ООУ „Герас Цунев"

ООУ „Герас Цунев"

ОФИЦИЈАЛНА СТРАНИЦА НА ООУ „ГЕРАС ЦУНЕВ“ - ПРОСЕНИКОВО

Operating as usual

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 16/10/2023

Учениците од II-a и II-б одделение заедно со своите наставнички Јасминка Попчевалиева и Николина Христоманова со низа активности го одбележаа 16 Октомври- Светски ден на храната.

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 10/10/2023

Учество на НОЌНИ КРОС ТРКИ по повод 11 Октомври. Освоено ПРВО и ВТОРО МЕСТО. Deni Nikolov

Зошто 2Д предметите понекогаш ги гледаме како 3Д? 150 деца љубопитно следеа научна конференција 10/10/2023

Љупка Милева IV-Б одделение

Зошто 2Д предметите понекогаш ги гледаме како 3Д? 150 деца љубопитно следеа научна конференција Ученичката Мила Порјазоска ја доби наградата за извонреден научен потенцијал „Иван Ќостаров“ Околу 150 деца на возраст од 7 до 12 години љубопитно слушаа зошто двод....

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 09/10/2023

На час по англиски јазик во I-а одделение. Учиме за членови на семејството. (My family)

06/10/2023
Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 06/10/2023

Прием на првачињата во Детската организација

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 02/10/2023

Во организација на Домот за деца и млади ,,Благој Мучето" се реализираше цртање на отворено на тема ,,За поубав детски свет“ по повод Детската недела. Нашето училиште беше претставено од страна на учениците КРИСТИНА ТАНЧЕВА и ТАНКИЦА МАНОЛЕВА од VII-б одделение, СИЛВИЈА ЈАНАКЕВА од VIII-б одделение и ЛИЛЈАНА ПАЛИВРОВА од IX-в одделение заедно со наставничката СЛОБОДАНКА МИТЕВА како нивен ментор. Цртаа во паркот пред Домот на АРМ со сув пастел на хамер.

Photos from Дом за деца и млади „Благој Мучето“ Струмица's post 25/09/2023
Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 20/09/2023

Есенска прошетка

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 01/09/2023

Среќен почеток на новата учебна година 🍀🙋‍♀️🙋‍♂️📚

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 01/09/2023

Добре дојдовте првачиња 🍀🙋‍♀️🙋‍♂️📚

30/08/2023

Ве очекуваме 🙂

Photos from Jeton Shaqiri's post 19/07/2023
05/12/2022

„Не сме сите создадени да правиме големи работи. Но, затоа можеме да правиме мали работи со многу љубов.“ (Мајка Тереза)

„Донираме облека на Црвен крст“- хуманитарна акција организирана од Ученичкиот парламент под менторство на училишниот психолог Верица Коцева.

15/11/2022

Родителски!

Photos from Црвен крст на Република Северна Македонија- Општинска организација Струмица's post 04/11/2022
Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 04/11/2022

Во соработка со Црвен крст, ДЗС и РЦУК успешно е изведена симулациона вежба‐ евакуација при земјотрес

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 27/10/2022

Дводневна наставно-научна екскурзија- октомври 2022 година

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 21/10/2022

Нашата женска одбојкарска секција со својот ментор Кирил Ричлиев се подготовува за општинските натпревари во одбојка

19/10/2022

Честито пензионирање, колешке Роза. Ти посакуваме среќни и долги пензионерски денови. 🍀

17/10/2022

На традиционалните Ноќни крос трки по повод 11 Октомври учествуваа и ученици од нашето училиште под менторство на наставникот КИРИЛ РИЧЛИЕВ.
Ученикот НАЗИФ АХМЕДОВ од IX-в одделение освои ТРЕТО МЕСТО и БРОНЗЕН МЕДАЛ, а ученикот КРИСТИАН МИТРОВ од VII-a одделение освои петто место.
Им честитаме и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина.

Photos from Дом за деца и млади „Благој Мучето“ Струмица's post 27/09/2022

Slobodanka Mecheva

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 23/09/2022

Во рамките на проектот ,,Едукативна работилница со Роза Мојсовска" нашите ученици твореа под менторство на Роза Мојсовска.

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 23/09/2022

Талентираните идни млади надежни ликовни уметници од нашето училиште учествуваа на ликовниот хепенинг по повод 21 Септември- Меѓународниот ден на мирот

13/09/2022

На иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов, денеска е објавен Јавниот повик за доделување на 20 стипендии на редовни ученици во средните училишта и на 20 стипендии на редовни ученици во основните училишта

Финансиска поддршка е во износ од 2.500 денари за средношколци и 2.000 денари за основци месечно во траење од 9 месеци во учебната 2022/2023година.

Јавниот повик ќе трае 10 дена, а повеќе информации можат да се добијат на општинската веб страница
strumica.gov.mk/wp-content/uploads/2022/09/MX-2651_20220913_125120.pdf

strumica.gov.mk

26/08/2022

ДОДЕЛУВАЊЕ СВИДЕТЕЛСТВА
ќе се врши на 30.8.2022 година (вторник) по следниот распоред:
I-V одделение во 9:30 часот
VI-VIII одделение во 10:30 часот

16/06/2022

Родителски за соопштување на успехот на крајот од учебната година!!

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 16/06/2022

Млади надежни таленти- одбојкарите од спортскиот клуб ГЕРАС ЦУНЕВ ПРОСЕНИКОВО со својот тренер КИРИЛ РИЧЛИЕВ 🏐🍀

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 14/06/2022

Генерацијата 2013- 2022 денес ги доби свидетелствата за завршено деветто одделение.

Двајца ученици според постигнатите резултати и континуиран успех беа избрани за ученици на генерацијата: Ѓорги Георгиев од IX- A и Никола Спасов од IX-Б.

На најдобрите ученици на генерацијата им беа врачени дипломи и подарок книги.

На сите ученици им пожелуваме голем успех во понатамошното образование и да ги остварат сите свои животни цели и желби.

На наставниците и раководителите на паралелките им пожелуваме нови умни генерации ученици и успех во воспитно-образовната работа.

13/06/2022

‼️

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 09/06/2022

ВЕЛО СТРУМИЦА 2022
Наградени ученици:
1. Никола Тимов- прво место
Ментор: Николчо Болеро Ѓоргиев
2. Ѓорги Георгиев- трета награда (категорија цртеж)
Ментор: Слободанка Мечева

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 04/06/2022

ООУ ,,Герас Цунев"‐ Просениково зема активно учество на првиот фестивал посветен на велосипедот ВЕЛО СТРУМИЦА 2022 🚴‍♂️🚴‍♀️🚴
Одговорен наставник Николчо Болеро Ѓоргиев

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 03/06/2022

Учество во фестивалот посветен на велосипедот ВЕЛО СТРУМИЦА 🚴🚴‍♀️🚴‍♂️

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 31/05/2022

#учипаметноработистручно
Дигитален саем за стручно образование 2.0

Photos from ООУ „Герас Цунев"'s post 27/05/2022

Републички детски средби ,,Цвеќе 2022"‐ освоени 2 награди:
1. Борис Митев VII Б одд. ВТОРА НАГРАДА
2. Екипно ТРЕТА НАГРАДА
Ментор: Слободанка Мечева

07/05/2022

На регионалниот натпревар по англиски јазик нашите ученици постигнаа солидни резултати и обезбедија пласман на државен натпревар:

1. Атанас Јанев-Василев VIII-a одд. II место;
2. Ивана Таневска VII-a одд. III место;
3. Дејвид Митев V-б одд. III место.

Ментор: Дона Кечева

Им честитаме и им посакуваме уште поголем успех на државен натпревар.

Want your school to be the top-listed School/college in Strumica?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Halloween

Location

Address


Strumica
2400

Opening Hours

Monday 07:00 - 06:30
Tuesday 07:00 - 06:30
Wednesday 07:00 - 06:30
Thursday 07:00 - 06:30
Friday 07:00 - 06:30
Other Elementary Schools in Strumica (show all)
ООУ,,Видое Подгорец“ Струмица ООУ,,Видое Подгорец“ Струмица
, Први мај“ број 34
Strumica, 2400