FIRST LEGO League N.Macedonia

FIRST LEGO League N.Macedonia

Comments

Од оваа година, тимот на Young Engineers Skopje Macedonia е регионален партнер за натпреварите FIRST LEGO league и FIRST LEGO league junior за нашата земја на светско ниво.
Го подготвуваме и нашиот тим од деца и си светкаме со 2 интернационални брендови: Young Engineers e² и FIRST LEGO League Macedonia

FIRST® LEGO® лига (FLL) е меѓународна, мултидисциплинарни обр

Operating as usual

10/06/2023

📌Дел од регистрираните училишта и едукативни центри низ нашата држава за новата сезона на FIRST LEGO League 2023/2024!

➡️Пријавување на тимови до 15 јуни 2023!
➡️Преземање на предизвикот во септември 2023!

💌Повеќе информации на: [email protected]
☑️Пријави се: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXPgX5JXbfZuvJhiDf0KiknRaNwLAKlJ2J84MMkUzUp72kWg/viewform?usp=sf_link23/04/2023

Дали сме подготвени за новиот предизвик?
Нова сезона 2023/2024
✨MASTER PIECE✨

02/04/2023
FIRST LEGO лига во сабота со над 100 учесници, нивни ментори и родители - frontline.mk 01/04/2023

FIRST® LEGO® League 💫

📍 Денеска го одржавме националниот натпревар за едукативна роботика
📍Учествуваа над 100 деца на возраст од 9 до 16 години
📍 Се гледаме на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко, од 18 до 21 мај

Огромна благодарност до нашиот партнер 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)

Robotics & Innovation Academy- регионален партнер за FLL за нашата земја

FIRST LEGO лига во сабота со над 100 учесници, нивни ментори и родители - frontline.mk Оваа година националниот натпревар FIRST LEGO лига го организираат „Академија за роботика и иновации” и Универзитетот Гоце Делчев – Штип преку Факултет за информати....

Национален натпревар FIRST LEGO лига во Штип - Слободен печат 01/04/2023

FIRST® LEGO® League 💫

📍 Денеска го одржавме националниот натпревар за едукативна роботика
📍Учествуваа над 100 деца на возраст од 9 до 16 години
📍 Се гледаме на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко, од 18 до 21 мај

Огромна благодарност до нашиот партнер 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)

Robotics & Innovation Academy- регионален партнер за FLL за нашата земја

Национален натпревар FIRST LEGO лига во Штип - Слободен печат Во организација на „Академија за роботика и иновации“ и Универзитетот Гоце Делчев – Штип преку Факултет за информатика, денеска во Универзитетот во Штип ќе се од....

Национален натпревар FIRST LEGO лига во Штип 01/04/2023

FIRST® LEGO® League 💫

📍 Денеска го одржавме националниот натпревар за едукативна роботика
📍Учествуваа над 100 деца на возраст од 9 до 16 години
📍 Се гледаме на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко, од 18 до 21 мај

Огромна благодарност до нашиот партнер 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)

Robotics & Innovation Academy- регионален партнер за FLL за нашата земја

Национален натпревар FIRST LEGO лига во Штип Национален натпревар FIRST LEGO лига во Штип opserver.mk »

Во Штип национален натпревар „Прва лего лига“ 01/04/2023

FIRST® LEGO® League 💫

📍 Денеска го одржавме националниот натпревар за едукативна роботика
📍Учествуваа над 100 деца на возраст од 9 до 16 години
📍 Се гледаме на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко, од 18 до 21 мај

Огромна благодарност до нашиот партнер 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)

Robotics & Innovation Academy- регионален партнер за FLL за нашата земја

Во Штип национален натпревар „Прва лего лига“ Во Штип национален натпревар „Прва лего лига“ opserver.mk »

Во Штип национален натпревар „Прва лего лига“ 01/04/2023

FIRST® LEGO® League 💫

📍 Денеска го одржавме националниот натпревар за едукативна роботика
📍Учествуваа над 100 деца на возраст од 9 до 16 години
📍 Се гледаме на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко, од 18 до 21 мај

Огромна благодарност до нашиот партнер 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)

Robotics & Innovation Academy- регионален партнер за FLL за нашата земја

Во Штип национален натпревар „Прва лего лига“ Почна националниот натревар „Прва лего лига“ што се одржува денеска во Универзитетот „Гоце Делчев“ (УГД) во Штип.Тимовите од Кочани, Скопје и Тетово работат на де...

LEGO LEAGUE НАТПРЕВАР во УГД Штип - Вести 365 01/04/2023

FIRST® LEGO® League 💫

📍 Денеска го одржавме националниот натпревар за едукативна роботика
📍Учествуваа над 100 деца на возраст од 9 до 16 години
📍 Се гледаме на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко, од 18 до 21 мај

Огромна благодарност до нашиот партнер 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)

Robotics & Innovation Academy- регионален партнер за FLL за нашата земја

LEGO LEAGUE НАТПРЕВАР во УГД Штип - Вести 365 Здружението за едукација и иновативно учење „Академија за роботика и иновации“ од Скопје е регионален…

31/03/2023

Ви го претставуваме тимот The Noobs од Young Engineers Skopje Macedonia
Се гледаме на 01 април на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)🤩

Robotics & Innovation Academy
www.robotics.mk

30/03/2023

Ви го претставуваме тимот Golden Vision од Yahya Kemal Elementary - Skopje
Се гледаме на 01 април на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)🤩

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia
www.robotics.mk

29/03/2023

Ви го претставуваме тимот NR NR од Yahya Kemal Elementary - Skopje
Се гледаме на 01 април на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)🤩

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia
www.robotics.mk

14/03/2023

Ви го претставуваме тимот HyperBot од Yahya Kemal Elementary - Tetovo
Се гледаме на 01 април на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)🤩

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia
www.robotics.mk

13/03/2023

Ви го претставуваме тимот The MAKBotPioneers од Кочани СОУ „Гошо Викентиев“ Кочани, Македонија
Се гледаме на 01 април на 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)🤩

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia
www.robotics.mk

09/03/2023

Ви го претставуваме тимот Robo Mosquitos од Кочани STEM Robotika Kocani
Се гледаме на 01 април на 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип) 🤩

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia
www.robotics.mk

08/03/2023

Ви го претставуваме тимот SPACE WALKERS од Скопје STEM Academy
Се гледаме на 01 април на 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип)🤩

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia
www.robotics.mk

27/02/2023
27/09/2022

📢Пријавете тим на натпреварот за едукативна роботика!!!
🌏сезона 2022-2023 е отворена

✅FIRST LEGO LEAGUE EXPLORE - FLLE (наменет за деца од 6 до 10 години) и
✅FIRST LEGO LEAGUE - FLL (за деца од 10 до 16 години)

🤩Еден од тимовите ќе добие можност за учество на светско првенство во 2023 година!
Пријава:
https://forms.gle/y7kKbFca3US1HKeZ7

Го продолживме рокот до крај на октомври 2022 година.


09/09/2022

Доколку сакате да пријавите Ваши тимови на следниот годишен национален натпревар за едукативна роботика од сезона 2022-2023, наменет за деца од 6 до 10 години (FLLE) и/или за деца од 10 до 16 години(FLL) и да учествувате на светски првенства, Ве молиме пополнете ја формата:
https://forms.gle/y7kKbFca3US1HKeZ7

Крајниот рок за пријавување на свои тимови е 25 септември 2022 година.


Welcome to FIRST LEGO League SUPERPOWERED! 02/08/2022

Регистрација за FIRST® LEGO® LEAGUE, сезона 2022-2023!

⭐️Доколку сакате да пријавите Ваши тимови на следниот годишен натпревар за едукативна роботика од сезона 2022-2023, наменет за деца од 6 до 9 години (FIRST® LEGO® LEAGUE EXPLORE) и/или за деца од 9 до 16 години (FIRST® LEGO® LEAGUE CHALLENGE) или

⭐️доколку сакате да креирате тимови, да добиете опрема на LEGO® EDUCATION преку официјалниот застапник за нашата држава и да ги тренирате тимовите за натпреварите и да учествувате на светски првенства,

Ве молиме пополнете ја формата преку кликање на линкот:
https://docs.google.com/forms/d/13ExXGTooF2zmBhcIBGJbbWc9m3vNeE_V6T5ugukchec/edit

Сите детали може да ги добиете преку информациите од формата за пополнување а се однесуваат за следните натпревари кои ќе бидат одржани во периодот од февруари 2023 до мај 2023 година.

Robotics & Innovation Academy
LEGO® Education
Certified Teacher and Academy Partner
FIRST LEGO League Regional Partner
www.robotics.mk

Welcome to FIRST LEGO League SUPERPOWERED! FIRST LEGO League Director Kim Wierman, and Chloe Callahan from Qualcomm share season insights and welcome new and returning teams as you put your superpower...

31/05/2022

Регистрација за FIRST® LEGO® LEAGUE, сезона 2022-2023!

⭐️Доколку сакате да пријавите Ваши тимови на следниот годишен натпревар за едукативна роботика од сезона 2022-2023, наменет за деца од 6 до 9 години (FIRST® LEGO® LEAGUE EXPLORE) и/или за деца од 9 до 16 години (FIRST® LEGO® LEAGUE CHALLENGE) или

⭐️доколку сакате да креирате тимови, да добиете опрема на LEGO® EDUCATION преку официјалниот застапник за нашата држава и да ги тренирате тимовите за натпреварите и да учествувате на светски првенства,

Ве молиме пополнете ја формата преку кликање на линкот:
https://docs.google.com/forms/d/13ExXGTooF2zmBhcIBGJbbWc9m3vNeE_V6T5ugukchec/edit

Сите детали може да ги добиете преку информациите од формата за пополнување а се однесуваат за следните натпревари кои ќе бидат одржани во периодот од февруари 2023 до мај 2023 година.

🎯Краен рок за пополнување на формата:
10 јуни 2022 година.

Robotics & Innovation Academy
LEGO® Education
Certified Teacher and Academy Partner
FIRST LEGO League Regional Partner
www.robotics.mk

Photos from FIRST LEGO League N.Macedonia's post 28/05/2022

Дел од атмосферата на „FIRST LEGO League Explore“ (FLLE), во организација на Robotics & Innovation Academy од Скопје и Yahya Kemal Elementary - Tetovo

Голема благодарност до сите деца, нивните ментори и родители без кои не беше можно да креираме тимови со кои остваривме незаборавно доживување.
🏅 Lego 6
🏅 MDM
🏅 NPA
🏅 Wolves
🏅 Mind Masters
🏅 BOT PLATINUM
🏅 The flying House
🏅 Techno Legends

Young Engineers Skopje Macedonia
www.robotics.mk

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç - FIRST LEGO League Explore 24/05/2022

Благодарност до Medial.mk♥️

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç - FIRST LEGO League Explore Shkup, 23 maj - Për herë të parë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, u mbajt konkursi për robotikë edukative, i dedikuar për fëmijë nga mosha 6 deri në 10 vjeç - FIRST LEGO League Explore (FLLE), për të cilin partner rajonal është “Akademia për Robotikë dhe In...

[ФОТО] Се одржа натпреварот за едукативна роботика за деца – „FIRST LEGO League Explore“ 23/05/2022

Благодарност до Meta.mk Agjencia e lajmeve♥️

[ФОТО] Се одржа натпреварот за едукативна роботика за деца – „FIRST LEGO League Explore“ [ФОТО] Се одржа натпреварот за едукативна роботика за деца – „FIRST LEGO League Explore“ 23 мај 2022 Facebook Twitter WhatsApp Viber Linkedin ReddIt Email Telegram Фото: ПСУ „Јахја Кемал“ Оваа година за прв ...

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç – FIRST LEGO League Explore 23/05/2022

Благодарност до INA- Iliria News Agency♥️

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç – FIRST LEGO League Explore Për herë të parë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, u mbajt konkursi për robotikë edukative, i dedikuar për fëmijë nga mosha 6 deri në 10 vjeç – FIRST LEGO League Explore (FLLE), për të cilin partner rajonal është “Akademia për Robotikë dhe Inovacion” nga...

Garë për robotikë edukative FIRST LEGO League në Tetovë 18/05/2022

Благодарност до TetovaSot♥️

Garë për robotikë edukative FIRST LEGO League në Tetovë Na lejoni t’ju drejtohemi në konform garës për robotikë edukative FIRST LEGO League (për fëmijë nga 10 vjeç e lart) dhe FIRST LEGO League Explore (FLLE) (për fëmijë prej 6 deri në 10 vjeç) për të cilin partner rajonal në territorin e Republikës së Ma

Garë për robotikë edukative FIRST LEGO League në Tetovë 18/05/2022

Благодарност до Albeu♥️

Garë për robotikë edukative FIRST LEGO League në Tetovë Pas mbajtjes së garës së parë LEGO League në shkurt të këtij viti, këtë vit për herë të parë në territorin e Republikës së Maqedonisë Veriore do të organizojmë garën FIRST LEGO League Explore (FLLE), e cila do të mbahet të mërkurën më 18 maj 2022 dhe për të cilin nikoqir d...

Се одржа FIRST LEGO League, првиот натпревар за едукативна роботика во Македонија - Иновативност 03/03/2022

Благодарност до Inovativnost

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia

www.robotics.mk

Се одржа FIRST LEGO League, првиот натпревар за едукативна роботика во Македонија - Иновативност Во сабота на 26-ти февруари 2022 година, во просториите на СОУ “Тошо Викентиев” од Кочани се оддржа натпреварот за едукативна роботика FIRST LEGO League (за деца од 10 до 16...

Photos from FIRST LEGO League N.Macedonia's post 03/03/2022

Радоста на тимовите, менторите, оценувачите и прекрасната атмосфера на FIRST LEGO league, оддржан на 26 февруари 2022 година.

🏅 MAKBOT PIONEERS
🏅 SUPERIOR
🏅 SPACE WALKERS
🏅 SMASH CLAN
🏅 ROBO MOSQUITOS
🏅 BOT PLATINUM
🏅 WATMOON

Филозофијата на FIRST не учи на:
✅беспрекорен професионализам и
✅соработка
преку ОСНОВНИТЕ ВРЕДНОСТИ:
🏆Откритие: Истражуваме нови вештини и идеи
🏆Иновации: Користиме креативност и упорност за да ги решиме проблемите
🏆 Влијание: Теоретското знаење го применуваме практично за да го подобриме нашиот свет
🏆 Инклузија: Се почитуваме едни со други и ги прифаќаме нашите разлики
🏆Тимска работа: Посилни сме кога работиме заедно
🏆 Забава: Уживаме и го славиме она што го работиме

Robotics & Innovation Academy
Young Engineers Skopje Macedonia

www.robotics.mk

Want your school to be the top-listed School/college in Stip?

Click here to claim your Sponsored Listing.

ПРОГРАМА

Програмата со која ги поместуваме границите во нашето образование.

FIRST® LEGO® лига (FLL) е меѓународна, мултидисциплинарни образовни истражувања програма да се мотивираат младите да ги истражуваат поблиску до науката, предава на решавање на проблемот. Таа го одржува и унапредува љубопитност, креативност, иновации, претприемништво учење, соработка, споделување, се наведува на критичко размислување и нагласува дека тимската работа – вештини кои сигурно ќе биде потреба во нивните животи и кариери.

Експертски тим секоја година избира нова тема што претставува глобален предизвик.

Videos (show all)

👉На една недела пред натпреварот на FIRST LEGO LEAGUE, Lowri Walton - Competition Partnership Manager им посака успех на...
Ви доловуваме дел од атмосферата во подготовките на тимот Robo Mosquitos, од STEM Robotika Kocani💫 кои ќе земат учество ...
Порака од Dean Kamen FIRST & COVID-19

Location

Category

Telephone

Address


Stip
2000

Opening Hours

Monday 07:00 - 15:00
Tuesday 07:00 - 15:00
Wednesday 07:00 - 15:00
Thursday 07:00 - 15:00
Friday 07:00 - 15:00
Other Education in Stip (show all)
Malac Genijalac Stip Malac Genijalac Stip
Kuzman Josifov 2
Stip, 2000

Училиштето за Ментална аритметика Малац Генијалац (Malac

Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип
Stip

„Заштита од дискриминација на локално ниво“

kvizovi za site znaminja kvizovi za site znaminja
Gorcepetrov 8/5
Stip

Центар за јазично образование, Foreign Language Centre Центар за јазично образование, Foreign Language Centre
Кеј Маршал Тито бр. 22/7
Stip, 2000

Место каде учењето јазик претставува задоволство.

Seminarski Diplomski Seminarski Diplomski
Seminarski
Stip

Едукативен центар за математика Нумерус Едукативен центар за математика Нумерус
Boris Krajger Br. 14/15
Stip, 2000

Едукативен центар за математика НУМЕРУС Ви нуди групн?

Педагогија Евритмија Педагогија Евритмија
„ Крсте Мисирков бб“
Stip, 2000

„Сите сме на истото дрво. Сите науки, религии, уметности, култури. Ние сме гранки на едно исто дрво, и тоа е сè од човекот“ (Ајнштајн).

American Corner Shtip American Corner Shtip
"Vita Pop Jordanova" Br. 5 - National Institution/University Library "Goce Delce
Stip, 2000

A resource, education and cultural center. Sponsored by the U.S. Department of State and U.S. Embassy in Skopje.