ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп

ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп

ООУ „ Кире Гаврилоски - Јане Прилеп е централно градск?

Operating as usual

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 20/12/2023

👏👏👏ЧЕСТИТКИ ЗА ВИСОКИОТ ПЛАСМАН на нашите ученици на Државниот натпревар по македонски јазик:
👉Ивана Проданоска, ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“- Прилеп; ментор: Сузана Николоска, 92 поени (второ место)
👉Марко Проданоски, ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“- Прилеп; ментор: Сузана Николоска, 83 поени
❤️Горди на нашите ученици!

17/12/2023

⚽️⚽️⚽️

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 17/12/2023

👉 Здружението на слепи лица од Прилеп, Национален сојуз на слепи на Република Македонија, во соработка со ООУ "Кире Гаврилоски - Јане" Прилеп, денес организираа спортски активности и натпревар во ,,Голбол" помеѓу вакви здруженија и клубови од повеќе градови од Македонија, во спортската сала на училиштето.
👆Оваа игра е наменета за лица со оштетен вид.
👉 Грижата за лицата со попреченост и инклузијата која што ја практикува директорот на ова училиште Влатко Кузманоски, Локалната самоуправа заедно со Советот на Општина Прилеп, секогаш ја поддржува, а и во иднина се разбира секогаш ќе ги помагаме ваквите настани и активности.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 15/12/2023

🗣️Денес учениците од 5-2 и 5-4 одд. преку глума од секојдневни ситиации дебатираа на тема разрешување на конфликти!

👩‍🦰🧑Какво е чуството кога си повреден а како кога повредуваш некого? Кое е решението за разрешувањето на конфликтите?

👥Учениците дебатираана за случки од училиште, од дома и ситуации од користењето на социјалните мрежи.

💡За решавање на конфликти потребно е толеранција,разговор,почитување...

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 15/12/2023

✨Детската еуфорија за Нова Година е огромна а нивната желба да учествуваат во подготовките е незапирлива.
✨Има ли поубав начин да се допре Новогодишната магија, од заедничка работа на учениците, наставничката и родителите во Новогодишна работилница.
✨Учениците од II-3 Новогодишната работилница ја завршија со прекрасни украси, изработки, убави желби и секако Новогодишна песна ❄️❄️❄️☃️☃️⛄️🌲🌲🌲

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 14/12/2023

😋😋😋Чекор по чекор до вкусни колачиња! 🍪🍪🍪

🧑‍🍳👨‍🍳👩‍🍳Ова се нашите шефови од трето 1,2 и 3 одд.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 07/12/2023

🤼‍♀️🤼🤼‍♂️Денес, во спортската сала од ООУ ,,Гоце Делчев" - Прилеп, во организација на боречкиот клуб „7 Мај - Прилеп“ во активностите за афирмација на борењето во нашиот град учество зедоа и нашите ученици.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 07/12/2023

🌺Во чест на Патрониот празник на ООУ,,Климент Охридски"🌺

📚📖📓Учество на нашите ученици на работилницата за литературно читање.

🥉Ивана Проданоска-трета награда
Ментор-Сузана Николоска

🎨🖌️🖼️Учество на нашите уметници на ликовната работилница.

Марија Трајаноска-благодарница
Ментор-Анита Јовеска

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 01/12/2023

👉Ноември е месец на Борба против зависностите и ученици од нашето училиште го одбележаа со поучна работилница.

❌❌❌🚭Се запознаа со штетното влијание на цигарите, дрогата и алкохолот врз човековиот организам.

👉Преку работилница учениците се запознаа и со можните животни ситуации до кои можат да ги доведат пороците. Дискутиравме за лавиринтот на животот исполнет со пороците.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 01/12/2023

3️⃣ Декември- Светски ден на лицата со попреченост!

👫Денес присуствувавме на обележувањето на Светскиот ден на лицата со попреченост во Дневниот центар за лица со попреченост,,Ѕуница".

😍Нашата Марија Матеска прекрасна како и секогаш!

❤️Наши пријатели од ,,Ѕуница" ви благодариме за љубовта која ја ширите и довербата која ни ја пружите.

Нека секој ден биде 3 Декември, секој ден да се прифаќаме со нашите различности, да се почитуваме и заедно да направиме поубава средина за живеење!

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 30/11/2023

🥇🥇🥇Со денешната победа заврши серијата на општински натпревари во сите спортови за 9 одд. Учениците на
ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп постигнаа завидни резултати:
1 место футсал машки
1 место кошарка машки
2 место ракомет машки
2 место одбојка машки
2 место одбојка женски
👏👏👏👏👏👏👏

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 24/11/2023

👉На стручниот актив за одделенска настава се споделуваа искуства од реализацијата на новата концепција за основно образование во одделенска настава со акцент на изработка на сценарио за час.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 24/11/2023

👉,,Дискриминацијата помеѓу нас" 👈

👆На оваа тема се одржа работилница со училишниот парламет, учениците преку вистински примери се запознаа со овој термин, со видовите на дискриминацијата и како да се соочат со неа.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 21/11/2023

По повод Регионалниот натпревар по македонски јазик и литература кој се одржа на 18 .11. 2023 год. во ООУ,,Кочо Рацин"нашите ученици ги освоија следниве места:

👉второ место Ивана Проданоска 86 бода
👉Второ место Марко Проданоски 83 бода

👩‍🏫ментор Сузана Николоска 7 одд.

👉трето место Ирина Димоска 75 бода

👩‍🏫ментор Благица Недеска

👏Овие ученици имаат право на учество на Државен натпревар!

🍀Среќно!

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 13/11/2023

📚Нашето училиште традиционално и оваа година со ученички активности го одбелжува

📕📗📘МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА ,15 ОКТОМВРИ -15 НОЕМВРИ📙📘📗

👉Го одбележавме месецот на книгата заедно, во духот на мисијата што таа ја носи како градител на мостови на разбирање и дијалог за создавање на заеднички вредности и подобра заедничка иднина.

👉Книгата е врска меѓу минатото и иднината . Таа е другар што никогаш не го изневерува, оној што се потпира на него.Си стои тивко на страна, молчи додека не го прашуваат, секогаш е доверлив и нуди најдобри решенија. Тој пријател од соништата е книгата.

👉Со одбележувањето на Мессецот на книгата го поттикнуваме читањето и ги охрабруваме они кои поретко читаат,да земат книга.Книгата е цвет кој постојано цвета и не венее.Таа е како сјајно, жолто сонце кое грее над сите зрели полиња, како пламен кој гори секогаш во нашите срца, едноставно книгата е, како патоказ за среќен и удобен живот.

🗣️Се дебатираше на темата “Читаме”.”Читаме со разбирање”Книгата – наше секојдневие”.

🙋‍♀️🙋🙋‍♂️Многуте прашања и мотивирачките одговори ,заеднички заклучоци, направија дебатата да биде проширена,интересна и корисна.

09/11/2023

⚽️⚽️⚽️ПРВО место на Општински натпревар во ФУТСАЛ!

👏👏👏Честитки до нашите фудбалери и нивниот ментор Златко Спиркоски!

09/11/2023

🐔🐔🐔

09/11/2023

🐥🐥🐥

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 09/11/2023

Прекрасно, исполнет ден на нашите ученици од II 3 и II 4 одд.😊

Денес ја посетивме Живинарската фарма ,,Долнени,, видовме кокошки - несилки, ги погаливме малите пилиња и научивме :

🦆🦃🐔Што е живина?
Што е живинарска фарма?
🐣🐤🐥🐔Јајце-пиле-кокошка.
Бели кокошки- бели јајца, кафеави кокошки- кафеави јајца.

На нашите домаќини им подаривме цртежи, кои сами ги нацртавме, им испеавме песнички а тие со задоволство не прошетаа низ сите делови од фармата, ни подарија сокчиња, чоколадца и за секое дете пресни , здрави јајца.🥚🥚🥚

Голема благодарност за Живинарска фарма ,, Долнени,, за нашите домаќини Maja Veselinoska и Borce Veselinoski 🥰

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 06/11/2023

👫И нашите весели првачиња уживаа во песничките на фестивалот Поточиња🎶🎶🎶

06/11/2023

🤗🙋‍♀️💁😍

06/11/2023

🎶🎶🎶🎶

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 06/11/2023

👫Нашите второодделенци го посетија и уживаа во песничките на фестивалот,,Поточиња ,,.😊

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 04/11/2023

🤝 Спомени кои вечно ќе траат

03/11/2023

"КИРЕ ГАВРИЛОСКИ - ЈАНЕ, девет години наша иднина тука градиме"

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 02/11/2023

✅ Прв ден екскурзија на нашите деветтоодделенци!

🤗Многу дружење, насмевки и спомени...

👀Се гледаме утре!

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 01/11/2023

👫Учениците од историската секција под менторство на наставничката Милена Плетварец беа во посета на НУ Завод и музеј - Прилеп, каде присуствуваа на два настани:

👉1.Предавање на тема :
Археологијата и вселената (како иднината го обликува нашето минато)
Оливера Јандреска виш кустос


👉2.Интерактивна работилница:
Допри ја историјата.
Паре Зареска виш кустос.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 31/10/2023

🏫Нашето училиште , со активности на учениците од 7 и 6 одд учествуваше во одбележувањето на „Деновите на медиумска писменост 2023“, со мото “БРЗ ПРСТ ЛАЖНИ ВЕСТИ НОСИ”

👉Писмениот чита .

👉Медиумски писмен знае што не треба да чита.

👉Провери па сподели.

👫Оваа година „Деновите на медиумска писменост “, прославувааат мал јубилеј, 5-то издание на најзначајниот национален настан за мобилизирање на граѓаните, образовните установи, граѓанските организации, медиумите и државните институции и подигнување на свеста и напредокот постигнат во медиумската и информациската писменост.

Photos from ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп's post 31/10/2023

💰По повод Светскиот ден на штедењето денес наши гости беа претставници од Уни Банка.

👫Преку игри, песни и активности нашите ученици научија нешто повеќе за штедењето

🎁Исто така си добија и подароци....

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

⚽️⚽️⚽️
🐔🐔🐔
🐥🐥🐥
🤗🙋‍♀️💁😍
🎶🎶🎶🎶
"КИРЕ ГАВРИЛОСКИ - ЈАНЕ, девет години наша иднина тука градиме"
👉Историјат за формирањето на МРО👉Ивана Спиркоска од VIII 3 одд.
🇲🇰Татковино во срце те носам! 👉Марко Макалоски во чест на денешниот празник 23 Октомври-Ден на македонската револуционер...
🏃‍♀️🏃🏃‍♂️
🇲🇰🇲🇰🇲🇰
🇲🇰🇲🇰🇲🇰
🇲🇰🇲🇰🇲🇰

Location

Telephone

Website

Address

ул „ Јоска Јорданоски бр. 46
Prilep
7500
Other Education Websites in Prilep (show all)
Zeit für Deutsch - Научете германски јазик Zeit für Deutsch - Научете германски јазик
Krume Volnaroski 12
Prilep, 7500

Единствено место за учење на германски јазик, по модер?

ООУ „Блаже Конески“ - Прилеп ООУ „Блаже Конески“ - Прилеп
Pere Toshev
Prilep, 7500

Општинско Основно Училиште „Блаже Конески“ -Прилеп