СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп

Официјална Facebook страница на Средното општинско училиште „Ристе Ристески – Ричко“ - Прилеп

Operating as usual

28/06/2021

📣 СООПШТЕНИЕ: ТРЕТО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за запишување ученици во учебната 2021/2022 година

📣 СООПШТЕНИЕ: ТРЕТО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за запишување ученици во учебната 2021/2022 година

Photos from СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп's post 25/06/2021

📣 РЕЗУЛТАТИ од ВТОРО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок | Запишување на ученици во прва година во учебната 2021/2022 година

Резултатите во .PDF формат можете да ги преземете од училишниот веб-сајт https://ricko.edu.mk, во делот „Резултати од второ пријавување во јунски уписен рок“

22/06/2021

📣 СООПШТЕНИЕ: ВТОРО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за запишување ученици во учебната 2021/2022 година

📣 СООПШТЕНИЕ: ВТОРО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за запишување ученици во учебната 2021/2022 година

[06/21/21]   📣 Учениците кои НЕ беа примени при првото пријавување во јунскиот уписен рок, денес (21 јуни) и утре (22 јуни) во периодот од 8 до 16 часот ќе може да си ги подигнат своите документи од училиштето. ЗАДОЛЖИТЕЛНО со себе да го носат деловодниот број на пријава кој им беше даден при првото пријавување.
Информации околу второто пријавување во јунскиот уписен рок ќе бидат накнадно објавени на училишниот веб-сајт и Facebook страницата.

Photos from СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп's post 17/06/2021

📣 РЕЗУЛТАТИ од ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок | Запишување на ученици во прва година во учебната 2021/2022 година

Резултатите во .PDF формат можете да ги преземете од училишниот веб-сајт https://ricko.edu.mk, во делот „Резултати од прво пријавување во јунски уписен рок“

За учениците кои НЕ се примени, подигнувањето на документите ќе се одвива на 21.6. и 22.6. (понеделник и вторник) во периодот од 8 до 16 часот. При подигнувањето на документите, ученикот (родителот/старателот) со себе ЗАДОЛЖИТЕЛНО да го носи веќе-добиениот деловоден број на пријава.

12/06/2021

📣 СООПШТЕНИЕ: ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за запишување ученици во учебната 2021/2022 година

ЗАПИШИ СЕ ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ И СТАНИ ДЕЛ ОД НАШАТА ПРИКАЗНА!

📣 СООПШТЕНИЕ: ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за запишување ученици во учебната 2021/2022 година

ЗАПИШИ СЕ ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ И СТАНИ ДЕЛ ОД НАШАТА ПРИКАЗНА!

24/05/2021

Почитувани матуранти,
Скратените испитни програми и Бази на прашања за Државна матура, Завршен испит и Училишна матура (за интерни општообразовни и стручни предмети) (учебна 2020/2021 година) се достапни на училишниот веб-сајт, односно на следните линкови:
> Скратени испитни програми: https://ricko.edu.mk/skrateni-ispitni-programi
> Бази на прашања: https://ricko.edu.mk/bazi-na-prashanja

Почитувани матуранти,
Скратените испитни програми и Бази на прашања за Државна матура, Завршен испит и Училишна матура (за интерни општообразовни и стручни предмети) (учебна 2020/2021 година) се достапни на училишниот веб-сајт, односно на следните линкови:
> Скратени испитни програми: https://ricko.edu.mk/skrateni-ispitni-programi
> Бази на прашања: https://ricko.edu.mk/bazi-na-prashanja

19/05/2021

ЗАПИШИ СЕ ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ И СТАНИ ДЕЛ ОД НАШАТА ПРИКАЗНА!

Конкурс за уписи 👉 https://ricko.edu.mk/upisi2021
Видео-презентација 👉 https://youtu.be/UwYA6_WRUHM

➤ СЕКТОР ЕЛЕКТРОТЕХНИКА
➤ СЕКТОР МАШИНСТВО
➤ СЕКТОР СООБРАЌАЈ, ТРАНСПОРТ И СКЛАДИРАЊЕ
➤ СЕКТОР ГРАФИЧАРСТВО
➤ СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА

ЗАПИШИ СЕ ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ И СТАНИ ДЕЛ ОД НАШАТА ПРИКАЗНА!

Конкурс за уписи 👉 https://ricko.edu.mk/upisi2021
Видео-презентација 👉 https://youtu.be/UwYA6_WRUHM

➤ СЕКТОР ЕЛЕКТРОТЕХНИКА
➤ СЕКТОР МАШИНСТВО
➤ СЕКТОР СООБРАЌАЈ, ТРАНСПОРТ И СКЛАДИРАЊЕ
➤ СЕКТОР ГРАФИЧАРСТВО
➤ СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА

Видео-презентација | Уписи за учебна 2021/2022 година 19/05/2021

Видео-презентација | Уписи за учебна 2021/2022 година

Конкурсот за упис во I година за учебната 2021/2022 година е достапен на линкот: https://ricko.edu.mk/upisi2021

Запиши се на еден од следните сектори и придружи се на нашиот пат кон заеднички успех:
➤ Сектор: Електротехника
➤ Сектор: Машинство
➤ Сектор: Сообраќај, транспорт и складирање
➤ Сектор: Графичарство
➤ Спортска Гимназија

Погледни ја нашата видео-презентација на линкот 👇

Видео-презентација | Уписи за учебна 2021/2022 година Конкурсот за упис во I година за учебната 2021/2022 година е достапен на линкот: https://ricko.edu.mk/upisi2021Запиши се на еден од следните сектори и придру...

[05/16/21]   ОТВОРЕН ДЕН во СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп

Почитувани,
Ве известуваме дека утре, 17 мај 2021, во периодот од 12 до 14 часот во нашето училиште ќе се одржи ОТВОРЕН ДЕН. Ве очекуваме со Вашето присуство!

Предности и слабости на компјутерските игри кај средношколците 10/05/2021

Предности и слабости на компјутерските игри кај средношколците

Почитувани ученици,
За истражувачки цели на студенти од ФИНКИ, беше пристигнат допис за анкета на тема „Предности и слабости на компјутерските игри кај средношколците“.

„Со развојот на технологијата децата се' повеќе се на компјутер, а се' помалку во природа, па затоа ние како студенти на информатички факултет како што е ФИНКИ одлучивме да направиме анкета меѓу средношколците. Нашата анкета е наменета за средношколци со цел да испитаме колку време од денот го поминуваат во играње игри, дали одвојуваат време за физичка активност и дали играњето игри им помага во нивниот развој или пак им штети. Рокот за пополнување на анкетата е до 20 мај. Информациите кои ќе ги добиеме од оваа анкета исклучиво ќе се користат за проектот и нема да бидат споделувани“.

Анкетата може да ја пополнуваат учениците од прва до четврта година, на линкот: https://docs.google.com/forms/d/1K09PEOZ7anXiH5iJ6AWHmtztFBUxkrlzj6qFtTq0xTo

Рок за пополнување: 20 мај 2021

Предности и слабости на компјутерските игри кај средношколците Оваа анкета е наменета за предметот од ФИНКИ - Медиуми и комуникации *Податоците од оваа анкета нема да бидат споделувани*

Образовно Рандеву – МАССУМ 2021 | СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ 30/04/2021

Образовно Рандеву – МАССУМ 2021 | СОУ „Ристе Ристески - Ричко“

И оваа година учениците од нашето училиште учествуваа на Образовното рандеву – МАССУМ во организација на Младинската асоцијација на средни стручни училишта во Македонија и ФОН Универзитетот, постигнувајќи одлични резултати во натпреварувањата за веб-сајт, постер, видео реклама, поетска творба, фотографија и филм. Прочитајте повеќе на линкот 👇

Образовно Рандеву – МАССУМ 2021 | СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ Активности : Образовно Рандеву – МАССУМ 2021

21/12/2020

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Професорот Методи Исков, дел од нашето училиште, изработи портрет за нашиот патрон Ристе Ристески - Ричко. Честитаме за оваа одлична изработка!

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Професорот Методи Исков, дел од нашето училиште, изработи портрет за нашиот патрон Ристе Ристески - Ричко. Честитаме за оваа одлична изработка!

21/12/2020

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Историско видео за нашиот патрон Ристе Ристески - Ричко: https://url.ricko.edu.mk/patronvideo

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Историско видео за нашиот патрон Ристе Ристески - Ричко: https://url.ricko.edu.mk/patronvideo

21/12/2020

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Нашите ученици изработија портрети на патронот Ристе Ристески - Ричко.

Погледенете ги портретите: https://url.ricko.edu.mk/portreti

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Нашите ученици изработија портрети на патронот Ристе Ристески - Ричко.

Погледенете ги портретите: https://url.ricko.edu.mk/portreti

21/12/2020

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Нашите ученици за Вас подготвија видео-рецитал (историски текст) за патронот Ристе Ристески - Ричко.

Погледнете го рециталот: https://url.ricko.edu.mk/videorecital

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Нашите ученици за Вас подготвија видео-рецитал (историски текст) за патронот Ристе Ристески - Ричко.

Погледнете го рециталот: https://url.ricko.edu.mk/videorecital

21/12/2020

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Учениците ја одбележаа шестата деценија од постоењето на училиштето преку колаж од фотографии.

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Учениците ја одбележаа шестата деценија од постоењето на училиштето преку колаж од фотографии.

60 години постоење | СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ 21/12/2020

60 години постоење | СОУ „Ристе Ристески - Ричко“

ПРОСЛАВУВАМЕ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА СОУ „РИСТЕ РИСТЕСКИ - РИЧКО“ | https://ricko.edu.mk/60-godini-jubilej

Почитувани,
Денес, 21 декември 2020, прославуваме 60 години од постоењето на нашето училиште - СОУ „Ристе Ристески - Ричко“.

По повод самиот јубилеј, Ви го претставуваме новиот веб-сајт на училиштето кој е изработка на ученикот Христијан Пусоски.

60 години постоење | СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ Прославуваме 60 години од постоењето на СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ - Прилеп.

[07/07/20]   Почитувани матуранти,
Направете го вашиот избор и запишете се на Градежниот факултет во Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје

Линк до Инфо-страна на факултетот: http://gf.ukim.edu.mk/уписи-прв-циклус/
Веб-сајт на факултетот: http://gf.ukim.edu.mk/
Тел: +389 2 3116066
Email – [email protected]

Повеќе студиски програми: https://ricko.edu.mk/studiski-programi-fakulteti/

[06/26/20]   ❗️ Соопштение за ТРЕТО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за учебна 2020/2021 година

Им се соопштува на учениците, кои ќе се пријавуваат во СОУ „Ристе Ристески-Ричко“, Прилеп, за запишување во I година за учебната 2020/2021 година во третото пријавување од јунскиот уписен рок, дека третото пријавување во нашето училиште ќе се одвива на:
• 29.06.2020 год. од 08.00 часот до 13.00 часот

Во наведениот термин можат да се пријавуваат сите ученици, без разлика на почетната буква од презимето.

Учениците ќе можат да се пријават само за оние образовни профили каде има слободни места и за кои го исполнуваат основниот предуслов за пријавување односно го имаат потребниот МИНИМУМ број поени што се бара за соодветниот образовен профил.

Согласно Протоколот на МОН за постапување на средните училишта во Република Северна Македонија, за време на запишувањето на учениците во прва година во учебната 2020/2021 година, учениците ќе треба да доставуваат само комплетни документи (во оригинал) согласно условите на Конкурсот, придружени со претходно потполнета пријава за запишување, којa се презема од веб-страната на МОН.

При пријавувањето учениците се должни да ги почитуваат заштитните мерки и препораки (да носат заштитна опрема), да го почитуваат востановениот ред во училиштето и правилата при пријавувањето односно да го одржуваат меѓусебното растојание според ознаките, да се дезинфицираат на влезот, да влегуваат само по еден ученик на едно уписно место и да излегувуваат на обележаниот излез/страна.

Комплетните документи ги доставува самиот ученик или само во оправдани ситуации на негово отсуство, еден од родителите или старателите.

Ранг-листите со резултатите од запишувањето и останатите слободни места, ќе се објават на 30 јуни 2020 година, во 13.00 часот.

🌐 Соопштението можете да го прочитате и на следниот линк:https://ricko.edu.mk/wp-content/uploads/2020/06/Soopshtenie2662020.pdf

[06/26/20]   ❗️ Достапни резултати од ТРИТЕ ДЕЛА на ЗАВРШЕН ИСПИТ

Почитувани вонредни кандидати,
Ве известуваме дека можете да ги погледнете резултатите од трите дела на завршниот испит (мајчин јазик, стручен предмет и проектна задача) на следниот линк:
https://ricko.edu.mk/wp-content/uploads/2020/06/Document2662020-1.pdf

[06/26/20]   ❗️ Достапни резултати од ВТОРО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок за учебна 2020/2021 година

Почитувани,
Ве известуваме дека резултатите од второто пријавување во јунскиот уписен рок за учебната 2020/2021 се достапни и истите можете да ги погледнете на следниот линк:https://ricko.edu.mk/wp-content/uploads/2020/06/Document2662020-2.pdf

[06/23/20]   ❗Соопштение за кандидати од проектот "Образование на возрасни"

Почитувани кандидати од проектот "Образование на возрасни",
На следниот линк можете да прочитате соопштение кое се однесува на распоредот за полагање испити од јунска (мартовска) и јулска (априлска) сесија:

https://ricko.edu.mk/wp-content/uploads/2020/06/Soopshtenie2362020-2.pdf

[06/23/20]   ❗️ Соопштение за ВТОРОТО ПРИЈАВУВАЊЕ во јунски уписен рок

Им се соопштува на учениците, кои ќе се пријавуваат во СОУ „Ристе Ристески-Ричко“, Прилеп, за запишување во I година за учебната 2020/2021 година во второто пријавување од јунскиот уписен рок, дека второто пријавување во нашето училиште ќе се одвива во деновите:
• 24.06.2020 год. од 07.00 часот до 15.00 часот и
• 25.06.2020 год. од 07.00 часот до 13.00 часот.

Согласно Протоколот на Министерството за образование и наука, пријавувањето на учениците ќе се одвива по следниот АЗБУЧЕН РЕДОСЛЕД СПОРЕД ПОЧЕТНАТА БУКВА НА ПРЕЗИМЕТО и тоа:
 на 24.06.2020 год. од 07.00 часот до 11.00 часот ќе се запишуваат учениците чии презимиња започнуваат на букви од А до М;
 на 24.06.2020 год. од 11.00 часот до 15.00 часот ќе се запишуваат учениците чии презимиња започнуваат на букви од Н до Ш;
 на 25.06.2020 год. од 07.00 часот до 13.00 часот ќе се запишуваат сите ученици кои поради различни причини не успеале да се запишат во термините претходниот ден, без разлика на почетната буква од презимето.

Согласно Протоколот на МОН за постапување на средните училишта во Република Северна Македонија, за време на запишувањето на учениците во прва година во учебната 2020/2021 година, учениците ќе треба да доставуваат само комплетни документи согласно условите на Конкурсот, придружени со претходно потполнета пријава за запишување, којa се презема од веб-страната на МОН.

Учениците ќе можат да се пријават само за оние образовни профили каде има слободни места и за кои го исполнуваат основниот предуслов за пријавување односно го имаат потребниот МИНИМУМ број поени што се бара за соодветниот образовен профил.

При пријавувањето учениците се должни да ги почитуваат заштитните мерки и препораки (да носат заштитна опрема), да го почитуваат востановениот ред во училиштето и правилата при пријавувањето односно да го одржуваат меѓусебното растојание според ознаките, да се дезинфицираат на влезот, да влегуваат само по еден ученик на едно уписно место и да излегувуваат на обележаниот излез/страна.

Комплетните документи ги доставува самиот ученик или само во оправдани ситуации на негово отсуство, еден од родителите или старателите.

Ранг-листите со резултатите од запишувањето и останатите слободни места за третото пријавување, ќе се објават на 26 јуни 2020 година, во 13.00 часот.

🌐 Соопштението можете да го прочитате и на следниот линк:https://ricko.edu.mk/wp-content/uploads/2020/06/Soopshtenie2362020.pdf

[06/21/20]   ❗️ СООПШТЕНИЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ КОИ НЕ СЕ ПРИМЕНИ на прво пријавување во јунски уписен рок

Кандидатите кои не се примени во првото пријавување во јунскиот уписен рок, документите треба да ги подигнат од училиштето во понеделник, 22.06.2020 год. од 08.00 - 18.00 часот за да можат за второто пријавување, на 24.06.2020 и 25.06.2020 год., да се пријават за оние образовни профили каде има слободни места и за кои го исполнуваат основниот предуслов за пријавување односно го имаат потребниот МИНИМУМ број поени што се бара.

Соопштението може да го прочитате и на следниот линк:
https://ricko.edu.mk/wp-content/uploads/2020/06/Soopshtenie2162020.pdf

[05/18/20]   СООПШТЕНИЕ ЗА ВОНРЕДНИ КАНДИДАТИ
За пролонгирана априлска сесија

Почитувани вонредни кандидати,
Ве известуваме дека на следниот линк може да го прочитате сооопштението кое се однесува на Вас за пролонгирана Априлска сесија.

Линк до соопштение: https://bit.ly/3bL5PtT

09/05/2020

Конкурсот за упис во I година за учебната 2020/2021 година е достапен - направи го вистинскиот избор и СТАНИ ДЕЛ ОД НАШАТА ПРИКАЗНА!

ЛИНК ДО КОНКУРС: https://bit.ly/2WAgDWo

Запиши се на еден од следните сектори и придружи нѝ се на нашиот пат кон заеднички успех:
- Сектор: Електротехника
- Сектор: Машинство
- Сектор: Сообраќај, транспорт и складирање
- Сектор: Графичарство
- Спортска Гимназија

Дознај повеќе за секторите и квалификациите преку следното видео: https://bit.ly/2WyNNpa

ricko.edu.mk 25/04/2020

Резултати од Проектни задачи | Државна матура 2019-2020 | СОУ „Ристе Ристески - Ричко“

Известување за учениците од 4та година при учебна 2019/2020 година

Почитувани ученици, резулатите од вашите постигнувања при одбрана/презентација на Проектните задачи за Државна матура/Завршен испит/Училишна матура се достапни за преземање во .pdf формат на следниов линк https://ricko.edu.mk/matura-proektni-zadachi/
Воедно, можете и да ги преземете од групата за он-лајн настава СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ | Група

ricko.edu.mk Почитувани ученици, Преку следните линкови може да ги преземете резултати од одбраните/презентациите на Проектните задачи од Државна матура/Завршен испит/Училишн...

02/04/2020

Директорот на Средното Општинско Училиште „Ристе Ристески - Ричко“, Трајкоска Билјана, согласно Законската Уредба на Владата на Република Северна Македонија (Службен весник на РСМ, бр. 76, од 24.3.2020) донесе Одлука бр. 02-162/1 со која (ќе) се обезбедува реализација на настава на далечина преку следните начини: електронска пошта, телефонска комуникација, Viber комуникација, Facebook комуникација преку училишниот профил и преку групата со формирани паралелки по години и образовни профили, и секако, платформата Microsoft Teams for Education што како едукативна алатка (заедно со Google Drive, Google Classroom, Edmondo) предложена/одобрена од Министерството за образование и наука. Согласно одлуката бр. 02-162/1, Директорот на училиштето, Билјана Трајкоска, донесе и Решение бр.02-162/2 за формирање на Училишен тим одговорен за следење и поддршка при реализацијата на наставата на далечина, односно учење од дома, во чиј состав влегуваат:

1. Трајкоска Билјана - Директор
2. Пипиџаноска Ирена - стручен соработник; педагог
3. Станкоска Рената - стручен соработник; дефектолог; секретар на УМГ
4. Спиркоски Сашо - претседател на УО
5. Бутлески Влатко - наставник номиниран за следење на Вебинарот за платформата Microsoft Teams for Education
6. Мирчески Дарко - наставник номиниран за следење на Вебинарот за платформата Microsoft Teams for Education
7. Пусоски Христијан - ученик-предводник на групата ученици кои помагаат во одржувањето/ажурирањето на веб сајтот на училиштето

Контакт на горенаведените одговорни лица преку формата: https://ricko.edu.mk/contact, оддел: Далечинска настава

Документите може да да ги преземете на страницата https://ricko.edu.mk/covid-19.
Објавата е достапна на: https://ricko.edu.mk/covid-19/nastava-na-dalechina/

Location

Telephone

Address


Населба Точила бб
Prilep
7500

Opening Hours

Monday 07:30 - 19:30
Tuesday 07:30 - 19:30
Wednesday 07:30 - 19:30
Thursday 07:30 - 19:30
Friday 07:30 - 19:30
Other High Schools in Prilep (show all)
Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифос Економско училиште - СОЕПТУ "Кузман Јосифос
Car Samoil 1a
Prilep, 7500

Официјална фејсбук страна на СОЕПТУ "Кузман Јосифоски Питу" - Прилеп

СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп
ул.„Прилепски бранители“ бр 96 А
Prilep, 7500

Средно општинско училиште Гимназија "Мирче Ацев" - Прилеп