SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово

Shkolla Fillore Komunale “Liria” - Tetove
Основно Општинско Училиште "Лирија“ - Тетово

Operating as usual

26/07/2023

🇦🇱 👫👩‍🏫👨‍🏫Nxënësit dhe mësimdhënësit në shkollat fillore do të kenë edhe pushim pranveror, kështu u vendos sot në seancë qeveritare.

🤩Qeveria sot vendosi:

👉PUSHIMI PRANVEROR fillon më 29 prill 2024 mbaron më 5 maj 2024,

👉GJYSËMVJETORI I PARË fillon më 1 shtator 2023 mbaron më 29 dhjetor 2023,

👉GJYSËMVJETORI I DYTË fillon më 22 janar 2024 mbaron më 17 qershor 2024.

Ky model është ai që e përdorin shumë shtete europiane dhe njëkohësisht do të mbeten 180 ditë mësimore si deri tani.

******

🇲🇰 👫👩‍🏫👨‍🏫 Учениците и наставниот кадар во основните училишта ќе имаат и пролетен распуст, така се одлучи денес на владина седница.

🤩 Денес владата одлучи:

👉 ПРОЛЕТНИОТ РАСПУСТ да почнува на 29 април 2024 а да завршува на 5 мај 2024 година.

👉ПРВОТО ПОЛУГОДИЕ да почнува на 1 септември 2023 да завршува на 29 декември 2023

👉ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ да почнува на 22 јануари 2024 да завршува на 17 јуни 2024 година

Овој модел го користат многу европски земји а истовремено останува законкиот минимум 180 наставни часови како и досега.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 26/07/2023

Sot ne shkollen tone filluan punimet per rregullimin e kanalizimit te ujrave atmosferik.
Денеска во нашето училиште започнаа работите за средување на канализацијата за атмосферски води!

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 01/07/2023

Во нашето училиште се одржа обука за наставници на тема „Настава насочена кон постигнување на резултати од учење од повисоко ниво“. Организатори на оваа обуката се БРО и МОН, додека обучувач беше г-ѓа Весна Макашевска. Обуката беше проследена со голем интерес од страна на наставниците и беше успешно реализирана.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 30/06/2023

Sot ne shkollen tone u mbajt trajnim per mesmidhenesit me teme “Mësimdhënie me qëllim arritjen e rezultateve mësimore të një niveli më të lartë.” . Organizues te trajnimit jane BZHA dhe MASH, ndersa trajnues ishte z. Satki Ismaili. Trajnimi u ndoq me nje interesim te madh nga ana e mesimdhenesve dhe u realizua me sukses.

28/06/2023
Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 07/06/2023

Наставниците Yllzana Zeqiri, Farije Kasami и Александра Ќирова реализираа мултиетнички активности во Зоолошка градина каде што децата заедно истражуваа, другаруваа и негуваа меѓуетнички односи.

Mësueset Yllzana Zeqiri, Farije Kasami dhe Aleksandra Kirova realizuan aktivitete multietnike në kopshtin zoologjik ku fëmijët eksploruan së bashku, bënë miqësi dhe nxitën marrëdhëniet ndëretnike.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 06/06/2023

Во нашето училиште се одржa мал турнир во фудбал за учениците од IV одделение предводен од наставници по физичко образование, и тоа
Пларент Салихи и Мирјана Војтикив.
Резултатот од натпреварот е следниот:
Прво место IV 1 А
Второ место IV 1 Б
Трето место IV 3 А
🏆🏅
Sot në shkollën tonë u zhvillua një turne i vogël në futboll për nxënësit e klasës së IV-të të udhëhequr nga mësimdhënës të edukates fizike Plarent Salihi dhe Mirjana Vojtikiv.
Rezultati nga turneu është si vijon:
Vendi i parë IV 1 A
Vendi i dytë IV 1 B
Vendi i tretë IV 3 A
🏆🏅

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 05/06/2023

Sot ne shkollën tonë u mbajt shfaqja e fundvitit e organizuar nga arsimtarja Laurie Ibraimi. Shfaqe kjo qe po behet traditë ne cdo gjenerate semimaturantesh. Nxenesit e klasave te nënta i shfaqen aftesite e tyre duke marre pjese ne shafqe te vogla teatrale te cilat sollen te qeshura ne mesin e shikuesve. Urime semimaturante!

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 02/06/2023

Me rastin e Ditës Ndërkomëtare të Fëmijëve kishim nderin të jemi të ftuar nga Aleanca Franceze dhe Komuna e Tetovës. Te gjithë nxënësit pikturuan kryeveprat e tyre.
Gjatë kësaj puntorie u argëtuam me muzikë, të qeshura, biseda dhe shumë aktivitete të tjera e nxënësit kaluan një ditë shumë të bukur.
Po te njejtat piktura të punuara nga duart e arta të nxënësve do keni mundesi t’i bleni ditën e hënë në Pallatin e Kulturës nga ora 18:00.

По повод Меѓународниот ден на детето ја имавме честа да бидеме поканети од Француската Алијанса и Општина Тетово во просториите на алијансата. Сите ученици ги насликаа своите ремек-дела.
За време на оваа работилница се забавувавме со музика, смеа, разговори и многу други активности и учениците поминаа многу убав ден.
Истите слики изработени од златните раце на учениците ќе можете да ги купите во понеделник во Домот на културата од 18:00 часот.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 01/06/2023

По повод 1 Јуни - Меѓународниот ден на детето, во нашето училиште беа одржани различни активности од нашите учителки заедно со нивните ученици.
Среќен 1 јуни!

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 01/06/2023

Me rastin e 1 Qershorit - Dites nderkombetare te femijeve, ne shkollen tone u zhvilluan aktivitete te ndryshme nga mesueset tona.
Gezuar 1 Qershori!

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 29/05/2023

Петтоодделенци од ОУ „Лирија“ освоија две први награди на фестивалот „Стари игри"

На првото издание на фестивалот „Стари игри" во саботата учениците од петто-еден одделение при ОУ „Лирија“ освоија први награди за игрите Џамлии и Дај војска.

Фестивалот се одржа пред платото на Музеј на Македонија со учество на 100-тина ученции од цела Македонија кои се натпреваруваа во повеќе традиционални друштвени игри: ластик, плочка, влечење јаже, народна, хулахоп, летање змеј, шах, табла, џамлии и многу други.

Учествуваа ученици од повеќе основни училишта од Делчево, Кавадарци, Охрид, Скопје и од Тетово.

Настанот беше организиран од здруженијата Полифонија и Детски Свет проследен и со музички настан на кој беа презентирани традиционални песни и нивни современи обработки на актуелни македонски композитори.

Photos from Nansen Dialogue Center Skopje's post 17/05/2023
Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 15/05/2023

Këto ditë, respektivieht nga data 14.05.2023 deri më 20.05.2023 nxënës nga vende të ndryshme marrin pjesë në projektin e ERASMUS+ me temë “The future of water” në Numela të Findlandes. Në kuadër të këtij projekti marrin pjesë edhe nxënës të shkollës tonë nën udhëheqjen e mësimdhënësve Shpresa Iseini dhe Samije Alili.

Деновиве, односно од 14.05.2023 до 20.05.2023 ученици од различни земји учествуваат во проектот на ЕРАЗМУС+ со тема „Иднината на водата“ во Нумела, Финска. Во овој проект учествуваат и ученици од нашето училиште под раководство на наставниците Шпреса Исеини и Самије Алили.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 11/05/2023

Sot u zhvilluan Lojërat Rajonale Sportive pranverore për nxënësit me nevoja të veçanta arsimore në Tetovë. Organizatorë të manifestimit: OOU "Andreja Saveski Kikish" dhe SHFK "Liria" mbështetur nga Komuna e Tetovës dhe Federata e Sporteve Shkollore të Maqedonisë.

Денеска во Тетово се одржаа Регионалните пролетни спортски игри за ученици со посебни образовни потреби. Организатори на настанот: ООУ „Андреја Савески - Ќиќиш“ - Тетово и ООУ „Лирија“ поддржани од општина Тетово и Федерацијата на училишен спорт на Македонија.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 09/05/2023

Institucioni Nacional Biblioteka "Koço Racin" - Tetovë me 05.05.2023 organizoi Garrat e para Komunale "Biblotekistët e rinj”. Në garra morrën pjesë 25 nxënës të shkollave të komunës së Tetovës, Tearcës dhe komunës së Bogovinës nga paralelet në gjuhe maqedonase dhe shqipe.

Nga shkolla fillore "Liria" konkuruan një numër i nxënësve të klasave të VIII-ta dhe të klasave

të IX- ta me mentorin Arlinda Nesim.

Emrat e nxënësve të shkollës sonë që u shpërblyen me diploma janë:

Vendi i II - Ajla Selmani VIII-3

Vendi i III - Erina Bejtullai VIII-3

Националната библиотечна институција „Кочо Рацин“ - Тетово на 05.05.2023 година организираше прв општински натпревар „Млади библиотекари“ на која учествуваа 25 ученици од училиштата на општина Тетово, Теарце и општина Боговиње од паралелите во македонски и албански наставен јазик.

Од ОУ „Лирија“ се натпреваруваа голем број ученици од VIII и IХ одд под менторство на надтавничката Арлинда Несим.

Нашите ученички освоија второ и трето место и на нив им беа доделени дипломи:

Второ место - Ајла Селмани VIII-3

Трето место - Ерина Бејтулаи VIII-3

REGJISTRIMI I NXËNËSVE NË KLASË TË PARË – SHFK "LIRIA" 28/04/2023

LAJMËRIM!
Me datë 02.05.2023 e martë, fillon regjistrimi i nxënësve në klasë të parë për vitin shkollor 2023/2024.
Për më tepër informata klikoni linkun:

REGJISTRIMI I NXËNËSVE NË KLASË TË PARË – SHFK "LIRIA" REGJISTRIMI I NXËNËSVE NË KLASË TË PARËTë reja / 28 Prill, 2023 28 Prill, 2023 / Leave a Comment LAJMËRIM PËR PRINDËRIT – REGJISTRIMI I NXËNËSVE NË KLASË TË PARË PËR VITIN SHKOLLOR 2023-2024 Të nderuar prindër drejtoria e shkollës fillore komunale “Liria”- Tetovë ju inform...

REGJISTRIMI I NXËNËSVE NË KLASË TË PARË – SHFK "LIRIA" 28/04/2023

СООПШТЕНИЕ!
На ден 02.05.2023 вторник, започнува уписот на учениците во прво одделение за учебна година 2023/2024.
За повеќе информации кликнете на линкот:

REGJISTRIMI I NXËNËSVE NË KLASË TË PARË – SHFK "LIRIA" УПИС НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕНови / април 28, 2023 април 28, 2023 / Leave a Comment СООПШТЕНИЕ ЗА РОДИТЕЛИТЕ – УПИС НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНА ГОДИНА 2023-2024 Почи...

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 28/04/2023

Presidentja e Republikes se Kosoves, zonja Vjosa Osmani sot vizitoi shkollen tone. Ishte nder i veçantë ta kemi në mesin tonë. E falemenderojmë shumë për gëzimin që solli, për buzëqeshjet e përqafimet që ua fali femijëve.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 10/04/2023

Денеска во нашето училиште се одржа Хуманитарен Велигденски панаѓур, на кој учениците од одделенска и од предметна настава продаваа свои изработки. Собраните средства ќе бидат донирани во СОС Детско село.

Sot në shkollën tonë u mbajt Panairi humanitar i Pashkëve, ku nxënësit e nga te gjitha klasat sh*tën produktet e tyre. Mjetet e grumbulluara do t'i dhurohen SOS Fshatit të Fëmijëve.

Photos from Komuna e Tetovës / Општина Тетово's post 05/04/2023
Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 03/04/2023

Punëtori e organizuar me nxënësit e klasës së parë me rastin e 2 Prillit - ditën e autizmit.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 03/04/2023

Организирана работилница по повод 2 Април - ден на деца со аутузам

„Аутизмот гласно зборува за тие што слушаат“
„ Во ред е да си различен“
„ Аутизмот е мојата супермоќ“
„ Аутизам- поинаков поглед на светот“

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 03/04/2023

2 Prilli - Dita Ndërkombëtare e Personave me Autizëm. Kjo ditë u shënua në shkollën tonë edhe nga nxënësit e Paraleles së nxënësve me veshtirësi në zhvillim me mbajtjen e punëtorisë dhe ndarjen e mesazheve të ndryshme për pranimin e nxënësve me Spektër të Autizmit. Ne jemi të gjithë të ndryshëm, por të njëjtë si qenie njerëzore! Së bashku, le të ndërgjegjësojmë njerëzit, t'i ndihmojmë personat me Autizëm në edukim, socializim dhe jetën e përditshme.
Faleminderit për kohën tuaj, emocionet e këndshme dhe për zemrën tuaj të madhe, Zara Musliu nxënëse në klasën 9 - Pesë e cila iu përgjigj ndihmës dhe mbështetjes duke i kënaqur nxënësit me interpretim të shkëlqyer me Violinë 🧩🎗️💙🎻.

Photos from SHFK Liria - Tetove / ООУ Лирија - Тетово's post 28/03/2023

По повод на 27 Март- ден на театарот, во нашето училиште имаше драмски претстави изведени од страна на нашите талентирани ученици под менторство на наставничката Диана Стефановска! 👏🏻👏🏻👏🏻

Me rastin e 27 Marsit - Ditës së Teatrit, në shkollën tonë u shfaqen drama nga nxënësit tanë të talentuar nën mentorimin e mësueses Diana Stefanovska! 👏🏻👏🏻👏🏻

Want your school to be the top-listed School/college in Tetovo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

#28nentori

Location

Address


Dervish Cara 6
Tetovo
1200

Opening Hours

Monday 08:00 - 16:00
Tuesday 08:00 - 16:00
Wednesday 08:00 - 16:00
Thursday 08:00 - 16:00
Friday 08:00 - 16:00
Other Elementary Schools in Tetovo (show all)
SHF Ismail Qemali - Nerasht faqja zyrtare SHF Ismail Qemali - Nerasht faqja zyrtare
101 P. N. Nerasht
Tetovo, 1203

Edukim cilësor dhe konkurrues, për një shoqëri të bazuar në dije.

Kopshti Bletëzat Kopshti Bletëzat
Ljubo Bozinovski Pish 117
Tetovo, 1200

👶👼 Misioni ynë është përkujdesja, ambient i përshtatshëm mësimor, aktivitete të ndrysh

VII-2 ,,Naim Frasheri'' VII-2 ,,Naim Frasheri''
Aaa
Tetovo, 1234

Yahya Kemal Elementary - Tetovo Yahya Kemal Elementary - Tetovo
FAH 106/1200
Tetovo, 1220

Elementary School