Maarif International Schools Macedonia

To be an institution that raises people of goodwill who are going to use their knowledge and wisdom

Operating as usual

23/07/2021

Кој не би сакал да биде дел од образовна програма која има разновидна содржина, многу активности и што да се научи во образовниот циклус?!

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Kush nuk do të donte të ishte pjesë e një programi arsimor që ka përmbajtje të larmishme, aktivitete të shumta dhe një cikël arsimor ku ke çfarë mëson?!

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Who would not want to be part of an educational program that has diverse content, many activities and what to learn in the educational cycle ?! Study with the best! #MaarifInternationalSchoolsMk

Farklı içeriği, birçok etkinliği ve eğitim döngüsünde neler öğrenileceğini içeren bir eğitim programının parçası olmayı kim istemez ki?!
En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Кој не би сакал да биде дел од образовна програма која има разновидна содржина, многу активности и што да се научи во образовниот циклус?!

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Kush nuk do të donte të ishte pjesë e një programi arsimor që ka përmbajtje të larmishme, aktivitete të shumta dhe një cikël arsimor ku ke çfarë mëson?!

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Who would not want to be part of an educational program that has diverse content, many activities and what to learn in the educational cycle ?! Study with the best! #MaarifInternationalSchoolsMk

Farklı içeriği, birçok etkinliği ve eğitim döngüsünde neler öğrenileceğini içeren bir eğitim programının parçası olmayı kim istemez ki?!
En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

21/07/2021

Не ја пропуштајте можноста за школување во #MaarifInternationalSchoolsMk СКОПЈЕ со 40% попуст за време на летниот период.
Школувајте се со најдобрите!

Mos e humbisni mundësinë për tu shkolluar në #MaarifInternationalSchoolsMk SHKUP me 40% zbritje gjatë periudhës verore.
Shkollohuni me më të mirët!

Do not miss the opportunity to study at #MaarifInternationalSchoolsMk SKOPJE with a 40% discount during the summer.
Study with the best!

#MaarifInternatinalSchoolsMk Üsküp kampüsümüzde yaz boyunca %40 indirimli eğitim fırsatını kaçırmayın. En iyilerle eğitim alın!

Не ја пропуштајте можноста за школување во #MaarifInternationalSchoolsMk СКОПЈЕ со 40% попуст за време на летниот период.
Школувајте се со најдобрите!

Mos e humbisni mundësinë për tu shkolluar në #MaarifInternationalSchoolsMk SHKUP me 40% zbritje gjatë periudhës verore.
Shkollohuni me më të mirët!

Do not miss the opportunity to study at #MaarifInternationalSchoolsMk SKOPJE with a 40% discount during the summer.
Study with the best!

#MaarifInternatinalSchoolsMk Üsküp kampüsümüzde yaz boyunca %40 indirimli eğitim fırsatını kaçırmayın. En iyilerle eğitim alın!

Photos from Maarif International Schools Macedonia's post 20/07/2021

Ви го честитаме празникот Курбан Бајрам! Многу здравје, среќа и љубов на вашите сакани 🙏

Urime Kurban Bajramin! Shumë shëndet, lumturi dhe dashuri për të dashurit tuaj 🙏

Kurban Bayramınız Kutlu olsun! Sevdiklerinize sağlıklı, bol şanslı ve sevgi dolu günler dileriz. 🙏

Happy EID AL ADHA to your beloved ones! Lots of love, happiness, and health 🙏

Photos from Maarif International Schools Macedonia's post 20/07/2021

Photos from Maarif International Schools Macedonia's post

19/07/2021

Меѓународно образование, разновидни наставни содржини, многу активности, стипендија и многу знаење!

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Arsimim ndërkombëtar, përmbajtje të ndryshme mësimore, aktivitete të shumta, bursa dhe shumë njohuri!

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

International education, various teaching contents, many activities, scholarship and a lot of knowledge!
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Uluslararası eğitim, çeşitli öğretim içerikleri, birçok etkinlik, burs ve bolca bilgi! En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Меѓународно образование, разновидни наставни содржини, многу активности, стипендија и многу знаење!

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Arsimim ndërkombëtar, përmbajtje të ndryshme mësimore, aktivitete të shumta, bursa dhe shumë njohuri!

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

International education, various teaching contents, many activities, scholarship and a lot of knowledge!
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Uluslararası eğitim, çeşitli öğretim içerikleri, birçok etkinlik, burs ve bolca bilgi! En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Photos from Maarif International Schools Macedonia's post 15/07/2021

ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 15 - ТИ ЈУЛИ

Забавачињата од градинката во Скопје и Тетово беа во посета на изложбата по повод 15-ти јули, изложбата беше организирана од страна на нашата управа.
Им се заблагодаруваме на нашите дечиња за посетата.

---

EKSPOZITË ME RASTIN E 15-TË KORRIKUT

Nxënësit e kopshtit në Shkup dhe në Tetovë vizituan ekspozitën e 15-të Korrikut, të përgatitur nga drejtoria e shkollës sonë me këtë rast ne i falënderojmë ata.

---

15 TEMMUZ SERGİSİ

Üsküp ve Kalkandelen Anaokulu öğrencilerimiz, okul müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 15 Temmuz Sergisini ziyaret ettiler. Teşekkür ederiz.

Photos from Maarif International Schools Macedonia's post 15/07/2021

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 JULY, DEMOCRACY AND NATIONAL UNITY DAY

14/07/2021

Летната школа во градинката Скопје е пред својот крај.
Нашите драги мали научници совладаа многу вештини, научија многу новини и си поминаа одлично продуктивно време!

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Shkolla verore në kopshtin e Shkupit është drejt përfundimit.
Shkencëtarët tanë të vegjël kanë përfituar shumë aftësi, mësuan shumë risi dhe kanë kaluar një kohë të shkëlqyer produktive!

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

The summer school in the kindergarten Skopje is nearing its end. Our dear little scientists have mastered many skills, learned many innovations and had a great productive time!
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Üsküp şubesindeki yaz okulu sona eriyor. Sevgili küçük bilim adamlarımız birçok beceriye hakim oldular, birçok yenilik öğrendiler ve çok verimli zaman geçirdiler! En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Летната школа во градинката Скопје е пред својот крај.
Нашите драги мали научници совладаа многу вештини, научија многу новини и си поминаа одлично продуктивно време!

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Shkolla verore në kopshtin e Shkupit është drejt përfundimit.
Shkencëtarët tanë të vegjël kanë përfituar shumë aftësi, mësuan shumë risi dhe kanë kaluar një kohë të shkëlqyer produktive!

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

The summer school in the kindergarten Skopje is nearing its end. Our dear little scientists have mastered many skills, learned many innovations and had a great productive time!
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Üsküp şubesindeki yaz okulu sona eriyor. Sevgili küçük bilim adamlarımız birçok beceriye hakim oldular, birçok yenilik öğrendiler ve çok verimli zaman geçirdiler! En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Photos from Maarif International Schools Macedonia's post 13/07/2021

КОНКУРС ЗА ПЕДАГОГ И НАСТАВНИК – 2021/2022

KONKURS PËR PEDAGOG DHE MËSIMDHËNËS - 2021/2022

PEDAGOG VE ÖĞRETMEN ALIM İLANI – 2021/2022

12/07/2021

Уписите за новата образовна година се во тек. Ви го претставуваме ценовникот за кампусот во Скопје и можноста за промотивен попуст во летниот период.

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Regjistrimet për vitin e ri shkollor janë në vijim. Ju prezantojmë çmimoren për kampusin në Shkup dhe mundësinë për zbritje promovuese gjatë sezonit të verës.

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Enrollment for the new school year is ongoing. We present you the price list for the campus in Skopje and the possibility of a promotional discount during the summer period.

Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Yeni öğretim yılı için kayıtlar devam etmektedir. Size Üsküp'teki kampüsün fiyat listesini ve yaz aylarında promosyon indirimi imkanı sunuyoruz.
En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Уписите за новата образовна година се во тек. Ви го претставуваме ценовникот за кампусот во Скопје и можноста за промотивен попуст во летниот период.

Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Regjistrimet për vitin e ri shkollor janë në vijim. Ju prezantojmë çmimoren për kampusin në Shkup dhe mundësinë për zbritje promovuese gjatë sezonit të verës.

Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Enrollment for the new school year is ongoing. We present you the price list for the campus in Skopje and the possibility of a promotional discount during the summer period.

Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Yeni öğretim yılı için kayıtlar devam etmektedir. Size Üsküp'teki kampüsün fiyat listesini ve yaz aylarında promosyon indirimi imkanı sunuyoruz.
En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

11/07/2021
Photos from Maarif International Schools Macedonia's post 09/07/2021

НЕИЗМЕРНА СРЕЌА ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА ЛЕТНАТА ШКОЛА

Денес заврши летната школа која беше организирана од страна на Меѓународното училиште Маариф во Тетово. Програмата се состоеше од различни активности преку кои учениците имаа можност да научат нови работи и воедно да се забавуваат изминатите четири недели.
Голема благодарност до сите кои придонесоа за реализацијата на оваа летна школа, особено наставниците и родителите. До гледање до следната летна школа, идната година.
Пријатен одмор на сите.

---

LUMTURI E PAFUND EDHE PAS PËRFUNDIMIT TË SHKOLLËS VERORE

Sot përfundoi programi i shkollës verore që u organizua nga Shkolla Ndërkombëtare “Maarif“, Tetovë. Në programin e shkollës verore, në të cilin u mbajtën një sërë aktivitetesh, nxënësit tanë mësuan gjëra të reja dhe u argëtuan përgjatë këtyre katër javëve. Falënderojmë të gjithë ata që kontribuan, veçanërisht mësimdhënësit dhe prindërit, me shpresë se do të shihemi në shkollën verore të vitit të ardhshëm.
Pushime të këndshme.

---

MAARİF YAZ OKULU'NDA MUTLU SON

Uluslararası Kalkandelen Maarif Okulları olarak düzenlediğimiz Yaz Okulu programı bugün sona erdi. İçinde çok çeşitli etkinliklerin olduğu Yaz Okulu programında, 4 hafta boyunca öğrencilerimiz hem yeni şeyler öğrendi hem de çok eğlendiler. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere herkese çok teşekkürler. Gelecek yılki Yaz Okulu'nda görüşmek üzere.
Herkese iyi tatiller.

09/07/2021

Можноста за стидендија е поблиску до вас!
Не ја пропуштајте шансата за школување по светски стандарди и аплицирајте за Магис стипендија.
Регистрирајте се за испитот Магис во кампусот во Скопје и аплицирајте на веб страната magis.turkiyemaarif.org.
Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Mundësia për bursë është më afër jush!
Mos e humbni shansin për të studiuar sipas standardeve botërore dhe aplikoni për bursë Magis.
Regjistrohuni për provimin Magis në kampusin në Shkup dhe aplikoni në uebfaqen magis.turkiyemaarif.org.
Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

The opportunity for a scholarship is closer to you! Do not miss the chance to study according to world standards and apply for a MAGIS scholarship. Register for the MAGIS exam on the Skopje campus and apply on the website magis.turkiyemaarif.org.
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Burs fırsatı size daha yakın! Dünya standartlarında eğitim alma ve MAGİS bursuna başvurma fırsatını kaçırmayın. Üsküp kampüsündeki MAGİS sınavına kaydolun ve magis.turkiyemaarif.org web sitesine başvurun. En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Можноста за стидендија е поблиску до вас!
Не ја пропуштајте шансата за школување по светски стандарди и аплицирајте за Магис стипендија.
Регистрирајте се за испитот Магис во кампусот во Скопје и аплицирајте на веб страната magis.turkiyemaarif.org.
Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Mundësia për bursë është më afër jush!
Mos e humbni shansin për të studiuar sipas standardeve botërore dhe aplikoni për bursë Magis.
Regjistrohuni për provimin Magis në kampusin në Shkup dhe aplikoni në uebfaqen magis.turkiyemaarif.org.
Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

The opportunity for a scholarship is closer to you! Do not miss the chance to study according to world standards and apply for a MAGIS scholarship. Register for the MAGIS exam on the Skopje campus and apply on the website magis.turkiyemaarif.org.
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Burs fırsatı size daha yakın! Dünya standartlarında eğitim alma ve MAGİS bursuna başvurma fırsatını kaçırmayın. Üsküp kampüsündeki MAGİS sınavına kaydolun ve magis.turkiyemaarif.org web sitesine başvurun. En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

07/07/2021

Уписите за летната школа во градинката Скопје се во тек. Разновидна содржина и многу што да се научи за време на летниот период!
Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Regjistrimet për shkollën verore në çerdhen Shkup janë në vijim. Përmbajtje të larmishme dhe shumëçka për të mësuar gjatë periudhës së verës!
Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

The enrollment for the summer school in the kindergarten Skopje is in progress. Diverse content and lots to learn during the summer!
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Üsküp anaokulundaki yaz okulu kayıtları devam etmektedir. Çeşitli içerikler ve yaz boyunca öğrenecek çok şey var! En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

Уписите за летната школа во градинката Скопје се во тек. Разновидна содржина и многу што да се научи за време на летниот период!
Школувајте се со најдобрите!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Regjistrimet për shkollën verore në çerdhen Shkup janë në vijim. Përmbajtje të larmishme dhe shumëçka për të mësuar gjatë periudhës së verës!
Shkollohuni me më të mirët!
#MaarifInternationalSchoolsMk

The enrollment for the summer school in the kindergarten Skopje is in progress. Diverse content and lots to learn during the summer!
Study with the best!
#MaarifInternationalSchoolsMk

Üsküp anaokulundaki yaz okulu kayıtları devam etmektedir. Çeşitli içerikler ve yaz boyunca öğrenecek çok şey var! En iyilerle eğitim alın! #MaarifInternationalSchoolsMk

06/07/2021

ШКОЛУВАЈ СЕ СО НАЈДОБРИТЕ ПО НАЈДОБРИ УСЛОВИ!
Сите ученици кои ќе се запишат во учебната година 2021-2022 ќе имаат можност да учат по иста школарина и во следните учебни години. Цената вклучува храна, униформа и книги.
Бидете и вие дел од образовниот процес во кампусот во Скопје.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

SHKOLLOHU ME MË TË MIRËT, ME KUSHTET MË TË MIRA
Të gjithë nxënësit që do të regjistrohen në vitin shkollor 2021-2022 do të kenë mundësinë të mësojnë me të njëjtin participim edhe në vitet vijuese shkollore. Çmimi përfshin ushqim, uniformë dhe libra.
Bëhuni pjesë e procesit arsimor në kampusin në Shkup.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

EN İYİ ŞARTLARDA EN İYİLERLE EĞİTİM ALIN!
2021-2022 Eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıracak tüm öğrenciler, sonraki eğitim-öğretim yıllarında da aynı fiyata eğitime devam etme imkanına sahip olacaklardır. Fiyata yemek, üniforma ve kitaplar dahildir.
Üsküp kampüsündeki eğitim sürecinin bir parçası olun.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

STUDY WITH THE BEST UNDER THE BEST CONDITIONS!
All students who enroll in the school year 2021-2022 will have the opportunity to study for the same tuition in the following school years. The price includes food, uniform and books.
Be part of the educational process on the campus in Skopje.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

ШКОЛУВАЈ СЕ СО НАЈДОБРИТЕ ПО НАЈДОБРИ УСЛОВИ!
Сите ученици кои ќе се запишат во учебната година 2021-2022 ќе имаат можност да учат по иста школарина и во следните учебни години. Цената вклучува храна, униформа и книги.
Бидете и вие дел од образовниот процес во кампусот во Скопје.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

SHKOLLOHU ME MË TË MIRËT, ME KUSHTET MË TË MIRA
Të gjithë nxënësit që do të regjistrohen në vitin shkollor 2021-2022 do të kenë mundësinë të mësojnë me të njëjtin participim edhe në vitet vijuese shkollore. Çmimi përfshin ushqim, uniformë dhe libra.
Bëhuni pjesë e procesit arsimor në kampusin në Shkup.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

EN İYİ ŞARTLARDA EN İYİLERLE EĞİTİM ALIN!
2021-2022 Eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıracak tüm öğrenciler, sonraki eğitim-öğretim yıllarında da aynı fiyata eğitime devam etme imkanına sahip olacaklardır. Fiyata yemek, üniforma ve kitaplar dahildir.
Üsküp kampüsündeki eğitim sürecinin bir parçası olun.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

STUDY WITH THE BEST UNDER THE BEST CONDITIONS!
All students who enroll in the school year 2021-2022 will have the opportunity to study for the same tuition in the following school years. The price includes food, uniform and books.
Be part of the educational process on the campus in Skopje.
#MAARIFINTERNATIONALSCHOOLSMK

Videos (show all)

Maarif Open Days 2021

Location

Telephone

Address


11-ti Oktomvri No:1A, Skopje
Skopje
1000

Opening Hours

Monday 08:30 - 16:30
Tuesday 08:30 - 16:30
Wednesday 08:30 - 16:30
Thursday 08:30 - 16:30
Friday 08:30 - 16:30
Other High Schools in Skopje (show all)
American School Macedonia American School Macedonia
Никола Парапунов 41
Skopje, 1000

Private School

Gimnazija Algoritam Gimnazija Algoritam
ул. „Даме Груев“ бр. 16
Skopje, 1000

Гимназија Алгоритам Центар-Скопје/Algoritam Centar High School-Skopje

СУГС „Никола Карев“-Скопје СУГС „Никола Карев“-Скопје
Ul. Nikola Rusinski Br.2
Skopje, 1000

СУГСГ „Орце Николов“ - Скопје СУГСГ „Орце Николов“ - Скопје
Bul. Ilinden 101
Skopje, 1000

Одржувано од IT Секторот на СУГС Гимназија „Орце Николов“.

СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин" СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин"
Трета Македонска Ударна Бригада, бр. 9
Skopje, 1000

Гимназијата Корчагин и нејзините корчагинци претстав?

СЕПУГС Васил Антевски Дрен СЕПУГС Васил Антевски Дрен
ул.Вера Јоциќ Бр.4
Skopje, 1000

Официјална страна на Средно економско правно училиште Васил Антевски Дрен Скопје

СУГС Гимназија „Панче Арсовски“ - Скопје СУГС Гимназија „Панче Арсовски“ - Скопје
Ul. 16 Makedonska Brigada Bb
Skopje, 1000

High school

АСУЦ „Боро Петрушевски“ на Град Скопје АСУЦ „Боро Петрушевски“ на Град Скопје
бул. Александар Македонски 26-б
Skopje, 1113

АСУЦ “Боро Петрушевски”, е модерен центар за образование на кадри од сообраќајна, машинска, автотехничка и електротехничката струка

СУГС "Кочо Рацин" СУГС "Кочо Рацин"
Lihnida, Skopje 1000, Macedonia
Skopje, 1060

Официјална Facebook страница на Средното Училиште на Град Скопје „ Кочо Рацин “

СУГС "Кочо Рацин" Скопје - Информатика и Прог СУГС "Кочо Рацин" Скопје - Информатика и Прог
Lihnida
Skopje, 1000

• Училиштето е формирано во 1964 година како Гимназија со економски паралелки. Потоа се трансформира во стручно и гимназиско училиште.