Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифос

Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифос

Comments

ФИНКИ работи на платформа за он-лајн настава со капацитет од 300.000 корисници
Утре е вториот уписен рок
Повелете ве очекуваме сите што не сте запишани.
Имаме место во сите профили
Претставување на економското училиште низ искуството на креативните ученици.🙋‍♂️
Благодарност до Fan Produkcija-Zoran Pilata најдобри сте❗️
Претставување на економското училиште низ искуството на креативните ученици.🙋‍♂️
Благодарност до Fan Produkcija-Zoran Pilata најдобри сте❗️
Реклама економско
Кај нас учат најкреативни ученици
Благодарност до Фан проукција
ДРАГИ МАТУРАНТИ, со доаѓањето на месец мај, дојде и крајот на вашите средношколски денови, денес е последниот ден од наставната година.
Времето неповратно изминува. Младоста како топка се тркала низ нашите раце и ни остава спомени и сеќавања за она што сме правеле, за она што сме учеле.
Бевте млади и бунтовни, но и амбициозни и талентирани ученици. Постигнувавте награди на многу натпревари и континуирано одлични во многу сегменти од вашиот живот.
Поминатите мигови, добри и лоши, никогаш повторно нема да ги доживееме.
За жал, вие бевте генерација која мораше поинаку да го заврши средното образование. Наместо долго очекуваната матурска екскурзија, подготовките за матура, заедничкото дружење со цела генерација, денови исполнети со возбуда и радост, вие моравте да го ставите вашиот живот на чекање. Да останете во вашите домови, за некој друг да го зачува својот живот.
Се надеваме дека убаво ќе ја прославите својата матура, иако ќе биде различна.
Ви посакуваме успех во иднина. Сите предизвици, бариери и искушенија во искачувањето на животните скалила, совладувајте ги успешно и лесно, како што ја совладавте и оваа учебна година, оваа неочекувана ситуација.
Вашите години се неповторливи.
Се надеваме дека ќе ви бидат убави и во ваква ситуација.
Вие сте НАШАТА ГОРДОСТ и ГОРДОСТ за УЧИЛИШТЕТО!
ЧЕСТИТА МАТУРА!
ДРАГИ МАТУРАНТИ, со доаѓањето на месец мај, дојде и крајот на вашите средношколски денови, денес е последниот ден од наставната година.
Времето неповратно изминува. Младоста како топка се тркала низ нашите раце и ни остава спомени и сеќавања за она што сме правеле, за она што сме учеле.
Бевте млади и бунтовни, но и амбициозни и талентирани ученици. Постигнувавте награди на многу натпревари и континуирано одлични во многу сегменти од вашиот живот.
Поминатите мигови, добри и лоши, никогаш повторно нема да ги доживееме.
За жал, вие бевте генерација која мораше поинаку да го заврши средното образование. Наместо долго очекуваната матурска екскурзија, подготовките за матура, заедничкото дружење со цела генерација, денови исполнети со возбуда и радост, вие моравте да го ставите вашиот живот на чекање. Да останете во вашите домови, за некој друг да го зачува својот живот.
Се надеваме дека убаво ќе ја прославите својата матура, иако ќе биде различна.
Ви посакуваме успех во иднина. Сите предизвици, бариери и искушенија во искачувањето на животните скалила, совладувајте ги успешно и лесно, како што ја совладавте и оваа учебна година, оваа неочекувана ситуација.
Вашите години се неповторливи.
Се надеваме дека ќе ви бидат убави и во ваква ситуација.
Вие сте НАШАТА ГОРДОСТ и ГОРДОСТ за УЧИЛИШТЕТО!
ЧЕСТИТА МАТУРА!
ДРАДИ МАТУРАНТИ, со доаѓањето на месец мај, дојде и крајот на вашите средношколски денови, денес е последниот ден од наставната година.
Времето неповратно изминува. Младоста како топка се тркала низ нашите раце и ни остава спомени и сеќавања за она што сме правеле, за она што сме учеле.
Бевте млади и бунтовни, но и амбициозни и талентирани ученици. Постигнувавте награди на многу натпревари и континуирано одлични во многу сегменти од вашиот живот.
Поминатите мигови, добри и лоши, никогаш повторно нема да ги доживееме.
За жал, вие бевте генерација која мораше поинаку да го заврши средното образование. Наместо долго очекуваната матурска екскурзија, подготовките за матура, заедничкото дружење со цела генерација, денови исполнети со возбуда и радост, вие моравте да го ставите вашиот живот на чекање. Да останете во вашите домови, за некој друг да го зачува својот живот.
Се надеваме дека убаво ќе ја прославите својата матура, иако ќе биде различна.
Ви посакуваме успех во иднина. Сите предизвици, бариери и искушенија во искачувањето на животните скалила, совладувајте ги успешно и лесно, како што ја совладавте и оваа учебна година, оваа неочекувана ситуација.
Вашите години се неповторливи.
Се надеваме дека ќе ви бидат убави и во ваква ситуација.
Вие сте НАШАТА ГОРДОСТ и ГОРДОСТ за УЧИЛИШТЕТО!
ЧЕСТИТА МАТУРА!

Официјална фејсбук страна на СОЕПТУ "Кузман Јосифоски Питу" - Прилеп Официјална фејсбук страна на СОЕПТУ "Кузман Јосифоски Питу" - Прилеп. Многу повеќе на официјалниот веб локатор http://kjpitu.edu.mk

Operating as usual

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 09/09/2021

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ERASMUS+ ПРОЕКТ
СОУ “КУЗМАН ЈОСИФОСКИ-ПИТУ“ ОД ПРИЛЕП ОБЈАВУВА ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТ ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА.

Проектот “Empowerment in Action” е финансиран од страна Европската Комисија преку Националната Агенција за Европски образовни програми и мобилност во Македонија.
Проектот се реализира во партнерство со училишта од Литванија, Турција, Романија и Португалија. Во рамките на проектот ќе се реализираат 16 мобилности со ученици во наведените земји.
Во текот на учебната 2021/2022 година ќе се реализираат 8 мобилности во Литванија и Романија.
Право на учество имаат:
• ученици кои во учебната 2021/2022 се во прва, втора, трета или четврта година во СОУ Кузман Јосифоски-Питу-Прилеп
• ученици со примерно поведение.
• ученици со одлични комуникациски вештини.
• ученици кои имаат солидни познавања од областа на компјутерската технологија
• ученици кои имаат солидно познавање на англискиот јазик (можно е тестирање)
• ученици кои имаат примено две дози на вакцинa против Covid-19

Сите ученици кои сакаат да се пријават за учество на овие мобилности можат да остават свои податоци во канцеларијата на стручната служба.
Краен рок за пријавување е 14.09.2021година.
Интервју со пријавените ученици ќе се одржи на 14.09.2021 во 12 часот.
Пријавените ученици да носат со себе:
- CV во Europass формат на англиски јазик
- Мотивациско писмо на англиски јазик
*Напомена: За време на патувањето и престојот, ќе бидат спроведени сите соодветни протоколи предвидени за заштита од Covid-19.

09.09.2021 Прилеп

Координатор Директор
Весна Миланоска Билјана Марковска

08/09/2021
Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 02/09/2021

Образование за возрасни септемвриска сесија

До 15ти септември аплицирање на новите конкурси за средношколски стипендии, до 30ти поднесување документи за продолжување на правото на т 02/09/2021

До 15ти септември аплицирање на новите конкурси за средношколски стипендии, до 30ти поднесување документи за продолжување на правото на т

Потсетување за учениците за поднесување за документи за ученички стипендии. На линкот се потребните документи.
https://mon.gov.mk/content/?id=4252&fbclid=IwAR3HqR1pv5m3NzEgBajAaoxa_2BKAbxdcUZm2KUSOOaJeyrhPl7Px6OSHv0

До 15ти септември аплицирање на новите конкурси за средношколски стипендии, до 30ти поднесување документи за продолжување на правото на т Официјална веб страна на Министерството за образование и наука

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 01/09/2021

На сите ученици и наставници од СОЕПТУ,,Кузман Јосифоски-Питу" им посакуваме успешна учебна година!!! 🍀🎉Добро ни дојдовте ученици од ПРВА година !!! 🍀🎉🎈🎈🎈

[08/30/21]   УЧЕБНАТА ГОДИНА ПОЧНУВА НА 01.09.2021 (среда) по следниот распоред:

II (втора) година со почеток во 08.00 часот
III (трета) година со почеток во 09.00 часот
I (прва) година со почеток во 10.00 часот
IV (четврта) година со почеток во 11.00 часот
Да се почитуваат протоколите за Ковид, задолжително носење на маска, почитување на растојание без групирање.
Напомена: овој распоред важи само за среда 01.09.2021

26/08/2021

Нашите наставници денес успешно ја следеа обуката овозможена од Бирото за развој на образованието со цел да ги надоградат и усовршат современите концепти на средното образование како и улогата на наставникот и новите стратегии на поучување и учење.
Благодарност до Божидар Миленковски од Академија ЦЕС за неговиот непосреден и интерактивен пристап.

Нашите наставници денес успешно ја следеа обуката овозможена од Бирото за развој на образованието со цел да ги надоградат и усовршат современите концепти на средното образование како и улогата на наставникот и новите стратегии на поучување и учење.
Благодарност до Божидар Миленковски од Академија ЦЕС за неговиот непосреден и интерактивен пристап.

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 15/08/2021

ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ МАТУРАНТИ -ЕКОНОМСКО ПРИЛЕП

Незаборавна вечер за одбележување на крајот на уште едно животно патешествие, вечер која го заокружува најубавиот период од живот на една млада генерација, иднината која полека почнува да чекори по животните патишта и раскрсници.
Пред четири години на ова место зачекори една генерација со силна амбиција за остварување на својата замисла, генерација која храбро се избори со секоја пречка и во себе врежа спомени кои не може лесно да се избришат.
Во сеќавање ќе Ви останат сите моменти, секој час, секој одмор.
Покрај знаење со себе ги понесувате и нераскинливите другарство и пријателства кои ќе Ве следат во текот животот.
Дозволете да ја изразиме нашата Благодарност кон Вас, од Вашата генерација Прилеп се збогати со квалитетни кадри-економисти, правници, успешни универзитетски професори, банкари, стопанственици ...
Матуранти од 2017-2021та генерација, веруваме дека чесно и достоинствено ќе го продолжите Вашиот пат, со надеж дека ќе бидете достојни претставници на економското училиште.
Нашето Економско вечно носете го во вашите сеќавања, а другарството и спомените длабоко во срцето.

12/08/2021

✅Денес е Меѓународниот ден на младите!
Им го честитаме денот на сите млади луѓе во 🇲🇰
📌Бидете активни и залагајте се за позитивни промени.
📣Гласот на младите и нивните иновативни идеи треба да се слушнат!

✅Денес е Меѓународниот ден на младите!
Им го честитаме денот на сите млади луѓе во 🇲🇰
📌Бидете активни и залагајте се за позитивни промени.
📣Гласот на младите и нивните иновативни идеи треба да се слушнат!

[08/11/21]   Во петок 13.08.2021 свечено ќе се доделуваат дипломите на матурантите.
Доделувањето ќе почнува во 18,30 часот во училишниот двор.

11/08/2021
09/08/2021

📌"Книгите се бродови кои пловат во пространите мориња на времето" - Френсис Бејкон
📚Со која книга ќе се дружите денес?❤
✅Среќен да е Денот на љубителите на книгата!
#BookLoversDay

📌"Книгите се бродови кои пловат во пространите мориња на времето" - Френсис Бејкон
📚Со која книга ќе се дружите денес?❤
✅Среќен да е Денот на љубителите на книгата!
#BookLoversDay

МОН: објавени се конкурсите за ученички и студентски стипендии за 2021-2022, годинава со зголемени износи и воведени нови категории 06/08/2021

МОН: објавени се конкурсите за ученички и студентски стипендии за 2021-2022, годинава со зголемени износи и воведени нови категории

✅ МОН ги објави конкурсите за ученички стипендии 📄❗❗❗
📌Сите заинтересирани ученици повеќе информации можат да добијат на линкот подолу👇👇👇

МОН: објавени се конкурсите за ученички и студентски стипендии за 2021-2022, годинава со зголемени износи и воведени нови категории Официјална веб страна на Министерството за образование и наука

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 03/08/2021

Распоред за образование возрасни Августовска сесија

30/07/2021

✅ Денес го славиме Денот на пријателството🥳👫

📌Економско училиште Ви посакува среќен и убав ден на сите🍀

#FriendshipDay

✅ Денес го славиме Денот на пријателството🥳👫

📌Економско училиште Ви посакува среќен и убав ден на сите🍀

#FriendshipDay

Дипломи и вредносни ваучери за првенците на генерација од основните и средните училишта во општина Прилеп » Општина Прилеп 22/07/2021

Дипломи и вредносни ваучери за првенците на генерација од основните и средните училишта во општина Прилеп » Општина Прилеп

Дипломи и вредносни ваучери за првенците на генерација од основните и средните училишта во општина Прилеп » Општина Прилеп На 19 првенци на генерација од сите основни и средни училишта во општина Прилеп, градоначалникот Илија Јованоски денеска им додели дипломи и вредносни ваучери. Во с....

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 06/07/2021

Резултати од Државна матура јунски испитен рок 2020/2021 г.Македонски јазик и литература и Англиски јазик

06/07/2021

360° Виртуелна прошетка на Економскиот факултет - Прилеп
http://eccfp.edu.mk/virtual

Photos from Empowerment in Action - KA2 Erasmus+'s post 01/07/2021

✨Empowerment in Action✨
201-1-MK01-KA201-060457
📌Состанок помеѓу партнерите на уште еден тековен проект во координаторство на нашето училиште🍀

Photos from Facing ICT Challenges's post 29/06/2021

✅ Состанок на тимот на Еразмус+ проектот
✨Facing ICT Challenges✨
🇪🇺2019-1-MK01-KA229-060465_1🇪🇺
Координатор на проектот е нашето училиште🍀

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 26/06/2021

Известување за проект образование за возрасни
Услови и начин на изведување и група за полагање

25/06/2021

⚖ Правните техничари во посета на Основниот Суд во Прилеп.
➡️ Професорката по право Татјана Талеска и учениците од прва година го посетија Основниот Суд во Прилеп.
✅ Учениците имаа можност да присуствуваат на судски рочишта.

⚖ Правните техничари во посета на Основниот Суд во Прилеп.
➡️ Професорката по право Татјана Талеска и учениците од прва година го посетија Основниот Суд во Прилеп.
✅ Учениците имаа можност да присуствуваат на судски рочишта.

Mobile Uploads 22/06/2021

Среда 23.06.2021 Втор уписен рок.
Имаме слободни места во сите профили.
Само во економското училиште имате профили во кои низ практична настава ќе имате и теоретски и практични знаења.
Пракса во судови,кај адвокати, во компании сметководствени бироа и јавни институции.
Дојдете и запишете се.

За учебната 2021/2022 год.изберете од следните профили

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 22/06/2021

Благодариме за подарокот Џуниор Ачивмент Македонија !

22/06/2021

Честитки за нашите учениците и професорката Христина Бозоска Николоска за добиената eTwinning Ознака за квалитет за проектот Writing Can Be Fun👏👏👏
Ви посакуваме уште многу успешни проекти!

Честитки за нашите учениците и професорката Христина Бозоска Николоска за добиената eTwinning Ознака за квалитет за проектот Writing Can Be Fun👏👏👏
Ви посакуваме уште многу успешни проекти!

21/06/2021

Join our Cloud HD Video Meeting

Образование за возрасни
Вторник 18.00 часот
Социологија
Илчо Јорданоски is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Социологија Образование за возрасни вторник 18.00
Time: Jun 22, 2021 06:00 PM Warsaw

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/79777868976?pwd=ZnM3ck41Z1BydlhmVmltSzJZb2s0Zz09

Meeting ID: 797 7786 8976
Passcode: nuc5VA

Join our Cloud HD Video Meeting Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webinars across mobile, desktop, and room systems. Zoom Rooms is the original software-based conference room solution used around the world in board, confer...

21/06/2021

📚Нашето училиште беше покането да учествува на дисеминацијата на TUBITAK проектот на Bestepe College - Ankara. Прoектот е избран за најдобар во конкуренција на 14010 други проекти.
👥 Учесници беа учениците од прва година. Тие беа запознати со целите, активностите и резултатите на проектот.
✅ Учениците Osman Bera и Emirhan од Bestepe College - Ankara беа одлични презентери.

📚Нашето училиште беше покането да учествува на дисеминацијата на TUBITAK проектот на Bestepe College - Ankara. Прoектот е избран за најдобар во конкуренција на 14010 други проекти.
👥 Учесници беа учениците од прва година. Тие беа запознати со целите, активностите и резултатите на проектот.
✅ Учениците Osman Bera и Emirhan од Bestepe College - Ankara беа одлични презентери.

СОУ„Кузман Јосифовски-Питу" Прилеп 19/06/2021

СОУ„Кузман Јосифовски-Питу" Прилеп

Почитувани учесници во проектот ““Образование за возрасни„„
Часовите почнуваат од Понеделник 21.06.2021 со следниот распоред:
1.Македонски јазик и литература - Понеделник 21.06.2021 во 18.00 часот
2.Социологија -
Вторник 22.06.2021 во 18.00 часот
3.Англиски јазик -
Среда 23.06.2021 во 18.00 часот
Линк за следење на часовите ќе биде поставен на официјалната страна на училиштето http://kjpitu.edu.mk/ и на фејзбук страната.
За следење на часовите треба да имате симнато ZOOM апликација.

СОУ„Кузман Јосифовски-Питу" Прилеп СОУ Кузман Јосифовски – Питу Средното општинско eкономско училиште „Кузман Јосифовски – Питу“ од Прилеп постои уште од 1957 година. Денес во ова училиште се одвива ...

Photos from Erasmus+'s post 15/06/2021

Среќен роденден Erasmus+🎉🇪🇺
На овој ден во 1987 година е основана програмата Erasmus+
Среќни сме што и нашето училиште е дел од оваа програма.

#ThisIsTheEU
#ErasmusPlus

15/06/2021

Вонредни кандидати јунска испитна сесија 2020/2021 год.

Вонредни кандидати јунска испитна сесија 2020/2021 год.

Те-са-кам - Тамара Мирческа 14/06/2021

Те-са-кам - Тамара Мирческа

Ја знаеме како “поетот од економско“.
Нашата ученичка Тамара повторно напиша ремек дело.
Честитки само така продолжи да не радуваш со твоите успеси.

Те-са-кам - Тамара Мирческа Те-са-кам. Cliché. Малку се овие 7 букви за да можат да опишат. Малку се за да успеат да ги соберат сите Емоции кои можеш да ги држиш во себе, малку се за да успеат да се нос...

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 13/06/2021

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 12/06/2021

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 12/06/2021

Првенец на генерацијата 2017/2021 год.Валентин Димитриоски од IV-6 клас.Профил Економски техничар.Честитки Валентин !!! 🎉

Photos from Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифоски - Питу"'s post 12/06/2021

Информираноста е најбитниот и најклучниот фактор за успешно образование.

Во средно стручно училиште се стекнуваат ЗНАЕЊА и ВЕШТИНИ низ ПРАКТИЧНА настава која е поддржана од РЕАЛНИ компании односно фирми, институции каде реално работат и живеат нашите сограѓани, родители, колеги.

Економското училиште несомнено е ЕДИНСТВЕНОТО училиште кое нуди целосно образование за идните ПРАВНИЦИ и ЕКОНОМИСТИ.

Под ова стручно образование се подразбира учење на предмет кој темелно го опфака проблемот и суштината со неколку часови неделно редовна настава и подготовка за самостојна работа.
Истовремено стручното образование нуди неспорни можности за вработување на 18 годишна возраст веднаш по завршувањето на образованието, што не е пример и цел на гимназиското образование.
Економското училиште во град Прилеп е НАЈПРЕТПРИЕМНИЧКО училиште во изминатата година на ниво на цела држава, што е доказ за стручноста и подготвеноста на учениците и наставниот кадар.

Кога сме кај процесот на објаснување и презентирање на нешто кое мора да биде во дослух со јавноста, учениците и родителите Чест и задоволство ни е да е кажеме, и да бидеме НЕскромни дека СОЕПТУ КУЗМАН ЈОСИФОСКИ ПИТУ е најубавото и најопремено средно училиште во нашиот град и пошироко, а за тоа говорат сликите и задоволните ученици.

Драги ПОЛУМАТУРАНТИ,
уписите во нашето училиште се на:
-14.06.2021
-15.06.2021
-16.07.2021дојдете и бидете дел од тимот кој амбициозно чекори кон правниот систем и уредна економија.

Videos (show all)

ПАТРОН ПРАЗНИК
СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА
ПАТРОН ПРАЗНИК
ПАТРОН ПРАЗНИК
ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ШТЕДЕЊЕТО
Презентација економско
Музиката е најдоброто друштво во време на карантин Песната од популарни жанрови „Студена“ од Тоше Проески во инструмента...
Маркетинг план
Час по македонски јазик
Завршен збор на првенец на генерацијаХристина Нунеска Генерација 2018/19

Location

Category

Telephone

Address


Car Samoil 1a
Prilep
7500

Opening Hours

Monday 07:30 - 13:40
13:45 - 19:30
Tuesday 07:30 - 13:25
13:00 - 19:00
Wednesday 07:30 - 13:25
13:00 - 19:15
Thursday 07:30 - 13:25
13:00 - 19:15
Friday 07:30 - 13:25
13:00 - 19:15
Other High Schools in Prilep (show all)
СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп
ул.„Прилепски бранители“ бр 96 А
Prilep, 7500

Средно општинско училиште Гимназија "Мирче Ацев" - Прилеп

СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп
Населба Точила бб
Prilep, 7500

Официјална Facebook страница на Средното општинско училиште „Ристе Ристески – Ричко“ - Прилеп