ZO - Bibliotheek voor Zelfontwikkeling

ZO - Bibliotheek voor Zelfontwikkeling

Zo-de Bibliotheek voor ZelfOntwikkeling- is een specialistische lifestyle life-skills bibliotheek voor vooruitstrevenden, studenten, Young Professionals- mensen met ambitie! Een Initiatief van Romeo M. Haas De RoddelTrainer.- T. 08679565

Zo-de Bibliotheek voor ZelfOntwikkeling- is een specialistische lifestyle life-skills bibliotheek voor vooruitstrevenden, studenten, Young Professionals- mensen met ambitie! Een Initiatief van Romeo M. Haas De RoddelTrainer.- T. 08679565

Missie: Uitgangspunt is dat ieder individu zelf verantwoordelijk is en verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn eigen ontwikkeling. Lezen en leren is je concurrentiekracht versterken. Naast het plezierige en de ontspannende functie van lezen ontwikkel je door regelmatig te lezen spelenderwijs je taalvaardigheid en indirect je communicatieve vaardigheid.Hoe groter iemands woordenschat hoe kleiner de kans op een agressieve oplossing bij conflicten die verbaal beslecht kunnen worden.

Werkend zoals gewoonlijk

BIC Bestuursressort Boven Suriname

Herdenking 258 jaar Saamaka Daka

Op 19 september 1762, vandaag 258 jaar geleden tekenden de Saramacaners, Saamaka, een definitief vredesverdrag met het bestuur van de toen nog Nederlandse kolonie Suriname. Om deze dag op een waardige wijze te blijven herdenken, werd er volgens traditie, hedenochtend een plengoffer gegoten.

Dhr. Rinaldo Huur, voorzitter van de Stichting Saamaka Daka, benadrukte tijdens zijn toespraak hoe groot het belang is van eenheid binnen de Saramacaanse samenleving. Hij gaf ook aan dat het leefgebied meer tot ontwikkeling moet worden gebracht, waarbij de volledige ondersteuning vanuit vooral de Saramacaanse bevolking noodzakelijk is. "We zijn in het achterland en er is heel veel potentie. Als jij je niet Saramacaner voelt, zal niemand dat voor je voelen. Saamaka yu seey (s.y.s.)! ", aldus de voorzitter. Hij voegde er ook aan toe dat de ontwikkeling en vooruitgang alleen zal komen als de bewustwording en de eenheid op gang komen.

Mw. Ifna Vrede ondervoorzitter van de stichting, tevens kapitein van het district Brokopondo, gaf aan dat deze dag een heel bijzonders dag is, aangezien de vrijheid welke verkregen is op deze dag, niet zonder slag of stoot is gegaan. Mede hierdoor is het traditioneel ontzag ontstaan, welke de verantwoordelijkheid kreeg om het volk te leiden. Ook Vrede merkte op dat er veel werk aan de winkel is qua ontwikkeling binnen deze gemeenschap, waarvan het grootste deel woonachtig is in het Boven-Suriname gebied. Ze pleit voor goed onderwijs en stumulering van ondernemerschap door de regering. "Ondernemerschap moet ervoor zorgen dat we niet te veel afhankelijk zijn van Paramaribo. Een stukje decentralisatie, niet alleen van beleid, maar ook van het leven van alle dag, moet daardoor zichtbaar zijn. Dit wordt natuurlijk ook een stuk gemakkelijker voor de overheid", aldus de kapitein.

Dhr. Wensley Misiedjan, directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, woonde de plechtig ook bij om de felicitaties over te brengen aan de Saramacaanse gemeenschap, namens minister Gracia Emanuel.
Onder de aanwezigen bevonden zich verder dhr. Iwan Wijngaarde, verschillende vertegenswoordigers van het traditioneel gezag en van de regering.

Life is about the balance between brain and heart

Welkom

De Bibliotheek is aan het groeien tot een centrum voor lifeskills, kennis en kunst .
Een - Wisdom and ART- lounge.
We kunnen wel wat hulp gebruiken bij het wit-verven van kasten en display wanden..
Kom je vandaag en/of morgen een handje helpen?
Please..
Bel/app romeo 8679565

REDD+ Suriname

Yes. Let's be proud, respect and honour mama sranang

Lisa Hanna

Prachtig. Respect #beautybrainsandcompassion

Standing Firm. The Work Continues 🙌🏾🇯🇲
#BringBackTheLove

[09/15/20]   Herinnering aan de vertrokken schrijven. Wie schrijft die blijft . In iedere geval de woorden...

[09/10/20]   NICO EIGENHUIS DEELT REGELMATIG INTERESSANTE STUKJES GESCHIEDENIS..
HELAAS NIET DEELBAAR DUS COPY PASTE HIER

Anton’s netwerk
Het gezicht van Suriname’s anti-koloniale en anti-fascistische beweging is Anton de Kom. In zijn omgeving was een aantal gelijkgestemden te vinden, wiens rol bij velen niet bekend is. Ongeacht of hij ze wel of niet persoonlijk heeft gekend maken ze deel uit van Anton’s netwerk; onderstaande selectie is bepaald niet uitputtend.
Anton de Kom: de strijder
Cornelis Gerhard Anton de Kom (1898-1945) werd in Suriname geconfronteerd met de erfenis van de slavernij en de wijze waarop werd omgegaan van de Aziatische contractanten. Begin jaren dertig zou hij bij een bezoek vanuit Nederland aan Suriname wegens "communistische activiteiten" worden weggezonden. Hij schreef hierna in 1934 “Wij slaven van Suriname” en zou tijdens WOII verzetswerk verrichten, waarna hij door de nazi’s werd opgepakt en kamp Neuengamme het leven liet.
Otto Huiswoud : de regisseur
Otto Eduard Gerardus Majelia Huiswoud (1893-1961) vertrok vanuit Suriname op jonge leeftijd naar New York. Hij werd er mede-oprichter van de Communistische Partij van de VS. Voor de 2e wereldoorlog zorgde hij er voor dat ook in Nederland het blad de Negro-worker werd uitgegeven, waarin de positie van zwarte arbeiders centraal stond. Tijdens WOII werd hij als ‘communist’ in Suriname door gouverneur Kielstra geïnterneerd. Na WOII stond hij in Amsterdam aan de wieg van de Surinaamse onafhankelijkheidsbeweging.
Nola Hatterman: de propagandist
Nola Henderika Petronella Hatterman (1899-1984) was een Nederlandse actrice en illustrator. Ze zou in Amsterdam de illustraties verzorgen voor zowel the Negro Worker als het blad van de Bond van Surinaamse arbeiders. Tijdens de oorlog was haar woning de ontmoetingsplek voor Surinaamse artiesten en verzetsstrijders. Na de oorlog zou ze naar Suriname verhuizen waar ze hierna een grote rol zou spelen in de ontwikkeling van de Surinaamse schilderkunst.
Lou Lichtveld : de poëet
Lodewijk (Lou) Alphonsus Maria Lichtveld, (1903-1996) werkte als schrijver onder het pseudoniem Albert Helman. Hij schreef in Nederland invloedrijke werken over de kolonie Suriname en was als klassiek muzikant actief. In 1939 verscheen zijn boek Millioenen-leed, over het lot van de joden in nazi-Duitsland, in opdracht van het Comité voor Bijzondere Joodse Belangen. Tijdens de oorlog was hij betrokken bij het verzet, en na de oorlog ging hij in Suriname in de politiek.
Mohammed Hatta: de anti-koloniaal
De Indonesiër Mohammed Hatta (1902-1980) werd geboren als Muhammad Athar. Hij studeerde vanaf 1921 in Nederland waar hij zich aansloot bij Indonesische Vereeniging, waarvan hij voorzitter werd. In 1927 raakte hij betrokken bij het Uitvoerend Comité van de Liga tegen Imperialisme, en het is in die periode dat de Surinamer Anton de Kom met hem in contact komt. Hatta keerde in 1932 terug naar Indonesië en zou in 1945 in een door Soekarno en Hatta ondertekende proclamatie de Republik Indonesia uitgeroepen.
Louis Doedel: de vakbondsman
Louis Alfred Gerardus Doedel (1905-1980) ging wegens een gebrek aan kansen in Suriname in 1928 op Curaçao werken. Niet lang na zijn terugkeer in Suriname komt het tot de eerste grote werklozen-demonstratie en later dat jaar is er 'hongeroproer', die eindigde na een schietpartij. Als hij in 1937 een bezoek wil brengen aan de gouverneur Kielstra om deze een petitie aan te bieden wordt hij gearresteerd en vervolgens ter observatie overgebracht naar de psychiatrische inrichting Wolfenbüttel. De ‘observatie’ duurt van 1937 tot 1980.
Salikin Hardjo: de doorzetter
Salikin Hardjo (1910–1993) werd geboren op Java. Hij kreeg in Suriname de dagelijkse leiding van een zetterij en ontwikkelde interesse in de journalistiek. Onder het pseudoniem Bok Sark schreef hij 1932 en 1935 over de vele wantoestanden onder de contractanten. In 1947 was hij medeoprichter van de PBIS (Pergerakan Bangsa Indonesia Suriname, Beweging van de Indonesische Bevolking in Suriname) en in 1954 vertrok Hardjo met zijn gezin en nog ruim duizend Javanen in een speciaal daarvoor gecharterd schip de Langkuas naar Sumatra en stichtte daar de desa Tongar.
Kees Wijngaarde: de verbindingsman
Cornelis James Wijngaarde (1881-1951) , “Oom Kees”, was gedurende 32 jaar werkzaam bij de SMS. In die hoedanigheid bezocht hij vanuit Paramaribo regelmatig Amsterdam, waar hij zich bewoog in de kringen van de Surinaamse zeelieden en arbeiders. Hij zou in Amsterdam kennis nemen van het werk van de ‘communisten’ Anton de Kom en Otto Huiswoud en zou de contacten onderhouden met gelijkgestemden in Suriname, zoals De Sanders, Lepelblad, Liesdek en Doedel. Tijdens WOII werd hij door Kielstra geïnterneerd, evenals Huiswoud, Sam Venoaks en George Günther. Later zou ook Wim Bos Verschuur worden geïnterneerd nadat hij in conflict kwam met Kielstra.

Dit is het Nieuws

Yes keep working learning, keep working hard, keep growing !

IK KREEG KIPPENVEL toen ik dit zag!
Ik heb nooit onderzocht hoe het allemaal gebeurde. Dit is geweldig om te zien! ❤️

#Dit is het Nieuws

We gebruiken de lockdown tijd nuttig.
Restylen van de Bibliotheek voor Zelfontwikkeling
Nieuw concept/format in ontwikkeling.

Kennis en Kunst
Books and Art
Koni nanga moiwroko

Zou virtueel/online ook interessant zijn voor u ?
Laat ons weten. App 8679565

#brainfood

win

Send us your most innovative idea to transform the Caribbean.

We're looking for ideas in the areas of electric vehicles, digital transformation and tourism. Winners will be awarded US $5,000 and have the opportunity to present their ideas at The PIVOT event. Share your innovations with us by Sept. 18!
Learn More: https://bddy.me/3lNwGvJ.

Hurry and rent our books on project management,
innovation and creative thinking

Send us your most innovative idea to transform the Caribbean.

We're looking for ideas in the areas of electric vehicles, digital transformation and tourism. Winners will be awarded US $5,000 and have the opportunity to present their ideas at The PIVOT event. Share your innovations with us by Sept. 18!
Learn More: https://bddy.me/3lNwGvJ.

axios.com

Saudi Arabia to allow all Israel-UAE flights to use its airspace

Goed zo en Houden zo en gelijk ook werken aan de relatie met de Palestijnen.

axios.com The decision follows lobbying from the White House.

Stichting Nationale Kunstbeurs

De inschrijving voor de Nationale Kunstbeurs is verlengd!
Meld u nu aan via https://bit.ly/33qi2Up

Registration for the National Art Fair has been extended!
Sign up now at https://bit.ly/33qi2Up

Yes we supportourlocals

Happy #makandi Supporter. The man with the Books at ZO - Bibliotheek voor Zelfontwikkeling

goodnewsfinland.com

Helsinki and Slush help startups weave networks amid pandemic

goodnewsfinland.com The City of Helsinki and Slush have continued their productive co-operation during the coronavirus-disrupted year, launching initiatives to support promising startups on the journey to success.

starnieuws.com

Starnieuws - Suriname moet zelf rol toebedelen aan diaspora-gemeenschap

https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/60442

starnieuws.com Starnieuws

Alex Salvador - Artista Plástico

Get inspired my all my artist friends ;)

Trabalho de escultura e movimento que fiz para a Escola de Samba Unidos de Vila Isabel apresentado na Marquês de Sapucaí no carnaval carioca de 2019, ano que a escola ficou em 3° lugar.

nu.nl

Nederlandse cultuursector krijgt 482 miljoen euro extra vanwege corona

https://www.nu.nl/cultuur-overig/6073849/nederlandse-cultuursector-krijgt-482-miljoen-euro-extra-vanwege-corona.html

nu.nl De Nederlandse culturele sector krijgt 482 miljoen euro extra om de klappen op te vangen van de coronacrisis. Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Boeken kunt u lenen of kopen. Als je maar leest ;)

De nieuwe boeken van vandaag 🙂

✅ Allende, Isabel - Eva Luna SRD 57.50 VERKOCHT
✅ Allende, Isabel - Paula SRD 65 VERKOCHT
✅ Allende, Isabel - Portret in Sepia SRD 65 GERESERVEERD
✅ Allende, Isabel - Inés, vrouw van mijn hart SRD 65 GERESERVEERD
✅ Allende, Isabel - Het oneindige plan SRD 65 GERESERVEERD
✅ Allende, Isabel - Het woud van de pygmeeën SRD 57.50
✅ Allende, Isabel - Fortuna's dochter SRD 67.50 GERESERVEERD
✅ Allende, Isabel - Het negende schrift van Maya SRD 65
✅ Allende, Isabel - Ripper SRD 65
✅ Allende, Isabel - Het eiland onder de zee SRD 67.50 GERESERVEERD

Zit er iets voor u bij? Laat het ons weten, dan houden we het een weekje apart voor u 👍

Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur 🙂

Gaat u liever de straat niet op? Maak dan gebruik van onze bezorgservice. Al vanaf SRD 70 bezorgen wij uw boeken gratis aan huis (binnen de stad) 📦📦📦

Reserveer uw boek via WhatsApp 776 43 80 📶 of de Facebook chat 💌

Tot ziens bij

Boekenoutlet Suriname 🌈

J.A. Pengelstraat 110a
Hoek Verlengde Hoogestraat
Tel. 840 51 54
WhatsApp 776 43 80
E-mail: [email protected]

[08/26/20]   We blijven bidden voor Matta ..

sun.sr

“Illegale goudzoekers vernietigen natuurpark Brownsberg”

Vreselijk. Onmiddelijk stoppen!!! ook de Skalians moeten weg !

sun.sr “Illegale goudzoekers vernietigen natuurpark Brownsberg” details...

unitednews.sr

AMMONIUMNITRAAT OPSLAG IN PARAMARIBO IS LEVENSGEVAARLIJK -

Actie!!! Weg met deze gevaarlijke situatie op Flora!

unitednews.sr Rogier I. Cameron (scheikundig technoloog) Met grote verwondering en eigenlijk ook grote vrees, heb ik op zowel Starnieuws als Dwtonline mogen lezen dat de arbeidsinspectie het heeft aangedurfd om een uitspraak te doen over de opslag van een zeer explosieve stof, Ammonium Nitraat. In een bericht dat...

dwtonline.com

'Keemaya and the Beach' uit het hart geschreven

Wie schrijft die blijft.
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/08/23/keemaya-and-the-beach-uit-het-hart-geschreven/

dwtonline.com Met het semi-autobiografische boek 'Keemaya and the Beach' heeft Andressa Hunsel eind juli haar debuut gemaakt als schrijver. Het kinderboek komt niet uit de lucht vallen. "Mijn prinsesje is mijn grootste inspiratie geweest. Het boek is ook echt voor haar geschreven", vertelt Hunsel in een openharti...

dwtonline.com

Pionier moderne Surinaamse beeldhouwkunst overleden

May he follow the light . R.i.p. Johan Pinas
http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/08/23/pionier-moderne-surinaamse-beeldhouwkunst-overleden/

dwtonline.com Suriname heeft wederom een kunstenaar verloren. Beeldhouwer Johan Pinas (88), bekend om zijn fijne afwerking, is vrijdag overleden. Het nieuws van zijn heengaan bevestigt zijn zoon Harvey Lisse. "Nee, hij is niet ziek geweest, maar lichamelijk ging hij vanwege ouderdom snel achteruit", zegt Lisse te...

We staan achter de filosofie van support your locals.
Onlangs heeft de Bieb een T-shirt met de prachtige Makandi figuur aangeschaft. Het is persoonlijk bezorgd door de maker/ontwerper Navaldo.
Met een tag op naam aan de verpakking. Top!
#supportyourlocals

We added a new colour to our packaging 🤩🤩
________________________________________________
Which one would you like?👀
•order your #makandi shirts now🤗

#SupporYourLocals

apintie.sr

Apintie.sr - Amonium nitraat niet in een woongebied opslaan volgens Erlan Sleur

Het is een gotspe dat er genoegen word genomen met de verklaring van de inspectie. Veilig opgeslagen of niet.
Het onveilige zit in het - te dichtbij -een woongebied zijn. Dus verplaatsen dat spul
NU!!!

Amonium nitraat niet in een woongebied opslaan volgens Erlan Sleur (Ma 17 Aug 2020) - - Tags: Erlan Sleur

It's Buchi Emecheta week ;)

Je mag na de lockdown zondagmorgen al vanaf 06.00 uur- als je wilt- langskomen bij onze Bieb op de Albert Einsteinstraat.

Ik
lees om gelukkig te worden
lees om te ontspannen
lees om mijn concentratieboog weer groot te maken
lees om goedkoop te reizen
lees om goedkoper te leren
lees om mijn horizon te verruimen
lees om lichtpuntjes te ontdekken in donkere tijden
lees om vooruit te komen
lees om problemen te voorkomen of op te lossen
|ees om te genieten

Word lid
kost slechts 249 SRD voor een heel jaar.
8679565

[08/21/20]   We hebben meer voor volwassenen . Maar er is ook een bescheiden hoekje met boeken voor kids en jongeren..

Lees om gelukkig te worden
lees om te ontspannen
lees om je concentratieboog weer groter te maken
lees om goedkoop te reizen
lees om goedkoper te leren
lees om je horizon te verruimen
lees om lichtpuntjes te ontdekken in donkere tijden
lees om vooruit te komen
lees om problemen te voorkomen of op te lossen
|ees om te genieten
Word lid
kost slechts 249 SRD voor een heel jaar.
8679565

Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie

Soeki's boodschap en laatste groet.

Ook condoleances en eerbetoon van Federatie of Visual artist in Suriname

Beste collega kunstenaars, Fvas-leden, kunstliefhebbers, vrienden en andere belanghebbenden,
Suriname heeft weer een grote zoon verloren, een cultuur icoon, een ere lid van de FVAS.

Onze zeer gewaardeerde Soeki Irodikromo is er niet meer. Voorgoed uit ons midden maar nooit uit ons hart.
Rust zacht Soeki.

Heel veel sterkte voor alle nabestaanden.

Morgen vanaf 11:00 bestaat de mogelijkheid om Afscheid te nemen bij Sana budaya.

Verzoeke daarbij alle Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te nemen .

Ook Nola Hatterman eert en condoleert Soeki en fam.

Verdrietig: Soeki is overleden, fantastisch lieve man, groot kunstenaar met een warm kloppend hart voor Suriname! De foto's zijn van maart 2020, tijdens zijn bezoek aan de expo in Readytex met werk van Nola, van wie hij zijn eerste lessen kreeg. Tijdens de 'leerlingenavond' hield Soeki een gloedvol betoog over de kunst in Suriname. Op een van de foto's hieronder zie je hem voor een van zijn daar geëxposeerde werken. In de filmpjes vertelt Soeki over zijn leven en werk.

F. 2020 Ellen de Vries
https://www.youtube.com/watch?v=hlsFBddXMao&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=lB-oAwexJK4
https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/60239
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/08/18/groot-kunstenaar-soeki-irodikromo-heengegaan/

Ik lees om vooruit te komen

Zo-de Bibliotheek voor ZelfOntwikkeling- is een specialistische lifestyle life-en business skills bibliotheek voor vooruitstrevenden, studenten, Young Professionals- Ondernemers -mensen met ambitie! Een Initiatief van Romeo M. Haas De RoddelTrainer.- T. 08679565

Wilt u dat uw scholen hét School in Paramaribo wordt?

Klik hier om uitgelicht te worden.

Video's (alles zien)

Creeer je eigen economie. Maak jezelf mentaal en financieel weerbaar
live presentatie za 11 januari om 9.45
GOED KAN ALTIJD BETER
Webinar Shadeska Nicolina elke za en zondag bij de Bieb voor ZO
Readers are leaders. Leer van de besten via ZO de bibliotheek voor ZelfOntwikkeling
TaalSalon wo 14 Maart

Plaats

Type

Telefoon

Website

deroddeltrainer.wordpress.com

Adres


Albert Einsteinstraat 29
Paramaribo
Andere Onderwijs in Paramaribo (alles zien)
Kennisinstituut Reparatie & Genocide Kennisinstituut Reparatie & Genocide
Hoogestraat 71bv
Paramaribo, ###X

Het Kennisinstituut Reparatie & Genocide is opgericht om kennis over effecten van trans-Atlantische slavernij en Inheemsen genocide te vergroten

X Decorations & More X Decorations & More
None
Paramaribo

Bij ons bent u terecht voor decoraties voor elke gelegenheid. Wij bieden voor elk budget een prachtige decoratie. Uw wens is onze uitdaging!!!

Leesclub De Uiltjes Leesclub De Uiltjes
Previenlaan
Paramaribo

Stichting Fu Doro Wan Nyun Libi Stichting Fu Doro Wan Nyun Libi
Paramaribo

The mission of stg Fu Doro Wan Nyun Libi/Youth Build program is to provide youth ages18-24 with an opportunity to complete their education.

International Pastry Workshops International Pastry Workshops
Paramaribo

Our goal is to teach : Culinary arts; Combine ingriedients and flavors; Merge new styles of pastry and bakery.

Reken bijlessen Glo 1 - basisschool Reken bijlessen Glo 1 - basisschool
Livorno
Paramaribo

Als uw kind extra hulp nodig heeft met rekenen van klas 4,5,6. Kunt u gerust bellen voor individuele lessen. 2 keer per week worden er lessen verzorgd.

Rick's Inter trade Rick's Inter trade
Paterweidman Straat 35b
Paramaribo

quality and durable goods at competitive prices

Callot Training & Consultancy Callot Training & Consultancy
Copiestraat 36
Paramaribo, PO. BOX 464

CALLOT Training en Consultancy is een dynamische organisatie die bedrijfsprocessen, personeelsleden en individuele personen versterkt opdat zij maximaal kunnen/kan presteren.

Orga Nice N.V. Orga Nice N.V.
Koosstraat 18a
Paramaribo

Orga Nice N.V.

BJJ Academy Suriname BJJ Academy Suriname
Prinsessestraat 300
Paramaribo

BJJ Academy Suriname leert mannen en vrouwen om zichzelf te verdedigen volgens de strategieën en technieken van het Braziliaans/Gracie Jiu Jitsu

Landbrug naar China Landbrug naar China
Normandiestraat #3
Paramaribo

Translation Services, Proofreading and Training English-Chinese-Dutch. Vertaalbureau, Trainingscentrum en Correctiebureau Engels-Chinees-Nederlands

Professional Security Guard Professional Security Guard
Veldhuizenlaan 40 C
Paramaribo

De ontwikkelingen op veiligheids beveiligingsgebied zullen naar onze visie een marktvraag genereren, namelijk een roep om opgeleide beveiligingsbeambten