینا، زنان جوان فاعلیت بی‌نظیری از خود نشان دادند، اما شاهد بودیم که چگونه گفتمان‌های پدرسالارانه (که در تار و پود جامعه رخنه دارد) در قالب ایدئولوژی‌های مختلف و با هویت‌های مختلف، بلافاصله سر بلند کردند و آزادی زنان و حق انتخاب‌شان را دوباره به جنگ قدرت میان ایدئولوژی‌های‌شان تقلیل دادند. بنابراین زنان به شکل فردی از پسِ جامعه پدرسالار و ایدئولوژی‌هایش بر نمی‌آیند و در نهایت به سیاهی‌لشکر این نیروهای سیاسی تقلیل می یابند.
از این رو اگر زنان از گروه های مختلف بتوانند ائتلافی گسترده شکل دهند و گفتمانی مستقل را پایه‌ریزی کنند که بتواند با صراحت به نقد رویکردهای ایدئولوژیک و پروژه‌های مبتنی بر «دشمن‌سازی» از تمامی نیروهای سیاسی بپردازد، طبعاً می توانند امیدوار باشند که دوباره قربانی نبردهای بی‌پایانِ پدران (پدر ملت/ پدر امت/ پدر قوم و قبیله/ پدر مذهبی/ پدر بین‌المللی و...) نخواهند شد..."
https://enkarmag.com/articles/76a62e63-0c81-415b-8722-4b90641a9d0a/

زنان نسل زد: می‌جنگیم، می‌مانیم 07/27/2024

https://www.radiofarda.com/a/33050440.html
دوستان این گفتگوی فوق العاده را میان این دو زن فوق العاده که از دو نسل متفاوت ، اما همدل و همزبان و هم هدف هستند، از دست ندهید! بسیار جالب و آموزنده است و متاثر کننده:

زنان نسل زد: می‌جنگیم، می‌مانیم در این پادکست «صدایی دیگر»، از مطهره گونه‌ای می‌شنویم، زنی که در سال آخر دندانپزشکی تعلیق شد و به اتهام فعالیت‌های مدنی به یک سال زندان محکوم شد.

‘This should shock us’: Malala reacts to 1,000 days of no school for Afghan girls 06/19/2024

Why the Muslim civil society organizations, students and others in the US and especially heads of the states in all Muslim-majority countries, the Islamic scholars and...do not show outrage and do not demonstrate against the Taliban and do not call on them to stop violating women's basic human rights in the name of Islam? Many Jewish people are protesting and calling on Israel against killing of innocent Palestinians and violating of human rights and call Israeli regime an apartheid system.
Why do not we see similarly valid protests against gender apartheid in Afghanistan?! Why are not we consistent in defending human rights?!

‘This should shock us’: Malala reacts to 1,000 days of no school for Afghan girls Bianna Golodryga speaks to girls’ education activist and Nobel Peace Prize Laureate Malala Yousafzai, as Afghanistan marks 1,000 days since the Taliban banned girls from secondary education.

Women from Jewish and Palestinian backgrounds unite in dialogue amid conflict 05/12/2024

https://www.msn.com/en-us/news/us/women-from-jewish-and-palestinian-backgrounds-unite-in-dialogue-amid-conflict/vi-BB1m6jJi?ocid=msedgntp&pc=DCTS&cvid=5732433fe0fd4aa890174c6324c94e1

Women from Jewish and Palestinian backgrounds unite in dialogue amid conflict The response by a group of women in Michigan to the Israel-Hamas war stands in contrast to the protests that have rocked college campuses. An encampment last month at the University of Michigan is just one example of those protests. Not far from that campus, women of Jewish and Palestinian backgroun...

05/01/2024

"نیکای شجاع ،
قامت تو تجسم “اقتدار معترض” است و جنایت متعرضان، نشان ذلت حکومت است.
جمهوری اسلامی چه رسوا حکومتی است که زنان را به بهانه موهایشان بازداشت، زندانی و سرکوب می کند و به همان زن تعرض جنسی می کند.
هربار لحظه هایی را که در دست متوحشان بدنام تاریخ از سر گذراندی، در ذهنم تصویر می کنم از یک سو شهامت و باورت به آزادی و اراده ات برای مبارزه تا پای جانت را غبطه می خورم و سرشار از شور مبارزه و مقاومت می شوم و از سوی دیگر از شدت رذالت، شقاوت و شرارت حکومتی که برای حفظ قدرت دست به هر جنایتی میزند ، اندوه و خشمی عمیق بر جانم چنبره میزند.
گرچه حکومت دینی استبدادی در تلاش است تا با دستان خون آلودش بر چهره زیبای حقیقت و عدالت خاک دروغ و فریبکاری بپاشد اما حقیقت همان چهره بی گناه تو، مهسا، سارینا و آرمیتا هاست که در تاریخ باشکوه مبارزات آزادیخواهانه این سرزمین خواهد درخشید و عدالت همان جریان قدرتمند دادخواهی مردم ایران در طلوع رهایی است.
نرگس محمدی
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
زندان اوین"

05/01/2024

خواندن این مصاحبه عمیق و اندیشه ورزانه را با یکی از پیشروان مجرب جنبش زنان که در ایران تهیه و چاپ شده است به دوستان توصیه میکنم:

https://enkarmag.com/articles/bf678427-6203-4d29-8c47-
4f0d0fb8791f/

04/22/2024

🟣 جان نجات انورحمیدی، معلم بازنشسته ۶۸ ساله محبوس در زندان سپیدار اهواز، در خطر است

نجات انورحمیدی‌ کارون، در زندان سپیدار اهواز، از ناراحتی شدید قلبی رنج می‌برد و به تشخیص پزشکان متخصص، باید مورد عمل جراحی قرار گیرد، اما به‌رغم درخواست‌های مکرر خانواده‌اش، از انتقال او به بیمارستان خودداری می‌کنند.

نجات انورحمیدی معلم ۶۸ ساله اهل آبادان که از سال ۱۳۹۷ در زندان به سر می‌برد، در شعبه چهار بی‌دادگاه اهواز به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.




Want your school to be the top-listed School/college in Los Angeles?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


8111 Nordhoff Street
Los Angeles, CA
91330