Mektebi Bekke

Mektebi Bekke

Pejgamberi a.s. ka thënë: “Më i miri prej jush është ai i cili mëson Kur’an dhe ia mëson

Operating as usual

24/09/2022

Sekuenca gjatë përsëritjes së mësimit /Kuran

24/09/2022
09/09/2022

Sonte fillojmë me ligjeratat e rregullta
AKIDE
çdo të Premte
ora 20:00

Photos from Mektebi Bekke's post 16/03/2021

Falënderimi i takon Allahut xheleshanuhu që sonte nxënësi ynë Trim Zeneli përfundoi me sukses të dalluar mësim-leximin e Kuranit sipas rregullave.
Allahu e ruajt dhe ia lehtësoftë rrugën e dijes.AMIN

24/05/2020

Mektebi Bekke ua uron Fitër Bajramin
Allahu ua pranoftë agjërimin dhe veprat e mira.

17/03/2020

Tote Allahu Xheleshanuhu :

Dhe vazhdo e perkujto, se perkujtimi me të vërtetë, u bën dobi besimtarëve. / Dharijat : 55

“وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَىٰ تَنفَعُ الْمُؤْمِنِينَ.”

Photos from Mektebi Bekke's post 19/02/2020

Falenderimi i takon Allahut xheleshanuhu
qe nxenesit Shehid dhe Shuajb Alimi
perfunduan me sukses mesimin permendesh te
librit : 40 Hadithe te Imam Neveviut
Allahu i ruajt dhe ua shtofte dijen e hajrit .

03/10/2019

Nxenesi Abdullah Abazi duke recituar nje nga 40 Hadithet e Imam Neveviut.
Allahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit.

02/10/2019

Falenderimi i takon Allahut xheleshanuhu per çdo arritje dhe sukses .
Nxenesi Abdullah Abazi me sukses perfundoi mesimin permendesh te 40 HADITHEVE TE IMAM MEVEVIUT dhe njekohesisht perfundoi edhe mesimin permendesh te xhuzit te 28-te. Njeherit shfrytezojme rastin ti deshirojme rruge te mbare per ne Turqi , aty ku edhe do te vazhdoj shkollimin e metutjeshem . Allahu e ruajt dhe ia lehtesofte rrugen e dijes .

26/09/2019

Falenderimi i takon Allahut xheleshanuhu qe nxenesit Taulant Çajani dhe Ubejd Abazi
perfunduan me sukses mesimin permendesh te xhuzit te 30-te (amme).
Allahu i ruajt dhe ua lehtesofte rrugen e dijes.

11/08/2019

Urime Kurban Bajrami
Allahu ju ruajt
festofshi edhe shum vite me dashamiret

08/08/2019

Photos from Mektebi Bekke's post

26/07/2019

عن أوس بن أوس : عن النبي صلى الله عليه وسلم قال : ( إِنَّ مِنْ أَفْضَلِ أَيَّامِكُمْ يَوْمَ الْجُمُعَةِ ، فِيهِ خُلِقَ آدَمُ عَلَيْهِ السَّلَام ، وَفِيهِ قُبِضَ ، وَفِيهِ النَّفْخَةُ ، وَفِيهِ الصَّعْقَةُ ، فَأَكْثِرُوا عَلَيَّ مِنْ الصَّلَاةِ فَإِنَّ صَلَاتَكُمْ مَعْرُوضَةٌ عَلَيَّ ، قَالُوا : يَا رَسُولَ اللَّهِ ، وَكَيْفَ تُعْرَضُ صَلاتُنَا عَلَيْكَ وَقَدْ أَرَمْتَ -أَيْ يَقُولُونَ قَدْ بَلِيتَ- قَالَ : إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ قَدْ حَرَّمَ عَلَى الأَرْضِ أَنْ تَأْكُلَ أَجْسَادَ الأَنْبِيَاءِ عَلَيْهِمْ السَّلام ) صحيح ابن ماجة

Transmetohet nga Eus ibn Eus, Allahu qofte i
kenaqur me te, se Pejgamberi, salallahu alejhi, ka thene.:" Dita me e mire nga ditet tuaja eshte dita e xhuma.Allahu ne kete dite krijoi Ademin alejhi selam,ne kete dite Allahu ia mori shpirtin, ne kete dite do te ndodhe fryerja e surit dhe Kiameti, andaj shpeshtoni salavatet mbi mua, sepse salavatet e juaja me paraqiten mua.I thane: si ka mundesi te paraqiten salavatet tona kur ti je i kalbur ne varr? Pejgamberi,alejhi selam, tha: Allahu i Madherishem ia ka bere haram tokes t'i haje trupat e pejgambereve te Allahut."sahih Ibni Maxhe

21/07/2019

Selman Osmani
Reciton suren en-Nebe
Allahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit.

20/07/2019

Falenderimi i takon Allahut xheleshanuhu qe nxenesi Selman Osmani perfundoi me sukses mesimin permendesh te xhuzit te 30-te Amme.
Allahu e ruajt dhe ia lehtesofte rrugen e dijes.

02/06/2019

Nxenesi Berin Mustafa reciton hadithin nr.16 nga libri
40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUT
Allahu ja lehtesofte rrugen e dijes.

02/06/2019

Nxenes Bleron Mustafa reciton hadithin nr.1 nga libri
40 HADITHET E IMAM NEVEVIUT
Allahu ja shtofte dijen e hajrit.

02/06/2019

Nxenesi Abdullah Sherifi reciton hadithin nr.38 nga libri
40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUT
Allahu ja lehtesofte rrugen e dijes.

02/06/2019

Nxenesi Aljan Livareka duke recituar hadithin nr.6 nga libri
40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUT
Allahu ja lehtesofte rrugen e dijes.

02/06/2019

Nxenesi Fisnik Mustafa duke e recituar hadithin nr.24
nga libri 40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUT
Allahu ja shtofte dijen e hajrit.

01/06/2019

Nxenesi Albin Arifi duke e recituar hadithin nr.2
nga libri 40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUT.
Allahu ja shtofte dijen e hajrit.

30/05/2019

Falënderimi i takon Allahut xheleshanuhu
që gjashtë nxënës të Mektebit BEKKE :
Albin Arifi ,Fisnik Mustafa, Bleron Mustafa , Aljan Livareka , Berin Mustafa dhe Abdullah Sherifi
përfunduan me mësimin përmendësh të :
40 HADITHEVE TË IMAM NEVEVIUT.

Allahu i ruajt dhe ua shtoft dijen e hajrit.AMIN

Nje përshkrim i shkurt rreth këtij libri :
Libri "Dyzet hadithet e Neveviut" është libër i njohur, i cili përmban dyzet e dy hadithe të përmbledhura nga imam Neveviu në lëmi të ndryshme të dijes. Secili nga këto hadithe përfshin nga një rregull të rëndësishme të fesë, andaj çdo besimtar duhet t’i mësojë këto hadithe për shkak të rëndësisë së tyre.
Vet fakti se shum dijetarë të njohur të botës islame u angazhuan për ta shpjeguar dhe komentuar këtë vepër , tregon për vlerën e madhe që ka kjo veper. Për çdonjërin që dëshiron të fitojë ahiretin është e nevojshme që të njohë rëndësinë dhe porositë që perfshijnë këto hadithe , andaj çdo fillestarë i cili synon shkencën e Hadithit keshillohet nga dijetarët që të fillojë nga studimi i kësaj vepre.
Lusim Allahun xheleshanuhu qe edhe ne trojet tona të bëhet traditë mësimi i ketij libri , sikur që është e përhapur anëmban botës islame. AMIN

25/05/2019

Hadithe mbi muajin e bekuar te Ramazanit🌷

06/05/2019

Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a. se i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ve selem me ardhjen e muajit te ramazanit i përgëzonte shokët e tij duke ju thëne “Ju ka ardhur Ramazani, muaj i bekuar. Allahu ua ka obliguar agjërimin e këtij muaji. Në këtë muaj hapen dyert e xhennetit mbyllen dyert e xhehenemit, lidhen në pranga shejtanët. Allahu në këtë muaj ka (veçuar) një natë, e cila është më e mirë se një mijë muaj. Ai që privohet nga të mirat e kësaj nate, është privuar nga çdo e mirë”.

05/05/2019

O ju që besuat, agjërimi (saum) u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm:Bekare/183
Ditë të caktuara, e kush është i sëmurë prej jush ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë ai (le të agjërojë) më vonë aq ditë. E ata që i rëndon ai (nuk mund të agjërojnë), janë të obliguar për kompenzim, ushqim (ditor), i një të varfëri ai që nga vullneti jep më tepër, ajo është aqë më mirë për te. Mirëpo, po që se dini, agjërimi është më i mirë për ju:Bekare/184
Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur’ani, që është udhërëfyes për njerëz dhe sqaruesi i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj, le të agjërojë, ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aqë ditë nga ditët e mëvonshme. All-llahu me këtë dëshiron lehtësim për ju, e nuk dëshiron vështërsim për ju. (të agjëroni ditët e lëshuara më vonë) Që të plotësoni numrin, të madhëroni All-llahun për atë se u udhëzoi dhe që të falenderoni:Bekare/185.

05/05/2019

Gezim Lamallari
Reciton suren el-Kafirun
Allahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit

05/05/2019

Hamit Krasniqi
Reciton suren et-Tekathur
Allahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit.

Want your school to be the top-listed School/college in Shkup?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Nxenesi Abdullah Abazi duke recituar nje nga 40 Hadithet e Imam Neveviut.Allahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit.
Selman Osmani Reciton suren en-NebeAllahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit.
Nxenesi Berin Mustafa reciton hadithin nr.16 nga libri40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUTAllahu ja lehtesofte rrugen e dijes.
Nxenes Bleron Mustafa reciton hadithin nr.1 nga libri40 HADITHET E IMAM NEVEVIUTAllahu ja shtofte dijen e hajrit.
Nxenesi Abdullah Sherifi reciton hadithin nr.38 nga libri40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUTAllahu ja lehtesofte rrugen e dijes.
Nxenesi Aljan Livareka duke recituar hadithin nr.6 nga libri40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUTAllahu ja lehtesofte rrugen e dij...
Nxenesi Fisnik Mustafa duke e recituar hadithin nr.24 nga libri 40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUTAllahu ja shtofte dijen e haj...
Nxenesi Albin Arifi duke e recituar hadithin nr.2 nga libri 40 HADITHE TE IMAM NEVEVIUT.Allahu ja shtofte dijen e hajrit...
Gezim LamallariReciton suren el-KafirunAllahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit
Hamit Krasniqi Reciton suren et-TekathurAllahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit.
Suat Azemi Reciton suren ez-ZelzeleAllahu e ruajt dhe ia shtofte dijen e hajrit.
Nxenesit Emir Rexhepi dhe Emir BajramiRecitojne permendesh suren en-Naziat.Allahu i ruajt dhe ua lehtesofte rrugen e dij...

Location

Category

Website

Address

Çairçanka
Shkup
Other Education in Shkup (show all)
Islami Fe e Paqes Islami Fe e Paqes
Rruga 1 Nr 228
Shkup, 91000SHKUP

Isa Nuhija ..

Hadithet e Buhariut Hadithet e Buhariut
Shkup

Hadithet e Buhariut

Kodra me Sevape Kodra me Sevape
Shkup

Hadithe Te Pejgamberve Feja e Pranueshme Tek ALL-LLAHU Eshte Islami

Xhamia " Isa Beu " - Shkup Xhamia " Isa Beu " - Shkup
Shkup, 1000

Xhami e vjetër në qendër të Shkupit.

Klubi "Etika e Besimtares" Klubi "Etika e Besimtares"
Shkup, 1000

Ngritja e vetëdijes edukativo-arsimore dhe fetare tek qytetarët

Xhamia Omer ibn Abdul Aziz -HasanBeg Xhamia Omer ibn Abdul Aziz -HasanBeg
RR 20 NR 3
Shkup

https://www.facebook.com/Xhamia-e-III-Hasanbeg-Kamenik