‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици

Друштво за странски јазици, математика,природни науки, физика, дневен престој ‚‚Димико Ели‚‚ Прилеп Во "ДИМИКО ЕЛИ" друштво (школа) за странски јазици можете да посетувате курсеви од:
-Германски
-Англиски
-Шпански
-Математика
-Физика
-Природни науки
-Едукативни часови за деца од предшколска и школска возраст на Англиски и Македонски јазик.
-Развој на интелигенцијата кај децата од најрана возраст

Курсевите се наменети за сите возрасти.

-Едукација на деца од предшколска возраст, збогатување на речникот од Македонски и Англиски јазик, развивање на фината моторика, логика, поттикнување на љубопитност, креативност, одговорност, самостојност...

-Едукација на деца од 1 и 2 одделение според посебна програма за лесно и брзо совладување на наставните содржини и развивање на способноста за понатамошно што посамостојно учење.

Operating as usual

27/08/2021

Уписите се во тек!

Информации 075 463 901

Ве известуваме дека едукативните часови за предучилишна возраст и одделенска настава (од ПРВО до ПЕТТО одд, при што децата посетуваат часови секој работен ден) по сите предмети започнуваат на 06 Септември.

За сите други слушатели, часовите од математика, англиски и германски ќе започнат на 13 Септември.

Можете да изберете еден курс или да ги искористите пакетите кои ги има во понуда.

Нудиме можност за настава со физичко присуство или online.

Истата ќе се одвива според протоколите.

Подетални информации во inbox или на тел. 075 463 901 секој ден од 08:00 до 21:00 часот.

Уписите се во тек!

Информации 075 463 901

Ве известуваме дека едукативните часови за предучилишна возраст и одделенска настава (од ПРВО до ПЕТТО одд, при што децата посетуваат часови секој работен ден) по сите предмети започнуваат на 06 Септември.

За сите други слушатели, часовите од математика, англиски и германски ќе започнат на 13 Септември.

Можете да изберете еден курс или да ги искористите пакетите кои ги има во понуда.

Нудиме можност за настава со физичко присуство или online.

Истата ќе се одвива според протоколите.

Подетални информации во inbox или на тел. 075 463 901 секој ден од 08:00 до 21:00 часот.

Photos from ‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици Прилеп‚'s post 26/08/2021

Забавниот начин на учење секогаш е топло прифатен.

Сенки, кога сенката е поголема, кога е помала, како се создава... Одговорите ги добивме преку игра со сенки на познати басни, а воедно научивме што е басна и нивните поуки.

Забавна игра, бинго, која можете да ја играте и дома. Со помош на оваа игра децата без проблем ќе ги учат броевите, како се изговараат и како се пишуваат.

23/08/2021

УПИСИ!
Уписите на нови членови е во тек.

Секое дете е индивидуа за себе, со свои потреби, а наше е да го изнајдеме патот до секого за негов непречен напредок.

Кај нас нема да учите, кај нас ќе НАУЧИТЕ.

Посебен пристап и време за секој, во зависност од потребите.

Ако сакате да сте дел од тимот кој победува. повелете

Ние нудиме:
Секојдневни едукативни часови(дневен престој) за деца од прво до петто одделение по сите предмети со гратис англиски јазик.

-Подготвителни часови за деца од предучилишна возраст

-Математика за основно и средно образование

-Англиски за сите возрасти

-Германски за сите возрасти

Часовите се одржуваат според протоколите.

Информации и пријавување во inbox или на телефон 075 463 901

УПИСИ!
Уписите на нови членови е во тек.

Секое дете е индивидуа за себе, со свои потреби, а наше е да го изнајдеме патот до секого за негов непречен напредок.

Кај нас нема да учите, кај нас ќе НАУЧИТЕ.

Посебен пристап и време за секој, во зависност од потребите.

Ако сакате да сте дел од тимот кој победува. повелете

Ние нудиме:
Секојдневни едукативни часови(дневен престој) за деца од прво до петто одделение по сите предмети со гратис англиски јазик.

-Подготвителни часови за деца од предучилишна возраст

-Математика за основно и средно образование

-Англиски за сите возрасти

-Германски за сите возрасти

Часовите се одржуваат според протоколите.

Информации и пријавување во inbox или на телефон 075 463 901

Photos from ‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици Прилеп‚'s post 18/08/2021

Малку се запознаваме со вселената. Предучилишна

Photos from ‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици Прилеп‚'s post 09/08/2021

Оро на годишните времиња.

Првото наше раскажување по слики со предучилишна возраст.

Поголемите се разбира-читање.

Photos from ‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици Прилеп‚'s post 04/08/2021

Вежби за забележување, годишни времиња,колку е часот, координати, читање... се само дел од она што сработија помалите дечиња.

02/08/2021
26/07/2021

А е ороводец на долгото оро, азбука што се вика.
На ногари од училишна табла личи нејзината слика.

По неа е чудна буква Б, што брбори и баботи, барабан, бере, бои, белосува, блее, буди
и бисери бели брои.

Во третиот вагон од азбучниот воз е В,
што со Ване и Вера се возеше од Вруток до Вевчани од лани до вчера.

А е ороводец на долгото оро, азбука што се вика.
На ногари од училишна табла личи нејзината слика.

По неа е чудна буква Б, што брбори и баботи, барабан, бере, бои, белосува, блее, буди
и бисери бели брои.

Во третиот вагон од азбучниот воз е В,
што со Ване и Вера се возеше од Вруток до Вевчани од лани до вчера.

Photos from ‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици Прилеп‚'s post 16/07/2021

Со предучилишна возраст учиме да броиме до 100 низ игра, а со поголемите редослед на операции

Photos from ‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици Прилеп‚'s post 14/07/2021

Дел од нашите активности со најмалите.

Која е почетната буква?

Колку гласови има зборот?

На секој слог плесни со рачињата!

А која професија ја има човекот кој треба да ни заврши некоја работа?

Човечиња од 2Д форми.

06/07/2021

Домашни и диви животни, предучилишна возраст

Домашни и диви животни, предучилишна возраст

29/06/2021

Почитувани наши дечиња.
Почнувајќи од 01.07.2021 започнуваме со летна школа која опфаќа:
-Подготвителни часови за идните првачиња
-Едукативни часови за совладување на почетното читање и пишување
-Развивање на креативноста
-Почетни чекори во раскажување и читање со разбирање
-Воведување во математиката и совладување на собирање и одземање со премин,таблица множење и делење
-Совладување на потешкотиите во математиката,за сите возрасти
Часовите се организирани во групи или индивидуално,во зависност од потребите,истите се организирани со физичко присуство.

Дополнителни информации можете да добиете на 075 463 901 секој ден од 08:00 до 20:00 или во inbox

Почитувани наши дечиња.
Почнувајќи од 01.07.2021 започнуваме со летна школа која опфаќа:
-Подготвителни часови за идните првачиња
-Едукативни часови за совладување на почетното читање и пишување
-Развивање на креативноста
-Почетни чекори во раскажување и читање со разбирање
-Воведување во математиката и совладување на собирање и одземање со премин,таблица множење и делење
-Совладување на потешкотиите во математиката,за сите возрасти
Часовите се организирани во групи или индивидуално,во зависност од потребите,истите се организирани со физичко присуство.

Дополнителни информации можете да добиете на 075 463 901 секој ден од 08:00 до 20:00 или во inbox

21/06/2021

Почитувани наши дечиња.
Почнувајќи од 01.07.2021 започнуваме со летна школа која опфаќа:
-Подготвителни часови за идните првачиња
-Едукативни часови за совладување на почетното читање и пишување
-Развивање на креативноста
-Почетни чекори во раскажување и читање со разбирање
-Воведување во математиката и совладување на собирање и одземање со премин,таблица множење и делење
-Совладување на потешкотиите во математиката,за сите возрасти
Часовите се организирани во групи или индивидуално,во зависност од потребите,истите се организирани со физичко присуство.
Уписите траат до 28 Јуни.
Дополнителни информации можете да добиете на 075 463 901 секој ден од 08:00 до 20:00 или во inbox

Почитувани наши дечиња.
Почнувајќи од 01.07.2021 започнуваме со летна школа која опфаќа:
-Подготвителни часови за идните првачиња
-Едукативни часови за совладување на почетното читање и пишување
-Развивање на креативноста
-Почетни чекори во раскажување и читање со разбирање
-Воведување во математиката и совладување на собирање и одземање со премин,таблица множење и делење
-Совладување на потешкотиите во математиката,за сите возрасти
Часовите се организирани во групи или индивидуално,во зависност од потребите,истите се организирани со физичко присуство.
Уписите траат до 28 Јуни.
Дополнителни информации можете да добиете на 075 463 901 секој ден од 08:00 до 20:00 или во inbox

Photos from ‚‚Димико Ели‚ Друштво за странски јазици Прилеп‚'s post 10/06/2021

Мала прошетка со децата до 5 одд.

24/05/2021

Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи.

За многу години да ни е

Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи.

За многу години да ни е

01/05/2021

На сите кои го чествуваат големиот празник Велигден, им испраќаме срдечни честитки, со желби за спокој, бериќет и неизмерна љубов во сечие срце.

Христос воскресе!

Навистина воскресе!

На сите кои го чествуваат големиот празник Велигден, им испраќаме срдечни честитки, со желби за спокој, бериќет и неизмерна љубов во сечие срце.

Христос воскресе!

Навистина воскресе!

17/04/2021

Одиме на државно!

Константин Младеновски, на регионалниот натпревар од англиски јазик, организиран од ELTAM, освои II место.

Честитки, успех во понатамошното натпреварување.

Одиме на државно!

Константин Младеновски, на регионалниот натпревар од англиски јазик, организиран од ELTAM, освои II место.

Честитки, успех во понатамошното натпреварување.

25/03/2021

Јордан Јованоски, 82 бодови на регионалниот натпревар по математика

Константин Младеновски ПРВО место на општински ELTAM натпревар, англиски јазик

Честитки, да ви се множат успесите

Јордан Јованоски, 82 бодови на регионалниот натпревар по математика

Константин Младеновски ПРВО место на општински ELTAM натпревар, англиски јазик

Честитки, да ви се множат успесите

14/03/2021

Денес е голем празник-Прочка.

Нашите предци не учеа дека денес небото и земјата се проштеваат,секој секому треба да побара прошка и воедно да даде прошка.

Да се побара прошка значи да се совлада гордоста,да се прифати сопственото несовршенство, да се стане свесен дека сите грешиме.

Да се даде прошка значи пред се сопствено ослободување од гневот,омразата,завидливоста...

Да побараме прошка,не само со збор,туку вистински со цело срце и душа,но да најдеме сила и да ја дадеме прошката од срце и душа.

Да си ја најдеме гредата во сопственото око,а потоа да ја бараме раската во туѓото,како што велеа нашите предци,и не само овој ден,туку секој ден,така ќе постигнеме мир и ќе се исполниме со љубов пред се кон себе си,а со тоа и кон сите други.

Проштевајте за сите грешки,свесни и несвесни.

Нека Ви е простено на сите од мене и од Бога.За многу години.

Денес е голем празник-Прочка.

Нашите предци не учеа дека денес небото и земјата се проштеваат,секој секому треба да побара прошка и воедно да даде прошка.

Да се побара прошка значи да се совлада гордоста,да се прифати сопственото несовршенство, да се стане свесен дека сите грешиме.

Да се даде прошка значи пред се сопствено ослободување од гневот,омразата,завидливоста...

Да побараме прошка,не само со збор,туку вистински со цело срце и душа,но да најдеме сила и да ја дадеме прошката од срце и душа.

Да си ја најдеме гредата во сопственото око,а потоа да ја бараме раската во туѓото,како што велеа нашите предци,и не само овој ден,туку секој ден,така ќе постигнеме мир и ќе се исполниме со љубов пред се кон себе си,а со тоа и кон сите други.

Проштевајте за сите грешки,свесни и несвесни.

Нека Ви е простено на сите од мене и од Бога.За многу години.

08/03/2021

Честит празник на сите жени и мајки

Честит празник на сите жени и мајки

Натпревари – Сојуз на математичари на Македонија 27/02/2021

Натпревари – Сојуз на математичари на Македонија

Браво за нашиот ЈОРДАН, II место на општински натпревар, следи ги своите соништа. Секој успех нека ти биде предизвик за понатамошно надградување.

Натпревари – Сојуз на математичари на Македонија Општински натпревар по математика 18.02.2021 СММ Натпревари Почитувани, во пресрет на одржувањето на општинскиот натпревар по математика за учениците од основното и с....

07/01/2021

Христос се роди!
За многу години!

06/01/2021

Среќа и радост
Господ да дари,
полна софра
а и многу пари.

Сите да ве служи здравје,
бадникова вечера да ви е наздравје.

Бериќет и к'смет
во куќи да ви царува,
со здравје и љубов
Господ да ве дарува!

31/12/2020

Додека го читате ова
и ја чекате годината нова,
од моето срце со силен жар
Ви посакувам да имате голем дар
од здравје, живот полн среќа и сни
нека во спокој Ви врват претстојните дни.

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА

27/12/2020

K Line Global

How to educate your child to be a good person ❤

Watch more interesting videos: https://www.youtube.com/channel/UCV6J_QncPLuWlceZHc_CCqg?sub_confirmation=1

zelenaucionica.com 15/11/2020

“Критика одузима енергију – похвала даје снагу” - Зелена учионица

zelenaucionica.com Један психолог је смислио експеримент: почео је да хвали уморну децу. А потом је измерио њихову енергију на специјалном уређаји: ергографу. После похвале дешавала с...

19/10/2020

Online час

11/10/2020
05/10/2020

Честит ден на наставниците 5 Октомври и честита недела на децата.

03/10/2020

Групите кои започнуваат со часови на 5 Октомври веќе се формирани.
За групите кои ќе започнат на 13 Октомври со:

-математика,

-англиски,

-германски и

- едукативни часови по сите предмети за одделенска настава се во тек.

Информации на 075 463 901 или во inbox.

01/10/2020

На сите ученици и наставници им посакуваме среќен почеток на новата учебна година во редовниот образовен систем.

Многу успех во понатамошната работа.

01/10/2020

Пакет услуга -часови по сите предмети за деца од ПРВО до ПЕТТО одделение.

Часовите се одржуваат секој ден online,и опфаќаат разработка на училишниот материјал,сработување на домашната задача и проширување на знаењата како и поврзување на истите во различни области.

Информации на 075 463 901 или во inbox

30/09/2020

Уписи за математика часови.
Часовите се одржуваат online.
Информации на 075 463 901 или во inbox.

29/09/2020

Курсеви германски јазик за деца и возрасни за сите нивоа.

Часовите се одржуваат online.

Подробни информации на 075 463 901 или во inbox.

Наставата започнува на 5 Октомври.

28/09/2020

Курсеви англиски за деца и возрасни за сите нивоа.
Часовите се одржуваат online.
Подробни информации на 075 463 901 или во inbox.
Наставата започнува на 5 Октомври.

“КОРЕНИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ ГОРЧЛИВИ, НО ПЛОДОВИТЕ СЕ СЛАТКИ”-Аристотел

Во "ДИМИКО ЕЛИ" нудиме:

-Дневен престој за деца од ПРВО до ПЕТТО одделение
-Германски
-Англиски
-Шпански

-Француски
-Математика
-Физика
-Природни науки

-Развој на интелигенцијата кај децата од најрана возраст,

Videos (show all)

За многу години
Среќна Нова 2020

Location

Telephone

Address


Марко Деспотоски 23
Prilep
7500

Opening Hours

Monday 08:00 - 21:00
Tuesday 08:00 - 21:00
Wednesday 08:00 - 21:00
Thursday 08:00 - 21:00
Friday 08:00 - 21:00
Saturday 08:00 - 21:00
Other Prilep schools & colleges (show all)
СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп
Населба Точила бб
Prilep, 7500

Официјална Facebook страница на Средното општинско училиште „Ристе Ристески – Ричко“ - Прилеп

Учи Италјански во Прилеп - Learn italian in Prilep Учи Италјански во Прилеп - Learn italian in Prilep
ул. Питу Гули 6
Prilep

CIAO! Do you want to learn italian for FREE! Come to Info Sega's office and learn italian with Erasmus volunteers from Italy.

ЕКЦ Светлинa Плус - Прилеп ЕКЦ Светлинa Плус - Прилеп
Бoркa Левaтa бр 1
Prilep, 7500

�Дефектoлoг�Лoгoпед�Психoлoг�

Музичко Училиште "Matrix" Прилеп Музичко Училиште "Matrix" Прилеп
Партизанска 21
Prilep, 7500

ПРВО приватно музичко во Прилеп. Основни и напредни часови по гитара, бас гитара, клавијатури, тапани, соло пеење, кларинет, саксафон

Helen Doron English Prilep Helen Doron English Prilep
ул. Александар Македонски бр. 314
Prilep, 7500

www.helendoron.mk Иновативен метод за рано изучување англиски јазик и ран детски развој

ЈОУ ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“ - П ЈОУ ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“ - П
Булевар „Гоце Делчев“ бб
Prilep, 7500

Јавна општинска установа (ЈОУ) Градска библиотека „Борка Талески“ - Прилеп

English corner-Primary school Liria-Zhitoshe English corner-Primary school Liria-Zhitoshe
Prilep, 7504

English corner of primary school Lira , Zhitoshe is created to help students improve their english as well as offering additional materials .

Наставник Гоце Бумбароски Наставник Гоце Бумбароски
Борка Талески
Prilep, 7500

Секоја генерација расте врз рамениците на претходната...

Ekonomisti - Optimisti Ekonomisti - Optimisti
Prilepski Braniteli Br. 143
Prilep

Мисија: Ние сме креатори на позитивна мисла. Ние дејствуваме. Ние се бориме против песимизмот.

Logos Oxford Prilep Logos Oxford Prilep
Ulica 11-ti Oktomvri 55
Prilep, 7500

Вложувајте во себе и во своето знаење заедно со Логос Оксфорд - Прилеп! Ве очекуваме!