Islami Fe e Paqes

Islami Fe e Paqes

Comments

Vllezer dhe motra muslimane te bashkofemi dhe tu ndimojm ktine fmi mekat te jen rugve lum kush falen me doren evet Amin samashum qe shperndahet ac mashum dalin muslimon dhe ndimojn Amin🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Gjykimi për personin i cili nuk i plotëson kushtet e Shahadetit
Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali
Burimi: Fetauah fil ‘Akideh uel-Menhexh
Pyetje: Personi që nuk i plotëson kushtet e shehadetit a do të hyjë në Xhenet apo në Zjarr?
Përgjigje: Kushdo që nuk i plotëson kushtet e fjalës “La ilahe ila Allah” hynë në zjarr. Kjo është e qartë! Nëse nuk jeni të sinqertë (muhlis), i besueshëm (sadik), i bindur (mustakim), nëse nuk ke dashuri për Allahun, nëse nuk jeni i nënshtruar e as nuk ke dituri për kuptimin e saj.
P.sh të thuhet “La ilahe ila Allah” (Nuk ka zot tjetër përveç Allahut) dhe e shpjegon me këtë “La Khalik ila Allah” (nuk ka krijues pos Allahut) ose “s’ka Furnizues tjetër pos Allahut”, e pakta që mund të thuhet në lidhje me këtë është se personi është nga grupet e devijuara nëse ne do t’ia gjenim një justifikim këtij personin, për shkak të injorancës së tij. Ngase kuptimi i saj është “La ma’bude bihakkin ila Allah” (Nuk adhurohet me të drejtë askush përpos Allahut).
Nëse dëshiron të përsosësh imanin (besimin) tënd, zbukuro moralin tënd !
Ramadan nje nga shtyllat e forta te Islamit n.a. pastron trupin dhe shpirtin p

Isa Nuhija ..

Operating as usual

14/10/2023

"Qytetërim" dekadent!?

Krimet e luftës që bota e "qytetëruar" dhe me dy standarte, lejon sot, veçanërisht mbi Gaza e Palestinë, janë argumenti më i qartë i dështimit të botës së hipokrizisë dhe mosbesimit, për të drejtuar botën drejt paqes, vëllazërisë e nocioneve të tjera vezulluese, që mbushin konferencat ndërkombëtare dhe botimet e heshtura të referateve pa fund!

Imagjino, vetëm Palestina e pushtuar tash sa dekada; sa e sa luftra dhe krime barbare, sa e sa jetimë e vejusha, sa e sa miliarda të shpenzuara pa asnjë dobi, veç për të shkatërruar, shpërthyer e vrarë... "qytetërim" i denjë për kapitujt e dekadencës njerëzore, në vëllimet e panumërta të historisë së racës njerëzore!

Prandaj, njeriu duhet të kthehet drejt rrugëve të arsyes, dijes e besimit, për të jetuar me dinjitet dhe për të mos toleruar propagandat, as gënjeshtrat e mashtrimet, legjendat e trillimet, mbi të cilat janë ngritur e justifikuar, sidomos në rrafshin e këtij shekulli të fundit jetë, sa e sa luftra e shkatërrime anembanë botës!

Në ajetin 90 të sures En-Nahl, lexojmë: "All-llahu urdhëron drejtësi, bamirësi, ndihmë të afërmve, e ndalon nga imoraliteti, nga e neveritura dhe dhuna. Ju këshillon ashtu që të merrni mësim!"

Krejt meseleja pëeqendrohet në një pikë: A merr kush mësim? A nuk është koha për të mos i thënë më të zezës, e bardhë vezulluese?!

Hoxhë Muhamed B. Sytari

13/10/2023

Ska rrymë ska bukë ska ujë ska gas Bombardimet skan të ndalur 1417 Të vrarë femijë burra gra pleq
Dhe 6268 të plagosur

🇵🇸 Mos Harroni të Luteni Për Motrat dhe vllezerit tanë 🤲

Allahu i shkatrroftë zullumqarët

09/10/2023

O Allah, nënën time bëje një nga zonjat e Xhenetit Tënd, ndërsa babain tim bëje një nga shoqëruesit e Muhamedit, sal-Allahu alejhi ve selem!❤️🌹❤️

03/10/2023

Një Nanë nga rethina e Tetoves ka nevoj per gjëra ushqimore burri ika vdek para disa muajve ju lutem kush ka munësi me ndihmu më shkruani!

30/09/2023
24/09/2023

O Allah ruaje Kosovën 🤲

Photos from Islami Fe e Paqes's post 23/09/2023

Vllau jon ka nevoj per ndimen ton per sherimin e djalit te ti te vetem, kush ka mundsi ta ndihmoj nje ndim e vogel e jona shpeton nje jet dhe gezon nje familje.
Kush nuk ka mundsi per ndihm te pakte le ta shperndaj
ALLAHU i dhasht sherim te plot Bujamin Abazi

18/08/2023

Boss je kur eke zemren plot e jo xhepin 👍🙄

04/08/2023

Apel !
Një vëlla nga rrethina e Tetovës ka nevoj për ndihm për ta operuar njërin sy por duhet ta bëj privat sepse ashtu ikan thën mjeket por ai nuk ka mundësi ta paguaj vetë afërsisht 1000 euro i duhen edhe pér operacion edhe per kontroolet qe duhet ti bëj ju litem kush ka mundësi ta ndihmoj me shkruani kontaktin do jau j*p n privat..!

27/07/2023

“Zilia është vdekjeprurëse, zilia humb gëzimin, humb shëndetin, humb qetësinë shpirtërore.. O Zot na ruaj nga e keqja e çdo ziliqari. "💔

Vajza 25 Vjecare po Vuan nga Kanceri, organized by Amir Shabani 22/07/2023

Nëna nga Gostivari ka nevoj per ndihmen tonë ndihmoni kush sa ka mundësi 🤲❤️ Allahu e sheroft 😢😢

Vajza 25 Vjecare po Vuan nga Kanceri, organized by Amir Shabani Emeti Karpuzi Shabani 25 vjecare nga Gostivari ka nevoj për ndihm . Esht Diagnostifi… Amir Shabani needs your support for Vajza 25 Vjecare po Vuan nga Kanceri

19/12/2022

Apel!

15/12/2022

Ai që mbështetet në Allahun ka zemër të fortë.💗

| Imam es-Si'dij |

13/12/2022

O Zot!
Lehtësona atë që vjen, për të cilën nuk di askush tjetër pos Teje!

01/10/2022

إِنَّ إِلَىٰ رَبِّكَ ٱلرُّجۡعَىٰٓ

Në të vërtetë, kthimi është te Zoti yt!

Al-'Alaq 96:8

Photos from Islami Fe e Paqes's post 25/09/2022

Askush nuk varfërohet nga Bamirësia.
“Mirësia është një shenjë e besimit, dhe kushdo që nuk ka mirësi nuk ka besim.”
-Muhamedi s.a.v.s

Vllau jon Dilaveri ka nevoj më shum se kurr për ndihmën ton, Dilaveri ish luftëtar i UÇK-së tanimë ka humbur edhe këmbën e tij shkaku i helmimit të gjakut nga copat e minave që i ka në trup të marrura gjat konfliktit të 2001-të, ai nuk është në gjendje tanimë as të punoj dhe as të blej ilaçet që i duhen ose të mbaj familjen.
Kush ka mundësi ti ndihmoj mund të kontaktoj edhe drejtpërdrejt me vllaun ton.
Allahu e shpërbleft dhe e nihmoft çdo njeri që ndihmon të tjerët.

Photos from Islami Fe e Paqes's post 24/08/2022

"Ai është i Plotfuqishmi dhe Mëshirëploti, i Cili e ka përsosur çdo gjë që ka krijuar!" | Kuran, 32:06'07 |
Ky lloj i qukapikut, e gjenë një lis të kalbur dhe fillon të bëjë vrima për t'i ruajtur lajthitë për dimër. Çdo vrimë e bënë me shumë kujdes, sepse nëse vrima është e madhe, zogjtë e tjerë mund ta marrin lehtësisht atë, ndërsa nëse vrima është e ngushtë, lajthia mund të thyhet dhe të dëmtohet. Nga fundi i verës, puna e qukapikut përfundon, sepse në këtë kohë lajthitë thahen dhe zënë vendet e tyre në pemë. Trungu i një peme të madhe mund të mbajë rreth 50,000 lajthi, duke i mundësuar qukapikut një dimër të kënaqshëm dhe ushqim të mjaftueshëm.
Përveq tjerash, ky shembull na mëson se planifikimi për të ardhmen është i rekomanduar për secilin nga ne.
Labinot Maliqi

23/07/2022

O Allah! Zgjidhi nyjet
O Allah! prishi kurthet
O Allah! hapmi rrugët
O Allah! Lehtësoi punet
O Allah! Më forco
O Allah! Më qetëso
O Allah! Me ndihmo
O Allah! Më shëro
O Allah! Më oriento
O Allah! Më jep durim
O Allah! Më jep guxim
O Allah! Më jep udhezim
O Allah! Më jep shpëtim
O Allah! Më permireso
O Allah! Më meshiro
O Allah! Më begato
O Allah! Më eduko.

O Allah O Meshirues Meshirberes mi prano lutjet🤲 Amin Ya Rabbi🤲

23/07/2022

Sa të panjohur në tokë janë të famshem në qiej, e sa të famshem në tokë nuk i njohin qiejt! Përsosmëria shihet në devotshmëri dhe jo në forcë!

23/07/2022

Të rekomandoj ty Kur'anin,
mos e braktis kurrë atë.!
Ai është shok
në rrugëtimin e jetës dhe
rehati në vetminë tënde..📖❤

23/07/2022

Mos kërko nga Allahu që të të shtojë dashurinë për njerëz pa i njohur mirë ata, sepse mund të ndodhë të kthejnë krahët një ditë dhe zemra të mbetet e lidhur me ta për shkak të lutjes tënde, por thuaj (O Allah, më afro me ata që janë të mirë për Dunjan e Akhiretin tim) Amin 🤲🌹

23/07/2022

Fakt☝

23/07/2022

◈ Kuptimi i fjalës së atij që jep selam: ESSELAMU ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BERAKATUH!

• Duaja me ESSELAMU ALEJKUM është që të të shpëtojë Allahu prej të keqes, në fenë dhe dynjanë tënde, në veten dhe familjen tënde, në shtëpinë dhe pasurinë tënde, shpëtim në çdo gjë.
Ky është kuptimi i asaj me të cilën fillon njeriu me vëllain e tij gjatë takimit me të, ESSELAMU ALEJKUM, d.m.th.: që ti e lut Allahun që ta shpëtojë atë prej çdo fatkeqësie dhe belaje, dhe nga çdo e keqe dhe e urryer.

📖 ["El-Lika'u shehrij" (13)]
🖊 Shejkh Ibën Uthejmini

Want your school to be the top-listed School/college in Shkup?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Maskarada izraelite vijoi edhe pasi e vrane Gazetaren Shireen. Nuk u mjaftoi vrasja. Donin ta poshteronin edhe ne arkivo...
Shperndaje
Shperndaje
Lutu sonte sikur tjesh lutur një jetë të tërëAllahu naj pranoft gjitha lutjet,ibadetet🤲Shpërndaje..
Gjendja e Xhamisë Al-Aksa përgjatë këtij Ramazani.“Mallkimi i Allahut qoftë mbi zullumqarët."(Kur'an: Hud, 18)
Sot në Kuds!Edhe sa do lejohen keta kriminel me e përdhosë Xhaminë Al Aksa dhe me i terrorizu falësit paqësorë në të?!Sh...
Ramazan
《Shpërndaje》🥰🥰
Sa bëjmë haram,dhe pastaj ankohemi pse kjo gjendje?!

Location

Category

Website

Address

Rruga 1 Nr 228
Shkup
91000SHKUP
Other Education in Shkup (show all)
Mektebi Bekke Mektebi Bekke
Çairçanka
Shkup

Pejgamberi a.s. ka thënë: “Më i miri prej jush është ai i cili mëson Kur’an dhe ia mëson

Hadithet e Buhariut Hadithet e Buhariut
Shkup

Hadithet e Buhariut

Kodra me Sevape Kodra me Sevape
Shkup

Hadithe Te Pejgamberve Feja e Pranueshme Tek ALL-LLAHU Eshte Islami

Xhamia " Isa Beu " - Shkup Xhamia " Isa Beu " - Shkup
Shkup, 1000

Xhami e vjetër në qendër të Shkupit.

Klubi "Etika e Besimtares" Klubi "Etika e Besimtares"
Shkup, 1000

Ngritja e vetëdijes edukativo-arsimore dhe fetare tek qytetarët

Xhamia Omer ibn Abdul Aziz -HasanBeg Xhamia Omer ibn Abdul Aziz -HasanBeg
RR 20 NR 3
Shkup

https://www.facebook.com/Xhamia-e-III-Hasanbeg-Kamenik