Отворен Граѓански Универзитет за доживотно

Отворен Граѓански Универзитет за доживотно

Comments

Не ја пропуштајте можноста да го научите Англискиот јазик преку игра,забава и дружење.
Наскоро продолжуваме со нашата дружба.Преку игра, забава и се разбира учење ја постигнуваме нашата цел ~ да го научиме Англискиот јазик. Станете дел и вие од нашата дружина заедно да научиме да зборуваме Англиски јазик.
Наскоро повторно ја започнуваме нашата дружба.Преку учење,игра,забава ја постигнуваме нашата цел ~ да го научиме Англискиот јазик.Станете и вие дел од нашата дружина и учете со нас.

Информации за курсeви, услуги и активности на ОГУДУ - Тетово Универзитетот е основан во 1955 година со тогашен назив: Работнички универзитет Тетово.
Во 2000 година, преименуван е во Народен универзитет Тетово.
Со одлука за преземање на Советот на општина Тетово, од 2015 година продолжува да ја врши дејноста како Отворен граѓански универзитет за доживотно учење Тетово.

Универзитетот е институција за доживотно образование и културен развој на возрасните и младите луѓе. Предметот на активности се состои од: образование на возрасните, комплексно и постојано стручно социо-политичко и економско, културно-естетско образование, со посебен акцент на обука на вработените и невработените луѓе, возрасните и младите.

Отворен граѓански универзитет за доживотно учење-TETOBO е ориентиран кон модерните и глобални промени, ги следи технолошките достигнувања и потреби. Во работењето се користат основи за интерактивно образование и практична подготовка / наставата се одвива во совремно опремени кабинети и училници.

Целокупната дејност што ја организира се дели на следниве подрачја: - основно образование за возрасни,
- изучување на странски јазици за деца и возрасни
- информатичко образование и
- стручно образование

Operating as usual

tetovoinfo.mk 01/09/2020

Во тек се уписите за англиски и германски јазик во Отворен граѓански универзитет за доживотно учење Тетово - Тетово Инфо

Ve ocekuvame!

tetovoinfo.mk Отворен граѓански универзитет за доживотно учење Тетово ве повикува на изучување на курсеви по англиски и германски јазик за возрасни и деца на настава која се изв...

19/08/2020

Како и секоја година така и оваа нашето дружење продолжува. Низ игра,забава и учење да го научиме Англискиот јазик.Оваа година доколку е тоа потребно имаме можности да го организираме нашето дружење и на подруг начин. Дали лично ќе се дружиме или онлине ве повикуваме да станете дел од нашата дружина.Уписите се започнати. Повелете👍🏘🎓🔔📚

tetovoinfo.mk 06/09/2019

За да најдат работа 19 невработени лица обучени за фризери и готвачи - Тетово Инфо

https://tetovoinfo.mk/%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%98%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b0-19-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0/?fbclid=IwAR3CkLz3QB80ax-rX7YV7hBNm7G8oKNLWqm0EVkctSYMMcNLMVxHYp_5OFo

tetovoinfo.mk Отворен граѓански универзитет за доживотно учење Тетово реализираше две обуки по верифицирани програми за „Фризер за жени и мажи“ и „Готвач во угостителски обје...

19/08/2019
19/08/2019

Starting soon........Hurry up

Starting soon........Hurry up

28/12/2018

Holidays are coming!!!Santas best helpers!!!🎆🎇🎉🎁🎊🎆🎇

29/08/2018

Starting soon........Hurry up

23/08/2018

Уписите се во тек, Ве очекуваме !

[08/17/18]   Уште малку остана до почетокот на нашата повторна дружба. Како и секоја година така и оваа преку дружење,игри,комуникација ќе го учиме и се разбира научиме Англискиот јазик.Секој што сака да се дружи и да учи нека ни се придружи во нашето училиште Отворен Граѓански Универзитет за доживотно учење Тетово - ОГУДУ Тетово. Сите се добредојдени. Кој сака нека се јави уписите се во тек.

cov.gov.mk 18/05/2018

COV.GOV.MK | Përfaqësues të institucioneve për Arsim të të rriturve nga Maqedonia në vizitë studimore në Bosnje dhe Herzegovinë

cov.gov.mk Përfaqësues të institucioneve për Arsim të të rriturve nga Maqedonia në vizitë studimore në Bosnje dhe Herzegovinë May 18, 2018/in Artikuj admin /by adminNë periudhën 7 deri 11 maj, DVV International në bashkëpunim me Institucionet dhe organizatat partnere të Bosnjës dhe Herzegovinë...

dvv-international.ba 18/05/2018

www.dvv-international.ba

Клучните актери на системите за образование на возрасни од Македонија на студиска посета на Босна и Херцеговина

Во периодот помеѓу 7-ми и 11-ти Мај, ДВВ Интернационал во соработка со партнерските институции и организации во Босна и Херцеговина, беше домаќин на македонска група составена од претставници на институции и организации, а предводена од Центарот за доживотно учење во Скопје.

Учесниците од Македонија беа претставници на ЈУ Центар за образование на возрасни, Националната Агенција за Европски Образовани Програми и Мобилност, Центарот за доживотно учење Скопје, како и претставници на Отворените Граѓански Универзитети за Доживотно Учење од Гостивар, Неготино, Скопје, Струмица и Тетово.

Оваа билатерална стручна размена беше организирана со цел да им овозможи на различните чинители од образованието на возрасни од двете земји да разменат искуства, мислења, примери на добра пракса, како и да и продискутираат тековните проблеми и предизвиците во образованието на возрасни и можните решенија. Учесниците од Македонија, беа пречекани од претставници на институции и организации од различни нивоа во образованието на возрасни вклучувајќи ги и оние од микро ниво.

На 8-ми Мај, гостите од Македонија беа во примени на состанок со заменик Министерот за Средно Стручно Образование и Образование на Возрасни при Министерството за Образование, Наука и Млади на Кантонот Сараево, Г-ѓа Ламија Хушиќ, како и со претставници на: Јавната Установа Босански Културен Центар на Кантонот Сараево; Јавното Средно Училиште за Градежништво и Геодезија; Центарот за Бизнис Едукација Сараево.

Освен посетата на институциите во Кантонот Сараево, учесниците од Македонија ги посетија и организациите партнери на ДВВ Интернационал во Сребреница и Горажде. Членови на здружението САРА од Сребреница и Организацијата на жени ПРИРОДА од Братунац ги пречекаа гостите во Сребреница и им ја презентираа нивната работа, досегашната соработката со ДВВ Интернационал, како и плановите за идните активности.

Министерот за Образование, Млади, Наука, Култура и Спорт на Босанско Подринскиот кантон Горажде, Г-дин Дамир Жуга ги пречека гостите и заедно со Г-дин Амир Духовиќ, кој е контакт за образование на возрасни ја нагласија важноста на ваквите регионални размени во зацврстувањето на соработката во полето на образование на возрасни и севкупната соработка.

Гостите од Македонија посетија и две организации институции кои се лидери во образованието на возрасни во овој Кантон а тоа се Јавната Институција Средно Стручно Училиште Џемал Биједиќ и Асоцијацијата АЛДА од Горажде.

Возвратна посета од страна на претставници од Босна и Херцеговина во Македонија ќе се организира во Септември оваа година, а домаќин на истата ќе биде Центарот за Доживотно Учење од Скопје.

dvv-international.ba

17/05/2018

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu

DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je u periodu od 7. do 11. maja u saradnji sa svojim partnerskim organizacijama bio domaćin studijske posjete grupe iz Makedonije predvođene Centrom za cjeloživotno učenje iz Skoplja.

Ova bilateralna ekspertska razmjena je organizovana s ciljem da omogući različitim akterima u obrazovnom sistemu ovih dviju zemalja da razmjene iskustva, mišljenja i primjere dobre prakse te zajedno prodiskutuju trenutne probleme i izazove u oblasti obrazovanja odraslih kao i moguća rješenja istih.

Uzvratna posjeta Republici Makedoniji će biti realizovana krajem septembra 2018. godine, a domaćin posjete će biti Centar za cjeloživotno učenje iz Skoplja.

Cijeli članak pročitajte na našoj web stranici. https://bit.ly/2rPYpku

dvv-international.ba 17/05/2018

Ključni akteri sistema obrazovanja odraslih iz Makedonije u studijskoj posjeti Bosni i Hercegovini

http://www.dvv-international.ba/bs/novosti/clanak/news/key-actors-of-adult-education-system-in-macedonia-in-a-study-visit-to-bosnia-and-herzegovina/?tx_news_pi1[controller]=News&tx_news_pi1[action]=detail&cHash=1cb8f84e28f7816846358e2790b9b673

dvv-international.ba DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu je u periodu od 7. do 11. maja u saradnji sa svojim partnerskim organizacijama bio domaćin studijske posjete grupe iz Makedonije predvođene Centrom za cjeloživotno učenje iz Skoplja.

12/04/2018

Vocabulary check, the fun way 👍👍👍😁😁😁 Hangman, memory game, problem-solving game, and other activities... We all enjoyed and had a great time 😄😄😄

05/04/2018

Easter is coming and we all love decorating Easter eggs... But, the Easter egg hunt is what we enjoy the most 🐰🐰🐰

05/04/2018

My students are soooooo creative!!! (April fool's day activity) 👏👏👏👍🎭🎭🎭

05/04/2018

A memory book - post-winter break activity with my students

05/04/2018

Easter ! Easter ! Easter ! Celebrating Easter with my students from Brvenica!

05/04/2018

Отворен Граѓански Универзитет - Тетово на сите припадници на православната вероисповед им ги честита Велигденските празници!!!

05/04/2018

Easter crafts

27/02/2018

Tv Koha - Tetovë

www.tvkoha.tv

27/02/2018

TV KISS Tetovo

27 невработени лица стекнаа нови вештини преку обуки. Со добиените сертификати ќе бидат поконкурентни на пазарот на трудот

01/11/2017

It's Halloween. Drawings and crafts made by our children.

20/10/2017

ExpertEnglish.Info - IELTS, TOEFL, ЗНО

Telling the #time #english #vocabulary

14/10/2017

How to use them

Mr = мистер (неважно, женатый или неженатый мужчина)
Mrs = миссис (замужем)
Miss = мисс (не замужем)
Ms = мисс (неизвестно замужем или нет)

#english #language #учуанглийкий #языки #учуязык #английскийкаждыйдень #уроканглийского #education #эмоции #английский #английскийязык #английскийонлайн #английскийязыкуроки #английскийдляначинающих #английскийснуля #урокианглийского #английскийдлявсех #английскийпоскайпу #бизнесанглийский #собеседованиенаанглийском #школаиностранныхязыков #курсыанглийского

07/10/2017

English tenses

#Tenses #English #Grammar Share pls

04/10/2017

ExpertEnglish.Info - IELTS, TOEFL, ЗНО

Order of #Adjectives #english #grammar

24/09/2017

ExpertEnglish.Info - IELTS, TOEFL, ЗНО

12 #Tenses of #English #Grammar
https://www.instagram.com/p/BY6Aw50AUWx/

21/09/2017

ME SHUME TE INTERESUAR PER PARUKERI DHE KUZHINIER

https://www.youtube.com/watch?v=Gqfh8pZd6Ls

Televizioni Koha - Tetovë www.tvkoha.tv

17/09/2017

ExpertEnglish.Info - IELTS, TOEFL, ЗНО

#Conjunctions #english #vocabulary
https://www.instagram.com/p/BZEpk0ngE2t/

12/09/2017

Biznis Katalog

СЕКОЈ ЈАЗИК Е БОГАТСТВО!
Запишете се на курсот по англиски и германски јазик на Отворен граѓански универзитет за доживотно учење - Тетово и проширете ја својата ризница.

11/09/2017

Отворен Граѓански универзитет за доживотно учење Тетово

уписи за учебната 2017/2018 година

09/09/2017

English for All

#animals 🦑🐢🐌🦐🦆🐘🐫

06/09/2017

Biznis Katalog

Отворен граѓански универзитет за доживотно учење
+389 044 334 320
Ул. „Иво Рибар Лола„ 1200 Тетово Македонија

06/09/2017

Уписите се во тек, Ве очекуваме !

Location

Telephone

Address


Ivo Lola Ribar 96
Tetovo
1200

Opening Hours

Monday 08:00 - 16:00
Tuesday 08:00 - 16:00
Wednesday 08:00 - 16:00
Thursday 08:00 - 16:00
Friday 08:00 - 16:00
Other Schools in Tetovo (show all)
IV-14 Mjeksi 2014/15 IV-14 Mjeksi 2014/15
Bogovinje
Tetovo, 101BB

4-11 Gjimnazi Tetoves 4-11 Gjimnazi Tetoves
Gjimnaz "kiril Pejcinoviq"
Tetovo, 4706

Mirë se vini ne faqen më të madhe të një faqe klase.Kjo faqe i dedikohet klasës IV-11 Gjimnazi Tetovës

Училиште за странски јазици ''Ремарк'' Училиште за странски јазици ''Ремарк''
Tetovo, 1200

уписите се во тек! За повеќе информации на телефонскиот број 078/719-144

IV-11 Mjeksi (2011-2012) IV-11 Mjeksi (2011-2012)
Sh.M.K.M.
Tetovo

Admin: 1.Dona 2.Fat 3.Emma 4.ZamKi