Hoxhë Ali Ashani

Kjo faqe eshte hapur me lejen e hoxhes dhe administrohet nga disa vellezer dhe shoke te tij.

Operating as usual

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 13 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani 07/09/2021

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 13 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 13 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

07/09/2021

📌 Ligjerata e dymbëdhjetë e komentimit të Akides së Tahaviut 📚

⏰ Ora 19:30 - pas namazit të Akshamit

❗❗️Vërrejte: Ligjerata mbahet vetëm ONLINE❗️❗

02/09/2021

https://www.instituti-ikra.com

Gjenerata e tetë...

Regjistrohu

https://www.instituti-ikra.com

Gjenerata e tetë...

Regjistrohu

30/08/2021

Prezentim

Vazhdojmë me gjeneratën e 8...

Allahu na dhashtë dituri të dobishme.

Regjistrimet nga 1 shtator - 15 shtator.

30/08/2021

Me fillimin e vitit shkollor, fillojmë edhe me Weekend School 📕

📌Regjistrimet kanë filluar
⚫️Të gjitha në një vend për fëmijën tuaj
#WeekendSchool

26/08/2021

LIVE || Ligjerata javore me hoxhë Senad Ramadani

.

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 11 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani 25/08/2021

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 11 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 11 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 11 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 11 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani 24/08/2021

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 11 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

LIVE TANI

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 11 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

24/08/2021

📌 Ligjerata e njëmbëdhjetë e komentimit të Akides së Tahaviut 📚

⏰ Ora 19:45 - pas namazit të Akshamit

❗❗️Vërrejte: Ligjerata mbahet vetëm ONLINE❗️❗

17/08/2021

📌 Ligjerata e dhjetë e komentimit të Akides së Tahaviut 📚

⏰ Ora 20:00 - pas namazit të Akshamit

❗❗️Vërrejte: Ligjerata mbahet vetëm ONLINE❗️❗

📌 - Ligjerata e 10-të
🕖 - 20.00 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani
⭕ - Ligjerata mbahet Online

03/08/2021

📌 - Ligjerata e 9-të
🕖 - 20.30 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 8 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani 15/07/2021

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 8 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 8 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

13/07/2021

📌 - Ligjerata e tetë
🕖 - 20.45 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

Photos from White Palm - Tetovë's post 07/07/2021

Photos from White Palm - Tetovë's post

Photos from Uniteti Islam - Tetovë's post 07/07/2021

Photos from Uniteti Islam - Tetovë's post

06/07/2021

📌 - Ligjerata e shtatë
🕖 - 20.45 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

Photos from Uniteti Islam - Tetovë's post 06/07/2021

Photos from Uniteti Islam - Tetovë's post

29/06/2021

📚 Shkolla verore - Ikra Junior (per djem dhe vajza) 📚

❗️ Regjistrimet deri te enjten ❗️

23/06/2021

Diçka e duhur për fëmijët tuaj !

22/06/2021

📌 - Ligjerata e pestë
🕖 - 20.45 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

21/06/2021

Si çdo vit edhe këtë vit, jemi në shêrbimin tuaj

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 4 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani 15/06/2021

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 4 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

LIVE
https://youtu.be/lTO2Q2A3Pw0

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 4 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

15/06/2021

📌 - Ligjerata e katërt
🕖 - 20.45 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

08/06/2021

📌 - Ligjerata e tretë
🕖 - 20.45 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 2 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani 08/06/2021

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 2 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

Ligjerata e dytë nga komentimi i Akides së Imam Tahaviut.

👇👇👇

https://www.youtube.com/watch?v=jiwtH-9OJBU

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 2 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani Spjegim i librit "Akide Tahavije" pjesa e dyte www.Rizgjimi.comVideot të cilat do ti gjeni të ngarkuara në kanalin "RizgjimiChannel" lejohet të shpërndahen ...

03/06/2021

LIVE || Ligjerata javore || Hoxhe Senad Ramadani

Sh.Q "Uniteti Islam" - Tetove

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 2 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani 03/06/2021

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 2 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani

https://youtu.be/jiwtH-9OJBU

"Kuvendet e ndritshme" - Ligjerata e 2 nga libri "Akide Tahavije" || Hoxhë Ali Ashani Spjegim i librit "Akide Tahavije" pjesa e dyte www.Rizgjimi.comVideot të cilat do ti gjeni të ngarkuara në kanalin "RizgjimiChannel" lejohet të shpërndahen ...

01/06/2021

Vazhdojmë sonte me ligjeratën e dytë, in shaa Allah

📌 - Ligjerata e dytë
🕖 - 20.45 (pas akshami)
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

25/05/2021

Fillojmë sonte me lejen e Allahut.

📌 - Ç'do të martë pas akshami, duke filluar prej nesër
📚 - Koment i "Akide Tahavije"
🎙- Hoxhë Ali Ashani

Regjistrohu : +389-78-928-081

17/05/2021

Laikët fetarë

Është për tu habitur se si politik bërësit laik dhe shtetet e tyre, të cilët religjionin “aspak” nuk e përfillin në mënyrën e qeverisjes dhe formimin e politikave të brendshme dhe të jashtme, sot me fanatizëm mbrojnë të drejtën “legjitime” dhe trashëgiminë stërgjyshore që kanë zionistët në formimin e shtetit të tyre përreth Kudsit (Jerusalemit)!
Të drejtë që ata e argumentojnë me “argumente” dhe tekste fetare, jo me fakte historike dhe përshkrim të gjendjes faktike në teren, andaj çdo hebre, pa marrë parasysh prej nga është, sipas ‘Ligjit të kthimit’ i jepet nënshtetësia izraelite me migrimin e tij në Izrael.

Ku mbeti laicizmi i laikut dhe mospërfillja e religjionit në politik bërje?!

Laikët fetarë

Është për tu habitur se si politik bërësit laik dhe shtetet e tyre, të cilët religjionin “aspak” nuk e përfillin në mënyrën e qeverisjes dhe formimin e politikave të brendshme dhe të jashtme, sot me fanatizëm mbrojnë të drejtën “legjitime” dhe trashëgiminë stërgjyshore që kanë zionistët në formimin e shtetit të tyre përreth Kudsit (Jerusalemit)!
Të drejtë që ata e argumentojnë me “argumente” dhe tekste fetare, jo me fakte historike dhe përshkrim të gjendjes faktike në teren, andaj çdo hebre, pa marrë parasysh prej nga është, sipas ‘Ligjit të kthimit’ i jepet nënshtetësia izraelite me migrimin e tij në Izrael.

Ku mbeti laicizmi i laikut dhe mospërfillja e religjionit në politik bërje?!

30/04/2021

Teksti i hadithit:

Përcillet nga Ebu Hurejra – radijallahu anhu – se Pejgamberi alejhi es-salatu ue es-selam – ka thënë:

“Veprat prezentohen (tek Allahu) ditën e hënë dhe të enjte, e në këto ditë falet cdo rob musliman që nuk i bën Allahut shok, përvec atij njeriu që është i hidheruar me vëllanë e tij. Do të thuhet: Lereni (prisni) këta të dy derisa të pajtohen, lereni (prisni) këta të dy derisa të pajtohen.”
-Muslimi

29/04/2021

www.alukah.net

Dashuria e Allahut ndaj njeriut

Dashuria është prej cilësive veprore të Allahut, d.m.th. është e lidhur me veprimin e Tij dhe është pjesë e dëshirës dhe vullnetit të Tij, nëse dëshiron e bën, nëse jo, nuk e bën.

Dashuria e Tij nuk është sikur dashuria e krijesave, është dashuri e cila i përket madhërisë dhe përkryeshmërisë së Tij. Ashtu sikurse qenia e Tij, e cila nuk është si asnjë qenie tjetër, edhe cilësitë e Tija nuk janë sikur cilësitë e krijesave. Dashuria e Allahut është vërtetuar me Kur’an dhe Sunnet, ne nuk e dijmë mënyrën e kësaj dashurie, por i shohim gjurmët e saj.

Prej shenjave të dashurisë së Allahut ndaj njeriut mundet të përmendim:

1- Pranimi i njeriut në tokë (në shoqëri):

Transmeton Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) se i Dërguari (sala Allahu alejhi ue sel-lem) tha: “Kur Allahu e do robin, e thërret Xhibrilin (duke i thënë): Me të vërtetë që Allahu e do filanin, andaj doje edhe ti. Kështu që e do edhe Xhibrili, i cili pastaj i thërret banorët e qiellit: Me të vërtetë Allahu e do filanin, andaj dojeni edhe ju. Kështu që ata e duan dhe bëhet i pranueshëm (i dashur) në tokë.”[1]

2- Allahu ia bën të dashur të mirën dhe veprimin e saj:

Thotë Pejgamberi (sala Allahu alejhi ue sel-lem): “Allahu ia jep këtë dynja atij që e do dhe atij që nuk e do, mirëpo nuk ia jep fenë e Tij vetëmse atij që e do, andaj Allahu e do atë (person) të cilit ia ka dhënë fenë.”[2]

3- Allahu është mbrojtësi më i mirë:

Transmeton Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) se Pejgamberi (sala Allahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Allahu i Madhërishëm tha:

Do t’i shpall luftë atij që më armiqëson një mik…”[3]

4- Allahu e sprovon me sprova të ndryshme, me qëllim të pastrimit prej mëkateve:

Transmeton Enes ibn Malik (radijAllahu anhu) se i Dërguari (sala Allahu alejhi ue sel-lem) thotë: “Me të vërtetë madhësia e shpërblimit vjen me madhësinë e sprovës dhe kur Allahu e do një grup njerëzish i sprovon ata.”[4]

5- Allahu e shfrytëzon për mirë:

Thotë Pejgamberi (sala Allahu alejhi ue sel-lem): “Kur Allahu ia dëshiron një robi të mirën e shfrytëzon përpara vdekjes së tij.” Njëri prej të pranishëmve tha: Si e shfrytëzon? Tha (i Dërguari): “Allahu e udhëzon drejt kryerjes së veprave të mira para vdekjes së tij, pastaj ia merr shpirtin gjatë kryerjes së saj.”[5][6]Përktheu: Ali Ashani

[1] Buhariu (3209)

[2] Ahmedi dhe Albani e ka cilësuar si të vërtetë

[3] Buhariu (6502)

[4] Sahihul Xhami’ (2110)

[5] Mexhmea’ ez-Zeuaid (7/217)

www.alukah.net

60-Sekondshi i Ramazanit || 19.Ali Ashani - E humba rrugën 29/04/2021

60-Sekondshi i Ramazanit || 19.Ali Ashani - E humba rrugën

E humba rrugën !

https://youtu.be/HlbtW5Ue_TE

60-Sekondshi i Ramazanit || 19.Ali Ashani - E humba rrugën Serial me këshilla të shkurta 60 sekondshe dedikuar Muajit të shenjtë të Ramazanitwww.Rizgjimi.comVideot të cilat do ti gjeni të ngarkuara në kanalin "Rizgj...

Shkëputje || Nuk janë ëndrra por realitet - Hoxhë Ali Ashani 29/04/2021

Shkëputje || Nuk janë ëndrra por realitet - Hoxhë Ali Ashani

Nuk janë ëndrra por Realitet !

https://youtu.be/bEPAmooSAio

Shkëputje || Nuk janë ëndrra por realitet - Hoxhë Ali Ashani Shkëputje nga ligjerata e hoxhë Ali Ashaniwww.Rizgjimi.comVideot të cilat do ti gjeni të ngarkuara në kanalin "RizgjimiChannel" lejohet të shpërndahen por n...

22/04/2021

Mos e urreni njëri-tjetrin !

Mos e urreni njjëri-tjetrin !

Videos (show all)

LIVE || Ligjerata javore me hoxhë Senad Ramadani
LIVE || Ligjerata javore || Hoxhe Senad Ramadani
Mos e urreni njëri-tjetrin !
Shkëputje || E do rrugën, nuk e do shtëpinë !! || Hoxhë Ali Ashani
Shkëputje || Ummet që nuk vdes kurrë || Hoxhë Ali Ashani
Shkëputje || Studentët dhe shembulli i turpit të keq - Hoxhë Ali Ashani
Shkëputje || Ji në dunja si me qenë i huaj (hadith) || Hoxhë Ali Ashani
Njeriu ka Allahun e tij që e ruan dhe mbron.
Xhamia e mikatit Dhul Hulejfe dhe nisja për umre apo haxh. Allahu na mundësoftë kryerjen e këtyre adhurimeve sa më shpej...

Location

Category