Наставник Гоце Бумбароски

Наставник Гоце Бумбароски

Comments

Добро ве нашла! :)
На 16.01.2018, со почеток од 16:30 h во слаткарница Алфа 1 (М.Цепенков) се поканети сите деца на роденден кај Никита.
Успешно изведен експеримент
ОРИГИНАЛНА ВЕРЗИЈА НА ПИНОКИО

production WALT DISNEY`S

living puppet, with the help of a cricket as his conscience, must prove himself worthy to become a real

boy.

Секоја генерација расте врз рамениците на претходната...

Operating as usual

12 совети од наставникот Гоце Бумбароски: Како да им помогнете на вашите деца да управуваат со своите емоции? 27/07/2021

12 совети од наставникот Гоце Бумбароски: Како да им помогнете на вашите деца да управуваат со своите емоции?

Понекогаш забораваме колку е важно да се грижиме за нашите деца на емотивно ниво...

12 совети од наставникот Гоце Бумбароски: Како да им помогнете на вашите деца да управуваат со своите емоции? Иако би можеле да се грижиме за нашите деца на традиционален начин, осигурувајќи се дека здраво се хранат, удобно се облечени и имаат покрив над главата, тоа не е дов...

26/07/2021

#НаставникотЕважен

#НаставникотЕважен

25/07/2021

Гилијан е седумгодишно девојче кое на училиште постојано станува, го одвлекува вниманието на другите деца, лета со мислите и не ги следи лекциите.

Нејзините наставници ја следат ситуација, ја казнуваат, ја караат, ја наградуваат неколку пати кога ќе обрне внимание, но ништо. Гилијан не може да седи и не може да се сконцентрира.

Кога се враќа дома, нејзината мајка исто така ја советува, укорува, казнува. Значи, не само што Гилијан има лоши оценки и многу казни на училиште, туку и страда поради тоа дома.

Еден ден, мајката на Гилијан била поканета на училиште. Жената, тажна како некој што чека лоши вести, отишла во училишната канцеларија да разговара.

Наставниците почнале да зборуваат за болест, очигледно нарушување, некаква хиперактивност или за тоа дека можеби на Гилијан и е потребен некаков третман.

За време на разговорот, дошла поранешната наставничка која многу добро ја познавала Гилијан. Таа ги замолила своите колеги и мајката да ја придружуваат до соседната училница каде што сè уште седела Гилијан. Таа ја оставила вратата од училницата подотворена и им рекла на останатите да почекаат во ходникот.

Влегла и го вклучила радиото, па потоа почнала да ја засилува музика. Бидејќи девојчето останало само во училницата (чекајќи ја нејзината мајка), веднаш станало и започнало да се движи нагоре и надолу, лево и десно, со нозете и рацете да фаќа ритам со музиката. Наставничката почнала да се насмевнува додека колегите и мајката гледале со очигледна збунетост.

Тогаш наставничката им рекла: "Видете, Гилијан не е болна, таа има дарба, таа е танчерка!" И препорачувам на мајка и да ја запише на училиште за танцување.

---------------------

...Гилијан се запишала, го завршила својот прв ден на танцување и кога се вратила дома и рекла на својата мајка: „Мамо таму сите се како мене, никој не може да седи!”

---------------------

По танчерската кариера, Гилијан Лејн отвора сопствена академија за танцување и добива меѓународно признание за нејзината уметност…

Во 1981 година, Гилијан стана кореограф на мјузиклот „Мачки“, а 1986 година и во „Фантом на операта“.

Се надевам дека еден ден сите различни деца ќе најдат возрасни кои ќе ги препознаат и бидат спремни за нив – онакви какви што се, ќе препознаат што поседуваат, а не што им недостасува...

Гилијан е седумгодишно девојче кое на училиште постојано станува, го одвлекува вниманието на другите деца, лета со мислите и не ги следи лекциите.

Нејзините наставници ја следат ситуација, ја казнуваат, ја караат, ја наградуваат неколку пати кога ќе обрне внимание, но ништо. Гилијан не може да седи и не може да се сконцентрира.

Кога се враќа дома, нејзината мајка исто така ја советува, укорува, казнува. Значи, не само што Гилијан има лоши оценки и многу казни на училиште, туку и страда поради тоа дома.

Еден ден, мајката на Гилијан била поканета на училиште. Жената, тажна како некој што чека лоши вести, отишла во училишната канцеларија да разговара.

Наставниците почнале да зборуваат за болест, очигледно нарушување, некаква хиперактивност или за тоа дека можеби на Гилијан и е потребен некаков третман.

За време на разговорот, дошла поранешната наставничка која многу добро ја познавала Гилијан. Таа ги замолила своите колеги и мајката да ја придружуваат до соседната училница каде што сè уште седела Гилијан. Таа ја оставила вратата од училницата подотворена и им рекла на останатите да почекаат во ходникот.

Влегла и го вклучила радиото, па потоа почнала да ја засилува музика. Бидејќи девојчето останало само во училницата (чекајќи ја нејзината мајка), веднаш станало и започнало да се движи нагоре и надолу, лево и десно, со нозете и рацете да фаќа ритам со музиката. Наставничката почнала да се насмевнува додека колегите и мајката гледале со очигледна збунетост.

Тогаш наставничката им рекла: "Видете, Гилијан не е болна, таа има дарба, таа е танчерка!" И препорачувам на мајка и да ја запише на училиште за танцување.

---------------------

...Гилијан се запишала, го завршила својот прв ден на танцување и кога се вратила дома и рекла на својата мајка: „Мамо таму сите се како мене, никој не може да седи!”

---------------------

По танчерската кариера, Гилијан Лејн отвора сопствена академија за танцување и добива меѓународно признание за нејзината уметност…

Во 1981 година, Гилијан стана кореограф на мјузиклот „Мачки“, а 1986 година и во „Фантом на операта“.

Се надевам дека еден ден сите различни деца ќе најдат возрасни кои ќе ги препознаат и бидат спремни за нив – онакви какви што се, ќе препознаат што поседуваат, а не што им недостасува...

24/07/2021
24/07/2021

Како!? 😉

Како!? 😉

[07/23/21]   Доколку Вашето дете е слабо по математика, а добро му оди тенис.

Повеќето луѓе ќе Ви препорачаат да ангажирате учител по математика.

Јас би Ви препорачал да ангажирате учител по тенис...

(Deepac Chopra)

23/07/2021

#ЗнаењетоЕважно

#ЗнаењетоЕважно

22/07/2021
21/07/2021

#КнигатаЕважна

#КнигатаЕважна

20/07/2021

Во животот, разликата помеѓу успехот и неуспехот се должи на храброста.

Кога сме кај успехот, патот до него е поплочен со труд, напорна работа и неколку капки среќа, а најважното од се е вербата во себе...

Во животот, разликата помеѓу успехот и неуспехот се должи на храброста.

Кога сме кај успехот, патот до него е поплочен со труд, напорна работа и неколку капки среќа, а најважното од се е вербата во себе...

19/07/2021

#НаставникотЕважен

#НаставникотЕважен

18/07/2021

За време офанзивата на Ленинград евакуирале едно девојче.

Тоа се викало Леночка.

Го заборавила нејзиното презиме затоа што била многу малечка. Го загубила целото свое семејство, мајка и, татко и бабата и поголемиот брат.
Нејзе ја пронашла специјалната руска единица за време на офанзивата и ладната зима влегувајќи по становите барајќи деца што ги загубиле своите родители или биле исчезнати.

Леночка била преплашена и не сакала ништо да јаде. Лежела во својот кревет, или седела на столчето веднаш до печката.
Била преплашена и постојано молчела.

Сите мислеле дека Леночка ќе умре.
Многу деца изгинале од трауми, силна изнемоштеност немајќи воопшто сила да се хранат и да живеат.

Но еден ден во собата влегол млад висок пожарникар. Бил со една нога. Чичко Николај од некои стари работи успеал да направи кукла.

Некако ја скроил, ја превиткувал, шиел и потоа со молив и нацртал очи и усни.

И ја дал куклата на Леночка и ѝ рекол дека од денес ќе мора таа да се грижи за својата кукла. "Научи ја да јаде" и рекол.
"Ти сега ќе бидеш нејзина мајка". "Чувај ја и грижи се за нејзе". "Погледни ја куклата, таа е и болна и гладна, а воопшто не плаче како тебе".

Леночка ги избришала солзите и ја зела куклата. Почнала да ја нишка и да ја тапка. За ручек и давала од својата каша шепотејќи и нешто убаво. А и Леночка почнала да јаде .

Леночка заживеа, не смее да умре затоа што сега мора да се грижи за својата кукла.

Кога имаш некој за кој мора да се грижиш тоа е огромна причина да се бориш и да живееш.

Кога порасна Леночка стана медицинска сестра.
Нејзините раце беа постојано зафатени, а срцето полно со љубов...

"Леночка со својата кукла"

За време офанзивата на Ленинград евакуирале едно девојче.

Тоа се викало Леночка.

Го заборавила нејзиното презиме затоа што била многу малечка. Го загубила целото свое семејство, мајка и, татко и бабата и поголемиот брат.
Нејзе ја пронашла специјалната руска единица за време на офанзивата и ладната зима влегувајќи по становите барајќи деца што ги загубиле своите родители или биле исчезнати.

Леночка била преплашена и не сакала ништо да јаде. Лежела во својот кревет, или седела на столчето веднаш до печката.
Била преплашена и постојано молчела.

Сите мислеле дека Леночка ќе умре.
Многу деца изгинале од трауми, силна изнемоштеност немајќи воопшто сила да се хранат и да живеат.

Но еден ден во собата влегол млад висок пожарникар. Бил со една нога. Чичко Николај од некои стари работи успеал да направи кукла.

Некако ја скроил, ја превиткувал, шиел и потоа со молив и нацртал очи и усни.

И ја дал куклата на Леночка и ѝ рекол дека од денес ќе мора таа да се грижи за својата кукла. "Научи ја да јаде" и рекол.
"Ти сега ќе бидеш нејзина мајка". "Чувај ја и грижи се за нејзе". "Погледни ја куклата, таа е и болна и гладна, а воопшто не плаче како тебе".

Леночка ги избришала солзите и ја зела куклата. Почнала да ја нишка и да ја тапка. За ручек и давала од својата каша шепотејќи и нешто убаво. А и Леночка почнала да јаде .

Леночка заживеа, не смее да умре затоа што сега мора да се грижи за својата кукла.

Кога имаш некој за кој мора да се грижиш тоа е огромна причина да се бориш и да живееш.

Кога порасна Леночка стана медицинска сестра.
Нејзините раце беа постојано зафатени, а срцето полно со љубов...

"Леночка со својата кукла"

17/07/2021
Родителите и наставниците се против воведување на сексуалното образование пред 9-то одделение - Национална телевизија 16/07/2021

Родителите и наставниците се против воведување на сексуалното образование пред 9-то одделение - Национална телевизија

https://alfa.mk/roditelite-i-nastavniczite-se-protiv-voveduvane-na-seksualnoto-obrazovanie-pred-9-to-oddelenie/

Родителите и наставниците се против воведување на сексуалното образование пред 9-то одделение - Национална телевизија Сексуално образование никако не смее да се дозволи во ниедно друго – освен во деветто...

16/07/2021

#ЗнаењетоЕважно

#ЗнаењетоЕважно

14/07/2021

#КнигатаЕважна

#КнигатаЕважна

12/07/2021

#НаставникотЕважен

#НаставникотЕважен

09/07/2021

#ЗнаењетоЕважно

#ЗнаењетоЕважно

07/07/2021

#КнигатаЕважна

#КнигатаЕважна

Ученикот од Штип на кој МОН одби да му ја даде наградата, и донесе злато на Македонија! 05/07/2021

Ученикот од Штип на кој МОН одби да му ја даде наградата, и донесе злато на Македонија!

Ученикот од Штип на кој МОН одби да му ја даде наградата, и донесе злато на Македонија! Дамјан Давков, талентираниот осмоодделенец од Штип, освои злато на Јуниорската балканска математичка олимпијада –ЈБМО, чиј домаќин беше Молдавија. -Во нашиот тим ....

05/07/2021

#НаставникотЕважен

#НаставникотЕважен

04/07/2021

Љубов кон пишаниот збор уште од мали нозе...

Збирка: "Песнички за Кики и Ники"
Автор: Кети Николоска

Омилената песна на мојата ќерка Теона...

Која е Вашата?

03/07/2021

😉

😉

[07/02/21]   Министерката организира обуки за новите наставни програми.

Колегите на обуките добиваат насоки дека од септември ќе нема распоред на часови, ќе нема дневна подготовка туку сценарио и секој наставник ќе е (за)должен да изготвува само неделно планирање (без дневни подготовки не може да се направи неделно) кое ќе треба да им го пушта на родителите или да го објавува на огласна табла.

Каде се во случајов стручните соработници, како тие ќе знаат што треба да бараат од своите колеги и како да помогнат во воспитно-образовниот процес?

Како и секогаш се се носи набрзина, непромислено... и без вклучување на сите засегнати страни.

ЖАЛНО што министерката ниту во една ситуација не ги спомнува стручните служби кои се главна алка во секое училиште.

02/07/2021

#ЗнаењетоЕважно

#ЗнаењетоЕважно

30/06/2021

#КнигатаЕважна

#КнигатаЕважна

Нема летен распуст за училишните градини - Нова Македонија 29/06/2021

Нема летен распуст за училишните градини - Нова Македонија

Нема летен распуст за училишните градини...

Нема летен распуст за училишните градини - Нова Македонија ИНИЦИЈАТИВИ Во Отешево, крај Преспанско Езеро, организацијата „Слоу фуд Македонија“ на 17 и 18 јуни го реализира семинарот „Развој на едукативните активности во ос...

28/06/2021

#УчителотЕважен

#УчителотЕважен

Photos from Наставник Гоце Бумбароски's post 26/06/2021

Пишувај КИРИЛИЦА
Kuwanovo и Куманово не е исто!!!

Родителите на кавадаречки, децата на англиски! | МАЈКА И ДЕТЕ 25/06/2021

Родителите на кавадаречки, децата на англиски! | МАЈКА И ДЕТЕ

...Имав гости од Кавадарци, родителите зборуваат на кавадаречки, а децата меѓу себе, на перфектен англиски, подобар отколку оној на многу наши политичари. Ги прашав родителите дали живеат во странство. Велат, не мрднале од Кавадарци и ништо не ги разбираат своите деца...

Родителите на кавадаречки, децата на англиски! | МАЈКА И ДЕТЕ СЛАЈДЕРТОП 5 Родителите на кавадаречки, децата на англиски! Феноменот „не си ги разбирам децата, зборуваат англиски“, го потврдува и логопед Симона Василеска Нико....

25/06/2021

#ЗнаењетоЕважно

#ЗнаењетоЕважно

23/06/2021

Порака од моја колешка, која ме остави без зборови...

Порака од моја колешка, која ме остави без зборови...

23/06/2021

#КнигатаЕважна

#КнигатаЕважна

21/06/2021

Наставната година заврши...

Во основното образование веќе се исплатени платите за месец Мај, но голем дел од наставниците кои работеа прекувремено не ги добија ветените средства за зголемен обем на работа во отежнати услови...

Значи: Пари за прекувремена работа НЕМА. Свидетелства исто така НЕМА...

Затоа: Зголемени административни активности (пример: потполнување образец за дополнителна, додатна настава, воннаставни активности,
па заведување на документи, потоа нешто друго ќе следи се со цел да наставниците да немаат време ни да помислат на К-15) е тоа го ИМА.

Па од таму доаѓа следново... 👇👇👇

Наставната година заврши...

Во основното образование веќе се исплатени платите за месец Мај, но голем дел од наставниците кои работеа прекувремено не ги добија ветените средства за зголемен обем на работа во отежнати услови...

Значи: Пари за прекувремена работа НЕМА. Свидетелства исто така НЕМА...

Затоа: Зголемени административни активности (пример: потполнување образец за дополнителна, додатна настава, воннаставни активности,
па заведување на документи, потоа нешто друго ќе следи се со цел да наставниците да немаат време ни да помислат на К-15) е тоа го ИМА.

Па од таму доаѓа следново... 👇👇👇

21/06/2021

#НаставникотЕважен

#НаставникотЕважен

Videos (show all)

Нашата училница - нашиот втор дом...
Негативните влијанија од онлајн наставата кои допрва ќе се почувствуваат...
Интервју - Искра Мисиќ и Гоце Бумбароски (Алфа ТВ)
Нашите прилепски ХЕРОИ - првенците на генерација за 2020 година и тајната на нивниот успех...
Живот полн со предизвици...Случајно наидов на видео кое пред две години го направи новинарот   Дарко Штаргоски - Инфо Ко...
Еве како оди онлајн наставата во светот... - да, да баш така - лудо и незаборавно!
ООУ "Кочо Рацин" - ПрилепОдделение: Прво - Б Предмет: Природни науки. Тема: Од што е направено?Наставна единица: Мешање ...

Location

Address


Борка Талески
Prilep
7500

Opening Hours

Monday 09:00 - 19:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00
Other Prilep schools & colleges (show all)
Театар „Чин 4 Сцена 5“ Театар „Чин 4 Сцена 5“
булевар Гоце Делчев 18
Prilep, 7500

Официјална страна на училиштето за театар „Чин 4 Сцена

Хуманитарна Организација “Помош за хендик Хуманитарна Организација “Помош за хендик
Prilep, 7500

Хуманитарна Организација ПХС “Помош за хендикепирани и сиромашни” - Прилеп Humanitarian Organization "AHP" (Aid for Handicapped and the Poor) - Prilep

СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп
Населба Точила бб
Prilep, 7500

Официјална Facebook страница на СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп

Фризерски салон ТЕА Фризерски салон ТЕА
R.R.Richko 28
Prilep, 7500

ЕКЦ Светлинa Плус - Прилеп ЕКЦ Светлинa Плус - Прилеп
Бoркa Левaтa бр 1
Prilep, 7500

�Дефектoлoг�Лoгoпед�Психoлoг�

Ekonomisti - Optimisti Ekonomisti - Optimisti
Prilepski Braniteli Br. 143
Prilep

Мисија: Ние сме креатори на позитивна мисла. Ние дејствуваме. Ние се бориме против песимизмот.

Logos Oxford Prilep Logos Oxford Prilep
Ulica 11-ti Oktomvri 55
Prilep, 7500

Вложувајте во себе и во своето знаење заедно со Логос Оксфорд - Прилеп! Ве очекуваме!

Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифос Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифос
Car Samoil 1a
Prilep, 7500

Официјална фејсбук страна на СОЕПТУ "Кузман Јосифоски Питу" - Прилеп

English corner-Primary school Liria-Zhitoshe English corner-Primary school Liria-Zhitoshe
Prilep, 7504

English corner of primary school Lira , Zhitoshe is created to help students improve their english as well as offering additional materials .

ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп
Мечкин Камен б.б.
Prilep, 7500

Официјална страна на училиштето

"Kire Miladinoski dance studio Zodijak" "Kire Miladinoski dance studio Zodijak"
Bul. Goce Delchev Bb
Prilep, 7500